Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
-
Vendég
Mélysugárzók
ami érdekes, hogy az új erölködőnél a sub is "határozottabb" lett, mint a 440-en, de gondolom, ebben szerepet játszhat az is, hogy a sub távolságát is be tudom állítani. (???)
Nem, ez ezt nem befolyásolhatja. Először is kezdjük ott, h a sub erősítő, a subban van, hiszen aktív. Gondolhatnánk (és szerintem te is ezt gondoltad), h nem lenne befolyással a subra egy új erősítő, de időközben már rájöttem arra, h a sub is egész máshogy fog szólni egy másik erősítővel!
Én a subot 80 Hz-re engedem. Hangnyomás pedig van.
Ergo: állítsd oda a frekit ahol a legjobban szól, én a all channel 80hz vágást preferálom és innentől kezdve értelemszerűen a sub vágás is 80hz lesz.
-
Vendég
Mélysugárzók
Egy vadi új sub hangsugárzót hogy érdemes bejáratni a leghamarabb?
Ha nem vagy otthon, de járatni akarod, akkor előveszel egy DTS AudioCD-t, amin megkeresel egy olyan tesztet, ami 20hz-120hz only subwoofer vagy all channel és középhangerőn elkezded repeat lejátszani.
Vagy ha otthon vagy, akkor nézz olyan filmeket, amiben sok mély van (LOTR,SW,Hulk most tényleg sorolnom kell?).
Legkésőbb zenével fog bejáratódni, hiszen ott elég kevés az igazán alacsony mélyhang (tisztelet azon ritkább kivételű zenei stílusnak). És a bejáródás után majd sokkal lejjebb fog menni!!
De nem kell túlreagálni, nézzél sok filmet, amit éppen nézni szeretnél és majd megelvenedik pár nap múlva, 1-2 hét elteltével pedig már pöröj lesz. Aztán mégtovább még majd finomodik.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 744
Mélysugárzók
sokat kell hallgatni , és nem rányomni a kakaót.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
Mélysugárzók
- Khaosz
- V.I.P.

- Értékelés: 23
Mélysugárzók
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, mivel nem nagyon értek a témához
Kis szobába kb 12nm szeretnék subot venni, filmhez és néha talán zenéhez is, zárt subra gondoltam, szerintem az ideálisabb lenne, az ár lehetőleg minnél alacsonyabb legyen
Jöhetnének ötletek, hogy mit lenne érdemes meghallgatni, vagy olyanoktól akik hasonló nagyságú szobába vettek mélynyomót. Az erősítő egy sony str-da1200es lenne hangfalak meg kis eposok, kézenfekvő lenne egy epos sub de az drága, nekem valami olcsó de viszonylag jó megoldás kellen (tudom ilyenn nincs de hátha )
Hali,
szerinten nézz körül a használt cuccok között is. Jó sub-ok szoktak lenni alacsony áron.
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
- GTomi
- V.I.P.

Mélysugárzók
ha a mélysugárzóm : Frekvencia tartománya : 40 - 140 Hz és az (új) erölködőmön tudok vágási frekiket beállítani: 40, 60,80, 90, 100, 110, 120, 160 és 200 Hz, akkor melyik értékre ajánlott állítani az erősítőn?
1-et értek yvsmadel és én is a 90-100hz-t ajánlom. 90 alatt nem lessz hangnyomás, 100 fölött meg már lehet búgos mélyre számítani. De a legjobb ha a saját fülednek és izlésednek megfelelőt állítasz!
ami érdekes, hogy az új erölködőnél a sub is "határozottabb" lett, mint a 440-en, de gondolom, ebben szerepet játszhat az is, hogy a sub távolságát is be tudom állítani. (???)
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- GTomi
- V.I.P.

Mélysugárzók
ha a mélysugárzóm : Frekvencia tartománya : 40 - 140 Hz és az (új) erölködőmön tudok vágási frekiket beállítani: 40, 60,80, 90, 100, 110, 120, 160 és 200 Hz, akkor melyik értékre ajánlott állítani az erősítőn?
Próbáltam megválaszolni a Hardver fórumban.
láttam,köszi!
Mélysugárzók
1-et értek yvsmadel és én is a 90-100hz-t ajánlom. 90 alatt nem lessz hangnyomás, 100 fölött meg már lehet búgos mélyre számítani. De a legjobb ha a saját fülednek és izlésednek megfelelőt állítasz!
