Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
B&W hangsugárzók
B&W hangsugárzók
Köszi a választ még egy utolso kérdés érdemes lecserélnem az állo acoustic resarch status 40 dobozaimat a bowerre.sajnos messziröl tudnám elhozni a bowereket és nem tudom összehasonlitani a két dobozt.mennyivel lehet másabb a hangja.
Kisvizi:
Mint már egyszer privát vonalon írtam Neked, volt már jópár dobozom, köztük b&w 603,602,601 is ,különböző szériákból, és többek között olyan s40 AR dobozom is, mint Neked, így van némi összehasonlítási alapom, főleg úgy, hogy egymás után jöttek.
Az AR finomabb és kiegyenlítettebb hangú doboz, mindenféle zene jól állt számukra, a b&w után nyugodtabb zenehallgatások következtek.
Az előttük szereplő 602 dobozok ( és a többi b&w) némileg agilisabb, frissebb, ugyanakkor picit nyersebb megfogalmazásban mutatják meg a zenét. Aztán ott vannak a fém magassugárzók, amelyeket ügyes marketingfogással a nautilus technológiával próbálnak összemosni. A származás nyilvánvalóan onnan vezethető le, de kétleném a tartalmi minőség azonosságát. Magyarán a komolyabb b&w dobozoknak hallgathatóbbak a magassugárzói, az olcsóbb (b&w szinten olcsóbb) 300 és 600 sorozatnál azért bőven előfordul egyes felvételeknél, hogy sziszegnek a réshangok, az "s","c","sz" hangok szúrósak lehetnek, ugyanakkor, hogy a kép árnyaltabb legyen, némely felvétel cintányérjai hihetetlenül realisztikusak -erre tök jó a fém magassugárzó.
Az AR s40 selyemdóm magasai sokkal finomabb darabok, a b&w után már-már túl visszafogottnak is tűnhetne, de pár nap és érzi is az ember, milyen természetes egy lágy magassugárzó. Kinek mi tetszik.
Én nagyon szerettem mindkét márkát, de más és más tulajdonságukért.
Összefoglalva egy 600 sorozat elsőre sokkal dögösebb lesz, ugyanakkor kicsit talán nyersebb, de jóval frissebb is. Ha most váltanál b&w-ről AR-re, akkor azt mondanám, hogy nyugodtabb és természetesebb hang vár Rád.
Azt azonban le kell szögeznem, hogy nekem régebbi sorozatú 600-as 602-em volt, s3-ból csak 601s3 volt, így a 602s3 pontos tulajdonságait nem ismerem, bőven belefér, hogy finomodott a dolog, ki tudja.
köszönöm a válaszodat még gondolkodom a boweren mert nem biztos hogy ezt a hangot keresem.
"Idegeskedni annyi,mint mások hülyesége miatt, önmagunkon bosszút állni"
Bayerdynamic DT 990
A privit hamarabb olvasom!
B&W hangsugárzók
Köszi a választ még egy utolso kérdés érdemes lecserélnem az állo acoustic resarch status 40 dobozaimat a bowerre.sajnos messziröl tudnám elhozni a bowereket és nem tudom összehasonlitani a két dobozt.mennyivel lehet másabb a hangja.
Kisvizi:
Mint már egyszer privát vonalon írtam Neked, volt már jópár dobozom, köztük b&w 603,602,601 is ,különböző szériákból, és többek között olyan s40 AR dobozom is, mint Neked, így van némi összehasonlítási alapom, főleg úgy, hogy egymás után jöttek.
Az AR finomabb és kiegyenlítettebb hangú doboz, mindenféle zene jól állt számukra, a b&w után nyugodtabb zenehallgatások következtek.
Az előttük szereplő 602 dobozok ( és a többi b&w) némileg agilisabb, frissebb, ugyanakkor picit nyersebb megfogalmazásban mutatják meg a zenét. Aztán ott vannak a fém magassugárzók, amelyeket ügyes marketingfogással a nautilus technológiával próbálnak összemosni. A származás nyilvánvalóan onnan vezethető le, de kétleném a tartalmi minőség azonosságát. Magyarán a komolyabb b&w dobozoknak hallgathatóbbak a magassugárzói, az olcsóbb (b&w szinten olcsóbb) 300 és 600 sorozatnál azért bőven előfordul egyes felvételeknél, hogy sziszegnek a réshangok, az "s","c","sz" hangok szúrósak lehetnek, ugyanakkor, hogy a kép árnyaltabb legyen, némely felvétel cintányérjai hihetetlenül realisztikusak -erre tök jó a fém magassugárzó.
Az AR s40 selyemdóm magasai sokkal finomabb darabok, a b&w után már-már túl visszafogottnak is tűnhetne, de pár nap és érzi is az ember, milyen természetes egy lágy magassugárzó. Kinek mi tetszik.
Én nagyon szerettem mindkét márkát, de más és más tulajdonságukért.
Összefoglalva egy 600 sorozat elsőre sokkal dögösebb lesz, ugyanakkor kicsit talán nyersebb, de jóval frissebb is. Ha most váltanál b&w-ről AR-re, akkor azt mondanám, hogy nyugodtabb és természetesebb hang vár Rád.
Azt azonban le kell szögeznem, hogy nekem régebbi sorozatú 600-as 602-em volt, s3-ból csak 601s3 volt, így a 602s3 pontos tulajdonságait nem ismerem, bőven belefér, hogy finomodott a dolog, ki tudja.
B&W hangsugárzók
Nekem az a tapasztalatom, hogy mélyekben nagyon jó, a közép és magas kiegyensúlyozott, nem kiugró (Dali, Canton és Polkaudio-hoz képest így érzékeltem).
Nyilván ez ízlés kérdése is... no meg kábel.
Mozi - Megjelenítő: Sony VPL-HW55ES Vászon: Elite Screens Electric125H
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)
B&W hangsugárzók
Megkérdezhetem, hogy milyen színűek a B&W-k?
na ez jó kérdés az bizti,hogy nem feketék
Bayerdynamic DT 990
B&W hangsugárzók
Bayerdynamic DT 990
B&W hangsugárzók
Köszi a válaszodat.még egy kérdés mennyire válogatos kábelek terén a doboz?
Ha fel tudsz hajtani használtan egy 602 S2-est, azzal még jobban járnál.
A kábelek választása a rendszered többi elemétől is függ.
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
B&W hangsugárzók
Köszi a válaszodat.még egy kérdés mennyire válogatos kábelek terén a doboz?
Bayerdynamic DT 990
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11004
- Kapcsolat:
B&W hangsugárzók
Szóval adva van egy 1 éves dm 602 s3 tipusu hangfal pár...
Ez a 600-as sorozat legjobb doboza. Az ár határeset, de nem túlzott. Olyan állványt válassz hozzá, amire rakva a magassugárzó kb. fülmagasságban lesz a zenehallgató pozíciódban.
B&W hangsugárzók
Hello sziasztok!Mivel ez egy B&W topik gondolom itt feltehetem a kérdésemet ezért nem nyitok uj témát.Szóval adva van egy 1 éves dm 602 s3 tipusu hangfal pár,ezt szeretnék nekem eladni 65000 ft -ért megér e ez a doboz ennyi pénzt,milyen minőséget képvisel,mennyire zenei a doboz?Milyen állvány illik alá/magasságra gondoltam/.
Elöre is köszönöm épitö jellegü hozzászólásaitókat,tanácsaitokat.
Bayerdynamic DT 990
B&W hangsugárzók
A 600-as széria kapcsán: Ma bementem a srácokhoz az aymarába(kábel ügyben, verdába ) és már lehet kapni néhány új 600-as dobozt!
És a (most már) régi S3-as széria nem volt leárazva, akciózva?
