Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

a htpc ? pontosan mi? az ffdshow biztosan nem ... arra tudok gondolni, hogy ezt a videokártya csinálhatná egyedül ... kapja a 23.976fps videot, látja h 60hz-re kéne kirakni. és megcsinálja ...
Ha igazad van, akkor viszont már régen túlléptünk a 24p-s korszakon hiszen az összes Divx film 24p-ben megy. Csak akkor azt nem értem, hogy miért riceg minden HDRip jobban, mint egy PAL DVD mikor mindkettő 1:1 (illetve 2:2) pull downnal tökéletes félképillesztést csinál? Vagy csak 60Hz-en riceg. 48Hz-en egy 23.976-os film olyan tökéletesen mozog, mint egy 25-ös film 50Hz-en?

arty
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

tehát miért nincs gond a 60hz megjelenitőn a 23.976os MKV fájlokkal? 
ezért gondolom, hogy a hddvd/bd is 23.976 fps-re dekodolodik, hiszen láthatoan nincs azzal gond

Én meg voltam/vagyok győződve arról, hogy 3:2 pull down-t csinál a HTPC. Magyarán a 23.976-ból 29.97-et és ezért nem akad 60Hz-en

a htpc ? pontosan mi? az ffdshow biztosan nem ... arra tudok gondolni, hogy ezt a videokártya csinálhatná egyedül ... kapja a 23.976fps videot, látja h 60hz-re kéne kirakni. és megcsinálja ...

viszont, nekem 48hz esetén sem akadtak a filmek... tehát valami" érzékelte, h nem 60hz van beallitva és nem csinált pull down-t

amugy, a 23.976fps azért lett elterjedt (ripekben), mert az a valos frameráta (hddvd-n s BD-n is!), ezt már több benfentes is megerősitette az AVSforumon, de közben visszafejtették a strukturát is és a 23.976 van 29.97re flaggelve (hddvd).

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

tehát miért nincs gond a 60hz megjelenitőn a 23.976os MKV fájlokkal? 
ezért gondolom, hogy a hddvd/bd is 23.976 fps-re dekodolodik, hiszen láthatoan nincs azzal gond

Én meg voltam/vagyok győződve arról, hogy 3:2 pull down-t csinál a HTPC. Magyarán a 23.976-ból 29.97-et és ezért nem akad 60Hz-en (és ezért akad minden más frekin). Ha a 23.976 annyi volna amennyi, akkor 50Hz-en jobbnak kellene lennie (2Hz az eltérés), mint 60Hz-en ehhez képest pont fordítva van.

A HD-DVD és a Blu-Ray arra dekódolódik amire akarják. Emlékezz volt több 24fps-es rip is és komoly vita is kialakult, hogy melyik a jobb. És ha jól emlékszem azért maradtak a 23.976-nál mert azt mindenki le tudja játszani akadás nélkül.

De meg tudsz győzni, bár bevallom nagyon komolyan át kellene alakítanom a világnézetemet ha igazad lenne és nagyon sok dolgot akkor már egyáltalán nem értenék. (így se sokat ).

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Kösz aurum otthon majd kipróbálom.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

aurum, a hang sem megy valamiért, pedig elvileg működik, mert pl. cd-t tudok rajta hallgatni.
a lehet hogy fut valami hang daemon pl a kde-je ami raul a hangkutyure. regi hangkartyaknal elofordul. vagy alsamixer-el probald beallitani. lehet hogy a pcm mute-olva van.

egybkent mit ir ki az mplayer amikor elindul? talal kodek-et a hanghoz?

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

en mindig azzal hasznalom... neha van hogy kicsit atlapolodik a kep de a sokkal jobb kepminoseg miatt elviselem.
Hát igen. A kép folyamatosan szétcsúszik, amit te átlapolódásnak nevezel és egy idő után elkezdi a frameket is dobálni. Ez ugyan egy "régi" pentium 4/2.6, amivel ha windows alatt játszok le, akkor a 720p tökéletesen megy.

Hát így linuxal a büdös életbe nem fogok lejátszani semmit az biztos.

nekem csak ritkan fordul elo. p3/600-on siman ment a dvd igy. fordits a gepedre mplayert vagy kerese olyat ami a te procidra van optimalizalva.

egyebkent probald ki a -vo xvidix opciova. tutira menni fog.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

aurum, a hang sem megy valamiért, pedig elvileg működik, mert pl. cd-t tudok rajta hallgatni.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

en mindig azzal hasznalom... neha van hogy kicsit atlapolodik a kep de a sokkal jobb kepminoseg miatt elviselem.
Hát igen. A kép folyamatosan szétcsúszik, amit te átlapolódásnak nevezel és egy idő után elkezdi a frameket is dobálni. Ez ugyan egy "régi" pentium 4/2.6, amivel ha windows alatt játszok le, akkor a 720p tökéletesen megy.

