Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Képek Magyarországról
Képek Magyarországról
Villámot csak nappal nehéz fotózni. Ha sötét van, akkor alap érzékenység és hosszú záridő. A rekeszt nagyon nem érdemes leszűkíteni, mert akkor a villám se fogja magát ráexponálni a képre (5.6-8). Állványról, B-idővel a legkönnyebb, zár kinyit, vár egy-két villám, zár becsuk.
Ez a kép hajnal 4:23-kor készült (már világosodott), B idővel 10 másodperc és f/8-cal, az ISO-t sajnos 320-on felejtettem.
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Képek Magyarországról
Én ISO 50-ben fotoztam tegnap. és épp a reakcioido miatt választottam a hosszu záridot szukebb rekesszel.
Sötétben az ISO50 és a szűk rekesz nem tűnik túl hasznosnak.
én soha nem használok az alapnál nagyobb ISO-t, mert nagyon zavar a képzaj. A szukebb (7) rekeszre, meg azért esett a választásom, mert 5-ösnél már teljesen világos volt a kép, és volt ami ki is égett, és a villámokbol nem látszott semmi. Hosszu záridonél (10-15 mp) meg eleve tobb fény jut az érzékelőre.
Képek Magyarországról
Én ISO 50-ben fotoztam tegnap. és épp a reakcioido miatt választottam a hosszu záridot szukebb rekesszel.
Sötétben az ISO50 és a szűk rekesz nem tűnik túl hasznosnak.
Mindenesetre a kép jó lett, bár lehet, hogy a valóságban világosabb volt. Én a tök sötétre gondoltam először.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Képek Magyarországról
Villámot ezek szerint már nem lehet kompaktal fényképezni. A viszonyalag magasabb ISO kötelező a jó képekhez vagy lehet kisebbel is (pl:100)?
Szerintem a kompaktokon is van ISO400, legalábbis a Canon A620-asomon volt.
A nagyobb fényerejű optika különösen hasznos. A legnehezebb a villámot elkapni, mert mindig máshol tűnik fel és mire az ember észleli + a gép reakcióideje, addigra már el is tűnt. Én sorozatokat próbáltam lőni, de csak ez az 1 kép lett használható belőle.
Képek Magyarországról
Tegnap esti villám. A záridő meg ISO stb.-vel nem nagyon játszottam.
Balkezes vagy?
Semmilyen értelemben nem vagyok balkezes.
( A kép különben a netről van. )
Elkúrtuk
Képek Magyarországról
Balkezes vagy?
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Képek Magyarországról
Nagyon jól elkaptad a pillanatot, amikor teljes nagyságukban látszanak az egyes ágak!
Képek Magyarországról
Villámot ezek szerint már nem lehet kompaktal fényképezni. A viszonyalag magasabb ISO kötelező a jó képekhez vagy lehet kisebbel is (pl:100)?
Szerintem a kompaktokon is van ISO400, legalábbis a Canon A620-asomon volt.
A nagyobb fényerejű optika különösen hasznos. A legnehezebb a villámot elkapni, mert mindig máshol tűnik fel és mire az ember észleli + a gép reakcióideje, addigra már el is tűnt. Én sorozatokat próbáltam lőni, de csak ez az 1 kép lett használható belőle.
Képek Magyarországról
2/2.
Kb. fél percre rá ilyen lett: Eső pár csepp esett, de nagyon fújt a szél, és tisza sötét lett du. 1 körül.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Képek Magyarországról
Köszi. Azért az adatokból nagyjából látszik, hogy teljes nagylátószögön volt a fényképező és így sem fért bele minden, olyan közel és akkora kiterjedésű volt a villám. Az ellenkező irányban is hatalmas villámokat lehetett volna fényképezni, volt olyan, hogy kb. 3 másodpercen belül 5 hatalmas erejű, vastag függőleges villám csapott a le a szomszédos Bükk egyazon pontjára. De jó, hogy nem voltam ott, sz@r lett volna alatta!
2/1.
Igaz, nem villám, de nekem ez a legjobb ilyen témájú képem, amit a tavaly június 29-i viharban fotóztam. Úgy kavargott, örvénylett ez a felhő, mint a víz a kádlefolyóban. Már vártam, hogy egy tornádó tölcsér alakul ki a közepéből, de sajnos(?) nem.
Képek Magyarországról
Képek Magyarországról
Király!
Nekem ez a villámos kép tetszik legjobban. Szinte térben látszik. Persze a többieknek is gratula.
