Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
A Panasonic TH-37PV600E és a sokkal olcsóbb TH-37PV60EH között mik a legfőbb különbségek?
Úgy nézem a legtöbb paraméterben szinte teljesen megegyeznek, de biztos van valami, ami miatt ekkora az árkülönbség.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Plazma
A Pana TH-42PV45 meg éppen 329.000,- a Digitalszalonban.
Nem sokban különbözik a PV60-tól. "Csak" 8000:1 a kontrasztja, meg néhány kisebb szolgáltatásban.
Plazma
Amúgy a PV60 ára ismét esett picit... a 42-es most 350... (karácsony előtt asszem 370 volt) - Még várok, hátha olcsóbb lesz
Én karácsony előtt vettem az AVplanet -nél 350 ért.
Plazma
Megerősítem, ma cseréltem a gagyi rca kábeleimet, valamivel jobbra, akciósan találtam Thomson aranyozott, dupla árnyékolású komponens kábelt (szerintem elfogadható 3700 Ft-os áron), a dvd lejátszás képminősége láthatóan és érezhetően jobb lett a
Szia Anubis,
Annyiért én is vennék, eddig csak drágábban találtam (profigold, Kácsa)
Lehet tudni, hol vetted?
Üdv, G
Plazma
Örülök, hogy bejött a kábelcsere, mert ez is csak engem igazolt. Annyi pénzért nem volt drága! Nekem a 0,75 méteres Dietz 7ezer ft -volt anno. Természetesen az utolsó mondatod is nagyon igaz, miszerint, ha a rendszer eleve rossz, a kábel maga nem tud csodákat tenni, akármilyen is legyen az!
Ezt én is megerősítem neked
Simán jobb minőséget tapasztaltam komponenskábel-el, mint SCART-al. Sőt. A MediaMarktos 300Ft-os komponenskábel és egy nívósabb (márkájára nem emlékszem már, régen vettem) komponenskábel között is van látható különbség, még a nem HD-s plazmánál is észrevehető volt a színekben.
Plazma
(PV60 tulajok ne filgyeljenek )
Amúgy a PV60 ára ismét esett picit... a 42-es most 350... (karácsony előtt asszem 370 volt) - Még várok, hátha olcsóbb lesz
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 19
Plazma
erdekes lenne egy probaper a korhatar karika kitalaloja ellen plazmabeeges miatt. meg ugyanze a logok miatt...
mellesleg a crt-n is ottmard az utolso kep par masodpercig, meg vilagit is kikapcsolas utan, csak sotetben kell nezni... amikor bejottek a szines tv-k akkor is volt ilyen beegeses mizeria, foleg a c64 rakotese kapcsan.
Támogatom, vagy írjunk Juszt Lacinak a tévé ügyvédjébe. Biztos kinyomozna valami összeesküvést. :kiraly:
Ma este direkt csináltam egy tesztet. Megnéztem a Star Wars - New Hope-ot (időtartama 1:55) alul-felül csíkkal, miután a THX menűben beállítottam mindent a legoptimálisabbra. Végén dvd kikapcs, én pedig erősen sasoltam a teljes sötétben a hdmi bemeneten adott fekete képet, amin bizony jobban figyelve látszott a két sötétebb csík és a középen világosabb terület. Átkapcsoltam teljes zúmolt képernyős spektrumra és percenként visszakapcsolva ellenőriztem, hogy mikortól válik láthatatlanná a különbség. Szerintem már a negyedik után is csak odaképzeltem a világosabb közepet, de az ötödik után max kontraszton sem láttam már semmi eltérést.
Magam részéről továbbra is állítom, hogy ezzel együtt lehet élni, és kifejezetten élvezem a plazmám képét.
U.i.: néha alacsony kontrasztkülönbségű területeken (pl sűrű homogén füst, vagy köd) bizony láthatóan elkülönülnek a színek, de mivel nem mindenhol jelentkezik egy így, ezért gyanítom, hogy inkább a gyengusz képtömörítési technológiából erednek ezek, semmint a plazma korlátaiból.
Az ilyen sajat tesztek meg tudjak bennem erositeni a bizalmat a plazmak irant.
Ezeket szeretem, nem a ''ezt mondtak, azt mondtak''-ot. Persze azokban is lehet erdekes infokat szerezni de ez a legjobb.
