Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Marantz vs Denon vs Yamaha

faraggo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: faraggo »

Egyébként szivem szerint én Pioneer VSX-1014/VSX1015/VSX1016 ot szeretnék.
VSX-1011 nem jó Neked? ( Csere nélkül. )

Küldtem privit

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: OLED »

VSX-1011 nem jó Neked? ( Csere nélkül. )
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

faraggo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mia véleméyetek a Marantz SR-5600-os készülékről.Pl.egy Yamaha RX-V357 hez képest?

Nálam volt nem rég, 357-es (beszámítós volt, és kipróbáltam), Marantz-ből csak a 4600-os.
Hangra összehasonlíthatalanok, minőségre pedig ég és föld a kettő.

Szóval megér 60000ft ráfizetést?

60 ezret? Ez azt jelenti, h 40-ért eladod a Yamit, ami jó ár, főleg rád nézve és 100eFt-ért veszel egy 5600-os Marantz-t, ami megint csak nagyon jó.
Szóval: meg biza (hatalmas előrelépés, de akkor vegyél másik hangfalat is, látom hirdeted, helyes). De azért megkérdem miért éppen Matrac?

"Ez azt jelenti, h 40-ért eladod a Yamit, ami jó ár, főleg rád nézve."

ÖÖÖ Kiemelném ezt a sort mert nem igazán értem.Rámnézel és meg tudod mondani hogy mennyiért tudom eladni az erősíőm?

A "matrac"-ra azért esett a választás (még nem 100%)mert az illető belemegy a cserébe az ára 90K szerintem nagyon jó és neki is megfelel az én cuccom.
Azt meg azért mert az szimpi.
ui: MI baj az ex hangfalaimmal?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hozzászólás Szerző: GTomi »

A fizetőképes kereslet apadása miatt lett a THX-ből házimozi fronton felemás valami, és ezért született a Select kategória is. ( Na meg azért, hogy a pénz is csordogáljon a céghez sok kicsi sokra megy alapon. ) Ettől viszont még nem lett abszolút értelemben rossz a THX.

részben (ha jól emlékszem) a thx-select az európai piac miatt lett bevezetve, ahol a szobák nem a legnagyobbak, illetve, hogy az alacsonyabb kategóriában is megjelenhessen a thx.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

OLED
V.I.P.
V.I.P.

Elég jelentős kiadás a matrica megszerzése a kisebb cégeknek, s nem éri meg a befektetés. pl hangfalak odaszállítását fizetni, x szettről van szó, s azon felül kifizetni a tesztet. A THX chip valóban oké, de maga a matrica számomra túl sokat nem ér, pláne, hogy x féle engedményt adtak mostanság, hogy gyengébb cuccokra is rá lehessen tenni. vmelyik gyártó nem ezzel akar terméket eladni, hanem minőséggel.
Hangdobozoknál valóban ez a helyzet. Alig találni ilyen minősítésűt, valószínűleg azért, mert pusztán technikai paraméterek megkövetelésével nem biztos hogy a hangzás jobb lesz ennél a komponensnél, a ráfordítás, fejlesztés költsége pedig még a bevizsgálás díja nélkül is nagy.
Az AVR piacon a 600-700 eFt kategória felett viszont szinte mindegyik tartalmazza a THX Ultrát ( H/K kivétel ) annak ellenére, hogy azok azért anélkül is minőséget képviselnek a saját kategóriájukban.
A fizetőképes kereslet apadása miatt lett a THX-ből házimozi fronton felemás valami, és ezért született a Select kategória is. ( Na meg azért, hogy a pénz is csordogáljon a céghez sok kicsi sokra megy alapon. ) Összességében arról lehet szó, hogy egy szigorú előírásokon alapuló minőségbiztosítási rendszer követelményeiből engedtek a profit miatt. Ettől viszont még nem lett abszolút értelemben rossz a THX.
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Embörök! Nem akarok eisa vitát generálni, leginkább azért, mert a THX """minősítést""" egyszer már lejátszottuk. A THX NEM minőséget jelent, hanem egy bizonyos szabványnak történő megfelelést. 
Ennek megfelelően a THX is inkább vásárolt címke, mint minőségi jellemző, DE itt van pár kivétel. Ez pedig az, hogy a THX valójában egy formátum IS, amelyet csak a THX kompatibilis erősítők tudnak visszaadni. Ilyen volt anno például a Csillagok háborúja, ami bizony THX-ben sokkal jobb hangminőséget és térhatást ért el, mint amit az akkoriban dívó Dolby Pro Logic-al lehetett volna elérni.

