Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

v-tibor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: v-tibor »

most egy denon 3805-ös erősítőt javítottam fel,heed canopusokkal.
esetleges tovább lépés esetén ,mit javasoltok,elsődlegesen végfokban gondolkozom.obelisk vég fok jobb lenne? vagy nexus,
estleg obelisk integrált.
köszönöm.

Szia,
Ezek közül mindegyik továbblépést jelent a Canopushoz képest, de az Obelisk integráltat nem igazán tudod a rendszerbe integrálni, max. ha két helyen tekergeted a hangerőt, én próbáltam - túl lehet élni - cserébe a cd-t direkt az integráltra kötheted. Azért hosszú távon mégsem praktikus. Főleg, hogy egyre ritkábban fogod bekapcsolni a házimozi erősítőt.
A Nexus végfok előfordul használtan a fórumon, még a régebbi, nem a monoblokk, az a Canopus után "nagyágyú" lesz, házimozira, falat is bonthatsz vele, és természetesen jobban is szól.
Obelisk végfok még nem járt nálam, de szerintem az is nagyon jó lehet. Újonnan megveheted - talán most még - Vadásznál. (De ezt már nem tudom pontosan)

Na már most ,először is köszönöm a gyors választ. ez a nexus foglalkoztatott sokáig is,beszéltem a huszti zsolttal bent a heed audiónál,azt mondta hogy a nexust annyira nem javasolja mert nem jön ki annyira a külömbség csak rendszerben,gondolom előfokra célzott. mondjuk meg kéne próbálni.
elérhető áron akkor az obelisk végfok lenne jó választás,ennek milyen típusai vannak?
HIGH-END.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: tsc »

esetleges tovább lépés esetén ,mit javasoltok,elsődlegesen végfokban gondolkozom.obelisk vég fok jobb lenne? vagy nexus,
köszönöm.

Szia,
Ezek közül mindegyik továbblépést jelent a Canopushoz képest, de az Obelisk integráltat nem igazán tudod a rendszerbe integrálni, max. ha két helyen tekergeted a hangerőt, én próbáltam - túl lehet élni - cserébe a cd-t direkt az integráltra kötheted. Azért hosszú távon mégsem praktikus. Főleg, hogy egyre ritkábban fogod bekapcsolni a házimozi erősítőt.
A Nexus végfok előfordul használtan a fórumon, még a régebbi, nem a monoblokk, az a Canopus után "nagyágyú" lesz, házimozira, falat is bonthatsz vele, és természetesen jobban is szól.
Obelisk végfok még nem járt nálam, de szerintem az is nagyon jó lehet. Újonnan megveheted - talán most még - Vadásznál. (De ezt már nem tudom pontosan)

v-tibor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Annak a GS10-nek szép ára van itthon. A www.lsk.hu oldalon 350 ezer párja.Egy ismerősömnek Silver RS6 van egy nagyobbacska szobában. Nekem tetszett az is az Obeliskkel. Valami nagy Sony-val, Marantz PM17II-vel már sokkal kevésbé.

Hello követem a fórumot,kicsit más témában kérném a segítségeteket,
köszönöm.
HIGH-END.

folkmusic
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: folkmusic »

Annak a GS10-nek szép ára van itthon. A www.lsk.hu oldalon 350 ezer párja.Egy ismerősömnek Silver RS6 van egy nagyobbacska szobában. Nekem tetszett az is az Obeliskkel. Valami nagy Sony-val, Marantz PM17II-vel már sokkal kevésbé.

Hát igen, ithhon drágább a GS10, mint pl. Németországban, ahol 1200 euró a listaára. ami azért mégis egy ötvenessel olcsóbb, mint nálunk.
Mondjuk a Monitor Audio abból a szempontból is szimaptikus, hogy stabil az áruk, tehát pl. egy ilyen dobozból sem lehet ott sem mondjuk 5%-nál többet alkudni. Az árak tulajdonképpen csak akkor mennek le valamelyest, mikor megjelenik egy új sorozat.

