Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Digitális fényképezőgép

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Canon 350D tükör tisztítása.

Az úgy kezdődött, hogy belenéztem a keresőbe és egy kis szösz-möszt láttam a bal felső sarok közelében. Gyorsan lőttem pár képet hófehér háttérrel, de azon nincs rajta. Jól van, konstatáltam, csak a tükrön lehet a piszok. Ezzel majd csak megbírkózom valahogy! Aztán egy fültisztítóval adtam neki...
Nem ragozom, akárhogy takarítottam egyre szöszösebb lett az a nyamvadt tükör, ráadásul most már homályos is a kereső, ami főleg napfényben zavaró. Elkövettem azt hibát, hogy egy kicsit bealkoholoztam a fültisztítót, így később hiába próbáltam biciklipumpával kifújni azt a piszkot, nem ment, most már oda van ragadva. Pedig tiszta volt a kezem, a rongy, meg a fültisztító is.

Van annak valami bevált módja, hogy hogyan és mivel lehet megtisztítani a tükröt? Vagy vigyem el egy fotóüzletbe és bízzam rájuk a tisztítást?

Ötletek?

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: Pelican »

zoom: változtatható fókusztávolság(ú objektív) vagy igeként (zoomolás) maga a fókusztáv változtatás

Tehát nincs értelme ezeknek: "mikor zoomolok vele?" illetve "olyan zoomról indulnak"

Amikor egy szorzót adnak meg, pl. 3x-os zoom, akkor az még lehet egy 28-80mm (nincs teljesen 3x) vagy egy 70-210mm, ami két eléggé különböző objektív, szóval ez a szorzó önmagában elég keveset árul el az objektívről.

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy egy adott fókusztávolság csak adott érzékelő (film) méretre vonatkoztathatóan nevezhető nagylátószögű, normál vagy teleobjektívnek. Hogy mégis fogalmunk lehessen a különféle rendszerek objektívjeinek látószögéről, bevezették a 35mm-rel ekvivalens fókusztávolság fogalmát, ami azt jelenti, hogy normál 35mm-es filmre fotózva, milyen gyújtótávolságú objektív adna hasonló látószöget.
Minél kisebb az érzékelő, annál kisebb gyújtótávolságú objektív kell ugyanazon látószög eléréséhez.
A DSLR gépeknél megadott szorzószám is ezt a célt szolgálja, segítségével megkapható a 35mm ekv. gyújtótávolság. Pl. Canon közepes DSLR-ek 1,6x-os szorzóval rendelkeznek, rátéve egy 50mm-es objektívet, egy filmes gépre tett (50x1,6=) 80mm-es gyújtótávolságú objektívvel megegyező látószöget kapunk.

Más:
A DSLR-ek közül pl. a 20D/30D-t nem lehet kikapcsolni igazából csak az akku kiszedésével (pont ezért tud tizedmásodpercek alatt feléledni) így én pl. sosem használom a kikapcsoló gombját, nem befolyásolja az elem kapacitását.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Számít, hogy mennyit volt bekapcsolva, mennyit zoomoltál oda-vissza exponálás nélkül is, használtál-e vakut pl. derítésre, stb.
A gyorstöltő amikor jelez, hogy már nem tölt, azután is tölt még az akksiba csepptöltéssel. Valamelyik akksim használatijában olvastam, hogy a gyorstöltést jelző LED kialvása után még bent lehet hagyni egy ideig. Viszont én is jártam már úgy a Canon kamerámmal, hogy éjszakára töltőn felejtettem, és reggelre kevesebb volt az akksiban, mint normál töltés után.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10991
Kapcsolat:

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A DSLR gépek egyes funkciói "kikapcsolt" állapotban is működnek, így fogyasztanak is egy keveset. Az sem mindegy, milyen töltőt használsz.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: gemini »

Sziasztok! 
Épp nemrég dícsértem a gépem, hog ymilyen kevés energiét fogyaszt,és hogy hetkig elég egy akkufeltöltés.

valamennyit biztos hogy fogyaszt készenlétben is.

egyszer probálkd meg hogy teljesen lemerited az aksit és utána töltöd 16 órát. talán segit. utángyártott akksikat, gyárinál nagyobb teljesitménnyel már elég jo áron lehet kapni. 512-es kártya alatt nem szabadna lemerulnie. az én gépem kb másfél éves és egy feltöltéssel akár 6-800 képet is lehet vele lőni vaku nélkül.

