Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Csatlakoztatás

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Üdv, YvsMad! 
Nos a másik Scart audio kimenetként szolgál...
Tudom, erre fölösleges lenne, de a másik audio kimenet (a jack-füles) egyben van a fő hangerővel.

Azaz hangerővel lehet szabályozni, ahogy a tévé sajátját is, ráadásul nem kapcsolja le a tévé hangszóróit.   

Különösen "intelligensen" van megoldva, a mute gomb-al működik, azaz mute benyomása után viselkedik normális kimenetként - vagyis ilyenkor szól CSAK ez, a tévé meg nem. Ennek egy "apró" baja van, apró pici áthúzott hangszóró figyel a jobb alsó sarokban...

Hát ezért van ez így. 

Most tehetném azt, hogy a DVDrec-et nézném tévének (tuner), hiszen annak hangja is megy az erősítőre, de ugye ez felvételnél nem megoldás.

Meg az eredeti szándékom az, hogy ne kelljen a dvdrec-et "járatni", csak ha hdd-zek róla - vagy kiírok valamit, dvd filmekre van lejátszóm.

(ja egyébként a korábban tárgyalt thomson dth 8640-est vettem meg, eléggggggééé jóóó áron    - 30e pénzér' - de mint a hdd-recek, ez is sokszor hangos ventillátorügyileg, ezért is nem akarom feleslegesen üresjáratni, meg kímélném is a dvd mechanikáját...)

Igazából azért is akarom a dolgot, mert sok divx-et nézek, és a thomson ugyan mindent lejátszik, de a kemény 8ezer pénzes yamadám sokkal több funkciót tud (feliratok, navigáció a filmben, stb.). Eddig meg inkább "dugtam", de mostanra már meguntam.... DVD nincs probléma, csak azt ritkábban nézek.

Szóval ez ahelyzet, ezért kérdettem, nagy veszteség lenne-e a video bemenetre kötni, és azon visszanézni tévés felvételeket hdd-ről.

Igazából ezért gondoltam, hogy mindegy:

"Ezzel a jellel szinte mindenhol találkozhatunk. Modulált formában ezt veszik a TV antennák és ez jön a kábeltévék koaxiális kábeleiből. A videomagnók vagy DVD lejátszók sárga „VIDEO” RCA aljzatai mind összetett (kompozit) videojelet szolgáltatnak."

forrás: http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=107&old=1

Ahogy te is mondtad, elosztóval/kal meg pont azért nem akarok mókolni. Így is nagy a kábeldzsunga, és az erősítő már így is "nagy gyűjtőhely", nem akarok még ezen kívül is...

Akkor neked mégiscsak egy scart elosztóra lenne szükséged, csak nem a DVD lejátszót kellene közösítened a felvevővel, hanem a felvevőről jövő bemenetet az erősítőre menő hangkimenettel, az AV2-be dugva a közös ágat. Így a készülékeid nem zavarnák egymást.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Marc71
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Marc71 »

Üdv, YvsMad!

Nos a másik Scart audio kimenetként szolgál...
Tudom, erre fölösleges lenne, de a másik audio kimenet (a jack-füles) egyben van a fő hangerővel.

Azaz hangerővel lehet szabályozni, ahogy a tévé sajátját is, ráadásul nem kapcsolja le a tévé hangszóróit.

Különösen "intelligensen" van megoldva, a mute gomb-al működik, azaz mute benyomása után viselkedik normális kimenetként - vagyis ilyenkor szól CSAK ez, a tévé meg nem. Ennek egy "apró" baja van, apró pici áthúzott hangszóró figyel a jobb alsó sarokban...

Hát ezért van ez így.

Most tehetném azt, hogy a DVDrec-et nézném tévének (tuner), hiszen annak hangja is megy az erősítőre, de ugye ez felvételnél nem megoldás.

Meg az eredeti szándékom az, hogy ne kelljen a dvdrec-et "járatni", csak ha hdd-zek róla - vagy kiírok valamit, dvd filmekre van lejátszóm.