Ennek a szöges ellentéte pl. a Canton, a Magnat, a Heco vagy akár az Elac. Ezeknél a dobozoknál nagyon magas a javasolt fogy. ár, ugyanakkor gyakran annak az árnak a feléért lehet őket megvenni.
Nekem ez nem nagyon szimpatikus, jobban szeretem, ha egy termék ára stabil. Elég sz... lehet, hogy megvesz vki pl. egy Canton-t 3000 eurért, majd két hónap múlva ugyanezt a modellt valamelyik nagy hifi-kereskedő adja mondjuk 1800 euróért.

Ez eléggé bosszantó lehet. Ilyen egy normális üzletpolitikát folytató gyártó esetén nem fordulhat elő.

Üdv

Péter

Swans D1080 MKII (aktív monitor)
Windows Vista PC + Soundblaster Connect külső USB-hangkártya

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Annak a GS10-nek szép ára van itthon. A www.lsk.hu oldalon 350 ezer párja.
Egy ismerősömnek Silver RS6 van egy nagyobbacska szobában. Nekem tetszett az is az Obeliskkel. Valami nagy Sony-val, Marantz PM17II-vel már sokkal kevésbé.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

A lényeg, hogy semmi nem számít csak hogy te nagyon szeress rajta zenét hallgatni.
Én is már majdnem ott vagyok ahová akartam érni, csak még a hangfalkábelemet kell megtalálnom.

Hoppá a hangfalállványt ismerem, volt nálam ilyen egy ideig.
Szerintem árához képest nagyon jó választás olyan dobozok alá amik a könnyű állványokkal működnek jobban.

folkmusic
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Szia zz7!

Köszönöm a kedves fogadttatást

A Monitor Audio GS10 szerintem egy nagyon jó kis doboz. Előtte egy Monitor Audio Silver RS1-em volt, ami az 500 eurós árához képest szintén nagyon jól szólt és eszméletlen jó felbontása volt.
Aztán rákérdeztem annál a német kereskedőnél, ahonnan már az RS1-et is vettem, hogy beszámítaná-e nekem a dobozt, ha vennék egy GS10-et. Hát, teljes áron - vagyis 500 euró értékben - beszámította nekem az RS1-et. Annyi, hogy ez a GS10 egy kiállítási darab volt nála, de hát ettől mi baja lenne ugyan. Ha el kellett volna adnom az RS1-et, akkor rengeteget buktam volna.

A GS10 aztán mindent még egy fokkal jobban csinál, mint az RS1. Mivel a szobám max. 16nm-es és elsősorban énekes-dalszerő kategóriába sorolható zenéket hallgatok, ez a doboz mondhatni tökéletes számomra. Az Obelisk-kel pedig nagyon gyönyörűen muzsikál.

Én nem hallottam még nagyon sok jó rendszert (úgy értem, hogy nem volt rá lehetőségem), de a mostani rendszerem szerintem (mondjuk a lemezjátszót leszámítva, de azt alig hallgatom) olyan jól szól, hogy már csak olyan áron lehetne lényegesen jobbá tenni, amit az én pénztárcám már nem tesz lehetővé.

Ésszerű szközökkel - tudom ez relatív - szerintem sikerült a lehetőséimhez mért maximumot kihoznom

Örülök, hogy része lehetek most már ennek a fórumnak, ui. csak néhány napja értesültem egyáltalán a létezéséről.

Üdv

Péter

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Folkmusic, üdv a klubban!

Azt hiszem így elsőre is sikerült ráérezned a Heed erősítők lényegére ami a hangot illeti.
(nagyon kellene még sok ilyen hasonlóan őszinte típusú jellemzés ezekbe a fórumokba, valahogy egy ideje kiveszőben vannak)
Én is sok mást hallgattam az utóbbi időben erősítő téren és már le sem merem írni mennyi pénzig nem nagyon találok olyan erősítőt amivel szívesebben hallgatnék zenét.
Szimpatikus a rendszered, a dobozra főképp kíváncsi lennék mit csinál az Obeliskkel.

folkmusic
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Sziasztok!

Új vagyok ezen a fórumon, de mivel néhány napja én is beléptem a Heed tulajdonosok világába, gondoltam hogy írok néhány sort.

