Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Ezek szerint bigdewil hazudik.
DigitalSD hazudik.
Mindketten a saját képzeletük szüleményeit vetették papírra.
Az általad beídézett cikk állításai köszönő viszonyban sincsenek az ő állításaikkal.
Így Te nem is adhattál nekik olyan datokat, információkat, amikre ők hivatkoznak.
Hg
HG,
Ugye nem érted az angol szöveget? Különben nem írnád, amit írtál.
BD tévedett, nem hazudott (furcsa, hogy nekem kell őt megvédenem veled szemben):
KF is axonta, h a Druidot két héten kerextül 2kWattal járatják a gyárban, mielött kiwinnék a kereskedökhöz.Én meg hixek!
ilyet én nem mondtam neki soha. Ezzel semmi baj nincsen, nem emlékezhet mindenre, és az sem várható el, hogy órákig keressen mire mindent megtalál precízen. Ez belefér a fórumozásba.
Több fórumon azt írtam le és ezt említette helyesen DigitalSTD is, hogy némi extra pénz ellenében lehet egy hetes járatást is kérni (újabban még ettől is hosszabbat), ahol folyamatosan változó majd állandó hangerővel fogják a dobozt járatni.
A Zu hangfalakat 1 heten at egyre novekvo teljesitmennyel jaratjak! Ugy a 3ik 4ik napon beallank 1000 W-ra, es ugy jaratjak! A 2000W onnan remlik szerintem neked, hogy kiprobaltak a termalis hatarat a hangszoronak es 80 hzen vagva 2000Wot birt el 6 oran at!
A cikkben, amit beidéztem ez van megírva, annyi különséggel, hogy csak az alap 3 napos bejáratást említik, az extra egy heteset nem.
BD ezt el is fogadja a következő hozzászólásában:
Na ez sem roxx. isteni.gif
Ha valaki valamilyen műszaki procedúrát esetleg emlékezetből tévesen idéz, azt egy nyilvános fórumon igen ritkán lehet és érdemes hazugságnak nevezni, legfeljebb talán tévedésnek, ez pedig belefér a fórumozásba. Még BD esetében is. Egy picivel több figyelem és egy hangyafaroknyival kevesebb rosszindulat hasznosabb lenne.
Kábelezzünk
Tök igazad van. Bár, ha jól megküldünk egy erősítőt, akkor többet is a hangfalba tudunk pumpálni.
Feltéve, ha el tudja disszipálni azt az 1 kW-ot.
Má mé ne tunná?
KF is axonta, h a Druidot két héten kerextül 2kWattal járatják a gyárban, mielött kiwinnék a kereskedökhöz.
Én meg hixek!
Nem hiszem h ezt mondta volna! A Zu hangfalakat 1 heten at egyre novekvo teljesitmennyel jaratjak! Ugy a 3ik 4ik napon beallank 1000 W-ra, es ugy jaratjak! A 2000W onnan remlik szerintem neked, hogy kiprobaltak a termalis hatarat a hangszoronak es 80 hzen vagva 2000Wot birt el 6 oran at!
Na ez sem roxx.
Feri!
Ezek szerint bigdewil hazudik.
DigitalSD hazudik.
Mindketten a saját képzeletük szüleményeit vetették papírra.
Az általad beídézett cikk állításai köszönő viszonyban sincsenek az ő állításaikkal.
Így Te nem is adhattál nekik olyan datokat, információkat, amikre ők hivatkoznak.
Hg
Kábelezzünk
Tök igazad van. Bár, ha jól megküldünk egy erősítőt, akkor többet is a hangfalba tudunk pumpálni.
Má mé ne tunná?
KF is axonta, h a Druidot két héten kerextül 2kWattal járatják a gyárban, mielött kiwinnék a kereskedökhöz.
Én meg hixek!