B&W hangsugárzók
UPDATE: B&W 600 Series 4
Bejelentés: http://www.fransvaneeckhout.be/bw/600s4.pdf
További termékinfó: http://www.bowers-wilkins.com/display.aspx?infid=2373
Hello!
A 600-as széria kapcsán: Ma bementem a srácokhoz az aymarába(kábel ügyben, verdába ) és már lehet kapni néhány új 600-as dobozt! Nekem bejöttek külsőleg, így fizikailag látva egészen más, meg is hallgattam egyet(685) hirtelen felindulásból egy DM 602S3 melett, s azt kell hogy mondjam, hogy nem okozott csalódást...de még nagyon nyers volt a hangja. No sebaj,talán ha befejeződik a kocsi felújítása beruházok egy kisdobozra
B&W hangsugárzók
Szerintem az sem egy utolsó hátrány, hogy baromira melegszik. Egy normál erősítőt hogy hűtenél? Vagy mindenen legyen baromi nagy hűtőborda? Eladhatóság szempontjából meg a közép/alsó kategória jobban eladható, ha AB-s. Ott szerintem az emberek érzékenyebbek a fogyasztásra és a hűtési kérdésre. A felső kategóriákban pedig egész sok A osztályos van és sok AB-s, ami az első pár wattot A-ban adja le.
Az meg a másik, hogy elég kevés A osztályos dögöt látni, amivel meg lehet hajtani mondjuk egy 7.2-es Thielt, vagy egy nagy statikusat. Gondolom ott is valami hűtési gond lehet.
- gottfriedg
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
B&W hangsugárzók
Igzából én amikor ültem elektro órán,soha nem értettem,hogy miért nem használnak mindenhol A osztályú munkapont beállítást.
Oké,hogy pazarol,mert folyamatosan nyitva vannak a tranyók,de az a legegslegjobb.Vagy nem?
Hatásfok szempontjából,viszont az AB az egyik legjobb kompromisszum.
De ha rosszul értelmeztem,akkor szóljatok ám!
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub
B&W hangsugárzók
Szerintem valami sima digitális erősítő van benne. Ott pedig jó a hatásfok.
B&W hangsugárzók
Bocsi ezért a kis offtopic részért csak gondoltam ha már ennyire belemintünk itt akkor itt tenném fel a kérdéseimet! (ha úgy gondoljátok átírhatom a továbbiakat a mélynyomós topicba) Na szóval gyorsban megnéztem a a Jamo subok technikai katalógusát és ott azt írják (lehet marketing duma is nem tudom) hogy köszönhetően a bash erősítő technológiának kb 85 %-os hatékonyságot tudnak elérni. Azt nem igazán vettem ki belőle hogy most konkrétan milyen tipusú az erősítő a/b vagy d csak annyit hogy elméletileg az a/b erősítők hangminőségét próbálták keresztezni a d kategóriás erősítők hatékonyságával! Szerintetek lehetséges ez? (a 300-as táp méretét épp próbálom megtudakolni)
B&W hangsugárzók
A D osztályuaknak 90% fölött van a hatásfokuk, de abban a Jamo szubban nem D osztályú van , tudom.Szóval ahogy Józsi mondta jó ha 20W-ot tud.
Aham. Na akkor íme egy jó eset hogy hogyan kell átvágni a tudatlan vásárlót egy 120 wattos mélynyomóval! Akkor már legalább értem hogy mi a csudáért torzít egyből ha egy kicsit feltekerem a hangerőt. Tehát ha jól értelmezem akkor egy pl sub 300-as jamo esetében amiben elméletileg egy 300 wattos bash erősítő van akkor ahhoz legalább egy 450 wattos tápra van szükség hogy ezt a teljesítményt le is adja?
B&W hangsugárzók
Rosszul kérdeztem. Arra lennék kiváncsi hogy egy ekkora erősítővel felszerelt mélynyomónak mekkora tápra van szüksége (számilag hány wattosra) hogy pl ezt a 120 wattot tényleg le tudja adni!
Fapaci erre a kérdésre válaszolt. 120W-hoz szerintem kb. 170W-os táp kéne minimum (persze akkor nem A vagy B osztályos erősítőről beszélünk). A subokban viszont D osztály szokott lenni. Tudomásom szerint azoknak 80% körül van a hatásfokuk.
Akkor valószínűleg nem figyeltem eléggé bocsi!
B&W hangsugárzók
A D osztályuaknak 90% fölött van a hatásfokuk, de abban a Jamo szubban nem D osztályú van , tudom.
Szóval ahogy Józsi mondta jó ha 20W-ot tud.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
B&W hangsugárzók
Mekkora teljesítmény felvétel kell ahhoz hogy mondjuk egy 120 W-os erősítős mélynyomó tényleg le tudja adni azt a teljesítményt? Vagy ez mitől függ?
Hagyományos végfokoknál 60-70 % a hatásfok, kapcsoló üzemű cuccoknál jobb. Tehát az elvárt leadott teljesítményt szorozd meg másféllel és megkapod az elfogyasztott teljesítményt.
Rosszul kérdeztem. Arra lennék kiváncsi hogy egy ekkora erősítővel felszerelt mélynyomónak mekkora tápra van szüksége (számilag hány wattosra) hogy pl ezt a 120 wattot tényleg le tudja adni! Mert az én jamo subom elméletben 120-as de asszem csak 35 wattos a tápja (márha ezt jelenti a hátulján az a 35 W)! És igencsak gyatrán muzsikál, hamar torzít nem bírja sokáig stb.!
A subod olyan 20 watt körüli teljesíthet.
Naim-ZU
B&W hangsugárzók
Rosszul kérdeztem. Arra lennék kiváncsi hogy egy ekkora erősítővel felszerelt mélynyomónak mekkora tápra van szüksége (számilag hány wattosra) hogy pl ezt a 120 wattot tényleg le tudja adni!
Fapaci erre a kérdésre válaszolt. 120W-hoz szerintem kb. 170W-os táp kéne minimum (persze akkor nem A vagy B osztályos erősítőről beszélünk). A subokban viszont D osztály szokott lenni. Tudomásom szerint azoknak 80% körül van a hatásfokuk.
B&W hangsugárzók
Mekkora teljesítmény felvétel kell ahhoz hogy mondjuk egy 120 W-os erősítős mélynyomó tényleg le tudja adni azt a teljesítményt? Vagy ez mitől függ?
Hagyományos végfokoknál 60-70 % a hatásfok, kapcsoló üzemű cuccoknál jobb. Tehát az elvárt leadott teljesítményt szorozd meg másféllel és megkapod az elfogyasztott teljesítményt.
Rosszul kérdeztem. Arra lennék kiváncsi hogy egy ekkora erősítővel felszerelt mélynyomónak mekkora tápra van szüksége (számilag hány wattosra) hogy pl ezt a 120 wattot tényleg le tudja adni! Mert az én jamo subom elméletben 120-as de asszem csak 35 wattos a tápja (márha ezt jelenti a hátulján az a 35 W)! És igencsak gyatrán muzsikál, hamar torzít nem bírja sokáig stb.!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11004
- Kapcsolat:
B&W hangsugárzók
B&W hangsugárzók
a szuboknál röhögőgörcsöt kapok mikor közlik:Névleges teljesítményfelvétel: 40W
Szub teljesítménye:200W
akkor most hogyis van ez még ha digit erősítő akkor is.
Na meg az előző szubok 500/1000W -ak is voltak ebbe a szériába meg a 2x200W a max???
B&W hangsugárzók
500-1000W-os szubok csak a 800-as szériában voltak/vannak. Árban pedig 500-1000e Ft környékén helyezkednek el.