Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
dvd készítés
dvd készítés
Igen ez így van, múlkor a haveromnak kölcsönadtam a Kémjátszmát, amin csak angol DTS van, mert így csináltam meg.
Erre hozta vissza, hogy nem tudta megnézni mert nem volt rajta hang.
Nem volt DTS dekóder az olcsó lejátszóban.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect
dvd készítés
Amatőr kérdés:
Ha van az eredeti lemezen ac3 és dts hang, melyiket érdemes rippeléskor megtartani? Melyik "jobb"?
A DD mindenképpen
Főleg azért, mert a DD hang az alap a dvd játszókban.
Ha csak DTS van a lemezen, akkor lehet olyan eset, amikor semmi hang nem jön ki.
Pl kölcsön adod nagyfaternek, aki TV-n hallgatja a 20e dvd hangját,amiben nincs dts dekóder. Na Ő semmit nem fog hallani.
A DD a szabvány, a legprimitívebb lejátszó is kiadja a DD hangot, még az 5.1-et is 2.0-ra konvertálva.
Na meg az LPCM-et is.
A DTS nem egyértelmű, néha még azok a lejátszók sem adják ki pl scarton a dts hangot, amikben amúgy van dekóder, legfeljebb az 5.1 dugókon
dvd készítés
Nem tudja valki DTS audio wav fájt ki lehet írni DVD-re hoyg többcsatornásként szólaljon meg???CD-re kiírtam audioként szól szépen 5.1-ben csak lehetne dinamikusabb is
Ki lehet írni :-)
Viszont a DTS CD anyaga 44k1, a DVD pedig 48 khz, így konvertálni kell. A DTS CD anyagát kibontod 5+1 wav-ba (erre a pontra nincs ötletem), átkonvertálod a mintavételezést és a Minnetonka SurCode DTS-DVD programjával egybekódolod. Igen érdekesen szól 2 MP3 egybegyúrva :-)
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
- sozs
- V.I.P.
- Értékelés: 753
- Kapcsolat:
dvd készítés
Amelyik neked tetszik, ha jól vannak keverve akkor mind1.
Így van, hisz kicsi a külömbség. Igaz sokan a DTS-re esküsznek, én ezzel foglalkozom, és sok ilyen embernek beletörött a hallójárata, mikor azt mondták, hogy DTS-ben ment a film , közben meg nincs is hozzá DTS hang!
DVD-n viszont filmtől függően van külömbség, halható, de nem olyan nagy ami akármelyik oldalra billenti szerintem a döntést! A DTS rajongók szerint dinamikusab (több mély) a DTS.
Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!
dvd készítés
Amelyik neked tetszik, ha jól vannak keverve akkor mind1.
dvd készítés
Amatőr kérdés:
Ha van az eredeti lemezen ac3 és dts hang, melyiket érdemes rippeléskor megtartani? Melyik "jobb"?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- sozs
- V.I.P.
- Kapcsolat:
dvd készítés
Volna egy avi fajlom,nagyon jo a minosegu;azt kerdezem,hogyan lehetne ezt rairni dvd-re,ugy hogy megmaradjon ez a jo minoseg? Esetleg atmasoljam mint adatot,es ugy masoljam ki?vagy csinaljak belole video ts fajt?
elore is koszonom segitseget!
Ulead video studio, minősége szerintem nem változott, bár próbáld ki, neked be jön e a program...
Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!
dvd készítés
Volna egy avi fajlom,nagyon jo a minosegu;azt kerdezem,hogyan lehetne ezt rairni dvd-re,ugy hogy megmaradjon ez a jo minoseg?
Esetleg atmasoljam mint adatot,es ugy masoljam ki?vagy csinaljak belole video ts fajt?
elore is koszonom segitseget!
- sozs
- V.I.P.
- Kapcsolat:
dvd készítés
AnyDVD-vel lerippelem, utánna Shrinkkel tömörítem, kiíratom, vagy Clonedvd-t használok!De a gyári lemezen volt "hullámos" a hang.
sozs:
Próbáld meg kiszedni az ac3 hangsávot (pl. DVD2AVI), azután BeSweet-el újraszerkeszteni úgy, hogy a normalizálást bekapcsolod. Nincs rá garancia, hogy megjavul a hang, de egy próbát megér.
THX, kipróbálom!
dvd készítés
Sziasztok!
jObb topicot nem találtam:
Pio 110-es dvd-íróm van PC-be, és most már folyamatosan rontj a alemezeket.
Neor kommunikációs hiábt ír ki.
Mi lehet az oka?
Lehet,.h szar az egész író,vagy csak kábel lehet?
(azokat persze mozgattam, de semmi javulás)
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
dvd készítés
AnyDVD-vel lerippelem, utánna Shrinkkel tömörítem, kiíratom, vagy Clonedvd-t használok!De a gyári lemezen volt "hullámos" a hang.
sozs:
Próbáld meg kiszedni az ac3 hangsávot (pl. DVD2AVI), azután BeSweet-el újraszerkeszteni úgy, hogy a normalizálást bekapcsolod. Nincs rá garancia, hogy megjavul a hang, de egy próbát megér.
Arty:
Én is majdnem úgy csinálom, ahogy Te.
- 10% tömörítésig DVDShrink
- 10-20% tömörítés között DVDShrink 2 pass
- e fölött DVDRebuilder CCE-vel 6 pass. Ezzel is ki lehet venni a sallangokat a forrásanyagból. Annyi a baja, hogy nálam általában kb. 100-200 megával kisebb méretet készít a max. lemezkapacitáshoz képest.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
- sozs
- V.I.P.
- Kapcsolat:
dvd készítés
AnyDVD-vel lerippelem, utánna Shrinkkel tömörítem, kiíratom, vagy Clonedvd-t használok!
De a gyári lemezen volt "hullámos" a hang.
dvd készítés
akkor leirom, hogyan KELLENE csinálni
Helló Arty
Hát nemtudom, majd lehet hogy utánanézek ezeknek a programoknak, de
azért az én érveim :
- Instant Copy 8 -al dolgozok én. Volt egy német oldal valahol, ahol az összes valamit érő program le volt tesztelve, és 1 film ugyanaz a képkockája volt betéve ( Das Boot - amikor éppen egy robbanás van), és az instant copy produkálta a legjobb minőséget. Azért nem nevezném "egyklikkes " programnak sem. mindent be lehet rajta állítani, és nagyon precíz.
- A kezdetekkor a DVD shrinket használtuk mi is, de sok lemez olyan "szar" lett hogy azt le sem merem írni. najó ez már 3 éve volt - lehet azóta fejleszettek - a James Bond egész jó lett.
- Instant copy -val csiánlt lemezeket le szoktam tesztelni a vetítőmmel : Két dvd lejátszóval, egyikbe az eredetit rakom. és egyszerre elindítom őket. közben az erősítőn át szoktam kapcsolgatni a dvd lejátszókat.
Instant copy -val nem lehetett megmondani hogy a másolt lemezt nézzük -e éppen.
Azért a DVD decrypterben igazat adok neked, mert egykét filmmel nem boldogul már.
A programodat lehet hogy kipróbálom.
Nero -t írásra átkódolásra viszont messze- messze elkerülöm. Nero csak "felhányja" az anyagot a lemezre, a DVD decrypter a legjobb program DVD film írásra.
Csak még egy kérdés : Az hogy dvd shrink 20 perc alatt végez egy bonyolult tömörítássel biztos hogy nem megy a minőség rovására ? Instant copy -nak 2 óra kell ehhez - mégis csak alaposabbnak kell lennie, vagy rosszul gondolom ? Az instant copy fejlesztői is biztos meggyorsították volna a programot ha úgy jobb lenne, elvégre biztos tudják hogy a konkurens progamok gyorsabbak ?
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect
dvd készítés
akkor leirom, hogyan KELLENE csinálni
- dvdfabdecrypter amivel leszeded winyora a filmet (a dvddecrypter több mint 1 éve nem fejlesztik, uj védelmeket NEM ismeri) - ez FREE!
- sallang eltávolítás: dvdshrink-el könnyen személyre szabhatjuk a korongot, eltávolithatjuk ami már nem kell(hangsávok, extrák), de ha minőséget akarunk, akkor a tömöritést NONE-ra állitsuk! Azt majd egy másik program végzi el! (az instantcopy az egyik legrosszabb minőséget kreáló egyklikkes program... nero recode, shrink, esetleg még a dvd2one - ezek mind jobbat csinálnak, akár két lépésben is(!), kevésbé lesz homály a kapott eredmény)
- dvdrebuilder: a shrink kimenetét(ha már nem tömöritettük be 4.36gigára shrinkel) CCE segitségével tömöriti ujra, kis konfigolás után ez adja a legjobb képminőséget.
- a kapott ifo/vob fájlok NERO-val vagy imgburn 2.3-al (vagy ujabb) kiirhatóak, nem kell ISO-t csinálni
LittleL: csináltam anno elég tesztet, instantcopy a zajt totál kimosta a képből, olyan homály képet adott, h rossz volt nézni Probáld ki egyszer shrinket, a default sharp profillal, analizist kapcsold be (ettől lesz két lépéses: analizis+áttömörítés). Ráadásul ez egy lépésben akár ki is irja neked az anyagot NERO-val, ha van két dvd drájvod, akkor 15-20 perc alatt, beavatkozás nélkül kész a másolat
Jah, és ingyen van és legtöbb filmhez még a decryptet is meg tudja csinálni
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
dvd készítés
Én mindig ezeket a programokat használom DVD - átalakításkor :
DVD decrypter - kikódolás
Daemon tools - virtuális meghajtó
Instant copy - az átalakító, alapos gyors munkát végez. minősége a lehető legjobb, egy átalakítás 2 óra.
PDI2ISO - mivel instant copy PDI -t csinál, ezt át kell alakítani ISO -vá.
DVD decrypter - amivel kikódoltam azzal ki is írom.
Ez szinte mindig a lehető legjobb minőséget garantálja,
ma azonban a legújabb James BOnd- ot nem tudtam kikódolni,
valami spéci védelem van rajta.
a megoldás :
Any DVD - google -ba beírod, első linkről letöltöd, és kész.
DVD shrink - átkódolod, nem ojan jó, mint instant copy , de megteszi.
- sozs
- V.I.P.
- Kapcsolat:
dvd készítés
Kikölcsönöztem a Sentinel (A testőr) című filmet. Az a bajom vele, hogy a gyári magyar hang hol elhalkúl, és utánna visszaerősödik. Igaz ez PC lejátszáskor, de zavaró. Van olyan progi ami esetleg megoldja ezt a problémát?
dvd készítés
Nem tudja valki DTS audio wav fájt ki lehet írni DVD-re hoyg többcsatornásként szólaljon meg???
CD-re kiírtam audioként szól szépen 5.1-ben csak lehetne dinamikusabb is
dvd készítés
Talán tudtok segíteni
Volna egy HD anyagom dvd-n és ugyanez a film dvd verziója, felirattal.
Hogyan tudnám a HD verzióra rátenni a feliratot????
A HD anyagnak milyen a formátuma (kiterjesztése)?
x264 mkv
dvd készítés
Talán tudtok segíteni
A HD anyagnak milyen a formátuma (kiterjesztése)?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
dvd készítés
Talán tudtok segíteni
dvd készítés
Help plíz! A ripit4me-hez DVD shrinkre és DVD encrypterre van szükség. Ez utóbbit honnan tudnám letölteni?
Van tippetek?
Elkűggyem neked?
Köszi a segítőkészségeteket!
Lacy küldtem privátot.
Sajnos nem ment a dolog, mert az encrypternek egy újabb verziójára van szükség.
Ha valakinek kell:
http://www.riphelp.com/downloads/dvddec.html
dvd készítés
Help plíz! A ripit4me-hez DVD shrinkre és DVD encrypterre van szükség. Ez utóbbit honnan tudnám letölteni?
Van tippetek? :kiraly:
Elkűggyem neked?
Köszi a segítőkészségeteket!
Lacy küldtem privátot.
- sozs
- V.I.P.
- Kapcsolat:
dvd készítés
Van tippetek?
ITT!
dvd készítés
Van tippetek? :kiraly:
Elkűggyem neked?
dvd készítés
Help plíz!
A ripit4me-hez DVD shrinkre és DVD encrypterre van szükség. Ez utóbbit honnan tudnám letölteni?
Van tippetek?