Nem hiszem h ezt mondta volna! A Zu hangfalakat 1 heten at egyre novekvo teljesitmennyel jaratjak! Ugy a 3ik 4ik napon beallank 1000 W-ra, es ugy jaratjak! A 2000W onnan remlik szerintem neked, hogy kiprobaltak a termalis hatarat a hangszoronak es 80 hzen vagva 2000Wot birt el 6 oran at!
Na ez sem roxx.
Fiúk!
Nem kötekedés miatt, de gondolkozzatok már egy kicsikét!
2000W 6 órán át egy hangszórón (sőt akármin)?
És hova tűnik a hő?
A bepumpált elektomos teljesítmény több, mint 95%-a (nagyon jó esetben, de inkább 98%-a) hővé alakul a lengőcsévén.
Azaz közel 2000W.
Hány wattos a hajszárítótok otthon?
800?
Kapcsoljátok be a legnagyobb fokozaton 6 órán át.
Mennyi hőt fúj ki rendkívül nagy kényszerhűtéssel?
És így is vörösizzásban van a fűtőszál.
Vagy egy professzionális hőlégfúvó max.1500W-on?
De mondhatnám a kenyérpirítót is. (az sincs 2000W-os)
Vagy a villanysütő beépített fűtőszálát.
2000W? (egy mosógép fűtőszála, ami többtíz liter vizet melegít fel néhány perc alatt)
Egy 100W-os izzót fújhattok nyugodtan ventillátorral is, az úgy is felhevül sokszázfokra, a szál meg fehérizzásban van.
Mekkora egy projektorlámpa teljesítménye? 300W?
Az zárt térben van és ventillátorral hűtik, lehetőség szerint szünetmentesről, mert kikapcsolás (áramszünet) után percekig hűteni kell még!
Tudom, a lengőcséve mozog, azaz hűl.
De hova megy el az a 2000W hő? 6 órán át!
Lógassátok be a hőlégfúvót egy 40 literes zárt térbe és kapcsoljátok be!
De akár a hajszárítótokat is. Az még a zárt fürdőszobát is felmelegíti néhány perc alatt!
Hg
Lássuk találgatás helyett a pontos idézetet a 6moons Zu Credenza tesztjéből (amire én is hivatkoztam korábban), a hangszóró konstrukciója, és a 2000W kapcsán, ami ahhoz kellett, hogy megnézzék mennyi idő és mekkora teljesítmény kell ahhoz, hogy TÖNKRETEGYÉK a hangszórót:
"Enter the Druid Credenza. It doesn't appear to be an extreme nearfield speaker. Neither is it a bookshelf monitor. Parking it atop a stand will look a bit funky. The credenza is really where it belongs. It'll be at the right height and, because the speaker is shallow, sit close to the wall. And because the book of color options has no word limit, Fabio will call 'em just fab, baby. Truly, it's anything goes, from flats to semi-gloss to full-on automotive lacquer to multi hues to FX. If you can dream it up, Zu's custom paint boss Jason will lay it on. And does he ever - lay it on thick when it comes to multiple coats for pearlescent effects immaculately applied. The man's a genius in the paint booth.
There's presently just one blemish to Fabio's interior decorator tendencies. It's the pride and joy of Zu, their Eminence Legend B-102 inspired wideband driver. In plain view. I'm told grill options are under development for those too prude to go nekkid. For now, let's inspect the 10-incher a little more closely. Zu doesn't hide the fact that Eminence supplies the cast basket; the iron work; the riveting of the ferrite motor parts; the top plate, magnet, yoke and charging of those. The cones are based on an old Hawely design from the 30s. Hawely paper and Western Electric had a pretty close working relationship back then. Eminence uses this cone as supplied from their OEM.