Legyen mar marcius, ricfiam megy vasarolni...
Plazma
Szerintem sem érdemes kompozitba befektetni. Ha nagyon "muszály", akkor valami olcsó sz rt vegyél. Vagy van még egy lehetőség. Csak van otthon valamilyen sztereó, vagy kompozit összekötő kábel. Két (három) ilyen kábel megfelel egy komponensnek. Esetleg a kamerához nem kaptál? Elvileg a HDMI-től nem lesz jobb a komponens.
1. K.-ra nem mindegy, hogy kompozit vagy komponens összeköttetésről beszélünk! Kompozit videó jelátvitellel a lehető legrosszabb képminőséget lehet elérni, míg a komponens-el a legjobbat (természetesen csak szvsz, és analóg jelátvitel esetén).
2. Mint ahogy a minőségi zenehallgatásban sem, úgy a videózás terén sem mindegy milyen minőségű kábeleket alkalmazunk. Komponens videó jelátvitelhez (Y;Pb;Pr) 3RCA-3RCA 75 Ohm impedanciájú árnyékolt koax kábel szükségeltetik (ez alap dolog).
A fentiekből kiindulva pedig, hogy ki-mennyit költ ilyen kábelre az egy másik kérdés, de azon nem csodálkozom, hogy a célra tökéletesen alkalmatlan gagyi 200 Ft-os audió sztereó, és kompozit összekötő kábelekkel - amiket tartozékba adnak egyéb készülékekhez - a kompenens videó minősége nem lesz megfeleleő...
Megerősítem, ma cseréltem a gagyi rca kábeleimet, valamivel jobbra, akciósan találtam Thomson aranyozott, dupla árnyékolású komponens kábelt (szerintem elfogadható 3700 Ft-os áron), a dvd lejátszás képminősége láthatóan és érezhetően jobb lett a Plazma TV-men. Persze az is biztos, hogy fölösleges a színarany kábel is, ha a lánc egyéb eleme sz.r...
Örülök, hogy bejött a kábelcsere, mert ez is csak engem igazolt. Annyi pénzért nem volt drága! Nekem a 0,75 méteres Dietz 7ezer ft -volt anno. Természetesen az utolsó mondatod is nagyon igaz, miszerint, ha a rendszer eleve rossz, a kábel maga nem tud csodákat tenni, akármilyen is legyen az!
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E
Plazma
erdekes lenne egy probaper a korhatar karika kitalaloja ellen plazmabeeges miatt. meg ugyanze a logok miatt...
mellesleg a crt-n is ottmard az utolso kep par masodpercig, meg vilagit is kikapcsolas utan, csak sotetben kell nezni... amikor bejottek a szines tv-k akkor is volt ilyen beegeses mizeria, foleg a c64 rakotese kapcsan.
Támogatom, vagy írjunk Juszt Lacinak a tévé ügyvédjébe. Biztos kinyomozna valami összeesküvést.
Ma este direkt csináltam egy tesztet. Megnéztem a Star Wars - New Hope-ot (időtartama 1:55) alul-felül csíkkal, miután a THX menűben beállítottam mindent a legoptimálisabbra. Végén dvd kikapcs, én pedig erősen sasoltam a teljes sötétben a hdmi bemeneten adott fekete képet, amin bizony jobban figyelve látszott a két sötétebb csík és a középen világosabb terület. Átkapcsoltam teljes zúmolt képernyős spektrumra és percenként visszakapcsolva ellenőriztem, hogy mikortól válik láthatatlanná a különbség. Szerintem már a negyedik után is csak odaképzeltem a világosabb közepet, de az ötödik után max kontraszton sem láttam már semmi eltérést.
Magam részéről továbbra is állítom, hogy ezzel együtt lehet élni, és kifejezetten élvezem a plazmám képét.
U.i.: néha alacsony kontrasztkülönbségű területeken (pl sűrű homogén füst, vagy köd) bizony láthatóan elkülönülnek a színek, de mivel nem mindenhol jelentkezik egy így, ezért gyanítom, hogy inkább a gyengusz képtömörítési technológiából erednek ezek, semmint a plazma korlátaiból.