Mélysugárzók
Próbáltam megválaszolni a Hardver fórumban.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- GTomi
- V.I.P.

Mélysugárzók
ha a mélysugárzóm : Frekvencia tartománya : 40 - 140 Hz és az (új) erölködőmön tudok vágási frekiket beállítani: 40, 60,80, 90, 100, 110, 120, 160 és 200 Hz
, akkor melyik értékre ajánlott állítani az erősítőn?
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Mélysugárzók
Nem tudom, de szerintem 100e ft-nél semmiképp nem többet, sőt ennél inkább jóval kevesebbet na ezt jól megmondtam.
A Clarusnak van 1 zárt ládája, 2 db 20 centis hangszóróval. A Titan pro módosított mélyhangszóróival. Zenére nagyon jó, mert nem ken, elég pontos. 90 a listaára, de abból még lehet lejjebb menni vmennyit. ha érdekel, akkor Miskolcon van, de a pesti szállítás, meghallgatás megoldható.termászetesen kötelezettségek nélkül.
Számításba veszem, igazából nincs konkrét elképzelésem, se tapasztalatom, csak úgy gondolom hogy ide mindenképp zárt sub szükséges, főleg hogy azért zenére is lenne használva, holnap derül ki hogy mikor jön meg az AV erősítőm, ha az meg lesz, és a sub sem kelt el akkor egy meghallgatást biztos fogok eszközölni (kár hogy részletfizetési lehetőség nincsen ). A tippet és a tanácsot pedig köszönöm szépen.
A részletfizetés sem kizárt, privátban.
Naim-ZU
Mélysugárzók
Nem tudom, de szerintem 100e ft-nél semmiképp nem többet, sőt ennél inkább jóval kevesebbet na ezt jól megmondtam.
A Clarusnak van 1 zárt ládája, 2 db 20 centis hangszóróval. A Titan pro módosított mélyhangszóróival. Zenére nagyon jó, mert nem ken, elég pontos. 90 a listaára, de abból még lehet lejjebb menni vmennyit. ha érdekel, akkor Miskolcon van, de a pesti szállítás, meghallgatás megoldható.termászetesen kötelezettségek nélkül.
Számításba veszem, igazából nincs konkrét elképzelésem, se tapasztalatom, csak úgy gondolom hogy ide mindenképp zárt sub szükséges, főleg hogy azért zenére is lenne használva, holnap derül ki hogy mikor jön meg az AV erősítőm, ha az meg lesz, és a sub sem kelt el akkor egy meghallgatást biztos fogok eszközölni (kár hogy részletfizetési lehetőség nincsen ). A tippet és a tanácsot pedig köszönöm szépen.
A400, Dactilus, 575A, M12.2
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Mélysugárzók
Naim-ZU
Mélysugárzók
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Mélysugárzók
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, mivel nem nagyon értek a témához
Kis szobába kb 12nm szeretnék subot venni, filmhez és néha talán zenéhez is, zárt subra gondoltam, szerintem az ideálisabb lenne, az ár lehetőleg minnél alacsonyabb legyen
Jöhetnének ötletek, hogy mit lenne érdemes meghallgatni, vagy olyanoktól akik hasonló nagyságú szobába vettek mélynyomót. Az erősítő egy sony str-da1200es lenne hangfalak meg kis eposok, kézenfekvő lenne egy epos sub de az drága, nekem valami olcsó de viszonylag jó megoldás kellen :kiraly: (tudom ilyenn nincs de hátha )
Mélysugárzók
Egy 20-as Heco-n, ami egy 450-es Yamiba van bekötve, mekkorára célszerű állítani a vágási frekit, illetve a volumét egy kb. 12 nm-es helyiség esetében?
+ a fázisfordítót csak akkor érdemes használni ha nem egy vonalban van a mélynyomó a frontokkal? A Heco-mon csak 90 fokot lehet fordítani a fázisállítón......ez más sub-okon is így van?
Előre is köszi az infókat...
Volumét úgy állítsd, hogy neked megfelelő legyen, ne legyen túl hangos h elnyomjon mindent, de azért legyen hallgató én úgy szoktam próbálgatni, hogy kikapcsolom a sub-ot és akkor hallod a különbséget, aztán vissza..
