Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Eladó a Morel MDT-12-öm, ha vkit érdekel.
Az adás-vételben megtalálható.
Hangsugárzó építés
Épp most írtam, nagyon nem mindegy, hogy lapon, vagy lapban van szegény magas.
Hangsugárzó építés
Eldöntöttem, h építek mérőrendszert, úgyh utána már csak kezdésnek fogom használni.
Mivel még sosem mértem, de van ötletem, h tudom a magassugárzó helyét legpontosabban meghatározni.
Szal azt gondoltam, h a tervezett doboznak a teljes előlapi méretében vágatok le lapot, és tologatom a lapon a magasat. A magas mérésénél befolyásolja h csak 1 lapon van, és nem 1 "zárt" dobozban?
Hangsugárzó építés
A magassugárzónál az egész előlap befolyásolja az átvitelét. Nekem mind1 ki mit ír be...
Persze, befolyásolja ezért kell példul süllyeszteni a magasat, főleg az MDT12-őt mert egyébként a felső oktáv használhatatlan, de azért mégsem az előlap szól, hanem a membrán.
Hangsugárzó építés
Oszt akkó szereljem ki a Bennicet belőle? Mind1, mostmár marad így, remélhetőleg nemsoká úgyis új hangfalat építek..
Amúgy te mit raknál bele? Ezek helyett?
Visaton MKP-val elég jó, meg vmi SCR MKP-val is. (ezt Vadász adta Tusinak anno)
Tusinál elég nagyot változott ha kivettük a bennic-et.
Ja, és már nem a 18 dB-s szól...
18? Milyen 18?
Igen ezek szerint érdemes lenne cserélni, csak a gond az, hogy nem használtam kábelsarut, így elég macera lenne kicserélni a kondikat. Mind1, asszem marad így, szülőknek jó lesz így is.
Viszont az Enigmában majd figyelek akkor, hogy milyen kondit teszek bele. A Bennic úgyis drága volt, akkor nem ilyen lesz...
Hangsugárzó építés
Oszt akkó szereljem ki a Bennicet belőle? Mind1, mostmár marad így, remélhetőleg nemsoká úgyis új hangfalat építek..
Visaton MKP-val elég jó, meg vmi SCR MKP-val is. (ezt Vadász adta Tusinak anno)
Tusinál elég nagyot változott ha kivettük a bennic-et.
Ja, és már nem a 18 dB-s szól...
Hangsugárzó építés
Membránt én sem, de tölcsért igen.Gondolatkisérlet: kicseréled a tweetered előlapját kicsit nagyobbra. Aztán még egy kicsit nagyobbra. Aztán akkorára, mint a hangfal eleje és így szereled rá
Akkor most az egész előlap méretét kell megadni?
A magassugárzónál az egész előlap befolyásolja az átvitelét.
Nekem mind1 ki mit ír be...
Hangsugárzó építés
kicseréled a tweetered előlapját kicsit nagyobbra. Aztán még egy kicsit nagyobbra. Aztán akkorára, mint a hangfal eleje és így szereled rá Akkor most az egész előlap méretét kell megadni?
Há nem megelőztél???

Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés
Hangsugárzó építés
Léva mit értessz teljes méret alatt? A körperemes átmérő legyen 165mm. Ebből a membrán 132cm2. Dia = 130mm.
Milyen adatot adtál meg a proginak? 130mm-t? Mert én azt adnám meg.
ui.
Gyühet a levél majd ha megirtad
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés
Hangsugárzó építés
.....Mondom ezt azért, mert én pl. még nem láttam szögletes v ovális membránt magassugárzóban...
Membránt én sem, de tölcsért igen.
Gondolatkisérlet: kicseréled a tweetered előlapját kicsit nagyobbra. Aztán még egy kicsit nagyobbra. Aztán akkorára, mint a hangfal eleje és így szereled rá
Akkor most az egész előlap méretét kell megadni?
Hangsugárzó építés
Apró tippet adnék, aki morel mdt-12-est hallgat.A remix és a bennic kondit nem szereti.
Hangsugárzó építés
Szeasztok!
Apró tippet adnék, aki morel mdt-12-est hallgat.
A remix és a bennic kondit nem szereti.
Ill. még1 észrevétel az edge nevű progihoz. Nem a membrán átmérőjét kell megadni, hanem a sugárzó teljes méretét. Mondom ezt azért, mert én pl. még nem láttam szögletes v ovális membránt magassugárzóban...
Hangsugárzó építés
Áh a sorozatnak kevés értelme van, annyival nem jobb a sima habszélűtől.
Hangsugárzó építés
Kérdezted az átvitelét, sokat nem változott, ahogy gondoltam is. http://hangszoro.net/bass/ha18-620f.jpg
Köszi.Ez egyedi vagy lessz sorozatban is?
Üldöz a tudás,de én sokkal gyorsabb vagyok.
Hangsugárzó építés
Van különbség a fóliázott pozdorja és az mdf között?
Ha a bútorlapra gondolsz akkor van a kinézetben,van a hangban,van a megmunkálhatóságban és van a felületükben is.Nemá ezen spóroljon mindenki.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Hangsugárzó építés
Én mindenképp mdf-et ajánlanék.
Egy láma kérdés:
Van különbség a fóliázott pozdorja és az mdf között?
Hangsugárzó építés
Kérdezted az átvitelét, sokat nem változott, ahogy gondoltam is. http://hangszoro.net/bass/ha18-620f.jpg
Hangsugárzó építés
Nem életbevágó, csak pazaroljuk itt a helyet fölöslegesen.
Sztem nem fölösleges erről szól a topic .Bele kell,hogy férjen. De már szóltam fapacinak. Az én monitoromon tökéletesen látszik nem kell elhuzni egyik irányba sem.no OFF
Üldöz a tudás,de én sokkal gyorsabb vagyok.
Hangsugárzó építés
Nem életbevágó, csak pazaroljuk itt a helyet fölöslegesen.
Hangsugárzó építés
De miért kellett ezt a nagy képet ide tenni... Sztem kérj meg egy MOD-ot, hogy szerkessze át a hozzászólást, mert alig fér el a kép a monitoron... főleg ha kisebb felbontáson nézi vki.. És azért ez egy kicsit más hangszóró, mint a sima 620-as. Épp ez benne a lényeg.