Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

new
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: new »

És ennek már a kosara is igényes ami mostanában egyre fontosabb. Lásd mnc vársálok. Abba a hibába esnek ,optikailag vállasztanak hangszórót. A frekvenciamenetet nem rakod fel?
Üldöz a tudás,de én sokkal gyorsabb vagyok.

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Csak nem bírom megállni, hogy idemásoljam a tegnap éjjeli munkámat. Egyszer egy évben én is megengedhetem magamnak az ilyet talán.
Name: ha18-620f
Fs = 24,697 Hz
Qms = 1,397
Vas = 88,328 liters
Cms = 3,569 mm/N
Mms = 11,635 g
Rms = 1,292 kg/s
Xmax = 3,5 mm
Xmech = 7, mm
Sd = 132, sq.cm
Qes = 0,241
Re = 6, ohms
Le = 0,528 mH
Z = 8, ohms
BL = 6,704 Tm
Pe = 55, watts
Qts = 0,205
1-W SPL = 89,41 dB
2.83-V SPL = 90,66 dB

.zold. Érdekes egy 160mm-es hangszórótól, nem? És hogy ne csak a levegőbe "beszéljek" itt egy impedanciamenet:

És egykét kép, nem túl szép, mert a hangszóró is régi, meg a membránszél sem idevaló, de most nem is ez a fontos.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Azt megpróbáltam, baromsi sok munka...Majd teszek be képet, hogy hol tartok a csiszolással....
Azért jó a fehér laminált bútorlap, mert kevesebb munka van vele mint a naturral.
Azt tudom, hogy szorógittel ezt is le kéne fújni és utána csiszolni.
Az normális, hogy vizes csiszolással is próbálkoztam de sima gittnél, pedig rá van írva, hogy vizes csiszolással is használható, nem csiszolt, hanem simán lemosta a réteget?

Szerintem nem szabadott volna lemosnia.Fater is szokott használni sima gittet vizesen csiszolva és semmi gond.Ja a bútorlapot elfelejteném ilyen célra.Főleg a natúr pozdorját.Én mindenképp mdf-et ajánlanék.
A vizescsiszolást meg nem a gitt miatt nem lehet alkalmazni,hanem mert beszívja magába a doboz a vizet.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Azt megpróbáltam, baromsi sok munka...
Majd teszek be képet, hogy hol tartok a csiszolással....
Azért jó a fehér laminált bútorlap, mert kevesebb munka van vele mint a naturral.
Azt tudom, hogy szorógittel ezt is le kéne fújni és utána csiszolni.
Az normális, hogy vizes csiszolással is próbálkoztam de sima gittnél, pedig rá van írva, hogy vizes csiszolással is használható, nem csiszolt, hanem simán lemosta a réteget?

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

de mégegyszerűbb, ha az ember sima fehér bútorlapot használ és csak a hibákat javítja...

Ezt most nem mondod komolyan ugye?
Mert ha igen akkor sejtem hogy miért nem tetszik a fújás.

Miért?
Nekem bevállt.
Azt kihagytam a leírásból, hogy azon is végigemegyek csiszológéppel, hogy jó legyen.
Csak annyira, hogy teljesen sima legyen és egy kicsit érdes.
De sokkal egyszerűbb mint az egész dobozt legjavítani.

Akkor te még messze jársz a sima felülettől,főleg csiszológéppel.Nem tudom láttál e már olyan felületet amikor az autót készítik fel kézi vizescsiszolással fényezésre?Sajnos a vizescsiszolást hangfal esetében nem lehet alkalmazni,de megközelítő felületet lehet elérni.De ehhez kézi csiszolás kell fával és a legfinomabb száraz papírral.Nagy szopacs lehet még kis hangfal esetében is,de szerintem megéri.Pedig én egy több mint 60kg-os dobozt csiszoltam le.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Én is vagy shalafi66-ot keresném meg(H2000),vagy a másik amit ismerek is személyesen a TVM XW165 a hangszóróboltban.

new
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Másik kérdés: Ismeri valaki Gyöngy Béla munkásságát? Mekkora szaktekintélynek számít az Úr?
Miben?

Az mnc-nél volt hangdoboz építő verseny és, ha jólt tudom, ő volt a szakember. Kíváncsi lennék mennyire van benne a témában.

shalafi66: Jól rémlik. De sajna én is csak ennyi infót találtam.

És akkor hol lehet azokat a jó kis hangszórókat venni?

Tényleg nem akarok reklámot csinálni de a h-2000 hangszórói gyönyörüen szólnak. Összeraktam egy retró minimax hangfalat kis változtatással 5l ha13 visaton sc 5 és h-2000-es duó váltóval 90-es reflex cső 18-as átmérővel .Kicsit vigyázni kell rá de a hangja gyönyörü. Pláne akkor ha figyelembe veszem a méreteit. hello2.gif

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

de mégegyszerűbb, ha az ember sima fehér bútorlapot használ és csak a hibákat javítja...

