Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

rinceWIND
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: rinceWIND »

A marketing mindenesetre működik szépen.Nekem a napokban mondta egy delikvens,hogy csak akkor kell neki új Onkyo erősítő,ha tudja a HDMI 1.3-at...
rea4
Sose indulj ki magadból, mert kissé kilógsz a sorból. Te viszonylag sűrűn váltogatod a motyóidat, így ez téged nem érint. Sokan viszont picit gondolkodnak előre is. Nekem még RXV595a erősítőm van, és a következő, amit szeretnék az HDMI 1.3-as lesz. Így nem kell 2-3 évente lecserélnem. Inkább veszek egyet drágábban, és tovább használom.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Kötelező olvasmány a HDMI 1.3-ról: http://www.highdefdigest.com/news/show/ ... essary/853 
A lényege, hogy felesleges BD-hez és HD DVD-hez.

A marketing mindenesetre működik szépen.Nekem a napokban mondta egy delikvens,hogy csak akkor kell neki új Onkyo erősítő,ha tudja a HDMI 1.3-at...

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Zambrotta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Zambrotta »

Sziasztok!

Nem tudom jó helyen kérdezősködöm é, de ez a pc-s topik tűnt a legalkalmasabbnak. S remélhetőleg tudtok is segíteni.

Intel Pentium 4541, 3200 MHz(16x200) -as procim van gyári hűtőventivel.
ASUS P5PL2 -es alaplapon.

A kérdésem az lenne, hogy milyen ventit ajánlanátok a procira amivel növekedne a hűtőteljesítmény s halkabb lenne a gép.
Az a problémám konkrétan, hogy ha komolyabban meg van terhelve a proci (50-60%) akkor már igen hangosan pörög a ventillátor hogy hűteni tudja a procit.

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Pelican »

Kötelező olvasmány a HDMI 1.3-ról: http://www.highdefdigest.com/news/show/ ... essary/853

A lényege, hogy felesleges BD-hez és HD DVD-hez.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Nállam van kipróbálásra egy Sapphire HD2400Pro kártya. Csak röviden:

1.,
ugyanúgy nem megy vele a natív 1280x720 felbontás projin, mint anno az AGP-s X1600Pro kártyámmal (display driver 7.8-as, legújabb)
Itt is csak egy hajszállal kisebb felbontáson (pl. 1280x716) megy a natív felbontás, amivel még ki is egyeznék, de sajnos újraindítás után (ha megfeszülök, akkor is) "elfelejti" ezt a nem standard felbontást (merthogy a Catalyst-ban kell mint egyéni "HDTV felbonást" definiálni az 1280x716-ot), visszaáll 1280x720-ra (ami a projin "összeugrik" kisméretűre, és nagyítva sem natív, soha...), ki sem lehet újraindítás után választani, hogy 1280x716, mert nincs ilyen felbontás. Power strip-el is próbáltam, de az sem jegyezte meg újraindítás után...

2.,
Eddig (X800-al) úgy váltottam monitor és proji között, hogy csináltam 2 profilt a Catalyst-ban, ikonnal a desktopon, és kattintással csak proji (1280x720 natívban) vagy csak monitor (1280x1024). Egyszerű volt mint az 1x1, asszony és gyerekbiztos. Na ennek a Catalyst 7.5-ől kezdve vége, a 7.4-es az utolsó, amivel ezt meg lehet csinálni (ezt most végigtoltam 7.4-től 7.8-ig) Ha kézzel végigkonfigurálom azt az 5-6 lépést, akkor megy, de profillal kattintással nem. Egy röhej...

Mondjuk azt lehet, hogy natívban megy elsődlegesnek a monitor, másodlagosnak a proji, és a filmek a projin indulnak (még akár parancsikont is ki lehet rakni a másodlagos monitorra, azaz a proji desktopjára), ezzel is kiegyeztem volna... Csakhogy reboot után ugyanúgy elfelejti a proji natív 1280x716 felbontását...

3.,
Hardveres gyorsítás: ezekután nem nagyon érdekel... Még akkor is szívás ez, ha egy dedikált HTPC lenne a gépem csak a projihoz. Minden bekapcsoláskor be kéne menni a Catalyst-ba egyéni felbontást definiálni? Egy röhej...

Sajnos az X800GTO2-m elfüstölte magát, nagyon bíztam az új HD szériában, de így nem tartok rá igényt. Az X800-as széria simán viszi natívban a projit, nem tudom az X1000-esek meg a HD széria miért nem tudja ezt. A többiről nem is beszélve.