Fázis: nekem 0-180ig lehet tekerni a celi subon..Ezt nehéz beállítani jóra, de úgy próbáld, hogy az 1ik végállást próbálod, utána a másikat. Ha nincs sok különbség akkor nem érdemes vele sokat foglalkozni. Ez nem arra vonatkozik, hogy egyvonalba vannak -e a dobozok, vagy sem.
Vágási freki..ennél is jó próbálgatni, de a lényeg, hogy a frontokkal kell összelőni a dolgot, tehát amit a front már nem ad ki, az menjen a sub-ra (és egy kis átfedés lehet, tehát ahol már esik a front mélye, ott már mehet a sub).
Köszi az infókat!
Mélysugárzók
Hali!
Még elég új vagyok a témában szal ne nézzetek hülyének smile.gif
Van egy LG Házimozim és elég kevének érzem a mélyet!
A Gyári mély az 70W folyamatos és 140W maxot tud és 8 Ohm-os, központi erősítő hajtja amibe a fejegység van.
Na szal a fő kérdés az lenne, h valahogy rátudnák e rakni vmi nagyobb mélynyomót a rendszerre egy hozzá kapcsolt erősítővel??? mert ugye igy erősítő után reősítő lenne huh.gif
Vagy lenne vmi más megoldás??? PLZ SEGÍTSETEK
Mélysugárzók
Egy 20-as Heco-n, ami egy 450-es Yamiba van bekötve, mekkorára célszerű állítani a vágási frekit, illetve a volumét egy kb. 12 nm-es helyiség esetében?
+ a fázisfordítót csak akkor érdemes használni ha nem egy vonalban van a mélynyomó a frontokkal? A Heco-mon csak 90 fokot lehet fordítani a fázisállítón......ez más sub-okon is így van?
Volumét úgy állítsd, hogy neked megfelelő legyen, ne legyen túl hangos h elnyomjon mindent, de azért legyen hallgató én úgy szoktam próbálgatni, hogy kikapcsolom a sub-ot és akkor hallod a különbséget, aztán vissza..
Fázis: nekem 0-180ig lehet tekerni a celi subon..Ezt nehéz beállítani jóra, de úgy próbáld, hogy az 1ik végállást próbálod, utána a másikat. Ha nincs sok különbség akkor nem érdemes vele sokat foglalkozni. Ez nem arra vonatkozik, hogy egyvonalba vannak -e a dobozok, vagy sem.
Vágási freki..ennél is jó próbálgatni, de a lényeg, hogy a frontokkal kell összelőni a dolgot, tehát amit a front már nem ad ki, az menjen a sub-ra (és egy kis átfedés lehet, tehát ahol már esik a front mélye, ott már mehet a sub).
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
-
Vendég
Mélysugárzók
Akinek van KEF subja segíthetne nekem. De ha más tud, akkor felőllem más is segíthet.
Az enyém egy PSW2010. Nincs rajta olyan, h: LFE. Viszont van ilyen:
1.
- line in left (ebben szól a sub, ha erősítő a Pre Out Subwoofer-be dugtam a kábelt)
- line in right
- high pass output left
- high pass output right
Gondolom akkor az semmilyen módon nem oldható meg, h ne nekem keljen elvégezni a sub vágását. Tehát nem tudom az erősítőre bízni, h a subon ez inaktív legyen igaz?
2.
Van egy olyan a sub hátulján, h SLOPE. Ez a mi a fene? 12dB és egy 24dB-es érték között lehet kapcsolni. 12dB hangosabb, egyenlőre ennyit tapsztaltam. Amig nincs kellőképpen beállítva, nem nagyon tökölök a beállításokkal sem...
3.
Ez tényleg csak KEF sub tulajokhoz szól: van egy movie/music kapcsoló seggén. Melyiket használjátok? A movie szerintem kemény és nem elég mély, de ütős, csak nekem kicsit "magas" a hangja. A music olyan "puha" és mély.
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Most mivan?
hát, fal forgatás ecsém!
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Mélysugárzók
1 mar biztos: a lefele konfiguracio qrvara nem jon be nalam... te hogy voltal ezzel?
Fordítsd a fal felé (persze az előlapos hsz megoldással) ugy 45fokban. aztán próbálkozz ha nem tökéletes, forgatással tologatással...
Kiprobalom majd...
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD