Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Most nem Zu Druid Mk4-nél tartanak már?Kétlem, hogy a 2002-es mérésnél is Mk4-est mértek volna. Ha igazam van, akkor nem sokat nyom a latba az eredmény az aktuális Druidok megítélésénél.

Így van, ez az MK2-ről szól, amiben még az Audax dóm magassugárzó volt.

Akkor Biginek ismét köszönjük az "értékes" informácókat.

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Az Ohm törvény és a realitás konfliktusa... Szót sem érdemel. Talán le kellett volna fordítanom, nem  tudom hányan beszélnek angolul.

A további izgalmak fenntartása végett egy kis Druid video:

Marha izgalmas, ahogy a xélben hajladozik és az égre tör...

Izgalmak elkerülésére jawallok kis müxaki owasást.

http://www.soundstagemagazine.com/measu ... ble_druid/

Ezek itt ismerik az Ohm törwényt... Legalább is Canadában.

Bigi,

L.sz. tedd hozzá azokat a fenntartásokat is, amiket megírtam neked. Valamint ajánld figyelmébe a népnek az ugyanezen oldalon található review-t is. Azonkívül kíváncsi lennék egy mérésre mondjuk a Carnegie Hall-ban, a MÜPA-ban és több elismert koncertteremben elhangzott előadásról. Nos, úgy gondolom, egy ilyen összehasonlítás lehetne mérvadó. Ja, hogy nem hasonlóak a feltételek? Bocsi, akkor a hangfalak süketszobában történő méricskélésének is csak technikai szempontból van értelme. Vagy tévednék?

Sőt még az is lehet, hogy paranoia, de a National Research Council of Canada honlapján nem találni ilyen mérésekről infót. Ergo ez egy fizetett mérés, ami nem független. Ettől még lehetne jó is, de a soundstagemagazine-on feltüntetett mérések közt nem találtam a druidhoz hasonlítható hangsugárzót,nincs szélessávú köztük (remélem, nem voltam túl felületes). Márpedig mivel ez egy teljesen más működésű hangsugárzó, nem biztos, hogy a sztenderd mérési metódusok itt reális értékeket mutatnak. És ki mondja meg, hogy mi a helyes mérés? És egyébként kit érdekel? A technicista beállítottságú ál-zenekedvelőkön kívül? Hány tökéletes mérési eredményt felmutató doboz van, ami nem kéne otthonra? Sokmillióért?

Nem akartam eddig hozzászólni a mérhetetlenül unalmassá váló, csak a vita kedvéért történő vitához, de....

Ha én a tekintélyes (lánykori nevén) Műszaki Egyetem valamelyik tanszékét felkérem egy mérésre, mert nekik van olyan környezetük és mérőparkjuk, akkor keményen kifizettetik. Ja és a (nekik) marginális bevételt jelentő egyszerű beavatkozást (nincs referencia értéke, mert nem látványos) sehol sem fogják közzé tenni.

Akkor most ők sem független mérést végeznek?
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

balika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: balika »

Most nem Zu Druid Mk4-nél tartanak már?Kétlem, hogy a 2002-es mérésnél is Mk4-est mértek volna. Ha igazam van, akkor nem sokat nyom a latba az eredmény az aktuális Druidok megítélésénél.

Így van, ez az MK2-ről szól, amiben még az Audax dóm magassugárzó volt.

Vendég

Kábelezzünk

Most nem Zu Druid Mk4-nél tartanak már?
Kétlem, hogy a 2002-es mérésnél is Mk4-est mértek volna. Ha igazam van, akkor nem sokat nyom a latba az eredmény az aktuális Druidok megítélésénél.

balika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Az Ohm törvény és a realitás konfliktusa... Szót sem érdemel. Talán le kellett volna fordítanom, nem  tudom hányan beszélnek angolul.

Bigi,

L.sz. tedd hozzá azokat a fenntartásokat is, amiket megírtam neked. Valamint ajánld figyelmébe a népnek az ugyanezen oldalon található review-t is. Azonkívül kíváncsi lennék egy mérésre mondjuk a Carnegie Hall-ban, a MÜPA-ban és több elismert koncertteremben elhangzott előadásról. Nos, úgy gondolom, egy ilyen összehasonlítás lehetne mérvadó. Ja, hogy nem hasonlóak a feltételek? Bocsi, akkor a hangfalak süketszobában történő méricskélésének is csak technikai szempontból van értelme. Vagy tévednék?

Sőt még az is lehet, hogy paranoia, de a National Research Council of Canada honlapján nem találni ilyen mérésekről infót. Ergo ez egy fizetett mérés, ami nem független. Ettől még lehetne jó is, de a soundstagemagazine-on feltüntetett mérések közt nem találtam a druidhoz hasonlítható hangsugárzót,nincs szélessávú köztük (remélem, nem voltam túl felületes). Márpedig mivel ez egy teljesen más működésű hangsugárzó, nem biztos, hogy a sztenderd mérési metódusok itt reális értékeket mutatnak. És ki mondja meg, hogy mi a helyes mérés? És egyébként kit érdekel? A technicista beállítottságú ál-zenekedvelőkön kívül? Hány tökéletes mérési eredményt felmutató doboz van, ami nem kéne otthonra? Sokmillióért?

balika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Bigi,

Vendég

Kábelezzünk

Az Ohm törvény és a realitás konfliktusa... Szót sem érdemel. Talán le kellett volna fordítanom, nem tudom hányan beszélnek angolul.

