Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
peterk: a napokban egy samsung és egy lg modellt is kiprobáltam, olcso kategoriás, 32"-es modelleket és egyik sem ment pixelhelyesen ... nem kizárt, hogy a laptopom volt a gond, de powerstrippel lőttem be nekik a felbontást és nem jött össze
VGA bemenet, és nem lehet 1:1-ben meghajtani? Ez nagyon siralmas, hiszen valahol erre lett kitalálva az a szerencsétlen bemenet
Az LCD TV-ket ha PC-ről akarom hajtani, akkor VGA kábel kell???
És nem lehet mindet 1:1-be hajtani??? Ez szégyen, mert most éjszaka (ilyenkor jönnek az ihletek), filóztam, h nagy monitor helyett (többiek tudják a story-t), inkább egy 82-es LCD-t veszek vagy mi és azon nézek filmeket (HD-zek). Olyan 180-200 cm-ről tudnám nézni. De csak mint ötlet jött, nézelődök... Semmit nem tudok az LCD-kről...
120-130-ér AVPlaneten vannak már 82 cm-es Samuk, 150-ér meg már Sony-k..
és mi van a zsebtv szindrómáddal?
Lcd, Led, Oled TV-k
peterk: a napokban egy samsung és egy lg modellt is kiprobáltam, olcso kategoriás, 32"-es modelleket és egyik sem ment pixelhelyesen ... nem kizárt, hogy a laptopom volt a gond, de powerstrippel lőttem be nekik a felbontást és nem jött össze
VGA bemenet, és nem lehet 1:1-ben meghajtani? Ez nagyon siralmas, hiszen valahol erre lett kitalálva az a szerencsétlen bemenet
Az LCD TV-ket ha PC-ről akarom hajtani, akkor VGA kábel kell???
És nem lehet mindet 1:1-be hajtani??? Ez szégyen, mert most éjszaka (ilyenkor jönnek az ihletek), filóztam, h nagy monitor helyett (többiek tudják a story-t), inkább egy 82-es LCD-t veszek vagy mi és azon nézek filmeket (HD-zek). Olyan 180-200 cm-ről tudnám nézni. De csak mint ötlet jött, nézelődök... Semmit nem tudok az LCD-kről...
120-130-ér AVPlaneten vannak már 82 cm-es Samuk, 150-ér meg már Sony-k..
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Sűrgős válasz kéne: mi a különbség a Samsung LE-40R84 és Samsung LE-40R81 között?
Előre is köszönöm!
design.
Kösz a gyors választ!
Lcd, Led, Oled TV-k
Sűrgős válasz kéne: mi a különbség a Samsung LE-40R84 és Samsung LE-40R81 között?
Előre is köszönöm!
design.
Lcd, Led, Oled TV-k
Előre is köszönöm!
Lcd, Led, Oled TV-k
peterk: a napokban egy samsung és egy lg modellt is kiprobáltam, olcso kategoriás, 32"-es modelleket és egyik sem ment pixelhelyesen ... nem kizárt, hogy a laptopom volt a gond, de powerstrippel lőttem be nekik a felbontást és nem jött össze Az LG ha jol rémlik a 32le2r volt, a samu pedig a 32s62b talán (?) ... az LG-nek jobb képe volt VGA-n.
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Lcd, Led, Oled TV-k
VGA csatlakozáson keresztül minden LCD tudja az 1:1 mappingot.
Vigyázzunk az ilyen kijelentésekkel.
Lcd, Led, Oled TV-k
A gond azonban az, hogy erről nem tudom, hogy tudja egy az 1:1 pixel mapping-ot, ami nekem fontos lenne. Létezhet az, hogy az újabb szériából ezt kihagyták? Akinek esetleg van véleménye erről az S szériáról, az légyszi ossza meg.