Én a Heed létezéséről egy német fórumon értesültem úgy egy éve. Nagyon sok jót lehetett ott olvasni az Obelisk erősítőről, de be kell vallanom, hogy kissé szkeptikusan fogadtam a dolgot. Később találtam képeket az erősítő belsejéről és - nem vagyok szakértő - nem láttam semmi olyat, amit más gyártók hasonló képein már ne láttam volna ilyennek.
Így a kételkedés kissé megmaradt bennem.

Aztán egy mondhatni véletlen folytán lehetőségem nyílt kipróbálni egy Obelisket és a kétségeim nagyon gyorsan eloszlottak, valamint rá kellett jönnöm arra, hogy egy készülék hangminőségét nem lehet annak belvilága alapján megjósolni, legalábbis egy hozzám hasonló laikus számára nem

Azóta ez az Obelisk már az enyém és tényleg óriási élmény vele zenét hallgatni. Előtte egy Rotel RA-01-et használtam. Hihetetlenül plasztikus a hang, semmi bántó nincs benne. Nehéz egy készülék hangját szavakba önteni, de valahogy életszerűbb, teltebb hangja van, mint bármilyen erősítőnek, amit korábban hallottam.
Egy ideig volt nálam egy Creek EVO is, ami szintén tetszett, de az Obelisk attól is jobb. Az EVO ha hangosabban hallgatta az ember, akkor felkeményedett a hangja és kicsit kezdett bántó lenni.
Nos, ez a jelenség az Obelsiknél hál' Istennek nincs meg. A hangerő feltekerésével is abszolút egységes és kellemes marad a hangzás, nem keményedik fel, nem kerül előtérbe semmi.

Végre valahára úgy érzem, hogy van egy olyan rendszerem, amivel hosszú ideig boldog és elégedett leszek, sőt melyre nagyon büszke vagyok

Szóval a rendszer a következőkből áll:

Monitor Audio Gold Signature GS10 hangsugárzók
Heed Obelisk i erősítő
NAD C 521BEE CD-játszó
Pro-Ject Debut III lemezjátszó és Pro-Ject Phono Box II fono-előerősítő
Söund Arts készülék és hangfalállványok
Kimber PBJ IC ill. Monster Cable XP hangfalkábelek

Íme egy kép:

Üdv

Péter

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4327
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: revox »

Bizony egy-egy jól választott mai audiofil, de alapfokúnak minősülő CD játszó komplexitásában, természetességben és muzikalitásban egyértelmúen messze felülmúlja az évtizeddel ezelőtti méregdrága high end társait.
Ritkán jelentesz ki ilyen konkrétan valamit. Örülök, hogy most megtetted, pláne egy ilyen fontos kérdésben.

szívesen olvasnék többet erről.
Ilyen cikkeket lenne jó olvasni a -más topicban kitárgyalt- papír újságokban.

Sajnos ez két okból kifolyólag sem igen lehetséges. Az egyik, hogy nagyon kevesen vannak akik értik és még közérthetően el is tudják magyarázni mindezt. (Én sajnos nem tartozom közéjük.) Másrészt egy alapvetően piaci elvárások mellett rendeződött sajtótermék soha nem fogja meghágni a "ha drágább-jobb" elvet.
Bár a fene tudja...
A minap kezembe került új What Hifi? (ami sokak szerint csak egy konzum lap, szerintem nem egészen, mert ha felszínes is, de nem ír alapvetően butaságokat...) igen érdekes jellemzést ír egy 650ł-os CD játszóról. Például olyat is, hogy bizonyos értelemben a legjobb, ami ártól függetlenül a kezükbe került.
Ez persze nem egy szakcikk, csak egy teszt. Ámbár egy kis "sorok mögött olvasási hajlandósággal" érdekes dolgokat lehet kihámozni belőle.