Vendég

Kábelezzünk

A Zu-s fiúk válasza óta nagy a csend a konkrét téma kapcsán...
Az Ohm törvény és a realitás konfliktusa... Szót sem érdemel. Talán le kellett volna fordítanom, nem tudom hányan beszélnek angolul.

Vendég

Kábelezzünk

Egyenlöre wárom a wálaxt...

Tegnap 22:00-kor postáztam, ha elkerülte volna a figyelmed, alább megtalálható.

Ha nem értenéd az angol szöveget, akkor az a lényege, hogy megadja a kisérlethez használt erősítő típusát (Crown I-Tech 8000: garantált minimum teljesítmény 8 ohmon 2100W, 0.35% THD-nál, bridge-ben 8 ohmon 8000W) és elmondja, hogy 3 fázisú, fázisonként 400A betáppal táplálták valamint a bejáratást is ilyen erősítőkkel és Apogee-vel erről a betápról végzik. Valamint felhatalmaz, hogy közzéadjam a levelét illetve bárki érdeklődőnek megadjam a koordinátáit, mielőtt feltételezésekbe bonyolódna bárki is, hogy akár vele közvetlenül is felvehesse a kapcsolatot, ha kérdése lenne:

Nos lássuk, mit is válaszolt a gyártó az angolra fordított hozzászólásodra. A nem teljesen szalonképes dolgokat kipontoztam. A választ Sean Casey, a ZU Audio Director of R&D / Cofounder beosztású vezetője írta, akit a 6moons idézett az ominózus riportban.

"Man, just like Tesla vs Edison all over again.
The amp used was a Crown I-tech 8000, and yes, it is capable of hitting the numbers. Check 'em out..... Anyway, we run a bank of these amps, along with Apogee for our burn-in rig. We know the AC demand placed on the system, that is one of the reasons we have the crazy rig set up right next to our AC feeds, 3-phase, 400 Amp per phase, 120 Volt each, ... far from impossible!

Tell the ........ to call me or email me direct if he wants to pick fights.... he should also skip the assumptions........

You are welcome to quote this....

Ha valaki tovább akarja ragozni a kérdést, akkor természetesen meg tudom adni Sean Casey vagy Adam Decaria telefonszámát és emailjét és el lehet velük beszélgetni, nagyon készségesen állnak minden érdeklődő rendelkezésére. Ha a fordítás gondot okoz, akkor segítek a kérdések lefordításában is.

Vendég

Kábelezzünk

Egyenlöre wárom a wálaxt...

21st
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: 21st »

"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

Mennyire igaz, vegyetek mar meg a Madrigal osszekotom mert az egy jo kabel

Neköm is wan egy Madrigál digi kábel eladó, mert az még jobb, mint az IC-s werzio.

Na akkor alljunk mar ossze bammeg....IC digit kabel egybe elado, a digit kabel arabol kedvezmeny

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Na tenyleg zarjuk mar le a temat! A story erdekessegehez hozzatartozik, hogy amikor megjelent a legeslegelso teszt a Druid Cred.rol akkor en elobb olvastam el mint Feri es en adtam meg neki a linket! Tehat en elobb jutottam ennek a tudasanyagnak a birtokaba, tehat mar ezert sem hivatkozhattam ra! Altmann topikban ennek irasos bizonyiteka is fellelheto!
Szoval nem hivatkozhattam ra...

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: H G »

Le a kalappal! Ilyen korrekt és egzakt hozzászólást réges régen nem olvastam hifi fórumon. Különösen nem elkötelezett embertől.

Az idézett utolsó mondatodat nem értem. HG biztos, hogy elkötelezett. Biztos, több dolog iránt is. Család, hobbi, munka, hifikereskedés...

A királynőt megölni nem kell, félnetek jó lesz....

A királynőt megölni nem kell félnetek, jó lesz....

Különben valóban elkötelezett vagyok mindazok iránt, amiket írtrál és még sok egyéb iránt is.
És szerintem az életet másként élni nem is lehet (érdemes), csak sok és erős elkötelezettséggel. Különben az egésznek semmi értelme.

Hg

balika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Le a kalappal! Ilyen korrekt és egzakt hozzászólást réges régen nem olvastam hifi fórumon. Különösen nem elkötelezett embertől.

Az idézett utolsó mondatodat nem értem. HG biztos, hogy elkötelezett. Biztos, több dolog iránt is. Család, hobbi, munka, hifikereskedés...

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Lex »

Idézet magamtól:

Nagyfiúk! Nem lehetne itt inkább kábelezni? Mindegy mit, csak ne egymást gyepáljátok. Mindenkinek igaza van. Lapozzunk! 
Üdvözlettel: Lex

Vendég

Kábelezzünk

Az angol nyelvű szöveget kellene figyelembe venni, amiben pontosan benne van a kisérlet menete.