Ez igaz most is, hiszen a THX-EX-es kódolás maradéktalan élvezetéhez beza kell a THX chip is Tehát, a THX egyszer egy TUDÁST jelent, egyszer pedig egy szabványnak való megfelelést. DE NEM minőséget! Azaz, attól, hogy valami THX-es, attól még nem lesz jobb, mint a nem THX-es változat.

Igazad is van, meg nem is!
A THX szabványnak való megfelelés előírásából szerintem pontosan következik egy abból adódó minőségnek való megfelelés követelménye.
Az is igaz, hogy hiába THX-es az erősítő, ha a forrásanyag, a lejászó, és a hangdoboz nem az.
Ha a THX nem jelentett volna minőségi javulást a megjelenésekor, akkor valószínűleg számtalan amerikai mozi nem fizetett volna - ha jól emlékszem - 20000 dollárt a minősítésért.

ez kicsit olyan, mint a "kiváló magyar termék" vagy mi a szösz.fizetsz és megkapod...

A thx minőségbiztosítási szabvány, ami (pontosan) meghatározza, előírásokat tartalmaz a a hangsugárzókra vonatkoztatva a felvételkészítés módján mindent.
1983 lett "elindítva" a dolog.

(ugye a vita megy, hogy thx 1138-ról, vagy Tomlinson Holman eXperimentről kapta-e a nevét )

thx ajánlás (úgy rémlik) 32nm szobára és rendszernek tudnia kell akár a 105dB is.

thx-nek van előírása is arra is, hogy kötelező a sub használata....

az eredeti szbvány a thx-ultra, az engedékenyebb a thx-select (ez már kisebb szobákat is enged, 20nm-től)

thx-ultra 2 thx-music üzemmód, mélysugárzókra - 20dB (alsóhatárra)
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Embörök! Nem akarok eisa vitát generálni, leginkább azért, mert a THX """minősítést""" egyszer már lejátszottuk. A THX NEM minőséget jelent, hanem egy bizonyos szabványnak történő megfelelést. 
Ennek megfelelően a THX is inkább vásárolt címke, mint minőségi jellemző, DE itt van pár kivétel. Ez pedig az, hogy a THX valójában egy formátum IS, amelyet csak a THX kompatibilis erősítők tudnak visszaadni. Ilyen volt anno például a Csillagok háborúja, ami bizony THX-ben sokkal jobb hangminőséget és térhatást ért el, mint amit az akkoriban dívó Dolby Pro Logic-al lehetett volna elérni.

Ez igaz most is, hiszen a THX-EX-es kódolás maradéktalan élvezetéhez beza kell a THX chip is Tehát, a THX egyszer egy TUDÁST jelent, egyszer pedig egy szabványnak való megfelelést. DE NEM minőséget! Azaz, attól, hogy valami THX-es, attól még nem lesz jobb, mint a nem THX-es változat.

A THX szabványnak való megfelelés előírásából szerintem pontosan következik egy abból adódó minőségnek való megfelelés követelménye.
Az is igaz, hogy hiába THX-es az erősítő, ha a forrásanyag, a lejászó, és a hangdoboz nem az.
Ha a THX nem jelentett volna minőségi javulást a megjelenésekor, akkor valószínűleg számtalan amerikai mozi nem fizetett volna - ha jól emlékszem - 20000 dollárt a minősítésért.

