Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

dvd készítés

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: LittleL »

Igen ez így van, múlkor a haveromnak kölcsönadtam a Kémjátszmát, amin csak angol DTS van, mert így csináltam meg.
Erre hozta vissza, hogy nem tudta megnézni mert nem volt rajta hang.

Nem volt DTS dekóder az olcsó lejátszóban.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

Vendég

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Amatőr kérdés: 
Ha van az eredeti lemezen ac3 és dts hang, melyiket érdemes rippeléskor megtartani? Melyik "jobb"?

A DD mindenképpen
Főleg azért, mert a DD hang az alap a dvd játszókban.
Ha csak DTS van a lemezen, akkor lehet olyan eset, amikor semmi hang nem jön ki.
Pl kölcsön adod nagyfaternek, aki TV-n hallgatja a 20e dvd hangját,amiben nincs dts dekóder. Na Ő semmit nem fog hallani.
A DD a szabvány, a legprimitívebb lejátszó is kiadja a DD hangot, még az 5.1-et is 2.0-ra konvertálva.
Na meg az LPCM-et is.
A DTS nem egyértelmű, néha még azok a lejátszók sem adják ki pl scarton a dts hangot, amikben amúgy van dekóder, legfeljebb az 5.1 dugókon

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: NZoli »

Nem tudja valki DTS audio wav fájt ki lehet írni DVD-re hoyg többcsatornásként szólaljon meg???CD-re kiírtam audioként szól szépen 5.1-ben csak lehetne dinamikusabb is

Ki lehet írni :-)
Viszont a DTS CD anyaga 44k1, a DVD pedig 48 khz, így konvertálni kell. A DTS CD anyagát kibontod 5+1 wav-ba (erre a pontra nincs ötletem), átkonvertálod a mintavételezést és a Minnetonka SurCode DTS-DVD programjával egybekódolod. Igen érdekesen szól 2 MP3 egybegyúrva :-)
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 753
Kapcsolat:

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: sozs »

Amelyik neked tetszik, ha jól vannak keverve akkor mind1.
Így van, hisz kicsi a külömbség. Igaz sokan a DTS-re esküsznek, én ezzel foglalkozom, és sok ilyen embernek beletörött a hallójárata, mikor azt mondták, hogy DTS-ben ment a film , közben meg nincs is hozzá DTS hang!
DVD-n viszont filmtől függően van külömbség, halható, de nem olyan nagy ami akármelyik oldalra billenti szerintem a döntést! A DTS rajongók szerint dinamikusab (több mély) a DTS.

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: blakey »

Amelyik neked tetszik, ha jól vannak keverve akkor mind1.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Amatőr kérdés:

Ha van az eredeti lemezen ac3 és dts hang, melyiket érdemes rippeléskor megtartani? Melyik "jobb"?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

dvd készítés

Volna egy avi fajlom,nagyon jo a minosegu;azt kerdezem,hogyan lehetne ezt rairni dvd-re,ugy hogy megmaradjon ez a jo minoseg? Esetleg atmasoljam  mint adatot,es ugy masoljam ki?vagy csinaljak belole video ts fajt?
elore is koszonom segitseget!

Ulead video studio, minősége szerintem nem változott, bár próbáld ki, neked be jön e a program...

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

maxxima
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: maxxima »

Volna egy avi fajlom,nagyon jo a minosegu;azt kerdezem,hogyan lehetne ezt rairni dvd-re,ugy hogy megmaradjon ez a jo minoseg?
Esetleg atmasoljam mint adatot,es ugy masoljam ki?vagy csinaljak belole video ts fajt?
elore is koszonom segitseget!

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

dvd készítés

AnyDVD-vel lerippelem, utánna Shrinkkel tömörítem, kiíratom, vagy Clonedvd-t használok!De a gyári lemezen volt "hullámos" a hang.

sozs:
Próbáld meg kiszedni az ac3 hangsávot (pl. DVD2AVI), azután BeSweet-el újraszerkeszteni úgy, hogy a normalizálást bekapcsolod. Nincs rá garancia, hogy megjavul a hang, de egy próbát megér.

THX, kipróbálom!