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: -3

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: HagaNRG »

Sziasztok!

Épp nemrég dícsértem a gépem, hog ymilyen kevés energiét fogyaszt,és hogy hetkig elég egy akkufeltöltés.

MSOt visoznt kimerült, aligohgy telenyomtam egy 512es kártyát. (akkor vettem le a töltőről).
Ráadásul megint újratöltöttem és alapból egy egységgel kevesebbet mutat az energiaszint jelző.

1 éves a gép, tényle gnem soakt volt használva, és mostanáig simán bírta hetekig is. Érdmes lesz új akksiba befektetni? (ezm miyeln költség lehet? edigitalon csak 7D be való akksi van 5ezerért).
De nem akarom elkapkodni, elhet,hog ysemmi gond vele, lehet,hogy többet volt nézegetve az LCD, mint máskor.
Ja, egy fontos dolog, ezek a DSLR-ek fogyasztanak valamit, ha bekapcsolva maradnak?
(mert sokoszr napokig bekapcsolva maradt véletlenül. Ugya LCD kikapcsol 2 mp múlva,egyébknét sem aktív, objektív is manuál termsézetesen,szal érthető,ha keveset eszik. De nem tudom, bekapcsolt,készenléti üzemmódban fogyasztja-e valami az akksit?)

Köszi szépen előre is!

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt

Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

Digitális fényképezőgép

ez egy picit bonyolultra sikeredett sztem

A kompakt gépek zoomját sztem ne hasonlitsuk a DSLR-hez, mert legtöbb esetben csak ha jobban utánaolvasol, akkor tudod meg hogy milyen zoomtartományt tud lefedni és leginkább csak az van megadva hogy hányszoros optikai zommal rendelkezik. És hiába van a gépnek 12x zoomja, ha az 36mm-ről indul, mert akkor bucsut inthetsz a nagylátószögnek.

Az hogy a telék milyen fokusztávolságot foglalnak magukban az - ha jol tudom - nagyban függ a fényerőtől. vannak olyan obik, amik elég nagy fokusztávolságot lefednek, mint pl. 18-135 mm, vagy 28-300. De itt már jelentős fényerő csökkenéssel is számolni kell.

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: -3

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: HagaNRG »

Első: 18-55 mm.
Gondolom ez a fókusztávolságot jelenti, de mikor zoomolok vele?

Szia!

18-55mm-ig zoomolsz vele.
18-as az alap, nagylátószögű állása az objektívnek.
Ez a 18-as szám egyébknét, hog ymondjon is valamit igazán jó, egy keskeny út (nem is szélén) álló autó simán ráfér a képre az út másik oldaláról. (kb 2-3m).
Az 55 mm-es végérték viszont nem valami sok. Ezt meg úgy képzeld el, mint pl. kb. egy 3x-os kompakt gép maximális nagyítással. (legalábbis a 18mm-hez képest).
De egyébként sem valami nagy zoomtartomány a 18-55. (Nekem 18-70 a kit objektívem, ehhez kellett vennem egy 70-300-asat, hogy igazán távoli objektumokat is kafán beközelíthessek vele.

Viszont ha már magyarázásnál tartunk megjegyzem, ha magadtól még nem jöttél rá:
(egy ilyen gépen egy nagy objektív-konkrétan ez a 70-300) olyan feltéve, mintha a gyári objektívvel max. zoomról kezdenél.
(ez logikus, de engem eléggé meglepett mindkét tény (konkrétan,hogy egy 18-valahányas , amúgy nagy objektív egy 3x zoommal egyenértékű, illetve, hogy a teleobjektívek legkisebb állásban is olyan zoomról indulnak, mint a gyári obi max. állása).

Ettől érthetőbben, vagy szakszerűbben nem tudom elmagyarázni, mert még nekem sem minden teljesen tiszta az obikkal, csak most tanulgatok.

SOk sikert, rem. tudtunk segíteni Geminivel!

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt

Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

Digitális fényképezőgép

Nagyon láma kérdések az objektívekkel kapcsolatban. Ne röhögjetek ki! 
A zoomos objektívek típusának megjelölésénél van két szám aminek a jelentése nem tiszta a számomra.