Elég jelentős kiadás a matrica megszerzése a kisebb cégeknek, s nem éri meg a befektetés. pl hangfalak odaszállítását fizetni, x szettről van szó, s azon felül kifizetni a tesztet. A THX chip valóban oké, de maga a matrica számomra túl sokat nem ér, pláne, hogy x féle engedményt adtak mostanság, hogy gyengébb cuccokra is rá lehessen tenni. vmelyik gyártó nem ezzel akar terméket eladni, hanem minőséggel.
Naim-ZU

OLED
V.I.P.
V.I.P.

Hol?
Nézz szét a dig******alon.hu oldalon.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

103 eFt-ért újonan is lehet venni sr5600-at...
Hol?

OLED
V.I.P.
V.I.P.

60 ezret? Ez azt jelenti, h 40-ért eladod a Yamit, ami jó ár, főleg rád nézve és 100eFt-ért veszel egy 5600-os Marantz-t, ami megint csak nagyon jó. Szóval: meg biza (hatalmas előrelépés, de akkor vegyél másik hangfalat is, látom hirdeted, helyes). De azért megkérdem miért éppen Matrac?

103 eFt-ért újonan is lehet venni sr5600-at, tehát ha a csere nem új készülékre vonatkozik, akkor nem olyan egyértelmű a dolog, de valószínű, hogy úgy is megéri.

OLED
V.I.P.
V.I.P.

Vendég

Mia véleméyetek a Marantz SR-5600-os készülékről.Pl.egy Yamaha RX-V357 hez képest?

Nálam volt nem rég, 357-es (beszámítós volt, és kipróbáltam), Marantz-ből csak a 4600-os.

60 ezret? Ez azt jelenti, h 40-ért eladod a Yamit, ami jó ár, főleg rád nézve és 100eFt-ért veszel egy 5600-os Marantz-t, ami megint csak nagyon jó.
Szóval: meg biza (hatalmas előrelépés, de akkor vegyél másik hangfalat is, látom hirdeted, helyes). De azért megkérdem miért éppen Matrac?

faraggo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Vendég

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Hello! 
Mia véleméyetek a Marantz SR-5600-os készülékről.
Pl.egy Yamaha RX-V357 hez képest?

a kettő között-ha mindegyiknek az új árát nézzük- több 100.000.- van a mari javára...

szerinted ?

faraggo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hello!

Mia véleméyetek a Marantz SR-5600-os készülékről.
Pl.egy Yamaha RX-V357 hez képest?

OLED
V.I.P.
V.I.P.

a leglényegesebb változást az erősítő -nevezetesen a Denon AVC-A11XVA-  hozta
Még szép! Egy ilyen kategóriájú készüléknek már sztereóban is nagyon szépen kell szólnia.
Haszálod a THX Ultrát? Mi a véleményed róla?

Írtam lejjebb, hogy THX-nél van music mód: javítom, az én erősítőmön nincs.

A hétvégén az itt felvetődött dolgokkal kapcsolatban otthon újra átnéztem a THX-es dolgokat a PIO-mon, és rájöttem, hogy nem minden tiszta előttem:
THX Cinema alatt háromféle hangzásképet ajánl fel: Dolby ProLogic, Dolby ProLogicII, Neo 6. Azt írja a kézikönyv, hogy ez kétcsatornás bejövő hang esetén csinál 5.1 vagy 7.1 hangot.
Ugyanakkor pl. többcsatornás DTS bejövő jel esetén, ha a movie mód THX cinemára és mondjuk a THX-en belöl DPLII-re van állíítva, akkor kiírja, hogy DTS ES+THX. Ilyenkor mi van? Az egy hülyeség lenne, ha a DTS-t két csatornaként kezelné, majd csinálna belőle 7.1 hangot.
Tudja valaki, hogy DD vagy DTS hogyan működik THX-el?