VGA csatlakozáson keresztül minden LCD tudja az 1:1 mappingot. Ha így akarod bekötni a gépedet, akkor vedd meg nyugodtan. A HDMI más kérdés, de ott is az a tendencia, hogy az újabb készülékekbe egyre gyakrabban beleteszik, ezért kétlem, hogy a fordítottjára - a régebbi modell tudja, de az újabb nem - igaz lenne. A legjobb, ha kipróbálod mielőtt megveszed.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy megrendelem a Samsung LE-40R81-et, a boltban viszont azt mondták, hogy ennél van egy újabb széria, a Samsung LE-40S81. Ennek kisebb a kontrasztaránya (7000:1), más különbséget nem láttam, és olcsóbb is. A gond azonban az, hogy erről nem tudom, hogy tudja egy az 1:1 pixel mapping-ot, ami nekem fontos lenne. Létezhet az, hogy az újabb szériából ezt kihagyták? Akinek esetleg van véleménye erről az S szériáról, az légyszi ossza meg.
Valamilyen érdeke lehet az eladónak az S eladásában, hogy ilyen marhaságot mondott.
Az S széria gyengébb típus mint az R és nem újabb modell, a modell évet a 8-as jelöli a betűk pedig a felszereltség és minőséget, az R előtt van az S széria. Mindkét modell idei típus.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy megrendelem a Samsung LE-40R81-et, a boltban viszont azt mondták, hogy ennél van egy újabb széria, a Samsung LE-40S81. Ennek kisebb a kontrasztaránya (7000:1), más különbséget nem láttam, és olcsóbb is. A gond azonban az, hogy erről nem tudom, hogy tudja egy az 1:1 pixel mapping-ot, ami nekem fontos lenne. Létezhet az, hogy az újabb szériából ezt kihagyták? Akinek esetleg van véleménye erről az S szériáról, az légyszi ossza meg.
Én meg úgy értettem, hogy egy gyenge(olcsó) dvd-játszó rosszabb képet ad HDMI-n, mintha a polgár venne egy drágább lejátszót(amin nincs még HDMI), és komponens kimeneten hajtaná meg.
Láttam már ilyet.
- heineken
- Fórumlakó
- Értékelés: 153
Lcd, Led, Oled TV-k
Én meg úgy értettem, hogy egy gyenge(olcsó) dvd-játszó rosszabb képet ad HDMI-n, mintha a polgár venne egy drágább lejátszót(amin nincs még HDMI), és komponens kimeneten hajtaná meg.
Láttam már ilyet.
Lcd, Led, Oled TV-k
Akkor felületesen olvastad el a kérdést. Az ugyanis egyértelműen s-video vs HDMI-re vonatkozott.
Lcd, Led, Oled TV-k
Én inkább azt mondanám, hogy mindig jobb képet ad. Sokkal jobb képet. Amin ugyanis már van HDMI kimenet illetve HDMI bemenet, az már olyan eszköz - legyen szó TV-ről vagy lejátszóról - ami igencsak képes megjeleníteni a két csatlakozás közötti különbséget.
De ez kizárólag abban az esetben igaz, ha a hdmi bemeneten meg lehet hajtani pixelhelyes felbontással.
Miért lenne csak akkor igaz? Szvsz egy s-video kapcsolatnál a nem pixelhelyes HDMI kapcsolat is sokkal jobb képet fog adni. Asztali készülék esetén pedig nincs is olyan, hogy pixelhelyes kapcsolat.
Természetesen megfelelő forrásanyag esetén értettem. Egy ezeréves VHS felvételnél tökmindegy, hogy mivel kötöd össze. Mondjuk egy VHS lejátszónál nem is nagyon lehet válogatni, ott csak az s-video marad.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszönöm a gyors választ Rea4!Akkor asszem addig inkább nézem a kicsi "gömböc" crt-met és kivárok.Vhogy csak kibírom addig.
Hát,ez csak az én véleményem,garit nem vállalok rá.....De jó esély van a dologra.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
- gottfriedg
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszönöm a gyors választ Rea4!Akkor asszem addig inkább nézem a kicsi "gömböc" crt-met és kivárok.Vhogy csak kibírom addig.