De egy biztos, és ebbéli véleményemet igenis vállalom, hogy ma alapfokon olyan chipek kerülnek forgalomba, amikkel szemben a 10-15 éves CD játszókban alkalmazott csúcs áramköröknek esélye nincs. A digitális áramkörök fejlődése ugyanis mind matematikai mind technológiai téren olyan ugrászerű volt, hogy ez nem is lehet másként. És bizony a digitális jelfeldolgozás-jelközvetítés az nem valamiféle tapasztalati eszközrendszer - ahogy az analóg viszont nagyon sok ponton az - hanem szinte tiszta matematika.
Persze mindig lesz egy-két olyan hifi barát, uram bocsá' konstruktőr "guru", aki a 25 évvel ezelőtti technikában találja meg az üdvözítő választ. Lelke rajta.

és ezt vágja pofon egy régi philips cd304. nem kell tuningolni(szeritnem az rontja),csak bekötni. egy jó drót,urambocsá hálózati és esetleg(itt félve merem mondani) alá egy daruma és lőn csoda. persze csak árában,de van sok,ettől sokkal drágább és újabb kütyü, ami messze szagolja ezt a hangot. de ilyenek a régi meridianok is,amiket ma meg lehet venni 100körül és izzadhatnak melllette a mai gépek. persze ellenkező oldalról, nemrég rácsodálkoztam egy marantz sacd-cd playerre,ami 230ezres listaára ellenére még egész tűrhetően is szólalt meg egy audio note OTO és quad doboz társaságában. szal azért nem ennyire egyszerű eldurrantani a dolgokat,mert soxor marhára nem az IC fog dönteni,hanem a kész konstrukció...

node nem ezért jöttem én ide. nekem nem kell másik CD, jó ami van bőven

volt szó nemrég valami lemezjátszó-fedélről. biza én vevő lennék egyre,ami befedi a Townshend Rock-ot. van értelme várni,vagy keressek plexist valamerre?
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Balha »

a héten volt időm zenét hallgatni, és lassan kikristályosodott bennem, hogy mi a jó a canopusokban:

"könnyű", hallgaható muzsikát nyújtanak... ... nem tolakodó, hanem csak körbeölel ...sztem
...

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: arn »

a regisztracio ota ugy maradt

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha mozihoz akarod, akkor sokkal bikább.
Nekem már volt canopus-om, obelisk-em, és taurus is volt vendég.
A taurus 1 percíziós készülék, és hidegebb hangja van.

Miért írsz csupa nagybetűvel?

v-tibor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

ÉRDEKLŐDÖM AKINEK VAN HEED TAURUS ERŐSÍTŐJE MILYEN TAPASZTALATA VAN,CANOPUS HOZ KÉPEST HANGMINŐSÉGBEN.
KÖSZÖNÖM
HIGH-END.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1357

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: akvapark »

"...digitális áramkörök fejlődése ugyanis... matematikai ... téren olyan ugrászerű volt,"

na végre ezt is valaki.
Köszönöm.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

sikerült venni plusz 1db canopust a centerhez ... igaz még egyik sincs itt, de ami késik, nem múlik
...

close652
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: close652 »

Sajnos ez két okból kifolyólag sem igen lehetséges. ...

köszönöm a választ, nekem adott további információt
system

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Szia vadász! 
Vagyis szerinted az egybites dacok jobbak mint a multibitesek?

Ez egyátalában nem következik abból amit vadász írt.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

istipisti
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: istipisti »

Szia vadász!

Vagyis szerinted az egybites dacok jobbak mint a multibitesek?

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2587

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Bizony egy-egy jól választott mai audiofil, de alapfokúnak minősülő CD játszó komplexitásában, természetességben és muzikalitásban egyértelmúen messze felülmúlja az évtizeddel ezelőtti méregdrága high end társait.
Ritkán jelentesz ki ilyen konkrétan valamit. Örülök, hogy most megtetted, pláne egy ilyen fontos kérdésben.

szívesen olvasnék többet erről.
Ilyen cikkeket lenne jó olvasni a -más topicban kitárgyalt- papír újságokban.