(ja egyébként a korábban tárgyalt thomson dth 8640-est vettem meg, eléggggggééé jóóó áron - 30e pénzér' - de mint a hdd-recek, ez is sokszor hangos ventillátorügyileg, ezért is nem akarom feleslegesen üresjáratni, meg kímélném is a dvd mechanikáját...)

Igazából azért is akarom a dolgot, mert sok divx-et nézek, és a thomson ugyan mindent lejátszik, de a kemény 8ezer pénzes yamadám sokkal több funkciót tud (feliratok, navigáció a filmben, stb.). Eddig meg inkább "dugtam", de mostanra már meguntam.... DVD nincs probléma, csak azt ritkábban nézek.

Szóval ez ahelyzet, ezért kérdettem, nagy veszteség lenne-e a video bemenetre kötni, és azon visszanézni tévés felvételeket hdd-ről.

Igazából ezért gondoltam, hogy mindegy:

"Ezzel a jellel szinte mindenhol találkozhatunk. Modulált formában ezt veszik a TV antennák és ez jön a kábeltévék koaxiális kábeleiből. A videomagnók vagy DVD lejátszók sárga „VIDEO” RCA aljzatai mind összetett (kompozit) videojelet szolgáltatnak."

forrás: http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=107&old=1

Ahogy te is mondtad, elosztóval/kal meg pont azért nem akarok mókolni. Így is nagy a kábeldzsunga, és az erősítő már így is "nagy gyűjtőhely", nem akarok még ezen kívül is...

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Mivel foglaltad el a tévé másik scart bemenetét? Fontosabb az a forráskészülék, mint a DVD-felvevő? Ha az a készülék nem ad le RGB vagy S-Video jelet, azt kellene a 'sima' videobemenetre kötni.
Az antennajel nem kompozit, hanem rádiófrekvenciás jel, egyszerre megy rajta 40 adó, vagy akármennyi. A kompoziton meg csak 1 műsor videojele.
Az elosztóval az a gáz, hogy rajta keresztül minden össze lesz kötve mindennel, a tévé kimenete rámegy a felvevő bemenetére, néhány tévé akkor is kiadja az utoljára fogott adó hangját, amikor bemenetként valamelyik AV van kiválasztva, stb.
Nálam úgy van bekötve, hogy a DVD megy a tévé AV1 bemenetére, RGB jellel.
A felvevő megy az AV2 bemenetre S-Video jellel.
A videomagnó a felvevőre van ráköte, mert így a felvevő TBC-je kisimítja a videó képét.
A házimozi erősítő a tévé frontkimenetére megy ki.
Ha esetleg olyan dekódered van, ami scart-ot használ, azt a felvevő 2. scartjára kell kötni, a tévén így is közvetlenül nézheted a kódolt adást, nem kell hozzá bekapcsolni a felvevőt.

Marc71
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Marc71 »

hali.

olyan kérdésem lenne, hogy hogyan érdemes két lejátszót tv-re kötni. Namost ez persze rém egyszerű, de erősítsen meg valaki hozzáértő.

Van egy DVD recorderem és egy DVD játékosom. Na meg egy tv-m.
Jelenlegi legjobb képtovábbítás a scart-rgb, de ebből csak egy aljzaton tud fogadni a tévé. Van még egy scart-ja, de az már használva van. És van persze sima video bemenet.

Hosszúra nyúlt mondandóm lényege, a DVD recordert (merevlemezes, tévéműsor felvétel, stb.-re használom.) elég-e, ha simán csak video jellel kötöm ráa tv-re?
Úgy tudom, maga a tévé jel (kábel, antenna) sem más tulajdonképpen, mint a sima kompozit - tehát nem lenne semmi veszteségem, amire a dvdrec-et használom, arra jó. (?)

Így a DVD player maradna a scart-rgb -n, normális, elosztatlan, zavartalan kábelen.