Zu sprays on a solvent carrier to introduce a new binding agent. "Without this, the cone does not have the structure to support the full bandwidth due to slower internal cone velocities especially when combined with our motor. Which leads to the outline of a few other key design features of the motor. Until recently, Eminence had not been modeling -- or at least not implementing -- any devices in the motor for controlling the dynamic AC behavior of the coil and its relationship to the fixed armature, the magnet assembly. Those drivers that do employ such features as shorting rings are not found in too many of their products and none in their 10" drivers. The Zu driver does utilize diamagnetic materials in its motor to influence and shape the inductive dynamics under power, of the interaction of static field and music (AC) field of the coil. And this is not simply a simple little shorting ring.
"Considerations and design features relative to frequency, the eddy currents formed (the shape of the B fields of the coil relative to frequency and wave form) are also manufactured into our driver. And these features are fully operative and designed to continue to be effective even under extreme SPL demands. Just last week we finally found the thermal and mechanical limits of our Zu260FR/G2 driver. The test found the thermal limit of our system, which reflects how accurate my AC modeling was and how solid the implementation is. It took 2000 watts RMS of metal music program with an LR 2nd order high pass set at 80Hz for 6 sustained hours!" Zu's Sean Casey clearly is into all the less visible aspects of driver design. If you manage to blow up a Zu driver, you're the kind of animal who'd scarf down a 100-oz. steak just to get it for free in the one-hour do-or-die challenge. Plus the tacky plaque on the wall."
Zu Credenza cikk a 6moonsból
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5131
Kábelezzünk
2000W? Akárhogy számolom, az 13 amper, a lengőtekercsben az áramsűrűség kb. 400 amper/négyzetmilliméter!
Legfeljebb rövid impulzust bír el ekkora teljesítményen. Így is nagyon figyelemreméltó tulajdonságokkal bír a Druid, elvileg csak a szélessávúakra jellemző amplitúdó és frekvenciamodulációs torzítás miatt nem szólhat i g a z á n jól nagy hangerőn, mert ez fizika, és nem hangszórógyártás kérdés.
Olyat meg ne tessék említeni egy hifis fórumon, hogy én csak ennyi meg ennyi teljesítményen hallgatok zenét, mert a zenének legalább 30-40 dB dinamikája van, (popzenén kevesebb, romantikus nagyzenekarnál lényegesen több) azaz a teljesítményleadás a hangszóróra folyamatosan változik legalább egy a százhoz arányban, és ez az arány nem a potméter állásától függ, hanem a zenétől.
Tessék csak egyszer megtekinteni egy oszcilloszkópot az erősítő kimenetre rákötve, nagyon szemléletes, jól látszik, hogy mikor klippel (túlvezérlés miatt nagyon torzít) a jel, amit, ha nagyon rövid ideig tart, észre sem veszünk.
Kábelezzünk
Má mé ne tunná?
Én meg hixek!
Na ez sem roxx.
Fiúk!
Nem kötekedés miatt, de gondolkozzatok már egy kicsikét!
2000W 6 órán át egy hangszórón (sőt akármin)?
És hova tűnik a hő?
A bepumpált elektomos teljesítmény több, mint 95%-a (nagyon jó esetben, de inkább 98%-a) hővé alakul a lengőcsévén.
Azaz közel 2000W.
Hány wattos a hajszárítótok otthon?
800?
Kapcsoljátok be a legnagyobb fokozaton 6 órán át.
Mennyi hőt fúj ki rendkívül nagy kényszerhűtéssel?
És így is vörösizzásban van a fűtőszál.
Vagy egy professzionális hőlégfúvó max.1500W-on?
De mondhatnám a kenyérpirítót is. (az sincs 2000W-os)
Vagy a villanysütő beépített fűtőszálát.
2000W? (egy mosógép fűtőszála, ami többtíz liter vizet melegít fel néhány perc alatt)
Egy 100W-os izzót fújhattok nyugodtan ventillátorral is, az úgy is felhevül sokszázfokra, a szál meg fehérizzásban van.
Mekkora egy projektorlámpa teljesítménye? 300W?