Sajna nem tok angolul, csak a te beirásodra és DigitalSTD-re tok hagyatkozni...
Ezekben wixont az wan, h idézet töled:

"Egyszer azt is kipróbálták, hogy a bejáratott 12 ohmon 101 dB érzékenységű dobozt (Zu Druid IV) 2000 W-tal terhelték és 6 óra kellett mire megadta magát."

Ezekxerint minden más hangxoro, mely kb 1-3% ot alakit át hanggá és a többit höwé, ez lazán lesugározza és nix gondja, wagy legalább is 6 ora után adja meg magát.

Különben tök mindegy, h ki kire és mikor hiwatkozott.

Mindkettötök beirt walahol walamikor egy fizikai képtelenséget, és azt proxáljátok elhitetni, h mi wagyunk a hülyék.

Vendég

Kábelezzünk

A Zu wixont lazán kibirja az ugyanekkora belepumpált energiát 6 orán át, de egy hétig is birja az 1000 Wattot.Legalább is Digital STD ezt mondta, rád hiwatkozwa.

-Ugye jol owasom?

Az angol nyelvű szöveget kellene figyelembe venni, amiben pontosan benne van a kisérlet menete.

DigitalSTD 1000W-ja kapcsán is megírtam már tegnap 22:11-kor, hogy mi a helyzet:

Nem siklott el DigitalSTD hozzázólása, erre is reagáltam alább a mai 13:18-as hozzászólásomban, benne van, hogy némi készpénz ellenében lehet hosszabb ideig is járatni és úgy hogy a végén beállnak egy állandó hangnyomás értékre, hogy ez mekkora azt soha nem közölte sem a Zu, sem én...

Ráadásul DigitalSTD NEM HIVATKOZOTT RÁM:
Nem hiszem h ezt mondta volna! smile.gif A Zu hangfalakat 1 heten at egyre novekvo teljesitmennyel jaratjak! Ugy a 3ik 4ik napon beallank 1000 W-ra, es ugy jaratjak! A 2000W onnan remlik szerintem neked, hogy kiprobaltak a termalis hatarat a hangszoronak es 80 hzen vagva 2000Wot birt el 6 oran at! smile.gif

Vendég

Kábelezzünk

Bigi te nem tudom milyen elsiklasrol beszelsz amikor te beszeltel hulyeseget, en csak mereszeltem kijavitani az ismetelt hulyesegeid!  
H G...te nem tudom miert futod koreid, erre tenyleg csak ezt tudom irni

OFFTOPIC:

Hagyd a fenébe... Tanulságos azt látni, hogy egyeseknek milyen fontos minden apróság megragadása egy kis lejáratáshoz... A történeti hűség kedvéért megint megjegyzem, hogy onnan indult minden, hogy Bigi rám hivatkozva, összekavarva két különböző állítást mondott valamit, ami nem igaz. Még mindig szeretném azt hinni, hogy egyszerű figyelmetlenségből...

Mán mondtam, h idézem:

"Lehet, h téwedtem azzal, h két hétre emlékeztem, de a 6 ora is sok"

Xerintem. Laci xerint néhány perc is sok.

Mit kö ezen lowagolni?

Az a lényeg, h a két ezer wattos sütöm 6 ora alatt xénné égeti a benne sülö két kilo hust. A Zu wixont lazán kibirja az ugyanekkora belepumpált energiát 6 orán át, de egy hétig is birja az 1000 Wattot.
Legalább is Digital STD ezt mondta, rád hiwatkozwa.

-Ugye jol owasom?

Vendég

Kábelezzünk

Bigi te nem tudom milyen elsiklasrol beszelsz amikor te beszeltel hulyeseget, en csak mereszeltem kijavitani az ismetelt hulyesegeid!  

OFFTOPIC:

Hagyd a fenébe... Tanulságos azt látni, hogy egyeseknek milyen fontos minden apróság megragadása egy kis lejáratáshoz... A történeti hűség kedvéért megint megjegyzem, hogy onnan indult minden, hogy Bigi rám hivatkozva, összekavarva két különböző állítást mondott valamit, ami nem igaz. Még mindig szeretném azt hinni, hogy egyszerű figyelmetlenségből...

Vendég

Kábelezzünk

Schetl Laci kérdéseit is szivesen továbbítom a gyártónak, ha kiváncsi a válaszra.

Xerintem ö nem kiwi...
Én wixont igen.
Lécci kérdezd mán meg a gyártotol azt amit Laci beirt az indexre, hogyan gondolják megoldani?

Vendég

Kábelezzünk

Neköm is wan egy Madrigál digi kábel eladó, mert az még jobb, mint az IC-s werzio.

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Nagyfiúk! Nem lehetne itt inkább kábelezni? Mindegy mit, csak ne egymást gyepáljátok. Mindenkinek igaza van. Lapozzunk!

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Lex »

Üdvözlettel: Lex

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”