Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinyl - amit hallgatunk
Vinyl - amit hallgatunk
a Keletinél lévó Szabó Ervin Könyvtárba járok, és ott jelenleg kiárusítják a lemezkészleteiket (vinil).
jövő héten benézek, hátha marad valami...
Mán 4 honapja mondtam ugyanezt.
Komolyzenék még wannak dögiwel, nem is rosszak!
Vinyl - amit hallgatunk
a Keletinél lévó Szabó Ervin Könyvtárba járok, és ott jelenleg kiárusítják a lemezkészleteiket (vinil).
jövő héten benézek, hátha marad valami...
system
Vinyl - amit hallgatunk
Közérdekű információ:
Nem emléxem volt-e már, én a Keletinél lévó Szabó Ervin Könyvtárba járok, és ott jelenleg kiárusítják a lemezkészleteiket (vinil).
Jómagam 10 darabot vettem, 250Ft/db áron.
Nem mellékesen ezeket a lemezeket sosem adták ki, csak másolták kazettára.
az enyémek tökéletesek
A kínálat már nem annyira nagy, de így is legalább 200 féle van még: régi pop-rock-klasszikus.
Vinyl - amit hallgatunk
No még egy különlegesség: Cream Royal Albert Hall koncert, London, 2005. május 2-3-5-6, tripla lemez dobozban, olyan élő atmoszférával, amilyet manapság már nagyon ritkán hallani.
Features:
• HPV-180 Gram pressing
• Plating and Pressing by R.T.I.
• Half Speed Mastered by Stan Ricker
• High Performance Vinyl... Because Sound Matters!
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Vinyl - amit hallgatunk
double groove disc
na most olvasom, hogy van olyan lemez amikor 2 különböző barázda megy koncentrikusan.
felrakod a tűt, és nem tudod melyik szám fog szólni a kettő közül...
system
- dominique29
- V.I.P.
- Értékelés: 235
Vinyl - amit hallgatunk
Gyors kérdés:Antisztatikus tasakot hol tudok venni? (Budapesten)
Bocsi, találtam...(Newport)
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
- dominique29
- V.I.P.
- Értékelés: 235
Vinyl - amit hallgatunk
Gyors kérdés:
Antisztatikus tasakot hol tudok venni? (Budapesten)
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Vinyl - amit hallgatunk
jött ez a 10" ma, és olvasható rajta:"double groove disc, A side with to concentric grooves"
tényleg úgy tűnik, hogy dupla barázda van rajta, ami 2x-re növelheti az élettartamot, ha tudnám, hogy épp melyik barázdába teszem
másnak van ilyen?
Viszont van 50% esélyed, hogy a máskiba teszed, így lehet 2x-es is az élettartama.
Ha meg olyan zene van rajta, amit nem szeretsz, úgy egészen hosszú ideig megmarad jó minőségben, két barázda ide vagy oda
Vinyl - amit hallgatunk
jött ez a 10" ma, és olvasható rajta:
"double groove disc, A side with to concentric grooves"
tényleg úgy tűnik, hogy dupla barázda van rajta, ami 2x-re növelheti az élettartamot, ha tudnám, hogy épp melyik barázdába teszem
másnak van ilyen?
system
Vinyl - amit hallgatunk
A bakelit ugy tom, h höre keményedik. A hanglemez meg nem. Ez így van a bakelit az hőre keményedik.
Mellesleg nem kizárolag pvc-böl wan. Alkotorészeit a gyárak féltwe örzött titokként kezelik. Ami tudhato, az különbözö olaj xármazékok, korom, keménységet elösegitö wegyszerek, stb. kb 10-16féle anyag wan bennük.
Köszönöm a kiegészítést
Ebbéli tapasztalataimat leírtam már régebben konkurens audiofil topicokon.
Senki nem hitt nekem.Azóta...
Szóval vinyl lemezt NEM szaban kézben szállítani, mert meggörbül.
Csak szatyorban.
Néhány eredeti régi német belső tasakon még látható is olyan felírat, hogy 36 Cfok alatt tartandó.
Az ember meg 37 fokos.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Vinyl - amit hallgatunk
A bakelit ugy tom, h höre keményedik. A hanglemez meg nem. Ez így van a bakelit az hőre keményedik.
Mellesleg nem kizárolag pvc-böl wan. Alkotorészeit a gyárak féltwe örzött titokként kezelik. Ami tudhato, az különbözö olaj xármazékok, korom, keménységet elösegitö wegyszerek, stb. kb 10-16féle anyag wan bennük.
Köszönöm a kiegészítést
Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek
Négy láb jó, két láb rossz
Vinyl - amit hallgatunk
Na!! Mondtam, hogy vannak okosabbak.
Bigi valószínű tapasztalatból tudja az infóit, én bevallom puskáztam.
Vinyl - amit hallgatunk
Az első hanghordozók anyaga viasz volt. Berliner a hanglemezek kisipari sokszorosításának kezdetekor alkalmazza először a sellakot, amely a hanglemezgyártás alapanyaga 1948-ig. Innen kezdve a PVC a lemezhordozó.
A bakelit ugy tom, h höre keményedik. A hanglemez meg nem.
Vinyl - amit hallgatunk
Nem tudom a tartalmukat egyenlőre Majd megnézem. Mennyi az a normális ár egyébként?
Tök mindegy mi wan rajtuk. Tanálj ki egy árat, wedd figyelembe, h mán semmin se tod lejáccani, stb. Ha le is tunnád, kizárolag monoban, jo sok sercegéssel.
Widd be egy LP boltba, walxeg elzawar.))) Xal olcson megwenném. Gyüjtöm öket.
Vinyl - amit hallgatunk
Na!! Mondtam, hogy vannak okosabbak.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Vinyl - amit hallgatunk
E szerint igaz a hír
Bakeliten nevelkedtünk...
semmi értelme magyarázni, h nem bakelit, ha már a "gyűjtők" is azt mondják.
sőt énekelik.
Miért terjedt el ennyire a bakelit, mint általános megnevezése az LP-nek?
Talán az anyaga régen bakelitből lehetett? De biztos van itt okosabb is nálam.
Az első hanghordozók anyaga viasz volt. Berliner a hanglemezek kisipari sokszorosításának kezdetekor alkalmazza először a sellakot, amely a hanglemezgyártás alapanyaga 1948-ig. Innen kezdve a PVC a lemezhordozó.
Hogy honnan származhat a bakelit kifejezés, arra két ötletem is van. Amikor a bakelitet kifejlesztették, eredendően a sellak pótlására törekedtek.
A másik ötlet, hogy a név a bakelizálásról származik mint műanyagipari kifejezésről.
És, hogy mi mindenre jó a bakelit? Akit érdekel a téma, az látogasson el a bakelit múzeumba. (De ezt IE-val tegye a firefoxt sajnos nem szereti a link)
Vinyl - amit hallgatunk
Nem tudom a tartalmukat egyenlőre Majd megnézem. Mennyi az a normális ár egyébként?
Vinyl - amit hallgatunk
Hát valószínű. Nagymamánál találtam a mostani lemezektől picivel kisebb kétszer olyan vastag és kétszer olyan kemény lemezeket. Nagyon nagyon könnyen törik. Megkérdeztem mikoriak azt mondta hogy amikor beköltözött a házba akkopr már ott volt. Azt mondta a második világháborúból maradtak ott. Majd elhozom tőle és dobok fel képet.
Megwenném öket normális árért.
Kizárolag 78-as fordulatu lemezjátszowal, mono pu-wel játszhatoak. Esetleg be tom digiztetni öket kiwánságra, oszt akkor CD jáccon hallgathato.
Vinyl - amit hallgatunk
Én úgy tudom kb. az 1950-es évekig tényleg bakelit volt az alapanyag.
Soha sem wolt bakelit!!!
Régebben Shellakkbol woltak a lemezek. Ezt az anyagot haxnálják a butorasztalosok ma is a politurozáshoz. Denszesszel oldhato. Indiai hangya nyálábol állitják elö.
Ezért is nem lehet mosatni a régi lemezeket a mai anyagokkal, mert oldodnak.
Anno kb a 60-as éwekben egy-két tudatlan ujságiro newezte el a winylt "bakelit"-nek. A szine miatt. Xegényeknek azota is népxerü az anyukájuk, az igazi winyl rajongok közt.
Remélhetöleg egyre kewesebben haxnálják e tudatlan kifejezést.
Vinyl - amit hallgatunk
Hát valószínű. Nagymamánál találtam a mostani lemezektől picivel kisebb kétszer olyan vastag és kétszer olyan kemény lemezeket. Nagyon nagyon könnyen törik. Megkérdeztem mikoriak azt mondta hogy amikor beköltözött a házba akkopr már ott volt. Azt mondta a második világháborúból maradtak ott. Majd elhozom tőle és dobok fel képet.
Vinyl - amit hallgatunk
Én úgy tudom kb. az 1950-es évekig tényleg bakelit volt az alapanyag.
Vinyl - amit hallgatunk
E szerint igaz a hír
sőt énekelik.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Vinyl - amit hallgatunk
E szerint igaz a hír
sőt énekelik.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Vinyl - amit hallgatunk
E szerint igaz a hír
sőt énekelik.
system