Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: klepto »

Véleményem szerint ár/érték viszonyban ebben az ársávban a Grado hangszedők lennének számodra a legjobbak. 129 Euroért a Grado Prestige Red nagyon jó alternatíva és kb. belefér a rászánt keretbe. Ennyiért szerintem sem az AT, sem pedig a Denon nem rúg labdába a Grado mellett. Anélkül, hogy meg akarnám bántani az Ortofon-rajongókat, az Ortofon szerintem csak a felső kategóriákban gyárt jó hangszedőket, mondjuk a Kontrapunkt B-től fölfelé. Ami a Shure-t illeti, az amerikai Rega kereskedők előszeretettel ajánlják ezt a hangszedőt a Regákhoz, de hogy Duallal mit művelne, azt nem tudom. Amint látom, német internetes forrást már találtál (a www.dienadel.de jó cég egyébként), azt viszont nemigen tudom, melyik magyar cég forgalmazza most a Grado hangszedőket, de talán még mindig a L'Auditeur.
Tehát akkor 1 szavazat a Grado-ra.
A legolcsóbb típusa, a Grado Black is jobb a hasonló árú konkurenciánál?
Mi a véleményed a Goldring hangszedőkről, amik közül a NAD az Elektra-t adja tartozékként a lemezjátszóihoz?
Mennyivel jobb, vagy gyengébb, illetve olcsóbb, vagy drágább a Grado-tól?
Kapható-e nálunk, és ha igen, hol, octogonaudio?

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Köszi a részletes segítséget.  Az itt megemlített hangszedők hol kaphatók (lehetőleg onlie)?  Benz Micro MC már nagyon férne bele a keretbe, fogcsikorgatva max. 30.000.-Ft lenne, amíg elmennék.  Mi véleményed az alábbi hangszedőkről: Audio Technica AT 440 ML, Shure M 97 XE, Denon DL-110.  A jelenlegi hangszedőim, amikkel nem vagyok sehogy sem megelégedve: Ortofon X5MC, és az Ortofon OM 5 E. valamint nemrég akadtam rá egy őskövületre, amit már régóta nem használtam, ezért arról nyilatkozni nem tudok, csak nagyon vésztartalék: audio-technica 3600L  Ezek közül az Ortofon X5MC a legértelmesebb hangszedőm, amit Dokitól kaptam ajándékba (amit ezúton is ismételten köszönök  ), de egy picit dinamikátlannak tűnik nekem, olyan kis álmoska, és nem elég virgonc, holott sokkal több részletet mutat a zenéből, mint az OM5E   
Véleményem szerint ár/érték viszonyban ebben az ársávban a Grado hangszedők lennének számodra a legjobbak. 129 Euroért a Grado Prestige Red nagyon jó alternatíva és kb. belefér a rászánt keretbe. Ennyiért szerintem sem az AT, sem pedig a Denon nem rúg labdába a Grado mellett. Anélkül, hogy meg akarnám bántani az Ortofon-rajongókat, az Ortofon szerintem csak a felső kategóriákban gyárt jó hangszedőket, mondjuk a Kontrapunkt B-től fölfelé. Ami a Shure-t illeti, az amerikai Rega kereskedők előszeretettel ajánlják ezt a hangszedőt a Regákhoz, de hogy Duallal mit művelne, azt nem tudom. Amint látom, német internetes forrást már találtál (a www.dienadel.de jó cég egyébként), azt viszont nemigen tudom, melyik magyar cég forgalmazza most a Grado hangszedőket, de talán még mindig a L'Auditeur.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Ajánlom: Grado Black vagy Blue. A kék a drágább, azok a fekete válogatott darabjai. A Black 14-15k körül van itthon. Az általad írt Denon DL-103 az MC, ha jól emlékszem, és ehhez általában illesztőtrafó vagy pre-phono elektronika is kell, ha az erősítőd csak MM-t tud fogadni.
A Grado MM hangszedőit én is ajánlanám. Annyi pontosítást azért tennék, hogy nem a Black és a Blue van "párban", hanem a következő az állás:
- a Black széria válogatott darabjainak a neve Green,
- a Blue széria válogatott darabjainak a neve Red és
- a Silver széria válogatott darabjainak a neve Gold.
Az áruk is pontosan ebben a sorrendben emelkedik a Black kb. 55 Eurojától a Gold kb. 210 Eurojáig. Mindegyikük kimenete 5 mV. Mivel nem nehéz hangszedők (5,5 g a tömegük), illenek a Dualba. A másik tippem a Benz Micro MC-Silver lenne, ha többet tudnál a hangszedőre áldozni (kb. 70 ezer Ft), ez magaskimenetű MC, 2 mV-os kimeneti jellel, tömege pedig 5,7 g. A Denon DL-103 MC hangszedő, és 8,5 g-os tömege miatt Dualba nem ajánlanám. Érdemes figyelembe venni a Goldring MM 1012 GX vagy MM 1022 GX hangszedőjét is.