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Ronin »

De mivel nincs így
pl. drágakő, vagy aranyrúd

Hogy ON is legyek, van most is ha jól rémlik pár szép nagy vas aprón 100 körül. Pl. nemrég találkoztam Denon 3802-vel, de volt fent valami régi ES kategóriás Sony, még azokból az időkből, amikor tudtak is jó készülékeket gyártani. Ilyeneket érdemes lehet keresni.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Roninnan teljesen egyetértek!

Ma délután teszteltem a HK 7000 az eladósorban levő Onkyo 601 el.
Tesztfilmek:
King kong, Pearl Harbor, Vas, Végső állomás 2, Kaptár 1-2, Világok harca, tolvajtempó, Kapitány és Katona.

Részletes elemzésbe nem akarok menni mert az aláírásomban lévő hangfalrendszer nem olyan hogy messzemenő következtetéseket tudnék levonni, de egy pár dolgot biztos.
Amit korábban állítottam az most is igaz a HK ezzel a gagyi hangsugárzókkal is jobb hangzást eredményez mint az onkyo, ez inkább részletgazdagságban mutatkozik meg , vagyis szinte a fent felsorolt filmek (1-2 tesztjeleneteiben) majdnem mindegyikében olyan hangokat hallottam amiket előzőleg nem.
Egyik példa erre mikor a Batmanben a az autóval menekülés közben áttöri az autópálya sávjának elválasztó betonfalát és hallotam egy gázvezeték vagy korlátnak a kettétörését is.
Amúgy nem sokkal marad le az onkyo de csak elhagyja a HK7000-es és inkább realisztikusabb, közelebb áll a valósághoz, de hatalmasat tud szólni úgy hogy a mélyek már néha azonkyonál kentnek hallotam míg a HKnál feszes maradt persze ahol kellett.
Ha a HK 100% nak veszem moziban akkor az onkyonak 85% -ot adnék.
Ha most vennék házimozi erősítőt tuti használtat vennék mert ezek a készülékek már nagyon megbízhatóak és újjonnan ha veszi az ember iszonyat mennyit esik az ára 1éven belül is.
De mivel nincs így

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Ezektől a DSP módoktól nem kell sokat várni ám. Ha a rendszer gyárilag jó, akkor az alap DDnek és DTSnek is jól kell szólnia, amennyiben a felvétel is jó. Ha szar a rendszer, vagy a felvétel, akkor ezek a DSPk sem fognak sokat segíteni. Persze egy sztereó TV adás esetén sokat dobhat az élményen ez a virtuális tér javítás, de gondolom senki nem azért akar drága AVRt venni, hogy az RTL klub jól szóljon rajta.

Szvsz ha valaki 100-150eFt körül akar gépet venni és a használt is szóba jöhet, akkor érdemesebb egy régi nagyobb vasat megvenni, mint egy viszonylag új alsóbb kategóriás erősítőre költeni azt a pénzt. Igez, hogy néhány DSPvel kevesebb lesz, de a kevesebb néha több.

asa
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: asa »

A beszédhangok természetessége szerintem fontos a mozizásnál, a többi hang jelentős része úgyis mesterségesen "túldimenzionált". Moziban a magas hangok a nagy tér miatt hamar veszítenek intenzitásukból, ezért úgy állítják be a hangképet már a forrásanyagon, hogy ezek kiemelésre kerülnek. Ettől lesz a beszéd az otthoni szobában sziszegős...
a magam részéről úgy oldottam meg a zavaró sziszegést, hogy tavaly apránként lecseréltem a h-mozi rendszeremet. tapasztalatom szerint a leglényegesebb változást az erősítő -nevezetesen a Denon AVC-A11XVA- hozta. persze a többi "apróság" is közrejátszott abban, hogy a végeredmény nagyon kellemes, sziszegés mentes lett.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Már az előző évjáratnál is filóztunk azon, hogy talán a Yamaha féle, MP3 hangminőséget javító fícsör nem egyeztethető össze a THX-szel.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

OLED
V.I.P.
V.I.P.

