Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Bese úrtól vettem, ők raktak rá csatlakozókat, meg hálókábel csatit is. Ezt van értelme cserélgetni, vagy lemezjátszónál hülyeség?
Én is raktam rá egy IEC aljat.
Általában van értelme cserélgetni a tápkábelt, bár az én véleményem szerint az L-75 szinkron motorjánál ennek túl nagy értelme nincs.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Kábelezzünk
dolog érdekessége, hogy az rg59 elött egy hama pro class (sztereó újság teszt győztes volt emlékeim szerint évekkel ezelött) az rg59 jobbnak tűnt (feszesebb kemény hang), napokban visszacseréltem a hama-ra, rögtön észrevettem, hogy a hamanak szebb a tere, mélyben talán egy kicsit mos, majd, most a nálam lévő connest, viszont-mint írtam lejjebb- olyan hangzást hozott, amit elképzelni sem tudtam, egy olyan rendszeren, mint az enyém...
Az Arzachel-félét nem próbáltad? Esetleg az Alisca Black Line-t?
Na majd kipróbálom ezeket is, ha kezembe kerülnek, meg ha lesz vmi jobb DAC-om. Télleg DAC: a VibaVoice 3-ast ismeri vki? Pl. a sima Lupusnál mennyivel jobb?
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 665
Kábelezzünk
Látom te nem most kezdtél vele foglalkozni. Nekem egy kezdő rendszerem van (Lenco 75, AT 110E hangszedő 4,5 mV kimenő fesz.). Ehhez milyen kábelek passzolnának?
Csináld azt, amit Jolida mond, és IC-nek rakd be Arzachel kábelét. A mién kissé drága ebbe az alaprendxerbe... Arzachelé pedig naon jooo!
Okés, amint tudom beszerzem, rg-59-et biztos megugorja.
most már azt mondom, hogy az rg59 akkor jó, ha hirtelen kell egy kábel, mert más nincs kéznél, vagy nem tud az ember sok pénzt rákölteni hirtelen.
nem rossz, ideiglenesen, de miután (mint lejjebb írtam) meghallgattam egy komoly kábelt, nem tudnám már az rg59-et hallgatni...
dolog érdekessége, hogy az rg59 elött egy hama pro class (sztereó újság teszt győztes volt emlékeim szerint évekkel ezelött) az rg59 jobbnak tűnt (feszesebb kemény hang), napokban visszacseréltem a hama-ra, rögtön észrevettem, hogy a hamanak szebb a tere, mélyben talán egy kicsit mos, majd, most a nálam lévő connest, viszont-mint írtam lejjebb- olyan hangzást hozott, amit elképzelni sem tudtam, egy olyan rendszeren, mint az enyém...
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Kábelezzünk
Látom te nem most kezdtél vele foglalkozni. Nekem egy kezdő rendszerem van (Lenco 75, AT 110E hangszedő 4,5 mV kimenő fesz.). Ehhez milyen kábelek passzolnának?
Csináld azt, amit Jolida mond, és IC-nek rakd be Arzachel kábelét. A mién kissé drága ebbe az alaprendxerbe... Arzachelé pedig naon jooo!
Okés, amint tudom beszerzem, rg-59-et biztos megugorja.
Kábelezzünk
Nekem egy kezdő rendszerem van (Lenco 75, AT 110E hangszedő 4,5 mV kimenő fesz.). Ehhez milyen kábelek passzolnának?
Nekem is van L-75-öm, úgy harminc éve. :-)
Kifúrtam a hátlapját (előtte levettem a kart is), raktam rá két (Neutrik) RCA aljat, és a belső karkábelt arra kötöttem át.
Ezek után a külső karkábel dolog "csak" interconnect kérdése.
Bese úrtól vettem, ők raktak rá csatlakozókat, meg hálókábel csatit is. Ezt van értelme cserélgetni, vagy lemezjátszónál hülyeség?
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Nekem egy kezdő rendszerem van (Lenco 75, AT 110E hangszedő 4,5 mV kimenő fesz.). Ehhez milyen kábelek passzolnának?
Nekem is van L-75-öm, úgy harminc éve. :-)
Kifúrtam a hátlapját (előtte levettem a kart is), raktam rá két (Neutrik) RCA aljat, és a belső karkábelt arra kötöttem át.
Ezek után a külső karkábel dolog "csak" interconnect kérdése.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Kábelezzünk
Lemezjátszómhoz most én is RG-59 kábeleket használok. Itt a kisebb jelszint miatt elvileg még nagyobb jelentősége van az IC-nek, vagy nem?