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Plazma
Szerintem sem érdemes kompozitba befektetni. Ha nagyon "muszály", akkor valami olcsó sz rt vegyél. Vagy van még egy lehetőség. Csak van otthon valamilyen sztereó, vagy kompozit összekötő kábel. Két (három) ilyen kábel megfelel egy komponensnek. Esetleg a kamerához nem kaptál? Elvileg a HDMI-től nem lesz jobb a komponens.
1. K.-ra nem mindegy, hogy kompozit vagy komponens összeköttetésről beszélünk! Kompozit videó jelátvitellel a lehető legrosszabb képminőséget lehet elérni, míg a komponens-el a legjobbat (természetesen csak szvsz, és analóg jelátvitel esetén).
2. Mint ahogy a minőségi zenehallgatásban sem, úgy a videózás terén sem mindegy milyen minőségű kábeleket alkalmazunk. Komponens videó jelátvitelhez (Y;Pb;Pr) 3RCA-3RCA 75 Ohm impedanciájú árnyékolt koax kábel szükségeltetik (ez alap dolog).
A fentiekből kiindulva pedig, hogy ki-mennyit költ ilyen kábelre az egy másik kérdés, de azon nem csodálkozom, hogy a célra tökéletesen alkalmatlan gagyi 200 Ft-os audió sztereó, és kompozit összekötő kábelekkel - amiket tartozékba adnak egyéb készülékekhez - a kompenens videó minősége nem lesz megfeleleő...
Megerősítem, ma cseréltem a gagyi rca kábeleimet, valamivel jobbra, akciósan találtam Thomson aranyozott, dupla árnyékolású komponens kábelt (szerintem elfogadható 3700 Ft-os áron), a dvd lejátszás képminősége láthatóan és érezhetően jobb lett a Plazma TV-men. Persze az is biztos, hogy fölösleges a színarany kábel is, ha a lánc egyéb eleme sz.r...
Plazma
Tul a karacsonyon arra lennek kivanicsi mikorra varhato valami kovetkezo generacio a plazmakbol, ami lejjebb szoritja a 42"-os plazmak arat?
Mas. Ha adott egy 1024x768-as plazma, akkor megoldhato atmeretezes nelkul egy 720p film lejatszasa ha a forrasnak DVI kimenete van? Konkretan a Pana 42-esre palyazom, csak mehetne meg lejjebb az ara, mivel ev vegere ugyis sokkal jobb cuccok lesznek :-)
Majd a SED és a Lézer TV. Ha igazak a beharangozások, akkor ezek minden más technológiát ki fognak szorítani. Persze ezek hátrányát még senki nem reklámozza, majd csak ha megjelennek az elsők és lesznek tapasztalatok...
Plazma
Legalábbis német fórumokon korábban ilyenek után volt panasz erre. -azonban még itt is inkább akkor, ha napokon keresztül ment ugyanaz (pl. a plazmát tájékoztatásra, reklámra használták sok kontrasztos és statikus képpel, magas fényerőn)Egyéb esetekben én úgy tapasztaltam, hogy a halvány csíkok pár perc alatt eltűnnek.
Plazma
Akkor az a szerelő kicsit mellébeszélt, a fekete sávok nem tudnak beégni.
A fekete tényleg nem tud beégni, de ahol a film megy, az a rész képes veszíteni a fényerejéből, így eltérő módon használódnak a panel egyes részei, ami sötét képeknél látszódhat. Tényleg nem több hónapos tapasztalatból beszélek, de az eddigiek alapján, nincs gondom, ha alkalmanként nem teljes képernyőn használjuk a plazmánkat.
Ha folyamatosan (több mint 12 óra együtemben) ugyanabban a módban nézzük fekete csíkkal (ekkor középen), vagy ugyanazon adóval (ilyenkor a logó, vagy a korhatárkarika helyén), akkor lehet számítani komolyabb problémákra. Legalábbis német fórumokon korábban ilyenek után volt panasz erre. -azonban még itt is inkább akkor, ha napokon keresztül ment ugyanaz (pl. a plazmát tájékoztatásra, reklámra használták sok kontrasztos és statikus képpel, magas fényerőn)
Egyéb esetekben én úgy tapasztaltam, hogy a halvány csíkok pár perc alatt eltűnnek.