Sajnos ez két okból kifolyólag sem igen lehetséges. Az egyik, hogy nagyon kevesen vannak akik értik és még közérthetően el is tudják magyarázni mindezt. (Én sajnos nem tartozom közéjük.) Másrészt egy alapvetően piaci elvárások mellett rendeződött sajtótermék soha nem fogja meghágni a "ha drágább-jobb" elvet.
Bár a fene tudja...
A minap kezembe került új What Hifi? (ami sokak szerint csak egy konzum lap, szerintem nem egészen, mert ha felszínes is, de nem ír alapvetően butaságokat...) igen érdekes jellemzést ír egy 650ł-os CD játszóról. Például olyat is, hogy bizonyos értelemben a legjobb, ami ártól függetlenül a kezükbe került.
Ez persze nem egy szakcikk, csak egy teszt. Ámbár egy kis "sorok mögött olvasási hajlandósággal" érdekes dolgokat lehet kihámozni belőle.

De egy biztos, és ebbéli véleményemet igenis vállalom, hogy ma alapfokon olyan chipek kerülnek forgalomba, amikkel szemben a 10-15 éves CD játszókban alkalmazott csúcs áramköröknek esélye nincs. A digitális áramkörök fejlődése ugyanis mind matematikai mind technológiai téren olyan ugrászerű volt, hogy ez nem is lehet másként. És bizony a digitális jelfeldolgozás-jelközvetítés az nem valamiféle tapasztalati eszközrendszer - ahogy az analóg viszont nagyon sok ponton az - hanem szinte tiszta matematika.
Persze mindig lesz egy-két olyan hifi barát, uram bocsá' konstruktőr "guru", aki a 25 évvel ezelőtti technikában találja meg az üdvözítő választ. Lelke rajta.

Orgi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Orgi »

Én pl soha nem hallgatok halkan zenét, minimum középhangerőn (25 nm-es szoba). Egyedül elalváshoz halkítok rajta, de akkor meg úgyis csak 5 percig érdekes a dolog
panelban laksz?

Nem. Ha ott laknék valszeg ezt figyelembe vettem volna vásárláskor.
Dynaudio Contour 1.1 Korsun KS99 Xindak FS-2

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: arn »

Én pl soha nem hallgatok halkan zenét, minimum középhangerőn (25 nm-es szoba). Egyedül elalváshoz halkítok rajta, de akkor meg úgyis csak 5 percig érdekes a dolog
panelban laksz?

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: blaki »

a marantz-ot egy részről ezért is cseréltem, mert bár 70köbméteres a szoba, olyan erővel "szólt" a zene, hogy egy idő után elfárasztott ...úgy, hogy a myryad-on még félig sem volt emelve a hangerő
A jó erősítő egyik ismérve hogy bármekora hangerőn hallgatva sem fárasztja a hallgatóját, ebből következően jól jártál a malac eladásával
A400, Dactilus, 575A, M12.2

Orgi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Orgi »

köszi mindenkinek   
sztem lágyabb, nem annyira "fémes" a hangja   ... bár bőgetni még nem volt lehetőségem, kb "negyedhangon" elégnek tünt a dinamika

amiben kevesebb, mint a malac, az az erő...sztem

Nehogy valahogy tudat alatt a külseje befolyásoljon

Nekem annó hajtották a Dyno 1.8MkII-et. Melegedtek rendesen, de szoba hangerőn nem volt gond. Van mindegyik kis kockában egy 100W-os trafó.

Az egyetlen problémám az volt, hogy az a Contour (meg a többi Contour amit hallotam) csak közepes és nagy hangerőn szólt jól, igazán nagy hangerőre meg a Canopus nem lett tervezve akármilyen jó tartalékai is vannak a maga teljesítményéhez. Audience sorozat nem tudom milyen ebből a szempontból.

Lényeg: nagyon jó kis kockák azok

Dynaudio Contour 1.1 Korsun KS99 Xindak FS-2

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

hm...inkább úgy fogalmaznék, hogy a marantz-nak magasabb hangerőn nagyon erős, szinte fülfájdítóan kemény/nyers hangja van...ami itt nincs, így hangosabban is lehet fülfáradás nélkül hallgatni

a marantz-ot egy részről ezért is cseréltem, mert bár 70köbméteres a szoba, olyan erővel "szólt" a zene, hogy egy idő után elfárasztott ...úgy, hogy a myryad-on még félig sem volt emelve a hangerő
...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”