Hát így linuxal a büdös életbe nem fogok lejátszani semmit az biztos.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

ez a gondolatmenet logikusnak tünik, de ...akkor miért nem "szaggatnak" a 24fps MKV fájlok a 60hz-en hajtott megjelenitőn?

Érdekes kérdés, nekem egyetlen egy 24fps-es mkv-m volt az Olasz meló és az akadt 50 és 60Hz-en is. 48Hz-en nem próbáltam.

najo, én hibám, nem voltam elég preciz: tehát miért nincs gond a 60hz megjelenitőn a 23.976os MKV fájlokkal?

Jó volt itt.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Én őszintén nem igazán értem ezt a 50,60Hz dolgot. Nekem mindkettővel látszólag jó volt a lejátszás.
amig all a kep vagyis nem mozgalmas addig mindegy, de pl ha valami finom mozgas van pl akamera fordul vagy fust szall vagy tuz eg akkor mar nagyon zavaro a szaggatas ami a kimarado keretek miatt van.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

aurum 
Sima x11-el megy, de azzal persze nagyon lassú.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

mivel van gondod?
Elkezdtem játszadozni a linuxal és miután feltettem az ubuntut, letöltöttam az ati drivert, az ffmpeget és az mplyert is. A multkor szégyellem bevallani nem töltöttam le a nativ ati drivert hanem azt használtam ami az install során felment. Én naiv tekintetel arra, hogy ebben a gépben egy régi ati van, azt hittem a disztribúció tartalmazza a drivert. A win32 codeceket nem telepítettem, mert az ffmpeg elvileg elég. Viszont az mpalyer nem játszik le semmit, mert arra panaszkodik, hogy nem adtam meg kimenetet. Na "read docu" és nézem, hogy rengeteg kimeneti szabványt támogat. Nekem úgy gondolom az Xv kellene használni, de az nem működik. A X logjában látszik, hogy betöltődik, de a vsinfo nem írja ki a kártya típusát.

Azt hiszem átbootolok linux alá és ott tudjuk folytatni...

probald meg xvidix driverrel, akkor mindegy milyen x drivered van.

en x11-el haszanlom az 1080p-s filmeknel is. sokkal szebb a kep.

az mplayert pedig erdemes leforditani mert akkor lefordul az ffmpeg is es a te gepedre lesz optimalizalva.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

azert a dts siman felulrol hatarolja a forgalomban levo hangdobozok +eroolkodik kepessegeit. szoval nem annyira buta az.
Mármint melyik képességre gondolsz?

hanghuseg?

yuri11
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: yuri11 »

Észre lehet venni a nem folyamatos mozgást pl. a film végi stáblistában.

50HZ-n egész másként ugrálnak a fehér sorok mint 60 hz-n

(A ntsc filmek 3:2-es pulldownjából adódó ismétlés is itt látszott leginkább)
Projector: Mitsubishi HC-3000; Forrás: HTPC

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

A rajzfilm az jó ötlet, mert azokból minden megvan. Ha lesz végre projektorom meg is nézem a kérdéses jelenetet. Már vagy másfél hónapja nélkülözöm és felgyűlt már kb. 15-20 film ami arra vár, hogy megnézzem.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Egyszer tényleg megmutathatná valaki. Mondjuk tekintettel a megváltozott forrásanyagra most 60Hz-en megy a htpc biztos ami biztos.
Keress egy olyan PAL DVD filmet amiben FPS mozgás van. Most szégyenkezem, de én a gyerekem Barbie meséjén vettem észre először (az volt az első film amit néztünk a projektoron). Van benne egy jelent, hogy a kamera egy barlang-alagútban megy előre, fel, le. Gyakorlatilag a teljes felület mozog. Na, ha találsz egy ilyet akkor nézd meg 50Hz-en és 60Hz-en. Azonnal fogod látni, hogy 50Hz-en tökéletesen sima a mozgás, míg 60Hz-en darabos, akadozó.