Azért kíváncsi lennék, másnál megy-e 1280x720-as proji natívban X1k vagy HD2k szériával
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Mester »

Plazmával amúgy se nagyon betűket olvasgass.

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: James Bond 007 »

Szerintem simán 1280x720 és boldognak lehet vele lenni.
Lehet azt is, csak akkor meg nem nagyon lehet elolvasni a fileneveket és hasonlókat. Persze Mediaportallal vagy valami hasonlóval biztos nem gond ez, gondolom, tud nagy betűkkel írni.

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Mester »

Szerintem simán 1280x720 és boldognak lehet vele lenni.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

kb annyira mint a tv adasoknal. illetve a player-nek meg kehet adni milyen a megjelenito.
Nem úgy értem. Vegyünk egy 4:3-as 1024*768-as felbontású PC monitort. Ott a pixelek valószínüleg közel négyzet alakúak. Viszont egy 16:9-es plazma, ami 1024*768-as felbontással rendelkezik, ott a pixelek feketetett téglalap alakúak. Ergo ha a pc-t 1024*768-ra állítom és a képet egy az egyben kiküldöm, akkor széltében nyújtott torzított képet kapok. Ehhez valószínüleg a pc-n látható 1024*768-as képet össze kell nyomnom, hogy normálisan nézzen ki a plazmán.

Mi a megoldás?

Natív 1024*768-ban hajtom, és a pl. a zoomplayeren bekapcsolom az anamorphic-ot, vagy szándékosan 16:9-es felbontásra kapcsolom és a plazma majd átméretez. Egyik esetben sem lesz igazi jó 1:1 pixelmapping.

azert irtam, hogy kb mint a tv-n. az is negyzet pixelre van tervezve. engem nem zavar annyi van beallitva hogy 16:9-es a megjelenito. gondolom torzitja annak megfeleloen.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

kb annyira mint a tv adasoknal. illetve a player-nek meg kehet adni milyen a megjelenito.
Nem úgy értem. Vegyünk egy 4:3-as 1024*768-as felbontású PC monitort. Ott a pixelek valószínüleg közel négyzet alakúak. Viszont egy 16:9-es plazma, ami 1024*768-as felbontással rendelkezik, ott a pixelek feketetett téglalap alakúak. Ergo ha a pc-t 1024*768-ra állítom és a képet egy az egyben kiküldöm, akkor széltében nyújtott torzított képet kapok. Ehhez valószínüleg a pc-n látható 1024*768-as képet össze kell nyomnom, hogy normálisan nézzen ki a plazmán.

Mi a megoldás?

Natív 1024*768-ban hajtom, és a pl. a zoomplayeren bekapcsolom az anamorphic-ot, vagy szándékosan 16:9-es felbontásra kapcsolom és a plazma majd átméretez. Egyik esetben sem lesz igazi jó 1:1 pixelmapping.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

van 
Egy kollégám kérdezi, hogy a pc-s lejátszásnál nem okoz problémát, hogy a pc-n a 4:3-as képarány 16:9-re képződik le és akkor torz lesz a kép?

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Olyan problémám lenne, hogy kaptam egy lemezre kiírt 720p-s filmet, .wmv formátum, mellette a feliratfájl, az . srt, a címük ugyanaz. Ha lejátszom a classic media player-el, nem indul az ffdshow, és nem teszi a feliratokat.
feliratra használj vobsubot és akkor az a codectől függetlenül betöltődik majd, mert ugye a wmv-t nem az ffdshow-d dekodolja és ezért nincs feliratod sem ...

amásik megoldás, amit irtak (raw video codec: all supported) is jo, de akkor mindenhova betöltődik az ffdshow ... ami engem zavar, pl wmv-im lefagynak tekeréskor, ha ott az ffdshow mögöttük ...

Köszi a választ, és Big Foot-nak is. Végül is a DirectVobsub megoldotta a problémát, de ez meg csak a képre teszi a feliratot, az alsó fekete sávra nem tudom levinni. Mindegy majd még küzdök vele.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

van 
Egy kollégám kérdezi, hogy a pc-s lejátszásnál nem okoz problémát, hogy a pc-n a 4:3-as képarány 16:9-re képződik le és akkor torz lesz a kép?

Problémát okoz, de megoldható. A mediapotal-ban van pl. egy - azt hiszem - "pixel aspect ratio" nevű beállítás. Itt megadva a 4:3 / 16:9-et a kép a 16:9-nek megfelelő méretezésű lesz. Gondolom más playerekben is lehet hasonlókat elkövetni.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

van
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Van olyan aki htpc-zik és 1024*768-as plazmával mozizik?
van

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Van olyan aki htpc-zik és 1024*768-as plazmával mozizik?

