Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Foobar2000
Foobar2000
Üdv! Tudja valaki, hogy hogyan lehet a cd írásnál az írás sebességét megadni? Nekem mindíg maximumot ad meg és nem tudom állítani.
Auralic Vega S1 -> Naim HiCap DR -> Naim Supernait 3 -> Chord Epic XL -> AE1 40th Anniversary (Sennheiser HD600)
-
Vendég
Foobar2000
Szerintem a PIII-asnak nem kellene 30% egy foobarhoz, vagy igen?
Milyen ASIO-val rosszabb? és a hangja rosszabb, vagy csak a relé kattog úgy sűrűben?
Foobar2000
Asio-val rosszabb, mint anélkül.
Szűz XP, semmi nincs rajta.
A prociterhelés 0-30% között ugrál, mint egy fürészfogat rajzolva folyamatos, nem akkor amikor kapcsolgat a relé.
Beszéltem VBV-vel és relé akkor kapcsol illetve a led akkor alszik el, mikor nics jel a bemenetén.
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
-
Vendég
Foobar2000
Az ASIO4ALL, az nem valós ASIO driver, emiatt biztos lehetsz benne, hogy nem kerüli meg a windows keverőjét, valószínű windows-os hülyeség lesz.
Gondolom a szűz OS telepítés után egyből kipróbáltad, és nem telepítettél a gépre semmilyen más lejátszó szoftvert, vagy codeceket?
Nem lehet, hogy csak jelszint ingadozás van(csak találgatok) és amiatt kapcsolgat a relé, kérdezted már VBV-t? Bár lehet hardveres probléma is, a proci terhelés nem változik ilyenkor?
Foobar2000
Átjöttem ide a problémámmal a számítógépes lejátszás topikból, szóval:
Sajnos a lejátszó beüzemelésénél az alábbi problémám van:
Foobar használatakor (0,8 és 0,9 is és Jetaudio esetén is) 4-5 percenként 8-10 nagyon rövid ideig nem megy ki a jel. Ezt onnan tudom, hogy a Viba Dac elején egy relé van mely ki be kapcsolgat. Sajnos a KS nem működik, de asioval és a nélkül is így mükszik.
A hangzásban nem hallom, csak zavar a relé kattogása.
Szerintem nem kerüli meg a windowst és/vagy valaki memória/puffer kezelési probléma lehet. USB 1-est tud a laptop
Túl vagyok egy teljes újratelepítésen. A hivatalos oldalon lévő 0,9-es raktam fel, meg az asio dll-t és az asio4all-t.
Sikerült igy beállítanom:
Playback-DSP Manager: active DSPs: semmi;
Playback-Output-Output device: ASIO4ALL V2
Playback-Output-ASIO Virtual Devices: ASIO4ALL V2
Az alábbi rendszer esetén lennénk a problémáim: Compag PIII/1GHz laptop, Hivox USB átalakító, Viba mini DAC. Ezért vettem ezt a régebbi laptopot, hogy a lejátszás ne cd-ról menjen....
Ötletek?
Üdv
Rag
Azt a teljes topic elolvasása után már tudom, hogy a KS nem megy a Hivox átalakítóval.
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Foobar2000
Kösz szépen
Amúgy én is 9-es foobart használok, csak szívesen láttam volna, és ki is próbáltam volna. Ha esetleg nincs meg, akkor nem nagy baj, bár én örülnék neki, ha meglenne
Foobar2000
Sziasztok!
Psysoul, nem tudnád még egyszr feltölteni azt a jó kis foobar skint? Ma reggel láttam meg először, igen megtetszett, csak láttam, hogy letörölted az oldalról. Nem tudnád mégegyszer felküldeni? Előre is köszi.
Utánanézek majd, hogy megvan -e még. Én már 9-es foobart használok teljesen más skinnel.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Foobar2000
Sziasztok!
Psysoul, nem tudnád még egyszr feltölteni azt a jó kis foobar skint? Ma reggel láttam meg először, igen megtetszett, csak láttam, hogy letörölted az oldalról. Nem tudnád mégegyszer felküldeni? Előre is köszi.
Foobar2000
Azt meg lehet oldani, hogy a Foobar inditásakor elkezdje a lejátszást (ne kelljen külön play-t nyomni), vagy folytassa az abbamaradt lejátszást?
Megoldódott!
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Foobar2000
Azt meg lehet oldani, hogy a Foobar inditásakor elkezdje a lejátszást (ne kelljen külön play-t nyomni), vagy folytassa az abbamaradt lejátszást?
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Foobar2000
Másik topciban merült fel, de ide tartozik. Foobar alá való room correction pluginnel van valakinek tapasztalata?
Foobar2000
Psysoul ! Köszi szépen, ma már nem volt időm tesztelni, de azért már leszedtem
Foobar2000
Az a legegyszerűbb ha az egész foobar könyvtárat bezippelem és feltöltöm netre, aztán akit érdekel az letölti és módosítgatja magának..