Köszi a részletes segítséget.
Az itt megemlített hangszedők hol kaphatók (lehetőleg onlie)?
Benz Micro MC már nagyon férne bele a keretbe, fogcsikorgatva max. 30.000.-Ft lenne, amíg elmennék.
Mi véleményed az alábbi hangszedőkről: Audio Technica AT 440 ML, Shure M 97 XE, Denon DL-110.
A jelenlegi hangszedőim, amikkel nem vagyok sehogy sem megelégedve: Ortofon X5MC, és az Ortofon OM 5 E. valamint nemrég akadtam rá egy őskövületre, amit már régóta nem használtam, ezért arról nyilatkozni nem tudok, csak nagyon vésztartalék: audio-technica 3600L
Ezek közül az Ortofon X5MC a legértelmesebb hangszedőm, amit Dokitól kaptam ajándékba (amit ezúton is ismételten köszönök ), de egy picit dinamikátlannak tűnik nekem, olyan kis álmoska, és nem elég virgonc, holott sokkal több részletet mutat a zenéből, mint az OM5E

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rag »

Dual + Grado

Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ajánlom: Grado Black vagy Blue. A kék a drágább, azok a fekete válogatott darabjai. A Black 14-15k körül van itthon. Az általad írt Denon DL-103 az MC, ha jól emlékszem, és ehhez általában illesztőtrafó vagy pre-phono elektronika is kell, ha az erősítőd csak MM-t tud fogadni.
A Grado MM hangszedőit én is ajánlanám. Annyi pontosítást azért tennék, hogy nem a Black és a Blue van "párban", hanem a következő az állás:
- a Black széria válogatott darabjainak a neve Green,
- a Blue széria válogatott darabjainak a neve Red és
- a Silver széria válogatott darabjainak a neve Gold.
Az áruk is pontosan ebben a sorrendben emelkedik a Black kb. 55 Eurojától a Gold kb. 210 Eurojáig. Mindegyikük kimenete 5 mV. Mivel nem nehéz hangszedők (5,5 g a tömegük), illenek a Dualba. A másik tippem a Benz Micro MC-Silver lenne, ha többet tudnál a hangszedőre áldozni (kb. 70 ezer Ft), ez magaskimenetű MC, 2 mV-os kimeneti jellel, tömege pedig 5,7 g. A Denon DL-103 MC hangszedő, és 8,5 g-os tömege miatt Dualba nem ajánlanám. Érdemes figyelembe venni a Goldring MM 1012 GX vagy MM 1022 GX hangszedőjét is.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 146

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: qqriq »

A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Sziasztok! 
Milyen hangszedőt tudnátok ajánlani, ami minden műfajon megállja a helyét, nagy dinamika tartománnyal rendelkezik, jó a felbontó képessége, nem csillagászati az ára, és könnyen beszerezhető?

Csak ennyi kritériumod van? MM kellene vagy MC? Milyen lemezjátszóba-karba? És mit jelent az, hogy "nem csillagászati az ára"?

Elsősorban MM az ára miatt.
A lemezjátszó egy DUAL CS410
Gondolkoztam Denon DL-103-ban, de róla olvastam, hogy a komplexebb anyagok, pl. rock megfektetik, ill. ugye elég merev a felfüggesztése, és nehéz is maga a hangszedő, ezért a Dual-ban nem biztos, hogy a legjobb megoldás lenne.
Ortofonok hangra nem tetszenek, abból van OM-10E, és egy XM1-C magas kimenetű MC. Valahogy egyik sem az igazi. Az MM ortofont kissé sávhatároltnak érzem, a magaskimenetű MC pedig dinamikátlannak tűnik nekem...
A csillagászati ár, meg egyelőre legyen egy képletes fogalom. Mondjuk ne kerüljön annyiba mint a lemezjátszó, de egyelőre jobban nem akarom behatárolni az árat.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok! 
Milyen hangszedőt tudnátok ajánlani, ami minden műfajon megállja a helyét, nagy dinamika tartománnyal rendelkezik, jó a felbontó képessége, nem csillagászati az ára, és könnyen beszerezhető?