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

Olyan problémám lenne, hogy kaptam egy lemezre kiírt 720p-s filmet, .wmv formátum, mellette a feliratfájl, az . srt, a címük ugyanaz. Ha lejátszom a classic media player-el, nem indul az ffdshow, és nem teszi a feliratokat.
feliratra használj vobsubot és akkor az a codectől függetlenül betöltődik majd, mert ugye a wmv-t nem az ffdshow-d dekodolja és ezért nincs feliratod sem ...

amásik megoldás, amit irtak (raw video codec: all supported) is jo, de akkor mindenhova betöltődik az ffdshow ... ami engem zavar, pl wmv-im lefagynak tekeréskor, ha ott az ffdshow mögöttük ...

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

a mulkor belinkeltem. en az auto vf filter hasznalom az annyi pp-t rak a move-ra amit a gep bir. a kmplayer is mplayer ugyanugy kell konfigolni mint a parancsorosat. az mplayer.conf-al.
Elkerülte a figyelmemet, ezért jó lenne ha belinkelnéd mégegyszer. Ettől függetlenül nemigen értem az automatikus postprocesst. Én pontosan meg akarom adni milyen algoritmust használjon és mit csináljon. Pl. az ffdshow sharpen algoritmusa nem teszik, de az avisynth különféle scriptjei csodát művel a képpel. Van ilyen linuxon is?

sztem nincs grafikus konfigolos felulet az mplayerhez es ahogy kinez nem is lesz.

Hát elvileg van, de elég kevés dolgot lehet állítani. Mondjuk érdekes kettősség, hogy ott a csillogó villogó mce, de a lejátszóhoz ahol lényeges lenne nincs öndokumentáló szép grafikus felület.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

/*
Elismerem, hogy amennyiben újrafordítom valószínüleg gyorsabb lesz, de a tapasztalatok azt mutatják ez nem lehet olyan rettenetesen releván max. pár %-ot jelent. Továbbá
*/

hat a 3000+-os amd meg a 3800+-os amd kozott is csak par % van megis az egyik viszi a hd-t a masik nem...

/*
Hát nem tudom én olvastam az mplayer leírását és nemigen találtam semmit a kmplayer felületen pedig a postprocess egyetlen csúszka ha jól emlékszem.
*/

a mulkor belinkeltem. en az auto vf filter hasznalom az annyi pp-t rak a move-ra amit a gep bir. a kmplayer is mplayer ugyanugy kell konfigolni mint a parancsorosat. az mplayer.conf-al.

sztem nincs grafikus konfigolos felulet az mplayerhez es ahogy kinez nem is lesz.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

irtam hogy forditsd ujra az mplayer-t valosszinuleg azzal van gond.
Hát innentől kezdve egy picit kezd vudu lenni a dolog. Elismerem, hogy amennyiben újrafordítom valószínüleg gyorsabb lesz, de a tapasztalatok azt mutatják ez nem lehet olyan rettenetesen releván max. pár %-ot jelent. Továbbá a windows verziók sincsenek újrafordítva gépenként és mégis gyorsak. De megpróbálom már csak a kíváncsiság kedvéért is. De itt már bejön az, hogy ez nekem így kényelmetlen. Elvárom, hogy ha felteszek egy csomagot az elfogadható sebességgel működjön és ne kelljen mindent újrafordítgatnom és szenvednem a fordításhoz tartozó megfelelő libekkel stb.

a postprocess az maplayer illetve a ffmpeg resze. eleg reszletesen van dokumentalva.

Hát nem tudom én olvastam az mplayer leírását és nemigen találtam semmit a kmplayer felületen pedig a postprocess egyetlen csúszka ha jól emlékszem.

Ha lehet postprocesselni elvárom, hogy az mce-hez hasonló csillogó villogó grafikus tool legyen.

De ennek is utánanézek.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

A mai napig nem sikerült szaggatásmentes futást elérnem, mivel x11-el tudok csak futtatni és az lassúnak tűnik, pedig feltettem az ATI fglrx-et is. Mindenki akit kérdeztem x11-el futtat. Te is azt mondtad, hogy úgy használod és említettél ebből adódó zavarokat is a képen. Tehát a windows bármilyen szar, jelenleg gyorsabb működésre képes. Én készséggel hihetőnek tartom, hogy ez nem igaz, de eddig senki sem tudta megmondani/bebizonyítani, hogy nálam ugyanazon a hardweren miért lassab a linux médialejátszása.

irtam hogy forditsd ujra az mplayer-t valosszinuleg azzal van gond. a postprocess az maplayer illetve a ffmpeg resze. eleg reszletesen van dokumentalva.

most, hogy 72hz-re allitottam a vga-t a 24fps-es filmeknel megszunt a riceges. teljesen folyamataos a lejatszas kb studio minosegben az x11-es drivert hasznalva.

a coreavc-t nem szamitva nekem a linux gyorsabb, mivel optimalizalva van.

a linuxmce ahogy nezem nem a hd filmezesrol szol. ok megmaradtak a dvd-nel. a hd tartalmak lejatszasara a kaffein-t hasznalja amit lehet mplayer motoral is hasznalni ugy viszi az hd filmeket is.

nekem felement de nem nagyon haszanlom. mert:

1. van vnc es parancssorbol elinditom a filmet utana taviranyito.
2. tunert nem hasznalok mert egysegesen fos a minosege mindnek
3. zenet egyre ritkabban van idom halgatni, azt is a kocsiban...

szoval arra jo ha vendegek jonnek akkor lehet villantani, mert 106-os palzmat barki vehet de amint a mellekelt abra is mutatja a linux mce csak a beavatatottaknak hajlando feltelepulni es azart valjuk be eleg latvanyos.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

http://video.google.com/videoplay?docid ... 9829&hl=en 
hosszu de gondolatebreszto.

Nekem több bajom van a linux-al és a linux mce-vel, pedig nagyon érdekelne a dolog és jelen pillanatban is tesztelgetem a dolgot, de elakadtam.

-ott kezdődik, hogy nekem fel sem ment az mce install
-csillógó villógó felület, de a 90%-ra nincs szükségem
-amire szükségem van azt nem tudja (felsorolom)
-avisynth futtatás (ez a legnagyobb fegyver amivel baromi jó képminőségjavulást tudunk elérni)
-postprocess-ről egy szó sem esett
-blu-ray,hd-dvd lejátszás
-hdmi driver az új hangformátumokhoz

A mai napig nem sikerült szaggatásmentes futást elérnem, mivel x11-el tudok csak futtatni és az lassúnak tűnik, pedig feltettem az ATI fglrx-et is. Mindenki akit kérdeztem x11-el futtat. Te is azt mondtad, hogy úgy használod és említettél ebből adódó zavarokat is a képen. Tehát a windows bármilyen szar, jelenleg gyorsabb működésre képes. Én készséggel hihetőnek tartom, hogy ez nem igaz, de eddig senki sem tudta megmondani/bebizonyítani, hogy nálam ugyanazon a hardweren miért lassab a linux médialejátszása.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Ezt a szoftvernél már megkérdeztem, de ott kutya sem válaszolt rá. Talán itt.  
Hali!

Olyan problémám lenne, hogy kaptam egy lemezre kiírt 720p-s filmet, .wmv formátum, mellette a feliratfájl, az . srt, a címük ugyanaz. Ha lejátszom a classic media player-el, nem indul az ffdshow, és nem teszi a feliratokat. A lejátszáskor a subtitles opció szürke. Ha vincseszteren van az anyag ugyanilyen felállásban akkor gond nélkül rakja. A beállításoknál be van pipálva, hogy automatikusan töltse a feliratot, az ffdshow-ban, hogy keressen a DVD drive-on is, és mégsem müxik. Mi lehet ez? El lehet indítani valahogy lejátszás közben az ffdshow-t?

Üdv
Turbo

Az ffdshow-ban a codecs résznél legalul a Raw video "all supported"-ra van állítva?
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Ezt a szoftvernél már megkérdeztem, de ott kutya sem válaszolt rá. Talán itt.

Hali!

Olyan problémám lenne, hogy kaptam egy lemezre kiírt 720p-s filmet, .wmv formátum, mellette a feliratfájl, az . srt, a címük ugyanaz. Ha lejátszom a classic media player-el, nem indul az ffdshow, és nem teszi a feliratokat. A lejátszáskor a subtitles opció szürke. Ha vincseszteren van az anyag ugyanilyen felállásban akkor gond nélkül rakja. A beállításoknál be van pipálva, hogy automatikusan töltse a feliratot, az ffdshow-ban, hogy keressen a DVD drive-on is, és mégsem müxik. Mi lehet ez? El lehet indítani valahogy lejátszás közben az ffdshow-t?

Üdv
Turbo

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”