Elvileg a jelszintnek nem kellene, hogy köze legyen hozzá.
Gyakorlatilag (szvsz) a lemezjátszó külső karkábele az egyik legérzékenyebb, és legszubjektívebb dolog.
Ha MM-et használsz, a karkábel kapacitása még akár előny is lehet, ha MC-t, akkor kifejezetten hátrány.
Nálam külső karkábelnek a Mogami Neglex 2534 quad árnyékolt mikrofonkábel vált be pl. RB300-nál (Benz ACE L MC hangszedővel).
Egy ideig a Mogamit használtam a Hiraga MC prepre és a phono közé is, de jó ideje a Belden 89259/89248 koax kábelek belső ereiből csavart (árnyékolatlan!) kábelt használom itt is.
A külső karkábel probléma az SME IV-el egy időre valószínűleg megoldódott (VdH ezüst árnyékolt).
Merida!
Rá sem ismernél a régi Xerxes-edre. Hangban sem.
Kábelezzünk
Lemezjátszómhoz most én is RG-59 kábeleket használok. Itt a kisebb jelszint miatt elvileg még nagyobb jelentősége van az IC-nek, vagy nem?
Elvileg a jelszintnek nem kellene, hogy köze legyen hozzá.
Gyakorlatilag (szvsz) a lemezjátszó külső karkábele az egyik legérzékenyebb, és legszubjektívebb dolog.
Ha MM-et használsz, a karkábel kapacitása még akár előny is lehet, ha MC-t, akkor kifejezetten hátrány.
Nálam külső karkábelnek a Mogami Neglex 2534 quad árnyékolt mikrofonkábel vált be pl. RB300-nál (Benz ACE L MC hangszedővel).
Egy ideig a Mogamit használtam a Hiraga MC prepre és a phono közé is, de jó ideje a Belden 89259/89248 koax kábelek belső ereiből csavart (árnyékolatlan!) kábelt használom itt is.
A külső karkábel probléma az SME IV-el egy időre valószínűleg megoldódott (VdH ezüst árnyékolt).
Merida!
Rá sem ismernél a régi Xerxes-edre. Hangban sem.
Kábelezzünk
Igazából.....
Thx AQ1 . (ez itt a reklám helye)
És az még csak az olcsóbbik kábel ....
Engem is érdekelne ez a kábel. Lemezjátszómhoz most én is RG-59 kábeleket használok. Itt a kisebb jelszint miatt elvileg még nagyobb jelentősége van az IC-nek, vagy nem?
- GTomi
- V.I.P.
Kábelezzünk
Igazából.....
Most mi is ez?
szerintem bigdewil aláírásában a link.
OFFTOPIC:
már most megjegyzem, a connest - hez semmi közöm, ma hallottam róla először, mint márkanévről és csak a saját hallott tapasztalataimat írtam le...
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Igazából.....
Most mi is ez?
Kábelezzünk
Igazából.....
Most mi is ez?
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
Kábelezzünk
Igazából.....
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
- GTomi
- V.I.P.
Kábelezzünk
Igazából, nem tudtam, hová írjam be, de miután egy kábelről van szó, amiről semmit nem tudtam ill., hallottam már rendszerben, de nem tudtam, hogy így hívják ( a google-n kerestem rá ), kidobta az avx fórumát és ezt a topikot, hát ide írom le a friss tapasztalataimat:
a mai napon qqriq-tól kölcsön kaptam egy ConneSt kábelt.
kár volt kipróbálnom
alsó-közép kat. házimozi rendszerem zenei hangján hatalmasat dobott:
dinamika + részletező képesség + magas és közép hangok tisztasága + mély + nagyon szép tér és ami a legfontosabb: a zene élővé vált.
idáig 2,5 órán keresztül teszteltem a saját, sokat hallgatott, tehát általam jól ismert komoly , pop, rock, jazz, elektronikus zenéin.
komolyzenénél bizony hallom a zenészek alatt a szék recsegését, a hangszerek sokkal jobban szétváltak, tisztábbak lettek, mint akár a hama-val, vagy az rg59-el, Rubinsteinnél hallom a lélegzetvételét, és más zenében is rengeteg apró részlet jött elő, illetve nem ilyen volt a megszólalásuk, az énekhangok tiszták, több lett, (de egyáltalán nem zavaróan) a magas.
sajna szoba akusztikája nem a legjobb, a mély hangok esetében (régóta probléma, párszor le is írtam már) nem tudok igazából jót vagy rosszat írni, de igazából az is "másabb" lett.