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért nézz még körül szerintem, pld(Toshiba 42C3000) de a samsung is elég jó választásnak tűnik.
TV: SONY 40NX710, BDP: PHILIPS BDP 9500 PHILIPS DVP963sa, MP: DUNE HD SMART D1, AVR: CA Azur540R V2, CD: DENON DCD-510AE, KONZOL: PLAYSTATION 3 XBOX360 SLIM, URC: PHILIPS STR 8215, PC: ASUS K70, HANGFAL: TANNOY MX2,MXC,MX1, KÁBELEK: NEOTECH ELOSZTÓ: APC
Lcd, Led, Oled TV-k
Hello mindenkinek!
Egy olyan jellegű kérdésem lenne,ami kicsit a jóstehetségetekre hajaz.
Szal ez lenne az:Mikorra várható az,hogy a 100cm körüli fullHD LCD-k ára emberi árra csökkenjen?Itt azokra gondolol,amik támogatják a 24p-t is.
Emberi árnak kb a 300e alatti kategóriát gondolom én.
4-8 hónap kb.
Addigra 300-320 körülre saccolom.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
- gottfriedg
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Hello mindenkinek!
Egy olyan jellegű kérdésem lenne,ami kicsit a jóstehetségetekre hajaz.
Szal ez lenne az:Mikorra várható az,hogy a 100cm körüli fullHD LCD-k ára emberi árra csökkenjen?Itt azokra gondolol,amik támogatják a 24p-t is.
Emberi árnak kb a 300e alatti kategóriát gondolom én.
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub
Lcd, Led, Oled TV-k
- szvsz. vedd. meg.
Ennyire jó?
Lcd, Led, Oled TV-k
- szvsz. vedd. meg.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Venni akarok egy LCD TV-t, de előtte ki akarom kérni a hozzáértő emberek véleményét. Szóval, ezt néztem ki: Samsung LE-40R81B
Mi a véleményetek róla? Ha tudtok ebben az árkategóriában jobbat ajánlani, akkor hajrá! A PC-t is rá szeretném majd kötni.
Más fórumon azt írták, hogy az LG a legjobb a PC-hez, ott viszont a legtöbbnél kicsi a kontrasztarány (1200:1 , 1600:1). Nem vagyok szakértő, úgyhogy nem tudom, hogy ez nagy gond-e.
A segítséget előre is köszönöm!
duwy
Lcd, Led, Oled TV-k
Miért lenne csak akkor igaz? Szvsz egy s-video kapcsolatnál a nem pixelhelyes HDMI kapcsolat is sokkal jobb képet fog adni. Asztali készülék esetén pedig nincs is olyan, hogy pixelhelyes kapcsolat.
Ó én botor magamból indultam ki. Természetesen a htpc-re gondoltam, mint forrásra. Más nálam fel sem merül, mert többi nem érdekes. Ha tényleg beindul a blu-ray/hd dvd, akor is htpc-ben fogok gondolkodni, mert vga-n pixelhelyesen sokkal jobb képet fogok kapni, mint egy csoda asztali lejátszón szabványos felbontással.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Lcd, Led, Oled TV-k
Én inkább azt mondanám, hogy mindig jobb képet ad. Sokkal jobb képet. Amin ugyanis már van HDMI kimenet illetve HDMI bemenet, az már olyan eszköz - legyen szó TV-ről vagy lejátszóról - ami igencsak képes megjeleníteni a két csatlakozás közötti különbséget.
De ez kizárólag abban az esetben igaz, ha a hdmi bemeneten meg lehet hajtani pixelhelyes felbontással.
Természetesen megfelelő forrásanyag esetén értettem. Egy ezeréves VHS felvételnél tökmindegy, hogy mivel kötöd össze. Mondjuk egy VHS lejátszónál nem is nagyon lehet válogatni, ott csak az s-video marad.
Lcd, Led, Oled TV-k
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W