Akkor a 2700 es yami szarabb mint a 2600-os??mert ugyebár sem az 1700 sem a 2700-es modellek nek kaptak már THX minősítést.
Én inkább úgy fogalmaznék nem vitték el őket beméretni és épp ezért nem kapták meg azokat a THX featureket, de szerintem attól még lehet olyan jó ha nem akkor meg a Yami hülye mert totál DOWNGRADE!!!

Lehet, hogy a Yamaha úgy döntött, hogy drága a THX felirat, és azt a pénzt más hangzást javító, vagy szolgáltatást bővítő célra költi. Atól még, hogy nem THX, lehet jobb pl. stereo hangnál, de moziban nem valószínű.
Az Onkyo régebben csinált egy ReEQ áramkört, és azt mondta, hogy az a THX egyik részének felel meg. Hát ez nem egészen így volt, mert kis túlzással annyit csinált az a funkció, mint kazettás magnóknál a Dolby-B. A THX által megkövetelt ReEQ ennél sokkal jobb.
Persze -különösen régebben volt így, amikor gyakorlatilag elérhetetlen áron kínálták- kicsit túl van lihegve ez a THX dolog, de nekem bejön.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Akkor a 2700 es yami szarabb mint a 2600-os??
mert ugyebár sem az 1700 sem a 2700-es modellek nek kaptak már THX minősítést.
Én inkább úgy fogalmaznék nem vitték el őket beméretni és épp ezért nem kapták meg azokat a THX featureket, de szerintem attól még lehet olyan jó ha nem akkor meg a Yami hülye mert totál DOWNGRADE!!!

OLED
V.I.P.
V.I.P.

3.Tehát ahány féle THX Select és Select 2 annyifelé chip? Lehet félreértelmeztem, de ez nem úgy van, h minden gépben ugyanaz a chip azonos minősítés alatt?
7.
- Grízes hangzás? Ezt h érted?
- A hátsó és előre hangot úgyérted, h az átmeneten javít valamelyest, pld jobban érzed ha valami hátulról előre megy és fordítva, nem csak úgy h ez most elől az meg hátul szólt?
- Sokba kerül? H érted ezt? Maga az erősítő? Vagy ez megint ilyen burkolt utalás arra, h mivel ezt beleteszik az erősítőbe ezért más THX-t nem tudó gép valószínű jobb, mert ott nem kellett nagy árat érte letenni és ezáltal kispórolni valamit?

Egyféle chip van egy kategóriájú (pl. Select) THX-re. Végülis fel lehet ezt fogni DSP-nek, csak annyiban különbözik attól, hogy eleve DSP-re "ül" rá.
Pl. kiválasztod a Neo6 hangzásmódot, és THX-en keresztül akarod hallgatni, akkor a THX a Neo6-ot módosítja a saját algoritmusa szerint.

A beszédhangok természetessége szerintem fontos a mozizásnál, a többi hang jelentős része úgyis mesterségesen "túldimenzionált". Moziban a magas hangok a nagy tér miatt hamar veszítenek intenzitásukból, ezért úgy állítják be a hangképet már a forrásanyagon, hogy ezek kiemelésre kerülnek. Ettől lesz a beszéd az otthoni szobában sziszegős, és -ha nem profi eleve a felvett hang- egy kicsit grízes. Továbbá, ha a sub vágási frekvenciája kb. 80 Hz-nél magasabb, akkor az egyes szereplők hangjának alsó frekvenciatartománya rákerül a sub-ra, és a beszéde természetellenesen loudness-es lesz. A magas hangok problémáján javít a THX ReEQ funkciója, a mélyek javításához Én a vágási frekvenciát 80 Hz-re teszem.
A beszédhangok problémájával minden általam hallott AVR-nél találkoztam, legutóbb tegnap egy 340 eFt-os Denonnál.
A hang mozgáskompenzációjának javítása nem a térhangzáson javít, hanem szintén módosítja a hangképet folyamatosan mozgás közben, hogy természetesebbnek tűnjön.
Miért lenne jobb egy azonos árú THX nélküli erősítő? Nincs benne TXH! Valamit valamiért.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”