Esküszöm leszedem Divx-ben és kivágom belőle azt a fél percet és feldobom valahova.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

De szerintem szimplán csak senki nem mutatta meg Neked. Egyszer leülünk, megmutatom és örökre látni fogod.
Egyszer tényleg megmutathatná valaki. Mondjuk tekintettel a megváltozott forrásanyagra most 60Hz-en megy a htpc biztos ami biztos.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Semmi baj. Olyan a szemed, mint nekem a fülem. 
Elég háklis vagyok a képminőségre is.

Mi a minőség? Felbontás, színmélység, kontraszt? Ha nem látod, hogy egy PAL DVD nézhetetlenül akadozik 60Hz-en akkor ezen részére nem vagy háklis. Én a szinkron dolgokra ugrok. Ezért látom meg a 100ms-es lipsync hibát és valószínűleg ezért zavar ez is.

De szerintem szimplán csak senki nem mutatta meg Neked. Egyszer leülünk, megmutatom és örökre látni fogod.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Elég háklis vagyok a képminőségre is.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

ez a gondolatmenet logikusnak tünik, de ...akkor miért nem "szaggatnak" a 24fps MKV fájlok a 60hz-en hajtott megjelenitőn?

Érdekes kérdés, nekem egyetlen egy 24fps-es mkv-m volt az Olasz meló és az akadt 50 és 60Hz-en is. 48Hz-en nem próbáltam.

De ha mondasz egyet a khm helyen aminek van sample file-ja akkor letöltöm és megnézem.

Egyébként ne HD-DVD lemezt nézzetek hanem Blu-Ray-t. Ott alapértelmezett a 24fps.

De akkor nekem is van egy kérdésem. A Blu-Ray-en 24p-ben van rögzítve a kép. Hogyan csinálnak ebből a ripperek 23.976-ot? Mert, hogy nem lassítják az biztos.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Én őszintén nem igazán értem ezt a 50,60Hz dolgot. Nekem mindkettővel látszólag jó volt a lejátszás.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

aurum

Sima x11-el megy, de azzal persze nagyon lassú.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Azt hiszem nem értjük egymást. A Blu-Ray és HD-DVD lemezeken 48 félkép van másodpercenként. Az a nem mindegy, hogy 30 egész képet (29.97) kapunk 3:2 pull down-nal vagy 24-et 1:1-ben. Alapból minden lejátszó a 48 félképet 3:2-vel alakítja 29.97-re és 60Hz-en adja ki. (ha nem így lenne úgy akadozna a kép, mint az állat és hagyományos megjelenítőn nem is lehetne megnézni) Ezt csinálja a HTPC is. Sok asztali lejátszón viszont van 24p gomb ilyenkor viszont a 48 félképből 24 egészet csinál és azt adja ki 72Hz-en.Erre mondtam, hogy HTPC-vel ez jelenleg nem megoldható tudomásom szerint.

ez a gondolatmenet logikusnak tünik, de ...
akkor miért nem "szaggatnak" a 24fps MKV fájlok a 60hz-en hajtott megjelenitőn?

nem hiszem, hogy az ffdshow h264 dekoder forditott pull down-t csinálna ... ugyhogy én egyelőre nem tudok dönteni... sajnos nincs minta hddvd lemezem Kiprobálnám a vetitőn 48hz-en, h akad e ...

Scott, nem akarsz authorálni egy rövid, 2-300 megás hddvd/BD-t valami nem jogvédett anyagbol és feltenni a dvdcenter ftp-jére? Valami lassan, oldalt scrollozo filmrészlet kellene .... 1 perc is elég akár

Jó volt itt.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

mivel van gondod?
Elkezdtem játszadozni a linuxal és miután feltettem az ubuntut, letöltöttam az ati drivert, az ffmpeget és az mplyert is. A multkor szégyellem bevallani nem töltöttam le a nativ ati drivert hanem azt használtam ami az install során felment. Én naiv tekintetel arra, hogy ebben a gépben egy régi ati van, azt hittem a disztribúció tartalmazza a drivert. A win32 codeceket nem telepítettem, mert az ffmpeg elvileg elég. Viszont az mpalyer nem játszik le semmit, mert arra panaszkodik, hogy nem adtam meg kimenetet. Na "read docu" és nézem, hogy rengeteg kimeneti szabványt támogat. Nekem úgy gondolom az Xv kellene használni, de az nem működik. A X logjában látszik, hogy betöltődik, de a vsinfo nem írja ki a kártya típusát.

Azt hiszem átbootolok linux alá és ott tudjuk folytatni...

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”