Miért?
Nekem bevállt.
Azt kihagytam a leírásból, hogy azon is végigemegyek csiszológéppel, hogy jó legyen.
Csak annyira, hogy teljesen sima legyen és egy kicsit érdes.
De sokkal egyszerűbb mint az egész dobozt legjavítani.

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

csapos
Isten Hozott! :)

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: csapos »

Másik kérdés: Ismeri valaki Gyöngy Béla munkásságát? Mekkora szaktekintélynek számít az Úr?
Miben?

Az mnc-nél volt hangdoboz építő verseny és, ha jólt tudom, ő volt a szakember. Kíváncsi lennék mennyire van benne a témában.

shalafi66: Jól rémlik. De sajna én is csak ennyi infót találtam.

És akkor hol lehet azokat a jó kis hangszórókat venni?

Vendég

Hangsugárzó építés

Nekem a Totem név rémlik vele kapcs.

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 3

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: pagrus »

Miben?

csapos

Hangsugárzó építés

csapos

Hangsugárzó építés

Ja és nem is többért mint az mnc.
Had ne kelljen már feltúrnom a netet.
Hol lehet minőségi - álltalatok is elismert/ismert - hangsugárzót venni, olyan árban, mint az mnc?

Vendég

Hangsugárzó építés

Helló Shala jutottál valamire kérdéseimmel,és a javítással.üdv Épp most kezdtem el az egyik hangszórót, az gyakorlailag készvan, a másikhoz pedig várok alkatrészt fehérvárról. A kérdéshez meg visszaolvasok, de nem egy szokványos eset...

Vendég

Hangsugárzó építés

shalafi66: Te garázdálkodsz a Prohardveren is?  Nemis garázdálkodok. De már hónapok óta nem volt hozzászólás abban a topikban.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Hát még akkor milyen szép volna, ha hangszóró lenne benne, nem valami más.
Ez tény, és így meggondoltam, hogy közröhej tárgya leszek emiatt, dehát szegényember vízzel főz. :kiraly:

shalafi66: Te garázdálkodsz a Prohardveren is?

Ne törődj vele Shala .Ő még nem tudja milyen rossz érzés ha mozog egy membrán de nem szól . Rá fog jönni ő is hiába vizzel főz. Majd fogja újságpapirba tölteni a töltöttkáposztát ha rájön a jót csak egyszer kell megvenni.

Ja és nem is többért mint az mnc.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

new
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Ez tény, és így meggondoltam, hogy közröhej tárgya leszek emiatt, dehát szegényember vízzel főz. :kiraly:

shalafi66: Te garázdálkodsz a Prohardveren is?

Ne törődj vele Shala .Ő még nem tudja milyen rossz érzés ha mozog egy membrán de nem szól . Rá fog jönni ő is hiába vizzel főz. Majd fogja újságpapirba tölteni a töltöttkáposztát ha rájön a jót csak egyszer kell megvenni.

new
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Helló Shala jutottál valamire kérdéseimmel,és a javítással.üdv

csapos

Hangsugárzó építés

Ez tény, és így meggondoltam, hogy közröhej tárgya leszek emiatt, dehát szegényember vízzel főz.

shalafi66: Te garázdálkodsz a Prohardveren is? :kiraly:

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Az előző doboz festve volt, de nem lett szép.
Most már tudom, hogy hogyan kell festeni.
Ott rontottam el, hogy natúr bútorlapot használtam, majd sima gittel kentem le és azt csiszolgattam, mielött megőszültem abbahagytam, most már tudom, hogy szórhatóval kellett volna lefújni, úgy szép lett volna, de mégegyszerűbb, ha az ember sima fehér bútorlapot használ és csak a hibákat javítja...
Arra is rájöttem, hogy az olcsó obis pisztolyokkal nem lehet szépen festeni hangfalat egyszerűbb spray-jel fújni.
Szóval mindent meg kell tanulni...

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Na ja...
De itt most szerintem csak a dobozról volt szó.
Bár tény hogy engem is irritál az mnc felirat.

Vendég

Hangsugárzó építés

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Csavar azért van csak kettő-kettő, mert éppen összeraktam, és azóta is úgy van.  

Ez tényleg jól néz ki.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Ha nem ragaszkodsz a fa mintázatához akkor én ajánlanám a fújást is.Persze elég szopacs megoldani,de ha minden jól megy akkor nagyon szép felületet lehet produkálni.Főleg mondjuk egy metálfénnyel.
Itt egy kép a Beymáról,bár azt tudni kell hogy ez még nem a legtökéletesebb felületet kapta,meg a festék is folyt néhol,de azért egy ekkora doboznál elég körülményes a cipelés pl fújókabinba,de egy kis monitornál könnyebben meg lehet oldani.De előre leszögezem hogy nem egy leányálom az egész.Én pl. nem bántam meg,sőt valszeg tavasszal kap egy metálfényt a fal.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”