Gondolom ez a fókusztávolságot jelenti, de mikor zoomolok vele? Akkor, ha 18 vagy akkor ha 55 mm a fókusztávolság? Avagy másképp fogalmazva: mikor látok nagyobbnak egy tárgyat a keresőben, 18 vagy 55 mm esetén?

Második f1/3.5-5.6.  Na ez mit jelent és miért van belőle kettő?

Mondom, nagyon láma kérdések, de kb. ennyit értek hozzá én is.

Előre is köszi

nem vagyok egy jó magyarázó de remélem sikerül érthetően leírnom, mert amúgy elég egyszerű.

Első: 18mm-nél nagyonn a látószög, így kisebbnek látod az adott témát, viszont több minden ráfér a képre. 55 mm-nél nagyobb a fotózandó téma.

A második a fényerő. Ez minél kevesebb, annál jobb. Minél jobb fényerejű egy objektív, annál drágább. Azért van megadva két szám, mert e két szám közötti tartományt használja. Azaz 18 mm-nél 3,5 55 mm-nél 5,6 a fényerő értéke. Van olyan objektív is aminél itt csak egy szám szerepel, ennek az az előnye, hogy a teljes zoom tarrtományban ugyanazt a fényerőt tudja produkálni.

Itt van egy kis segédanyag, szerintem erről is írnak bővebben. Letölthető az oldal alján. És elég sok dolgot képekkel is bemutatnak.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó

Digitális fényképezőgép

Nagyon láma kérdések az objektívekkel kapcsolatban. Ne röhögjetek ki!

A zoomos objektívek típusának megjelölésénél van két szám aminek a jelentése nem tiszta a számomra.

Gondolom ez a fókusztávolságot jelenti, de mikor zoomolok vele? Akkor, ha 18 vagy akkor ha 55 mm a fókusztávolság? Avagy másképp fogalmazva: mikor látok nagyobbnak egy tárgyat a keresőben, 18 vagy 55 mm esetén?

Második f1/3.5-5.6. Na ez mit jelent és miért van belőle kettő?

Mondom, nagyon láma kérdések, de kb. ennyit értek hozzá én is.

Előre is köszi

LCO
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: LCO »

http://www.pcworld.hu/story.php?sid=9191

röhög a vakbelem ezeken az überfasza gépeken. ez meg minek kellett az fz50 meg az fz8 közé? a legjobb az arcfelismerő funkció, már a fujinál is hanyat dobtam magam tőle de a 18x-os zoom is nagyon kell, pláne annak a szerencsétlennek amelyik a képen van, inkább valami mást adnék a kezébe.

egyébként azért vagyok ilyen mérges, mert most először csináltam kimondottan szar képeket az enyémmel. kénytelen voltam nagy zoomot használni és bizony szép kékes csíkok vannak a tárgyak széleinél. asszem ez a kromatikus aberráció, ugye?

(a kép a regimentfesten készült hétvégén miskolcon)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Digitális fényképezőgép

A Canon A710-esnek elég lassú a vakuja. Úgy értem sokáig tart amíg feltöltődik.
Ez inkább a vaku teljesítményén meg az akksik erején múlik.
Erősebb vakut gyengébb akksikkal tovább tart feltölteni.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó

Digitális fényképezőgép

Viszonylag egyszerűen kezelhető, rezgő kézzel is tudjak képet csinálni, időtálló légyen ne kelljen kukába dobni egy hónap mulva, felbontása 5-7 Mpixel közötti ami nekem bőven elég. Makrókat mindegyik tud gondolom. Mint említettem nem vagyok fotográfus csak szeretek fényképezni na és a két gépben van azért valami közös az árkategória
A Canonban van kézremegés kompenzálás, a Fujinak nézz utána (nem mindegyikben van, sokszor a gyors záridővel próbálják csökkenteni a bemozdulás lehetősőgét, de ehhez sok fény kell). A Canon egy kis zsebrevágható gép, a Fuji elég nagy kolonc, ha kirándulásra akarod vinni. Ellenben a Fuji nagy lencséje jobb fényerejű és az optikai zoomja is sokkal nagyobb.

