Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
TFT monitorok topikja!
TFT monitorok topikja!
Nekem DELL 2007WFP-m van (A03, S-IPS), és nagyon meg vagyok vele elégedve. A 720p és 1080p között igencsak látható a különbség (még az általam felvett anyagoknál is). Viszont az 1680×1050-es felbontás untig elég, semmi értelme jelenleg a full HD-nek, mert ahhoz minimum egy jobb minőségű Blu-ray forrás kéne, hogy meglásd a különbséget
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
hey dude. sajnálom. Azért annyit osztottál már engem hogy a 40" os tv zsebtv, akkor te most mi a f*szért monitoron filmezel?
Azért, mert nagy monitort már amúgy is szerettem volna, meg wide-t abból is. Most ha ezt megtudom majd venni, akkor megveszem ezt (proji lámpát nem tudok most semmiképpen ). Ez meglesz, a vásznat meg meghagyom, majd egyszer veszek egy projektort hozzá... TV-m nem lesz az valószínű... Max akkor ha 50 ezer Ft lesz új 26-32"-os fekete lakk Samsung LCD, ami dísznek és zajkeltőnek is jó, ha megy rajta majd napközbe a nesenel dzseografik. Vagy ha szintén 40 ezer ft lesz egy PS3, rá tudjam kötni. Szóval nálam nagy monitor + projektor megjelenítő jöhet szóba, TV-t nem akarok. ui: elkopott volna a billentyűzeted, ha a három képet nem linkeled be?
TFT monitorok topikja!
Egyik napról a másikra meghalt a projim. Ez még régen volt. Egy hónapja vittem fel az LSK-ba. Táphibára gyanakodtak, de a lámpa sérült meg. Azt pedig nem vagyok most hajlandó vásárolni, mert nincs pénzem rá. Viszont arra gondoltam, h a projit eladom lámpa nélkül, meg a 17"-os Xerox TFT-met és veszek helyette egy nagy wide monitort és egy darabig ezen nézek egy-két filmet, aztán késöbb majd vmikor veszek egy projektort megint (vásznat nem adom el). Egyébként is akartam már egy "bazi nagy" monitort venni és a Samsung 226BW-t néztem ki (van aki 26"-os LCD TV-n néz filmet, most nekem lenne egy 22"-os). Lent írta SVGA h elég frankó ez a Samu. Lehet vennék majd akkor egy ilyet? Hangosan gondolkozom. Lámpát most nem fogok venni a projiba... monitort meg már úgyis akartam egy nagyot. A 24"-os UltraSharp Dell-t szerettem volna, ill. az volt kinézve, de az 160 ezer. Gondoltam majd mire sor kerül rá, olcsóbb lesz... De hát most vmelyes sürget a dolog, mert nem akarok mozizni 4:3-as 17"-os TFT monitoron...
hey dude. sajnálom. Azért annyit osztottál már engem hogy a 40" os tv zsebtv, akkor te most mi a f*szért monitoron filmezel?
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
Sokan félnek is egy picit, hogy nem tudják meghajtani a játékok esetében teljes felbontáson...
És én még csak nem is játszom. Kapcsolhatsz kisebb felbontást és elsimitásokkal lehet a ráncokat javítani. Persze az megint erőforrás, de játszani kell vele. Nekem volt egy olyan játék anno, h mondjuk 1280-ban játszhatatlanul szaggatott a játék, de átkapcsoltam 800*600-ra és szinte maxra tettem az összes elsimítást és a kép "ugyanolyan" szép volt, viszont siklott, mint kés a vajban. Vagy, mint kés az emberben.
ui: most olvasgatom nagyon a dolgokat... amúgy a Dell-ben van a legjobb panel (UltraSharp széria vagy mi). Grafikára ajánják főként, éppen ezért iszonyat szép lehet rajta a HD film.
- Egy fontos kérdés! Egy 1680-as felbontású wide monitoron (függetlenül, h 20"-os vagy 22"-os) az 1080 már láthatóan szebb a kép, mint egy 720p-s film esetében??
- Egy másik! Egy 22"-os 1680-as felbontású monitoron "rosszabb" a képminőség (kisebb felbontás miatt), mint egy 24"-oson, ami már Full HD? Az anyag szintén 1080-as film!!
TFT monitorok topikja!
Az, hogy mi a minőségi, az relatív. A Dell inkább olcsó mint minőségi. Érdemes utána olvasgatni, hanyadik generációt kellett megérni (konkrétan a harmadikat), mire az összes hibáját kijavították a 24-es monitoruknak. Ennek ellenére árusították. Ez a HP minőségben nincs messze a Delltől.
Nekem Fujitsu-Siemens van, mert megbízhatóbbnak tűnt a terméktámogatás és a minőség is mint a Dell esetében. Én is sokat agyaltam ezen múlt év végén. Ha most kellene választanom lendületből megvenném a HP-t.
Ha van például 100ezer forintom monitorra, akkor lehet, hogy inkább összedobom valahogy azt a plusz 30-at, de inkább a full HD monitor.
Sokan félnek is egy picit, hogy nem tudják meghajtani a játékok esetében teljes felbontáson. Ez szerintem nem számít. Most játszom újra (néha, ha van időm) a Starcraftot, és azt se tudom 640x480 vagy 800x600 a felbontás, mert nem érdekel. A játékélmény a lényeg, és nem muszáj a natív felbontáson hajtani az LCD-ket. Nem lesz pengeéles, de ha nem vagy pixelvadász, akkor baromira nem számít.
A filmeknél pedig a 720p és az 1080p is eszeveszett jól néz ki.
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
Teljesen véletlenül nézegettem az osztrák MediaMarkt árakat, és meglepetésemre már 500 Euróért van 24-es TFT, a HP w2408. HDCP-s DVI csatoló, 5ms válaszidő, a design sem a szokásos szürke téglalap. Ennyiért szerintem rendben van, számla, ha kell ugyanúgy elszámolható itthon.
Én nem tudom miért vagyok úgy vele, h ha nagyobbat akarok venni az Samsung legyen, ha kisebbet, de jobbat, akkor az meg Dell. Bár a kisebb, ami jobb, nem tudom miben jobb. Azt szokták írni, h átagos felhasználásra (film, játék) jó a Samsung is. Na most a HD-zés nem tom mennyire átlagos felhasználás, nem tudom oda mennyire jó a "szar" monitor.
Azért is írtam lent, h a 24"-os Dell-t néztem ki, mert az minőségi és 1080-as felbontása van. Az tuti nem lett volna lecserélve nem tom meddig... De most h így besürgetett a dolog olyan elkapkodósnak tűnik, hiszen ez felbontásban 720 és 1080 között helyezkedik el és majd kényszert fogok érezni egy Full HD monitor iránt.
Egyébként most megfogalmazódott bennem a kérdés. Egy 1080-as anyag a 24"-os Full HD felbontású Dell-n szebb a kép, mint a 20"-os 1680-as felbontású 20"-oson?
TFT monitorok topikja!
De hát most vmelyes sürget a dolog, mert nem akarok mozizni 4:3-as 17"-os TFT monitoron...
Teljesen véletlenül nézegettem az osztrák MediaMarkt árakat, és meglepetésemre már 500 Euróért van 24-es TFT, a HP w2408. HDCP-s DVI csatoló, 5ms válaszidő, a design sem a szokásos szürke téglalap. Ennyiért szerintem rendben van, számla, ha kell ugyanúgy elszámolható itthon.
TFT monitorok topikja!
Egyik napról a másikra meghalt a projim. Ez még régen volt. Egy hónapja vittem fel az LSK-ba. Táphibára gyanakodtak, de a lámpa sérült meg. Azt pedig nem vagyok most hajlandó vásárolni, mert nincs pénzem rá. Viszont arra gondoltam, h a projit eladom lámpa nélkül, meg a 17"-os Xerox TFT-met és veszek helyette egy nagy wide monitort és egy darabig ezen nézek egy-két filmet, aztán késöbb majd vmikor veszek egy projektort megint (vásznat nem adom el). Egyébként is akartam már egy "bazi nagy" monitort venni és a Samsung 226BW-t néztem ki (van aki 26"-os LCD TV-n néz filmet, most nekem lenne egy 22"-os). Lent írta SVGA h elég frankó ez a Samu. Lehet vennék majd akkor egy ilyet? Hangosan gondolkozom. Lámpát most nem fogok venni a projiba... monitort meg már úgyis akartam egy nagyot. A 24"-os UltraSharp Dell-t szerettem volna, ill. az volt kinézve, de az 160 ezer. Gondoltam majd mire sor kerül rá, olcsóbb lesz... De hát most vmelyes sürget a dolog, mert nem akarok mozizni 4:3-as 17"-os TFT monitoron...
kezd itt: http://prohardver.hu/cikkek/2007-03-26/ ... k_tesztje/
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
Olyan volt már valakinek, hogy bekapcs után 10 másodperccel kialszik a háttérvilágítás, így tök sötét a kép... kikapcskor meg megint bevillan, és slussz.De ezt minden bekapcsolásnál előadja... csak így nemigen használható...
Ez nagyon meleg...elképzelni se tudom mi baja lehet
Mégha meleg lenne, de már hidegen is kikapcs...
Amúgy nem monitor, hanem TV de a megjelenítés elve ua. azért is itt kérdeztem...
Amúgy most megy... reggel hülyült...
TFT monitorok topikja!
Olyan volt már valakinek, hogy bekapcs után 10 másodperccel kialszik a háttérvilágítás, így tök sötét a kép... kikapcskor meg megint bevillan, és slussz.De ezt minden bekapcsolásnál előadja... csak így nemigen használható...
Ez nagyon meleg...elképzelni se tudom mi baja lehet
-
Vendég
TFT monitorok topikja!
Olyan volt már valakinek, hogy bekapcs után 10 másodperccel kialszik a háttérvilágítás, így tök sötét a kép... kikapcskor meg megint bevillan, és slussz.
De ezt minden bekapcsolásnál előadja... csak így nemigen használható...
TFT monitorok topikja!
Vagy esetleg Ez
Nem tudom megéri e azért az egy col-ért a plusz 15e forint.Havernak ilyen 19-es LG-je van és az is elég nagy.És ahogy látom technikailag ugyanaz csak nagyobb az átmérő.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
TFT monitorok topikja!
nekem 206 BW van és csak ajánlani tudom neked. Nagyon szép,nagy fényerejű és ez idáig ez a legjobb monitorom.
Pedig volt már egy pár db
Na, ez még tetszik is. Bár én P sorozat mániás vagyok, csak sajna az is egyre rosszabb lett külsőre.
no hifi, no cry...
TFT monitorok topikja!
nekem 206 BW van és csak ajánlani tudom neked.
Nagyon szép,nagy fényerejű és ez idáig ez a legjobb monitorom.
Pedig volt már egy pár db
TFT monitorok topikja!
Mi a véleményetek Erről ?
Szeretnék monitort cserélni és ez az Lg tetszik.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
TFT monitorok topikja!
Szép az új 206, 226BW sorozat.. Jó az új design és már a TN panelük is egész tűrhető kezd lenni. (1000 körüli kontraszt)
Sajnos azért 20 colban az 1680x1050 sasszeműeknek ajánlott inkább.
Mint irtam 17"-osról lépnék. Persze mivel wide így nem lenne magasabb (csak egy egészen picit) de azért szélesebb igen. Relatív közelről nézem amúgy. 226BW persze jobb lenne, de sajna szabott a keret.
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
TFT monitorok topikja!
Szép az új 206, 226BW sorozat.. Jó az új design és már a TN panelük is egész tűrhető kezd lenni. (1000 körüli kontraszt)
Sajnos azért 20 colban az 1680x1050 sasszeműeknek ajánlott inkább.
TFT monitorok topikja!
Azt hiszem meg is van az alany. MM-ben láttam Samsung Syncmaster 206BW-t (miután nem akartam wide-ot végül csak sikerült ) , ami eléggé tetszett. Hangszóró nincsen benne, de nem is igazán kell. MM hiper-szuper 10 éves akciójában 75-ért adják, ehhez képest depo-n kb. 10-essel olcsóbb. Egyedül DVI kábel nincs hozzá, ezt sajna külön kell vennem.
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
TFT monitorok topikja!
http://www.trustedreviews.com/displays/
- en ezt atneznem, csak az az erzesem, hogy az ember a vegesz elveszik a reszletekben, nomeg mire kinezed mit is akarnal, nem fogod meglelni az adott modellt a boltban
- sztem ne feccolj ennyi energiat a dologba, kinezel egy min. tudast amit az adatlapja alapjan meg tudsz tenni, es mellerakod a minimalisan elvart funkcionalitast/tudast, majd ezutan megnezed eloben, hogyan is nez ki, es megveszed azt ami kullemre is tetszik.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
TFT monitorok topikja!
Egyéb tipp 19-20"-os nem wide TFT-re brutto 70-75e-ig?
- en innen valasztanek egy DVI + beepitett hangszorosat: http://depo.hu/?pn=products&c_main=68&c ... 6&c_id=191
Idáig én is eljutottam, de egyszerűen túl nagy a választék. MM-ben, Saturn-ban nem igazán lehet összehasonlítani, mert siralmas körülmények között vannak kitéve. Azért gondoltam hátha valakinek van valami személyes tippje amit érdemes lenne megnézni. Vagy ha valami jó oldalt irnátok ahol teszteltek hasonló gépeket (prohardver.hu-t már néztem).
TFT monitorok topikja!
- en innen valasztanek egy DVI + beepitett hangszorosat: http://depo.hu/?pn=products&c_main=68&c ... 6&c_id=191
T A M I . H U
TFT monitorok topikja!
TFT monitorok topikja!
legyen ?? LG 204WT20"os wide, dvi-s, nekem a 19"os verzioja van htpc controlnak, és nagyon korrekt
a 20"-osát ismerem, az valamivel jobb.. bruttó 60-ba megáll kb.
Köszi. Nekem igazándiból nem wide kellene. Melyik lenne ennek a "normál" megfelelője? DVI kábelt adtak hozzá amúgy?