Az zárt térben van és ventillátorral hűtik, lehetőség szerint szünetmentesről, mert kikapcsolás (áramszünet) után percekig hűteni kell még!
Tudom, a lengőcséve mozog, azaz hűl.
De hova megy el az a 2000W hő? 6 órán át!
Lógassátok be a hőlégfúvót egy 40 literes zárt térbe és kapcsoljátok be!
De akár a hajszárítótokat is. Az még a zárt fürdőszobát is felmelegíti néhány perc alatt!
Hg
Kábelezzünk
Má mé ne tunná?
Én meg hixek!
Na ez sem roxx.
- DigitalSTD
- Fórumlakó
- Értékelés: 4
Kábelezzünk
Má mé ne tunná?
Én meg hixek!
Kábelezzünk
Má mé ne tunná?
Én meg hixek!
Kábelezzünk
Mivel a mélyhangokhoz kell a legtöb kakaó, ezért persze ez lehet kérdés, de ha belegondolsz, hogy egy 1,5-ös tömör réz vellanydrót 16A-t képes szolgáltatni...
De ez az adat teljesítményelektronikára vonatkozik, nem? Pontosan nem is tudom, mit is jelent, ezen bizt. érték felett átüthet a szigetelésen, vagy hasonló?
Itt szerintem a legvékonyabb kábellel is jelen lesznek legmélyebb hangok is, csak kérdés hogyan.
Kábelezzünk
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Kábelezzünk
Elég a 3mm2-es keresztmetszet? Ez, mondjuk hülye kérdés, mert magashoz nyilván elég, de mi van a mélyekkel? Vajon ahhoz is elég lesz?
Ménelenne?
Feltéve, ha nem 3 kilóméteres a drótod
Maximum 2-2,5 méter a drót. Azért kérdeztem, hogy elég-e, mert most 5mm2-est használok.
Mivel a mélyhangokhoz kell a legtöb kakaó, ezért persze ez lehet kérdés, de ha belegondolsz, hogy egy 1,5-ös tömör réz vellanydrót 16A-t képes szolgáltatni...
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Kábelezzünk
Elég a 3mm2-es keresztmetszet? Ez, mondjuk hülye kérdés, mert magashoz nyilván elég, de mi van a mélyekkel? Vajon ahhoz is elég lesz?
Ménelenne?
Maximum 2-2,5 méter a drót. Azért kérdeztem, hogy elég-e, mert most 5mm2-est használok.
- szabo_pitty
- V.I.P.
Kábelezzünk
Ménelenne?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Kábelezzünk
Ménelenne?
- szabo_pitty
- V.I.P.
Kábelezzünk
Hangfalkábel vásárlását tervezem. Két típust néztem ki: Monitor Cobra (4mm2), illetve Monitor Atmos Air (3mm2).
Nekem Atmos van a hangfalban a magashoz, igen sokat javult a hangja volt egy érdes szőrős magas benne, amit Bennic kondi és a kábel csere teljesen eltüntetett
Kábelezzünk
Hangfalkábel vásárlását tervezem. Két típust néztem ki: Monitor Cobra (4mm2), illetve Monitor Atmos Air (3mm2).
Nekem Atmos van a hangfalban a magashoz, igen sokat javult a hangja volt egy érdes szőrős magas benne, amit Bennic kondi és a kábel csere teljesen eltüntetett
Kábelezzünk
Csakhogy én sose fogok 50 ezres IC-t használni. A Neotech kábel pedig van fölösben. Szeretném felhasználni.
érdemes a Neotech külső burkolatát leszedni (sajnos pvc, azért), és betekerni a kábelt egy textil szalaggal. Egész biztosan sokkal jobb lesz.
Miféle szalagra gondolsz? Hol lehet ilyet kapni?