Azt olvastam a Fujiban nincs ez a kompenzáció
Köszi a segítséget

A Canon A710-esnek elég lassú a vakuja. Úgy értem sokáig tart amíg feltöltődik.
Egyébként meg szerintem tökéletes, nekem is ilyen van. A Fujit nem ismerem, de nem is gondolkoztam a vásárlásán, mert nagynak találtam.

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: phazer »

Viszonylag egyszerűen kezelhető, rezgő kézzel is tudjak képet csinálni, időtálló légyen ne kelljen kukába dobni egy hónap mulva, felbontása 5-7 Mpixel közötti ami nekem bőven elég. Makrókat mindegyik tud gondolom. Mint említettem nem vagyok fotográfus csak szeretek fényképezni na és a két gépben van azért valami közös az árkategória
A Canonban van kézremegés kompenzálás, a Fujinak nézz utána (nem mindegyikben van, sokszor a gyors záridővel próbálják csökkenteni a bemozdulás lehetősőgét, de ehhez sok fény kell). A Canon egy kis zsebrevágható gép, a Fuji elég nagy kolonc, ha kirándulásra akarod vinni. Ellenben a Fuji nagy lencséje jobb fényerejű és az optikai zoomja is sokkal nagyobb.

Azt olvastam a Fujiban nincs ez a kompenzáció
Köszi a segítséget
Under Construction

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Digitális fényképezőgép

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Digitális fényképezőgép

Sziasztok! Épp gépvásálás előtt állok, 2 gép van amit kinéztem de nem vagyok profi fotós csak szeretek fényképezni. Az egyik gép a Canon Powershot A710 IS a másik a Fuji Finepix S6500. Melyiket válasszam szerintetek? Tudnátok tapasztalatot véleményt mondani esetleg ezekről? Egyenlőre a Canon felé huz a szivem.
Ez a két gép még csak nem is hasonlít egymásra, legalább azt eldönthetnéd, hogy milyen gépet akarsz és mit vársz el tőle.

Under Construction

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Digitális fényképezőgép

Ezt tavaly júniusban vettem, ez is Kingston, de már japán:

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Digitális fényképezőgép

Ezt még tavaly tavasszal vettem, akkor még elég drága volt:
(A fényerőt szándékosan emeltem meg az olvashatóság kedvéért.)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Digitális fényképezőgép

Én Kingstont használok minden gépezetben, ezzel még nem volt gondom.
Nekem a Kingston SD kártyám hátulján Toshiba felirat van, valószínűleg Toshiba memória lehet benne, a tajvani Kingston (márkanevet használó) cég csak összeszereli.

Hm... megnéztem, az enyémeken a márkanéven kívül csak annyi van, hogy taiwani gyártmány, tehát talán a sajátjuk.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Digitális fényképezőgép

Sziasztok! Épp gépvásálás előtt állok, 2 gép van amit kinéztem de nem vagyok profi fotós csak szeretek fényképezni. Az egyik gép a Canon Powershot A710 IS a másik a Fuji Finepix S6500. Melyiket válasszam szerintetek? Tudnátok tapasztalatot véleményt mondani esetleg ezekről? Egyenlőre a Canon felé huz a szivem.
Ez a két gép még csak nem is hasonlít egymásra, legalább azt eldönthetnéd, hogy milyen gépet akarsz és mit vársz el tőle.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Digitális fényképezőgép

Én Kingstont használok minden gépezetben, ezzel még nem volt gondom.
Nekem a Kingston SD kártyám hátulján Toshiba felirat van, valószínűleg Toshiba memória lehet benne, a tajvani Kingston (márkanevet használó) cég csak összeszereli.

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Digitális fényképezőgép

Under Construction

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Úgy általában az A-DATA-t is lehet ajánlani.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

Digitális fényképezőgép

nekem is csak kingston kártyáim vannak. viszont érdekelne, hogty a lent említett kártyák milyenek voltak, hátha lehet ezzel is szűrni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Digitális fényképezőgép

Mostanában sokat olvasgatok PDA fórumokat. Ott is folyamatosan szívnak a hibás kártyákkal. Úgy tűnik, nagyon felhígult a piac, sok gagyit kapni. Én Kingstont használok minden gépezetben, ezzel még nem volt gondom.

Válasz küldése

Vissza: “Technikai eszközök”