Ja: a Teac dac-ja + Yamaha direct stereo-ban
Kábelezzünk
Inkább hoxxu XLR és nagyonröwid hangfalkábel.De a legjobbak az aktiw dobozok. Ott nix semmi hangfalkábel...
jaja, ez így pontosabb.
Kábelezzünk
Azonos típusú, de különböző hosszúságú interkonnektekkel én nem kísérleteztem, csak hanfalkábellel. Ott látványosan jobb volt a rövidebb.
igen, ezért csinálja sok monoblokkal rendelkező hifista azt, hogy hosszú interconnect, és rövid hangfalkábel.
Inkább hoxxu XLR és nagyonröwid hangfalkábel.
De a legjobbak az aktiw dobozok. Ott nix semmi hangfalkábel...
Kábelezzünk
Azonos típusú, de különböző hosszúságú interkonnektekkel én nem kísérleteztem, csak hanfalkábellel. Ott látványosan jobb volt a rövidebb.
igen, ezért csinálja sok monoblokkal rendelkező hifista azt, hogy hosszú interconnect, és rövid hangfalkábel.
Kábelezzünk
Azaz? Jó rá egy 80 forintos dugó is? A minőséget nem befolyásolja olyan mértékben?
A kontakt legyen stabil.
Én a conrad-ban szoktam venni sima aranyozott RCA-t, asszem 175 huf.
Legszívesebben olyan dugót tennék a kábeleimre, ami jól szerelhető, stabil kontaktot bzitosít, és műanyag a háza(!). (meg olcsó is )
Kábelezzünk
Vettem Rg-59es koax kábelt, hogy összekössem a dvd-t, erősítőt. a kérdés az, hogy milyen csatlakozót/dugót vegyek rá? Tud valaki valami minőségibbet? Vagy igazából tökmindegy?
Olyat vegyél rá amitől érintkezni fog.
Azaz? Jó rá egy 80 forintos dugó is? A minőséget nem befolyásolja olyan mértékben?
Projector:Optoma HD72i
Erősítő: NAD 753
Dvd: Marantz 4001
Front: Polkaudio Rti6
Mélynyomó: Polkaudio PSW 110
Hangfalkábel: Kimber 4VS
Kábelezzünk
Elkéxültek az átjátszo RCA, illetwe XLR kábeleink.
Igény esetén tudunk belölük kölcsön adni kiprobálásra.
Egységesen 80cm hoxxuak. Két tipus wan.
AQ1 ConneSt H, illetwe L tipusok. XLR wáltozatot kizárolag a H drotbol gyártunk.
Minden csatlakozonk Neutrik studio csati.
(x)
Kábelezzünk
Vettem Rg-59es koax kábelt, hogy összekössem a dvd-t, erősítőt. a kérdés az, hogy milyen csatlakozót/dugót vegyek rá? Tud valaki valami minőségibbet? Vagy igazából tökmindegy?
Olyat vegyél rá amitől érintkezni fog.
Kábelezzünk
Projector:Optoma HD72i
Erősítő: NAD 753
Dvd: Marantz 4001
Front: Polkaudio Rti6
Mélynyomó: Polkaudio PSW 110
Hangfalkábel: Kimber 4VS
Kábelezzünk
Na igen, azt is szokták mondani, hogy hangfalkábelnél jobb a rövidebb, IC-nél hosszabb.
De konkrétan nem kísérleteztem a kábelhosszúsággal.
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Kábelezzünk
SZIASZTOK...
van e valakinel tapasztalata a Qed hangsugárzó kábelről?
konkrétan a "silver a nniversary-xt"-re gondolok
(2.600.-/fm)
Volt ilyen drótom, szerintem az áráért nem rossz. Éles hangú rendszerbe ne tedd.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Kábelezzünk
Mikor én írtam ezt korábban itt a fórumon, kiröhögtek...
magukat jellemezték vele, ne foglalkozz ilyesmivel, soxor megtörténik
Érdekes dolog ez, az egyik elmélet szerint kell egy bizonyos minimum hossz minden kábel esetében, hogy érvényesülni tudjanak a kábel felépítéséből, anyagából származó esetleges előnyök. A másik, általánosan elfogadottabb és őszintén szólva logikusabnak tűnő verzió szerint minél rövidebb a jelút egy rendszeren belül, annál jobb.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"