Köszi. Azért az adatokból nagyjából látszik, hogy teljes nagylátószögön volt a fényképező és így sem fért bele minden, olyan közel és akkora kiterjedésű volt a villám. Az ellenkező irányban is hatalmas villámokat lehetett volna fényképezni, volt olyan, hogy kb. 3 másodpercen belül 5 hatalmas erejű, vastag függőleges villám csapott a le a szomszédos Bükk egyazon pontjára. De jó, hogy nem voltam ott, sz@r lett volna alatta!
Képek Magyarországról
Azon filózok, hogy kamerával kellene felvenni a villámlást, abból a felvételből bármelyik képkockát ki lehet venni fényképnek. Csak tudjam, hogy melyik irányba rángassam a kamerát.
Képek Magyarországról
Szintén tegnap esti villám, Miskolc felett, ekkor már teljes éjszakai sötétség volt:
Király!
Nekem ez a villámos kép tetszik legjobban. Szinte térben látszik. Persze a többieknek is gratula.
Képek Magyarországról
Szintén tegnap esti villám, Miskolc felett, ekkor már teljes éjszakai sötétség volt:
Képek Magyarországról
de az igazán dögös villámok akkor voltak, amikor össze készítettem a cuccokat. utána már csak...
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Képek Magyarországról
itt azért valami látszik is...
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Képek Magyarországról
A villámok tényleg gyönyörűek, én már meg sem próbálkozom ilyesmivel.
pedig mára megint beigértek egy tegnapihoz hasonlo vihart. De azt már a másik géppel probálom meg lefotozni, csak elotte fel kéne tolteni az aksit
én is próbálkoztam, de nem sok sikerrel (bár még nem néztem meg).
valami ötlet!?
próbáltam sorozat képeket, hosszú zárídő (10-20mp)... mi erre a recept?
én sem igazán tudom. én hosszu záridovel probálkoztam, de a legjobbakrol igy is lecsusztam. A canon A520 ha 15 másodperces záridot használok, akkor kb ugyanennyi ideig menti a képet expo után, és természetesen a mentési ido alatt villámlott, expo alatt meg szinte sosem. Ma magprobálom B idovel, hátha valamivel jobb lesz az arány. Márcsak a rekesz megválasztása kérdés, mert itt volt amelyik kiégett és volt amelyik teljesen sotét lett ugyanolyan rekesznél.
én is mindig pont más irányban próbálkoztam, mint ahol épp villámlott...
de segédfénynek jó lett!
Képek Magyarországról
pedig mára megint beigértek egy tegnapihoz hasonlo vihart. De azt már a másik géppel probálom meg lefotozni, csak elotte fel kéne tolteni az aksit
valami ötlet!?
én sem igazán tudom. én hosszu záridovel probálkoztam, de a legjobbakrol igy is lecsusztam. A canon A520 ha 15 másodperces záridot használok, akkor kb ugyanennyi ideig menti a képet expo után, és természetesen a mentési ido alatt villámlott, expo alatt meg szinte sosem. Ma magprobálom B idovel, hátha valamivel jobb lesz az arány. Márcsak a rekesz megválasztása kérdés, mert itt volt amelyik kiégett és volt amelyik teljesen sotét lett ugyanolyan rekesznél.
Képek Magyarországról
valami ötlet!?
Képek Magyarországról
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 671
Képek Magyarországról
a villámcsinálással ?
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Képek Magyarországról
... Jók a képek... még vannak postagalambok? Mennyire megbízhatóak?
Úgy értve, hogy fajtára postagalamb. Nem?
Olyan ez, mint a harcikutya.
Szerintem innen az utcából lehetett valakié, de azóta nem látom.
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
Képek Magyarországról
Négy évszak:
Kár, hogy decemberben nem volt hó, amúgy jó ötlet volt.
Igaz nem nagy, de januárban volt. Megvan minden hónap.
Ezt kellett volna betenni a sorozatba, és egy apró módosítás.....olyan tavaszi képed nincs amin teljesen virágba borultak a barack fák? De ez már csak kukacoskodás.
Gemini!
Nagyon jók azok a képek. Én is készítettem egy halommal, de csak egy nyúlfarknyi villámot sikerült elcsípnem, az is homályos lett.
Haga!
"Persze kinek nem esik jól a dícséret,"
A szép postagalambodról jut eszembe, hogy nemrég láttam egy ismeretterjesztő filmet a postagalambok szerepéről a II. világháborúban. A betanított sólymok és a galambok külön háborút vívtak .
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000