Vagy vegyek scart elosztókat (nem igazán akarnék elosztódzsungát, gondolom a sima jó kábel jobb jelet ad, mintha többet osztogatnék, dvd-filmnézésnél talán számít)

Szóval a lényeg, ahhoz hogy a dvdrec tunerjét, a rá felvett (kábeltévéről) műsorokat nyugodtan nézhetem-e sima video jelként a tévémen, nem lesz rosszabb?

kösszz

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Vga-komponens kábelnél számit valamit az adat iránya????
Ha a vezeték két végén különböző dugó van, akkor úgysem tudod fordítva bekötni.

Medvee
Isten Hozott! :)

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Medvee »

Vga-komponens kábelnél számit valamit az adat iránya????

Medvee

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Medvee »

fejel.gif
segétsééééééééééég...
a rendszerem a következőkből áll:
erősítő H/K DPR 2005 digitális hzimozi erősítő, hp vp6311 projektor (az összekötését komponenes kábellel oldottam meg, az erősítőből komponens jön ki és ezt a projektor vga-n fogadja) a kapcsolat működik. (a dvd-ről jövő jelet vetíti)
ehhez kapcsoltam hozzá pluszba egy pIII konfigot (integrált videókártyával) vga megy ki a gépről és komponenesen fogadja az erősítő. vagyis nemtom mi van mert a projektoron nem jelenik meg semmi (a konfigot ha vgaval egyenesen a projektorra kötöm müködik a kapcsolat)
hol lehet a hiba? vga kártya nem megfelelő???? vagy hovatovább? fejel.gif fejel.gif

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Ha egy db HDMI-s lejátszót csatlakoztatsz a tv-re akkor az erôlködôn nincs kihasználva a HDMI, viszont ha nem HDMI-s a lejátszód, de az erôsítô az analógot felkonvertálja HDMI-re akkor mindjárt érdemes HDMI-s erôsítôt venni. Ezeket végig kell gondolni, hogy abban az árkategóriában az erôsítôk tudják-e ezt a fajta konvertálást.
Az Onkyok pl. (ezeket nézegettem az utóbbi időben) csak a 674-től fölfelé tudják a felkonvertálást, az meg nem ez az árkategória. De nem biztos, hogy az erősítőbe kell azt a +50...60 ruppót beletenni, mert ilyen felkonvertálást a DVD felvevők is tudhatnak.
Egy HDMI-s játékos ára egy HDMI-s megjelenítőéhez képest elhanyagolható. Kb. az HDMI felkonvertálós és nem felkonvertálós erősítők ára közti különbség fele. Pl. az előbb +60 ruppót írtam és egy Pana S52 meg 32 ruppó. Ha a régi játékost eladjuk, akkor még kevesebbet kell befektetni. Ráadásul van olcsóbb HDMI-s játékos is a piacon az S52-nél.

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: blakey »

Ha egy db HDMI-s lejátszót csatlakoztatsz a tv-re akkor az erôlködôn nincs kihasználva a HDMI, viszont ha nem HDMI-s a lejátszód, de az erôsítô az analógot felkonvertálja HDMI-re akkor mindjárt érdemes HDMI-s erôsítôt venni. Ezeket végig kell gondolni, hogy abban az árkategóriában az erôsítôk tudják-e ezt a fajta konvertálást.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

De akkor mire jó, (miért vesz valaki) a drágább hdmi-s erösítő, drágább hdmi kábellel kötve?Csak kíváncsi vagyok...

Pl. van egy DVD felvevőd, meg egy jófajta játékosod, a tévén meg csak egy bemenet. Hogy oldanád meg a problémát?

Persze, ezt értem, de akkor más előnye (mittomén jobb minőség v vmi) nincs?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

De akkor mire jó, (miért vesz valaki) a drágább hdmi-s erösítő, drágább hdmi kábellel kötve?Csak kíváncsi vagyok...

Pl. van egy DVD felvevőd, meg egy jófajta játékosod, a tévén meg csak egy bemenet. Hogy oldanád meg a problémát?