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
Plazma
Mi van ha atkapcsolom 16/9-re es ugy nezem. 1-1 filmenel lehet gond (beeges)?
Én nem nézném alul felül fekete sávval,
de ez csak az én véleményem ,meg a panasonic márkaszervíz egyik szerelőéé.Mielőtt megvettem az én plazmámat felhívtam megkérdeztem a véleményét. Ő mondta a fekete sávoktol vagy az oldalsó sávoktol kell igazán félni nem a logotól
elvileg nem. viszont ha sok fekete csikos filmet nezel akkor a feke reszen nem lessz annyira igyenybeve a felulet igy kicsit mas szinu lesz. vagyis nem eg be a csik, hanem a kep tobbi resze valtozik annyira, hogy kesobb lathato lesz.
pont emiatt ha 4:3-as adasokat nezel a menuben az oldalsavo9kat szukre kell allitani. legalabbis apanasonic kezikonyve szerint. ok meg biztosan jol tudjak...
Bocsi azt hiszem egy kicsit megkavartalak benneteket.
En erre gondoltam, a feketetol valo oregedesre.
De azt hiszem most hogy egy kicsit beleolvastam mar ok.
A komponens kabel igazabol azert erdekelt volna hogy ha mondjuk adott
egy ps2 es egy plazma meg egy komponens kabel amivel osszelehet kotni
elmeletileg van egy par jatek aminek jobb a kepe (talan a felbontas lesz jobb?)
God of War, GT4 Usa verzio,....
Ezt olvastam de meg nem talalkoztam olyan emberrel aki probalta is.
Velemeny?!
udVW!
Andras
Plazma
Tehát. Pana S52 Vs Pio DV490 Vs Onkyo DV-SP404EAz Onkyo-ról nem sok mindent találni a neten.
Mindenképp megéri beruházni.
Ezek közül legjobb a Pana,az Onkyo pedig belülről ugyanaz,mint a Pio 490.
Köszi a választ. Asszem elindulok megvenni, mert szabin vagyok.
TV: Panasonic TH42-PV60EH, Panasonic TX-28PS11, DVD: Panasonic S47, Panasonic S295, Sony DVP-S 725D ERÔSÍTÔ: Sony STR-DB 940 QS CD: Harman Kardon HD750 + Ipod Photo + Universal Dock FRONT: Wharfedale Pi40 SUB: Magnat Motion 30-as CENTER, SURROUND: Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 8.1 Hangfalkábel: Audiolink
Plazma
Tehát. Pana S52 Vs Pio DV490 Vs Onkyo DV-SP404EAz Onkyo-ról nem sok mindent találni a neten.
Mindenképp megéri beruházni.
Ezek közül legjobb a Pana,az Onkyo pedig belülről ugyanaz,mint a Pio 490.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
A másik dolog a komponens kábel. Szerintem egy fllért se adj érte! Nekem nagy csalódás volt. Semmivel nem kapsz jobb a képet, mint Scart RGB-n.
szerintem scart rgb-n nem lehet pal-na nagyobb felbontasu kepet atvinni. ha ez a cel akkor erdemes venni.
Plazma
Mi van ha atkapcsolom 16/9-re es ugy nezem. 1-1 filmenel lehet gond (beeges)?
Én nem nézném alul felül fekete sávval,
de ez csak az én véleményem ,meg a panasonic márkaszervíz egyik szerelőéé.Mielőtt megvettem az én plazmámat felhívtam megkérdeztem a véleményét. Ő mondta a fekete sávoktol vagy az oldalsó sávoktol kell igazán félni nem a logotól
elvileg nem. viszont ha sok fekete csikos filmet nezel akkor a feke reszen nem lessz annyira igyenybeve a felulet igy kicsit mas szinu lesz. vagyis nem eg be a csik, hanem a kep tobbi resze valtozik annyira, hogy kesobb lathato lesz.
pont emiatt ha 4:3-as adasokat nezel a menuben az oldalsavo9kat szukre kell allitani. legalabbis apanasonic kezikonyve szerint. ok meg biztosan jol tudjak...
Plazma
Sziasztok.
Újabb hozzászólás a beégésről.
Kb. két hete van meg a PV60am. Bevallom őszintén, nem hallottam előtte a beégésről, mint jelenségről, csak annyit tudtam, hogy nem LCD-t akarok. Amikor elkezdtem olvasni a fórumot kiváncsi lettem.
