Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem lesz rossz az analóg jel, csak jobb lesz.
Egyébként miből gondolod, hogy otthon sokkal szarabb lesz a kép mint az üzletben? Én ezt pont fordítva látom.
Valószínű, hogy arra gondolt, az üzletekbe sokhelyen HD-demót nyomnak, otthon meg egy átlagos dvd gyengébb.
Lcd, Led, Oled TV-k
Egyébként miből gondolod, hogy otthon sokkal szarabb lesz a kép mint az üzletben? Én ezt pont fordítva látom.
Valószínű, hogy arra gondolt, az üzletekbe sokhelyen HD-demót nyomnak, otthon meg egy átlagos dvd gyengébb.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Lcd, Led, Oled TV-k
Biztos van különbség csak normál emberi szemmel alig észrevehető. Elvileg az emberi szem még észreveszi az 1000:1es normál(!) kontrasztot a fölött már sasszem kell. A színérzékelés is megáll pár millió szinnél ergo a milliárd már normál nézésnél észrevehetetlen. Olyan ez mint a fullhd, az is csak x képméret felett és y távolságból látható afölött értelmetlen mivel észrevehetetlen.
Az viszont tény, hogy nagyobb tv-n jobban kijönnek az analóg hibák. Logikus.
Lcd, Led, Oled TV-k
Itt a nagyobb vagy kisebb nem nagyon számit, mert a felbontás a lényeg, mindkettô 1366x768 pixel, tehát, felbontásban ua. ergo kisebb vagy nagyobba látom ua. a hibát tökmindegy. A 40 coloson is pixelekben ua. lesz a hiba mint a 26 coloson.
Pontosan erről van szó. A hiba ugyanaz lesz, csak nem mindegy mekkorában látszik. Ugyanarról a távolságról nézve, azért nem mindegy milyen feltűnő a hiba.
no hifi, no cry...
Lcd, Led, Oled TV-k
Elvileg az 's' "csak" 6 milliárd színt és 3000:1 kontrasztot tud míg az 'r' 12milliárdot és 5000:1 a kontrasztja.
Egy jó minôségû anyagon ezek nagyon is sokat számítanak, szebbek az átmenetek stb.
Lcd, Led, Oled TV-k
Én alig láttam különbséget az 'r' és az 's' sorozatú samsung között,
Pedig van.
Lcd, Led, Oled TV-k
Itt a nagyobb vagy kisebb nem nagyon számit, mert a felbontás a lényeg, mindkettô 1366x768 pixel, tehát, felbontásban ua. ergo kisebb vagy nagyobba látom ua. a hibát tökmindegy. A 40 coloson is pixelekben ua. lesz a hiba mint a 26 coloson.
Nagyon sokat számit, hogy milyen a tuner ill a panel. A szériák között is van különbség és ez kizárólag otthon fog elôjönni. Érdemes a jobbikat választani, mert nem lesz olyan nagy a csalódás, mint a gyengébbiknél, de ezt nagyon meg kell nézni, több boltba bemenni, kipróbálni, hogy az adott készülék, hogyan reagál analógon, hdmi-n és azután dönteni.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ki mit részesít előnyben, ill. lát e különbséget, ezért írtam hogy vagy 26-os R, de itt már van 32-es S típusú.
Egyébként a mostani rossz tv adásokra nem biztos hogy a nagyobb az jobb, sőőőőt...
no hifi, no cry...
Lcd, Led, Oled TV-k
Vannak olcsóbbak is a Samsungnál. Pl. Láttam a múltkor egy Videotont
Hát nem tudom, LCD-ben egyelôre nem feltétlenül az olcsó a jó, természetesen találhatunk olyat ami megfelel árban és minôségben is, de jelenleg az ár minôsíti a készüléket is. Itt van pl. az említett samuk, az r72-es jobb banellel rendelkezik, ezért többe is kerül a kisebb, mint az r32-es nagyobb verziója, ami nem a legjobb.
Amikor én lcd-t vettem az r71-es 250e volt, most bôven 200 alatt van, az árak mennek lefelé, de még mindig nem egy kiforrot technológia ahhoz, hogy az ember az olcsóbbikat vegye és azt évezze , mert ott nagyon is elôjönnek az LCD hibái , ez tapasztalat.
Persze ettôl függetlenül mindenki saját maga dönti el, hogy mi a jó.
Én alig láttam különbséget az 'r' és az 's' sorozatú samsung között, mindkettőt ugyanolyan értékekre állítottam be és megnéztem dvd és hd anyaggal is. Elvileg az 's' "csak" 6 milliárd színt és 3000:1 kontrasztot tud míg az 'r' 12milliárdot és 5000:1 a kontrasztja. Na én ebből semmit nem láttam pedig sasoltam rendesen.