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: -3

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: HagaNRG »

Sziasztok!
jObb topicot nem találtam:

Pio 110-es dvd-íróm van PC-be, és most már folyamatosan rontj a alemezeket.
Neor kommunikációs hiábt ír ki.

Mi lehet az oka?
Lehet,.h szar az egész író,vagy csak kábel lehet?
(azokat persze mozgattam, de semmi javulás)

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt

Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: OLED »

AnyDVD-vel lerippelem, utánna Shrinkkel tömörítem, kiíratom, vagy Clonedvd-t használok!De a gyári lemezen volt "hullámos" a hang.

sozs:
Próbáld meg kiszedni az ac3 hangsávot (pl. DVD2AVI), azután BeSweet-el újraszerkeszteni úgy, hogy a normalizálást bekapcsolod. Nincs rá garancia, hogy megjavul a hang, de egy próbát megér.

Arty:
Én is majdnem úgy csinálom, ahogy Te.
- 10% tömörítésig DVDShrink
- 10-20% tömörítés között DVDShrink 2 pass
- e fölött DVDRebuilder CCE-vel 6 pass. Ezzel is ki lehet venni a sallangokat a forrásanyagból. Annyi a baja, hogy nálam általában kb. 100-200 megával kisebb méretet készít a max. lemezkapacitáshoz képest.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

dvd készítés

AnyDVD-vel lerippelem, utánna Shrinkkel tömörítem, kiíratom, vagy Clonedvd-t használok!
De a gyári lemezen volt "hullámos" a hang.

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó

dvd készítés

akkor leirom, hogyan KELLENE csinálni

Helló Arty

Hát nemtudom, majd lehet hogy utánanézek ezeknek a programoknak, de
azért az én érveim :

- Instant Copy 8 -al dolgozok én. Volt egy német oldal valahol, ahol az összes valamit érő program le volt tesztelve, és 1 film ugyanaz a képkockája volt betéve ( Das Boot - amikor éppen egy robbanás van), és az instant copy produkálta a legjobb minőséget. Azért nem nevezném "egyklikkes " programnak sem. mindent be lehet rajta állítani, és nagyon precíz.

- A kezdetekkor a DVD shrinket használtuk mi is, de sok lemez olyan "szar" lett hogy azt le sem merem írni. najó ez már 3 éve volt - lehet azóta fejleszettek - a James Bond egész jó lett.

- Instant copy -val csiánlt lemezeket le szoktam tesztelni a vetítőmmel : Két dvd lejátszóval, egyikbe az eredetit rakom. és egyszerre elindítom őket. közben az erősítőn át szoktam kapcsolgatni a dvd lejátszókat.
Instant copy -val nem lehetett megmondani hogy a másolt lemezt nézzük -e éppen.

Azért a DVD decrypterben igazat adok neked, mert egykét filmmel nem boldogul már.
A programodat lehet hogy kipróbálom.

Nero -t írásra átkódolásra viszont messze- messze elkerülöm. Nero csak "felhányja" az anyagot a lemezre, a DVD decrypter a legjobb program DVD film írásra.

Csak még egy kérdés : Az hogy dvd shrink 20 perc alatt végez egy bonyolult tömörítássel biztos hogy nem megy a minőség rovására ? Instant copy -nak 2 óra kell ehhez - mégis csak alaposabbnak kell lennie, vagy rosszul gondolom ? Az instant copy fejlesztői is biztos meggyorsították volna a programot ha úgy jobb lenne, elvégre biztos tudják hogy a konkurens progamok gyorsabbak ?
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: arty »

akkor leirom, hogyan KELLENE csinálni

- dvdfabdecrypter amivel leszeded winyora a filmet (a dvddecrypter több mint 1 éve nem fejlesztik, uj védelmeket NEM ismeri) - ez FREE!

- sallang eltávolítás: dvdshrink-el könnyen személyre szabhatjuk a korongot, eltávolithatjuk ami már nem kell(hangsávok, extrák), de ha minőséget akarunk, akkor a tömöritést NONE-ra állitsuk! Azt majd egy másik program végzi el! (az instantcopy az egyik legrosszabb minőséget kreáló egyklikkes program... nero recode, shrink, esetleg még a dvd2one - ezek mind jobbat csinálnak, akár két lépésben is(!), kevésbé lesz homály a kapott eredmény)

- dvdrebuilder: a shrink kimenetét(ha már nem tömöritettük be 4.36gigára shrinkel) CCE segitségével tömöriti ujra, kis konfigolás után ez adja a legjobb képminőséget.

- a kapott ifo/vob fájlok NERO-val vagy imgburn 2.3-al (vagy ujabb) kiirhatóak, nem kell ISO-t csinálni

LittleL: csináltam anno elég tesztet, instantcopy a zajt totál kimosta a képből, olyan homály képet adott, h rossz volt nézni Probáld ki egyszer shrinket, a default sharp profillal, analizist kapcsold be (ettől lesz két lépéses: analizis+áttömörítés). Ráadásul ez egy lépésben akár ki is irja neked az anyagot NERO-val, ha van két dvd drájvod, akkor 15-20 perc alatt, beavatkozás nélkül kész a másolat

Jah, és ingyen van és legtöbb filmhez még a decryptet is meg tudja csinálni

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó

dvd készítés

Én mindig ezeket a programokat használom DVD - átalakításkor :

DVD decrypter - kikódolás
Daemon tools - virtuális meghajtó
Instant copy - az átalakító, alapos gyors munkát végez. minősége a lehető legjobb, egy átalakítás 2 óra.
PDI2ISO - mivel instant copy PDI -t csinál, ezt át kell alakítani ISO -vá.
DVD decrypter - amivel kikódoltam azzal ki is írom.

Ez szinte mindig a lehető legjobb minőséget garantálja,
ma azonban a legújabb James BOnd- ot nem tudtam kikódolni,
valami spéci védelem van rajta.

a megoldás :

Any DVD - google -ba beírod, első linkről letöltöd, és kész.
DVD shrink - átkódolod, nem ojan jó, mint instant copy , de megteszi.

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

dvd készítés

Kikölcsönöztem a Sentinel (A testőr) című filmet. Az a bajom vele, hogy a gyári magyar hang hol elhalkúl, és utánna visszaerősödik. Igaz ez PC lejátszáskor, de zavaró. Van olyan progi ami esetleg megoldja ezt a problémát?

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Nem tudja valki DTS audio wav fájt ki lehet írni DVD-re hoyg többcsatornásként szólaljon meg???
CD-re kiírtam audioként szól szépen 5.1-ben csak lehetne dinamikusabb is

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Gaben227 »

Talán tudtok segíteni  
Volna egy HD anyagom dvd-n és ugyanez a film dvd verziója, felirattal.

Hogyan tudnám a HD verzióra rátenni a feliratot????

A HD anyagnak milyen a formátuma (kiterjesztése)?

x264 mkv

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Talán tudtok segíteni  

A HD anyagnak milyen a formátuma (kiterjesztése)?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Gaben227 »

Talán tudtok segíteni

nagyas
Újonc fórumos
Újonc fórumos

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: nagyas »

Help plíz! A ripit4me-hez DVD shrinkre és DVD encrypterre van szükség. Ez utóbbit honnan tudnám letölteni?   
Van tippetek? 

Elkűggyem neked?

Köszi a segítőkészségeteket!
Lacy küldtem privátot.

Sajnos nem ment a dolog, mert az encrypternek egy újabb verziójára van szükség.
Ha valakinek kell:
http://www.riphelp.com/downloads/dvddec.html

nagyas
Újonc fórumos
Újonc fórumos

dvd készítés

Help plíz! A ripit4me-hez DVD shrinkre és DVD encrypterre van szükség. Ez utóbbit honnan tudnám letölteni?   
Van tippetek?  :kiraly:

Elkűggyem neked?

Köszi a segítőkészségeteket!
Lacy küldtem privátot.

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

dvd készítés

Van tippetek? 

ITT!

Vendég

dvd készítés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Van tippetek? :kiraly:

Elkűggyem neked?

nagyas
Újonc fórumos
Újonc fórumos

dvd készítés

Help plíz!
A ripit4me-hez DVD shrinkre és DVD encrypterre van szükség. Ez utóbbit honnan tudnám letölteni?
Van tippetek?

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”