Csak ennyi kritériumod van? MM kellene vagy MC? Milyen lemezjátszóba-karba? És mit jelent az, hogy "nem csillagászati az ára"?

Heed Thesis rendszer

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Én ezeket használom: 
Extremephono Solid State Stylus Cleaner

http://www.extremephono.com/Stylus_Cleaner.htm

és Clearaudio Nadelreiniger

http://www.dienadel.de/lshop,showdetail ... 18,,,0.htm

Dörmögi, köszi a tippet. Vettem egy Solid State Stylus Cleanert. Remekül működik.

Nagyon szívesen, örülök, hogy a hasznosnak találtad a tanácsomat.

Heed Thesis rendszer

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Sziasztok!

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én ezeket használom: 

Dörmögi, köszi a tippet. Vettem egy Solid State Stylus Cleanert. Remekül működik.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: frankie- »

mert felkuxik a tüxáron, bewixi a finom smént a mágneshez és  kikeményiti a csillapito tagot a pu-ben...

igen, ezért, nekem nem javasolta senki

Akkor lehet hogy valami színezett szesszel kéne, hogy lásd ha felkúszik. Pl. Jäger, Hubi...

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Arra lennék kíváncsi, hogy ki milyen tűtisztítási eljárást preferál?Ha valaki esetleg használna Onzow Zerodust-ot, elmondhatná tapasztalatait.

Én ezeket használom:

Heed Thesis rendszer

close652
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: close652 »

mert felkuxik a tüxáron, bewixi a finom smént a mágneshez és kikeményiti a csillapito tagot a pu-ben...

igen, ezért, nekem nem javasolta senki
system

Vendég

Lemezjátszó

onzow.revi használja.

alkoholt én nem mertem használni

Piha. Ez nem ócsó. De egyadott szint fölött lehet már megéri.
Miért félsz a szesztől?

mert felkuxik a tüxáron, bewixi a finom smént a mágneshez és kikeményiti a csillapito tagot a pu-ben...

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

onzow.revi használja.

Piha. Ez nem ócsó. De egyadott szint fölött lehet már megéri.
Miért félsz a szesztől?

close652
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: close652 »

onzow.
revi használja.

system

Vendég

Lemezjátszó

Onzow Zerodust

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Arra lennék kíváncsi, hogy ki milyen tűtisztítási eljárást preferál?Ha valaki esetleg használna Onzow Zerodust-ot, elmondhatná tapasztalatait.

Én a hagyományos levágott szőrű ecset+ den. szeszt használom. (Vettem belőle 1 litert, egy darabig elég lesz... )
Ez meg micsoda?

Vendég

Lemezjátszó

Arra lennék kíváncsi, hogy ki milyen tűtisztítási eljárást preferál?
Ha valaki esetleg használna Onzow Zerodust-ot, elmondhatná tapasztalatait.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Hogy jelentkezik a hangban, ha rosszul van beállítva? Fülre be lehet állítani?
Ez engem is érdekelne. Én űgy tapasztaltam, hogy talán a középmagas-magas tartomány lett tisztáb kisebb tűerőn. A megadott tűnyomáson (nálam 1-2 g) belül el lehet játszani vele. Aztán eldöntöd hogy neked melyik a jó.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Hogy jelentkezik a hangban, ha rosszul van beállítva? Fülre be lehet állítani?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 146

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Elméletileg az ellensúly kalibrálva szokott lenni (x fordulat = y gramm). Ennek ismeretében ha az antiskating-et 0-ra állítod és a kart egyensúlyba hozod az ellensúllyal (liftet leengedve a kar lebeg), onnan mérőeszköz nélkül is beállíthatod a már a tűnyomást.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Valaki meg tudná írni hol lehet tűmérleget kapni? Megvan az új (37 éves) lemezjátszóm!!!

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Ha hallgattam volna, bölcs maradtam volna. Egy kicsit félreértettem a dolgot.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”