1. Nem tudom milyen film menüje, kb 5-10 percig a képernyőn(nem direkt, véletlen hagytam ott)
Simán ki lehetett olvasni utánna, jel nélküli AV bemeneten, pl. a Subtitles, Play Movie és Audio Setup menüpontokat.
2. Pana DVD. Mp3 cd be. 1 szám meghallgatása. A Pana logója már ott is volt a képernyő közepén.
3. Hogy senki ne kezdjen parázni, ezek kb 1,5 óra tévézés után eltüntek.
4. Ami viszont aggaszt az a 2.35:1-es filmek két fekete csíkja.
Ui.: Megéri beruházni egy HDMI kimenetes DVD.re? Most Scart RGB van.
Normál dvd filmeknél kijön a különbség?
Mi az a HD felkonvertálás? Onkyo-nál láttam. Onkyo - DV-SP404E. Ez a készülék jó???????
Köszi a válaszokat.
Ui2.:Remélem senkit nem rémisztettem meg a beégéssel kapcsolatban.
ÉRTSD MÁR MEG VÉÉÉGRE !!!!!
Azok a k*rva fekete sávok nem tudnak beégni , mi ebben a felfoghatatlan, melyik barom mondta neked, hogy a fekete is be tud égni. csak a fényes képpontok pl. fehér logók feliratok égnek be.
A másik ha egy kicsit utánaolvastál volna a dolgoknak tudnád, hogy az újonnan vásárolt plazmák fényerejét és kontrasztját az első időszakban vissza kell "illik" venni, ezt hívják "bejáratás"-nak. Ezzel te is elkerülhetted volna a ghost efektust ami nem egyenlő a beégéssel.
"Ui2.:Remélem senkit nem rémisztettem meg a beégéssel kapcsolatban"
DE !!! ráadásul feleslegesen, ez a beégés dolog már egy lerágott csont, a mai panelek általános használat melett már nem tudnak beégni.
Én ezen TV-zek, DVD-zek, valamint mostanában már ritkábban de a PS-t is ezen nyomom, jelét nem tapasztaltam ghost-nak, nemhogy beégésnek.
Kedves Angyisz.
Köszönöm szépen a csodálatos hangnemben leadott válaszodat a beégéssel kapcsolatban.
Egyébként a kontraszt és a fényerő is 50% alatt van.
Azt írtam le amit láttam, amik (legyen az beégés vagy ghost effect) el is tüntek.
Na mindegy.
Ha viszont ennyire belelendültél, akkor válaszolhattál volna a HDMI kérdésemre is, ami tényleg
kérdés volt, nem pedig egy megállapítás, ami kezdeti tudatlanságomból fakadt.
Tehát. Pana S52 Vs Pio DV490 Vs Onkyo DV-SP404E
Az Onkyo-ról nem sok mindent találni a neten.
TV: Panasonic TH42-PV60EH, Panasonic TX-28PS11, DVD: Panasonic S47, Panasonic S295, Sony DVP-S 725D ERÔSÍTÔ: Sony STR-DB 940 QS CD: Harman Kardon HD750 + Ipod Photo + Universal Dock FRONT: Wharfedale Pi40 SUB: Magnat Motion 30-as CENTER, SURROUND: Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 8.1 Hangfalkábel: Audiolink
Plazma
DE !!! ráadásul feleslegesen, ez a beégés dolog már egy lerágott csont, a mai panelek általános használat melett már nem tudnak beégni.Én ezen TV-zek, DVD-zek, valamint mostanában már ritkábban de a PS-t is ezen nyomom, jelét nem tapasztaltam ghost-nak, nemhogy beégésnek.
Ahhoz képest 2 tvárus "ismerősöm" is van, mindkettőnél volt már elég sok PV60-as beégve.
Ráadásul kollega PV60-asán is látni Ghostingot, még ha el is tűnik egy idő után. Bezzeg a régi PA50-esén tényleg nem volt egy fikarcnyi ghosting sem.
Ennyit az új panelek fejlődéséről.
Arról nem beszélve, hogy állítólag az új Pio-kkal is gond van etéren.
Az én LG PC1R-emről nem is beszélve.
Plazma
Sziasztok.