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Arra, hogy egyszerre több HDMI-s készüléket csatlakoztass az erôlködôhöz és egyet az erôlkôdô és a tv közé. Így nem lesz akkora kábelrengeteg.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Bátran köttheted direktbe HDMI-n keresztül a dvd-t a tv-hez és coaxon az erôsítôhôz, teljesen jó lesz.
De akkor mire jó, (miért vesz valaki) a drágább hdmi-s erösítő, drágább hdmi kábellel kötve?
Csak kíváncsi vagyok...
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Szerintem antenna csatlakozás, csak azt nem értem miért RCA.
Nem nagyon tud más lenni.

Mit dugjak akkor bele. Nyílván valami olyasmit, aminek egyik vége RCA a másik meg mi a búbánat? A fali aljzatba menne bele.
Van az ilen kábelnek valami speckó elnevezése?

Egy sima madzagot RCA véggel és lesz rádiód.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Bátran köttheted direktbe HDMI-n keresztül a dvd-t a tv-hez és coaxon az erôsítôhôz, teljesen jó lesz.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

A HDMI-n hang is cirkulál, a tv-n hangod is lesz, de ha lehallkítod és az erôlködôt bekapcsolod akkor ott fog hangoskodni .
De ez akkor is áll, ha nem hdmi-vel kötözök, hanem úgy, ahogy lent írtam, nem?

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Grizzly79 »

Mit dugjak akkor bele. Nyílván valami olyasmit, aminek egyik vége RCA a másik meg mi a búbánat? A fali aljzatba menne bele.
Van az ilen kábelnek valami speckó elnevezése?
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

A HDMI-n hang is cirkulál, a tv-n hangod is lesz, de ha lehallkítod és az erôlködôt bekapcsolod akkor ott fog hangoskodni .

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Az erôlködôn azért jó a HDMI, mert összegyüjti a jeleket és egy kábelen tovább a kijelzôhôz. Ha a dvd-t direktbe kötöd a tv-vel akkor az erôlködô és a dvd közé elég a coax, ill. a sz.gép és erôlködô közé is.
Ja akkor nekem nem lényeges, mert a tv úgyis csak képet közvetít, a hang külön hangfalakból fog jönni. Jól gondolom?

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Az erôlködôn azért jó a HDMI, mert összegyüjti a jeleket és egy kábelen tovább a kijelzôhôz. Ha a dvd-t direktbe kötöd a tv-vel akkor az erôlködô és a dvd közé elég a coax, ill. a sz.gép és erôlködô közé is.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Egyszer már valahol kérdeztem, de nem tiszta:
Miért jó, ha HDMI-t tud egy erösítő?

Én a következőket szeretném összekötni: dvd-erőlködő-tv-szgép.
dvd-tv között persze HDMI kábel van, de a többi helyre miért jó?
Digi koax nem lenne jobb (és olcsóbb) választás dvd és erösítő valamint erösítő és számítógép között hangnak, a kép pedig szgép tv kötött dvi kábelen menne...

Van értelme csak ezért hdmi-s erösítőt venni, vagy ha már az van, akkor digi koax helyett hdmi kábeleket használni?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

A kérdés az volna, hogy javíthat -e a hangon akármilyen itthon talált kábel, vagy inkább hangfalkábelt kéne beszereznem?
Akármi azért nem javít rajta, mert a gyári összekötő sem papírból van. Tessék kipróbálni, nem nagy meló.

Ki lehet számolni az összekötő fémlap keresztmetszetét és összehasonlítani a kábel keresztmetszetével.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11152
Kapcsolat:

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A kérdés az volna, hogy javíthat -e a hangon akármilyen itthon talált kábel, vagy inkább hangfalkábelt kéne beszereznem?
Akármi azért nem javít rajta, mert a gyári összekötő sem papírból van. Tessék kipróbálni, nem nagy meló.
Ha leszorítom ezt az összekötő kábelt, és a jel meg jön banánon, ahogy eddig, az jó megoldás?
Igen.

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Epos-os topicban volt arról szól, hogy érdemes lecserélni a kis fémlapot a bikábelezhető hangfalnál valami normális kábelre. (persze ha nem bikábelezik az ember)..

Ha leszorítom ezt az összekötő kábelt, és a jel meg jön banánon, ahogy eddig, az jó megoldás?
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11152
Kapcsolat:

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”