- kaltenpeti
- Fórumlakó
- Értékelés: 22
Kábelezzünk
Hangfalkábel vásárlását tervezem. Két típust néztem ki: Monitor Cobra (4mm2), illetve Monitor Atmos Air (3mm2). Van valakinek tapasztalata valamelyikről, esetleg mindkettőről? Melyik lehet a jobb?Nem zárkózom el más típusoktól sem, úgyhogy, ha van valakinek egy jó tippje ebben az árkategóriában, az nyugodtan szóljon!
Ez milyen árkategória?
- szabo_pitty
- V.I.P.
Kábelezzünk
Hangfalkábel vásárlását tervezem. Két típust néztem ki: Monitor Cobra (4mm2), illetve Monitor Atmos Air (3mm2). Van valakinek tapasztalata valamelyikről, esetleg mindkettőről? Melyik lehet a jobb?
Nem zárkózom el más típusoktól sem, úgyhogy, ha van valakinek egy jó tippje ebben az árkategóriában, az nyugodtan szóljon!
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5131
Kábelezzünk
Csakhogy én sose fogok 50 ezres IC-t használni. A Neotech kábel pedig van fölösben. Szeretném felhasználni.
érdemes a Neotech külső burkolatát leszedni (sajnos pvc, azért), és betekerni a kábelt egy textil szalaggal. Egész biztosan sokkal jobb lesz.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Kábelezzünk
a mai napon qqriq-tól kölcsön kaptam egy ConneSt kábelt.
Azért érdekes,hogy egy kisebb rendszert mennyire feldob egy IC.Azért mondom ezt,mert azt gondoltam ahhoz,hogy előjöjjön a tudása,hozzá hasonló szintű egységek kellenek.
Tényleg, minden rendszer jó lehet ez az IC,vagy általánosságban igaz,hogy egy komolyebb kábel kis híján a sz.-ból is képes, ha nem is várat,de legalább kisebb kastélyt építeni?
Az viszont valószínű (igaz, azt nem próbáltam, próbáltuk), hogy drágábbat is betegyük, nem javitott volna annyit a hangon,
tény, hogy qqriq nem szerény rendszerében hallható volt a különbség, a kicsi és a nagy között, míg ez az én rendszeremen, biztos, hogy nem jött volna ez ki.
egy jó kábel sokat dob a dolgon, de így a rendszer hibái, hiányosságai is jobban kijönnek (hangfal pl.), ill. ugyanez érvényes egy jobb minőségű hangfelvételre is.
az is szerencse lehet, hogy igaz, hogy alsó-középkategóriás a rendszerem, de úgy tűnik, hogy cd lejátszó és erősítő jó választás volt.
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Kábelezzünk
a mai napon qqriq-tól kölcsön kaptam egy ConneSt kábelt.
Azért érdekes,hogy egy kisebb rendszert mennyire feldob egy IC.Azért mondom ezt,mert azt gondoltam ahhoz,hogy előjöjjön a tudása,hozzá hasonló szintű egységek kellenek.
Tényleg, minden rendszer jó lehet ez az IC,vagy általánosságban igaz,hogy egy komolyebb kábel kis híján a sz.-ból is képes, ha nem is várat,de legalább kisebb kastélyt építeni?
- GTomi
- V.I.P.
Kábelezzünk
vannak olcsóbban jó kábelek.természetesen tudom, hogy sokminden függ az anyagiaktól.sajnos
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Kábelezzünk
Üdvözlettel: Lex
- GTomi
- V.I.P.
Kábelezzünk
Sok mindenből készült már IC. Pl. RG-59-ből is (Lacy nagy kedvence). Az RG-59 ugyebár alapsávi videókábel.
talán itt, vagy a házimozi+zené-ben írtam, hogy szvsz az rg59 (nekem is van Lacytól ) arra, ill. addig jó, amíg az embernek nincsen pénze komoly(abb) kábelre, addig kisegít a bajból.
most éppen nem használom, de sokáig a cd-avr között volt.
viszont, az is igaz, hogy (most)már nem tudnám elképzelni, de ki tudja, hová visz a sors