Okés, köszi. Várom
Na sorry, megkésve bár, de itt a foobar:
foobar 8.3 prog
kép a kinézetről
A kép a régi változatról készült, azóta 1-2 szín változott..
Végülis 5mb lett kb..kibontva 10körül..
Remélem így működőképes..elég sok plugin bele van nyomatva (winlirc a távhoz 2x is), album list, playlist, album art stb..szóval ha valami nem kell akkor lehet törölni a components könyvtárból..
Egyébként meg 1-2 kinézet még benne van..display/columns ui/other-nél lehet exportálni, importálni..import és ott van 4-5 féle még...
display/columns ui résznél globals-on belül lehet változtatni a színeket, amik a playlistre vonatkoznak főleg: $puts(Theme,0) (ez van most beállítva), igaz én átállítottam ennek az eredeti színeit..szóval itt is lehet 0 helyett 1-6ig vagy meddig..kommentbe le vannak írkálva a dolgok.. (ha saját színt akartok berakni akkor rrggbb helyett bbggrr hexa kód kell )
na ha valami nem világos kérdezzetek..
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Foobar2000
Próbálta valaki a a foobarban a a resampler (PPHS)-t. Mivel a lupus bírja a magasabb frekit én felkonvertáltam vele a maximumra a frekit és szerintem úgy jobban szól.
Ha tudsz szerezni hozzá SRC (Secret Rabbit Code) plugint, az állítólag még jobban szól 96 KHz-en. Én nem upsamplingelek, a DAC-om úgyis egyből DSD-t csinál belőle, elég egy upsamling a láncba...
Foobar2000
Próbálta valaki a a foobarban a a resampler (PPHS)-t. Mivel a lupus bírja a magasabb frekit én felkonvertáltam vele a maximumra a frekit és szerintem úgy jobban szól.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Foobar2000
Sajnos a "Kernel Streaming support" nem tud együttműködnia hivoxos usb eszközzel. Valószínüleg nincs jelentősége, de gondoltam kipróbálom.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Foobar2000
Csak kérdeztem.
Foobar2000
Na szépen működik, ha látja a hangkártyát.
A felkonvertálással próbálkoztál?
Azért kérdezem, mert látom, hogy a bitmélység 24-en van 16 helyett.
Azért van 24en, mert ha jól tudom az audigy2-m 24biten dolgozik kifelé, és ezért van a resample is 48khz-re állítva..24bit/48khz vagy 24bit/96khz (hülye creative, 44,1khz az minek..?) bár nemjártam utána pontosan ennek.. de ha nem hallasz minőségbeli különbséget, akkor meg mindegy, nem?
Foobar2000
Na szépen működik, ha látja a hangkártyát.
A felkonvertálással próbálkoztál?
Azért kérdezem, mert látom, hogy a bitmélység 24-en van 16 helyett.
Foobar2000
Igen akkor itt azért nem tudom kipróbálni, mert kell neki hangkártya is. Na mindjárt kölcsönveszem az egyik kolléga usb-s hangkártyáját és kipróbálom.
Foobar2000
igen, itt egy kép róla:
Foobar2000
Kipróbáltam itt a melóhelyen és nem jelenik meg semmi. Mondjuk valószínüleg annak köszönhető, hogy nincs is hangkárta a rendszerben, bár az én olvasatomban a "Kernel Streaming support" egy szinttel feljebb működik.
te úgy használod?
Foobar2000
Valaki próbálta már a "Kernel Streaming support"-ot?Be kell másolni a dll-t és kész?
Így van, be kell másolni a dll-t, és a outputnál ki kell választani a "KS: hangkeltő eszközöd" feliratot...
az előző hány bites kimenet témára pedig mivel senki nem írt be, és fogalmam sincs az az usb-spdif kütyü hány biten dolgozik, én aztmondom ha cd-t hallgatsz 16bit, ha vlmi komolyabbat (dvdaudio vagy sacd, vagy dts96/24 vagy vlmi ilyesmi) akkor 24bitre tedd..
Foobar2000
Valaki próbálta már a "Kernel Streaming support"-ot?
Be kell másolni a dll-t és kész?
Foobar2000
Azthiszem találtam vlmi olyasmit, amit nagymedve keresett nemrég..full képernyős megjelenítés mellett (persze én állítom be mit írjon ki):
http://img178.imageshack.us/img178/3583/kep12yx.jpg
normál playerben oda rakom ahova akarom, nálam most bal alul található:
http://img510.imageshack.us/img510/6751/kep20vm.jpg
a plugin neve projectM, a columns UI-ba szépen be lehet illeszteni, és van pár letölthető preset hozzá itten: http://msu.edu/~singergr/foo_vis_projectm/
bármilyen felbontás beállítható teljes képernyős módban, és sztem látszik a képen h jó minőségű..
Köszi, ez már közelít az elképzelésekhez, bár a próbát csak később tudom megejteni, de a képek alapján jónak tűnik.