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát nem tudom, LCD-ben egyelôre nem feltétlenül az olcsó a jó, természetesen találhatunk olyat ami megfelel árban és minôségben is, de jelenleg az ár minôsíti a készüléket is. Itt van pl. az említett samuk, az r72-es jobb banellel rendelkezik, ezért többe is kerül a kisebb, mint az r32-es nagyobb verziója, ami nem a legjobb.
Amikor én lcd-t vettem az r71-es 250e volt, most bôven 200 alatt van, az árak mennek lefelé, de még mindig nem egy kiforrot technológia ahhoz, hogy az ember az olcsóbbikat vegye és azt évezze , mert ott nagyon is elôjönnek az LCD hibái , ez tapasztalat.
Persze ettôl függetlenül mindenki saját maga dönti el, hogy mi a jó.
Lcd, Led, Oled TV-k
Még nem láttam albacomp lcd-t, meg kéne nézni, hogy képileg ill. minôségileg mit nyújt, elviekben nem lehet olyan rossz. Azt kéne tudni, hogy milyen panelekkel dolgoznak.
Sharp paneleket szereltetnek az angliai gyárban a tévéikbe.
Akkor viszont jobban meg kéne nézni, mert korábban a sharp is számításba volt csak épp nem volt raktáron. A sharp képileg hasonló volt a Sony-hoz, kérdés az, hogy a panelek tulajdonságait hogyan használja ki az albacomp, milyen elektronikát ültetnek bele.
Lcd, Led, Oled TV-k
Samsungból újonnan 27S71 jelű 150 környékén van.
E fölött a 26R72 van 180 körül.
De itt már bejöhet a képbe az egyel nagyobb 32R32 is 170-ért.
Ezek mind új árak.
Nem biztos hogy a használtak jobbak, mivel régebbiek is, esetleg rosszabb válaszidővel, kontraszttal, ami azért nem mindegy.
Akkor hogyha olcsóbb lcd, akkor mindeképp Samsung? Ahogy olvasgattam a hsz-okat, ez jött le
A használtról időközben én is letettem, nem rizikózok. Ha garisat veszek használtan, az alig olcsóbb, gari nélkül meg nem szívesen vágnék bele.
Nem föltétlen Samsung, de ez ill. a Sony sztem elég jó, de a Sony drágább.
Azért az árért amit te mondtál, én az általam leírtakból választanék.
Nem hiába én írtam
no hifi, no cry...
Lcd, Led, Oled TV-k
Még nem láttam albacomp lcd-t, meg kéne nézni, hogy képileg ill. minôségileg mit nyújt, elviekben nem lehet olyan rossz. Azt kéne tudni, hogy milyen panelekkel dolgoznak.
Sharp paneleket szereltetnek az angliai gyárban a tévéikbe.
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
És ha már itt tartunk, az albacomp lcd-kről mi a véleményetek? HFP előfizetőként én csak jót hallottam róluk
Lcd, Led, Oled TV-k
Samsungból újonnan 27S71 jelű 150 környékén van.
E fölött a 26R72 van 180 körül.
De itt már bejöhet a képbe az egyel nagyobb 32R32 is 170-ért.
Ezek mind új árak.
Nem biztos hogy a használtak jobbak, mivel régebbiek is, esetleg rosszabb válaszidővel, kontraszttal, ami azért nem mindegy.
Akkor hogyha olcsóbb lcd, akkor mindeképp Samsung? Ahogy olvasgattam a hsz-okat, ez jött le
A használtról időközben én is letettem, nem rizikózok. Ha garisat veszek használtan, az alig olcsóbb, gari nélkül meg nem szívesen vágnék bele.
Lcd, Led, Oled TV-k
Most lesz 1 utam a Lurdyházba... elvileg van ott 1 JVC márkabolt...
Nem rossz, két hátránya van bazi nehéz (40-50 kg) és a jövôre nézve nem HD kompatibilis. Bátran nézz körül mindenhol, én is ezt tettem kb. 3 hónapig, és ha találsz valami megfelelôt akkor vedd meg.
Lcd, Led, Oled TV-k
Hello!Windows XP 64bit editiont használtam eddig, az ati x1300-as kártyámról dvi-hdmi átalakítóval simán rá tudtam küldeni 1360x768-ban a képet az LG 32lc2r lcd tévémre. A múlt héten telepítettem egy szintén 64bites vistát, de ezen a rendszeren csak 1280x720-ban tudom átküldeni a képet! Powerstrip sem segít, vagy nem értek annyira hozzá!
Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném!
Vista-val van a gond, valószínû. Kérdezd meg egy olyan fórúmon/topicban ahol értenek a Vista-hoz.
- sascha1978
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Hello!
Windows XP 64bit editiont használtam eddig, az ati x1300-as kártyámról dvi-hdmi átalakítóval simán rá tudtam küldeni 1360x768-ban a képet az LG 32lc2r lcd tévémre. A múlt héten telepítettem egy szintén 64bites vistát, de ezen a rendszeren csak 1280x720-ban tudom átküldeni a képet! Powerstrip sem segít, vagy nem értek annyira hozzá!
Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném!
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem annyira rossz, mint amennyire hiszed én is szoktam tv-zni és semmi bajom vele, elég jó a kábeltv és megkockáztatom, hogy lcd-n jobb a képe mint crt-n. Nem tudom, hogy milyen a kábelszolgáltatás ott ahol lakni fogsz, de nem lesz olyan rossz. A T51-es samu tökéletesen megfelelne, nekem a panák mint lcd nem jöttek be, elég sokat nézelôdtem. Menj el egy két márkaboltba és nézd meg a nem hd anyagokat. Pl. a budaörsi MM-ben elég jó az rtl adása és ott elég sok lcd-t meg tudsz nézni és látni fogod a különbségeket is az lcd-k között.
UPC lesz a szolgáltató...
Most lesz 1 utam a Lurdyházba... elvileg van ott 1 JVC márkabolt... azt mondták nézzek körűl ott... és ne csak 72 centiseket hanem pl Ezt
elvileg ez kaphtó 110 ezer Ft ért is valahol
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem annyira rossz, mint amennyire hiszed én is szoktam tv-zni és semmi bajom vele, elég jó a kábeltv és megkockáztatom, hogy lcd-n jobb a képe mint crt-n. Nem tudom, hogy milyen a kábelszolgáltatás ott ahol lakni fogsz, de nem lesz olyan rossz. A T51-es samu tökéletesen megfelelne, nekem a panák mint lcd nem jöttek be, elég sokat nézelôdtem. Menj el egy két márkaboltba és nézd meg a nem hd anyagokat. Pl. a budaörsi MM-ben elég jó az rtl adása és ott elég sok lcd-t meg tudsz nézni és látni fogod a különbségeket is az lcd-k között.
Lcd, Led, Oled TV-k
Be lehet állítani úgy, hogy élvezhetô legyen a tv adása is. Nem annyira gáz. Petyus, ha már a Panát választanád akkor már tényleg válaszd az S71-es samut, de a t51-el is elégedett lennél.
Nem tudom Blakey... kétejeim támadtak
sok a gond ilyen téren az LCD-kkel... a másik meg ha végleg átköltözök a lakásomba, akkor olyan 70% ban néznék kábelTV-t, és bizony csak kb 30% ban DvD-t... és ha ocsmány képet adna kábeltvnézéskor akkor elég szomorú lennék 150 ezer Ft kivágott bankó az ablakon... még azon is elgondolkozok hogy a kábelTv-szolgáltatók tudnak e egyáltalán olyan képet sugározni amik normálisak egy LCD-n... szal nem tudom... ott vagyok ahol a part szakad
tiszta dilemma...
Blakey... 150 az már tényleg a határ... többet nem költenék rá... másra kellenek a bankók
Lcd, Led, Oled TV-k
Be lehet állítani úgy, hogy élvezhetô legyen a tv adása is. Nem annyira gáz. Petyus, ha már a Panát választanád akkor már tényleg válaszd az S71-es samut, de a t51-el is elégedett lennél.
Lcd, Led, Oled TV-k
Lenne még 1 gyors kérdésem, észrevételem...Kérdem az eladótól az üzletbe... hogy miért ilyen homályosak ezek az LCD-k itt az üzletben? de nem csak ott... mindenhol olyan fúrcsa... már már bántja a szememet... azt mondta... ez a Tv tunnerük miatt van... állítása szerint ez otthon nállam legalább 60% al jobb lesz... mint ott az üzletben...
1 ik ismerősöm szerint meg nem lesz sokkal jobb... az ilyen... minőségileg...
én meg nem akarom ezt elhinni....
hogy van ez? segítsetek PLS
Normál TV(analóg antenna, kábeltv) képen a crt jobb mint az lcd. Sőt, talán a plazma is. Átlagnál jobb TV képnél talán megközelíti egy alap crt minőségét, viszont gyengéb jelnél, míg a crt-n vígan mozizol, az lcd és a plazma elég gáz képet ad. Homályos, hangyás, zizis, digitális. DVD-n nyilván fodul a kocka, ott már előnyben vannak a panelek.
Lcd, Led, Oled TV-k
Lenne még 1 gyors kérdésem, észrevételem...
Kérdem az eladótól az üzletbe... hogy miért ilyen homályosak ezek az LCD-k itt az üzletben? de nem csak ott... mindenhol olyan fúrcsa... már már bántja a szememet... azt mondta... ez a Tv tunnerük miatt van... állítása szerint ez otthon nállam legalább 60% al jobb lesz... mint ott az üzletben...
1 ik ismerősöm szerint meg nem lesz sokkal jobb... az ilyen... minőségileg...
én meg nem akarom ezt elhinni....
hogy van ez? segítsetek PLS