Kb. két hete van meg a PV60am. Bevallom őszintén, nem hallottam előtte a beégésről, mint jelenségről, csak annyit tudtam, hogy nem LCD-t akarok. Amikor elkezdtem olvasni a fórumot kiváncsi lettem.
1. Nem tudom milyen film menüje, kb 5-10 percig a képernyőn(nem direkt, véletlen hagytam ott)
Simán ki lehetett olvasni utánna, jel nélküli AV bemeneten, pl. a Subtitles, Play Movie és Audio Setup menüpontokat.
2. Pana DVD. Mp3 cd be. 1 szám meghallgatása. A Pana logója már ott is volt a képernyő közepén.
Mi az a HD felkonvertálás? Onkyo-nál láttam. Onkyo - DV-SP404E. Ez a készülék jó???????
Köszi a válaszokat.
ÉRTSD MÁR MEG VÉÉÉGRE !!!!!
Azok a k*rva fekete sávok nem tudnak beégni , mi ebben a felfoghatatlan, melyik barom mondta neked, hogy a fekete is be tud égni. csak a fényes képpontok pl. fehér logók feliratok égnek be.
A másik ha egy kicsit utánaolvastál volna a dolgoknak tudnád, hogy az újonnan vásárolt plazmák fényerejét és kontrasztját az első időszakban vissza kell "illik" venni, ezt hívják "bejáratás"-nak. Ezzel te is elkerülhetted volna a ghost efektust ami nem egyenlő a beégéssel.
"Ui2.:Remélem senkit nem rémisztettem meg a beégéssel kapcsolatban"
DE !!! ráadásul feleslegesen, ez a beégés dolog már egy lerágott csont, a mai panelek általános használat melett már nem tudnak beégni.
Én ezen TV-zek, DVD-zek, valamint mostanában már ritkábban de a PS-t is ezen nyomom, jelét nem tapasztaltam ghost-nak, nemhogy beégésnek.
TV:Panasonic TH-50PV70 TV2: Panasonic TH-42PA50 TV3: Samsung Plano WS-32Z068P Receiver: Sony STR-DB790 QS 6.1 Front: Wharfedale Diamond 9.2 Center: Wharfedale Diamond 9CM Rear: Wharfedale Diamond 9.1 Rear Center: Sony SS-CN225 Subwoofer: Klipsch RW-8 Reference DVD: Denon DVD-1730 VCR: Thomson VPH6950G Konzol: Playstation 3 Scart: Hama ProClass Gold Távirányító: Sunwave SRC-3000B Playstation 3 ID: angyisz weboldal: www.angyisz.eoldal.hu
Plazma
Egy kérdés/kérés: nincsen valakinek felh.leírása (manuál) az LG 42pc1RR plazmához magyarul?
Elore is koszonom.
White
Plazma
Sziasztok.
Köszi a válaszokat.
Plazma
1. Tudom mi a különbség a kompozit és a komponens kábel között. De, hogy Te is és mindenki megértse mire gondoltam, leírom részletesebben. Tehát, van 1 db, azaz egy darab sztereó összekötő kábelünk. Annak a végén van 2 db, azaz kettő darab RCA dugó. Összesen tehát a két végen 2-2 db dugónk. Ez eddig gondolom világos. A vezeték egyik végén található dugókat bedugjuk a tv hátulján található Y és PB aljzatokba, majd ezután a dvd hátulján is bedugjuk az Y-ba és a PB-be. Természetesen nem felcserélve a két vezetéket. Most jön az, ami Téged megzavarhatott. Fogunk még egy másik olyan kábelt, aminek van legalább 1-1 RCA a két végén. Ez akár lehet is egy kompozit kábel. Vagy nem? Ez is betuszkoljuk a tv és a dvd PR jelölésű aljzataiba. Ha a másik egy sztereó kábel, akkor azzal is kipróbálható. Hangsúlyozom: KIPRÓBÁLHATÓ! Szerintem így már érthető, csak olyan dedósnak tűnik, meg hosszú. Nem gondolod?
2. A kábelvásárlással kapcsolatban szintén egyetértek Veled. A minőséget meg kell fizetni, nem mindeg, hogy miből van az a drót. Tapasztalatot a következő kábellel szereztem. KáCsa kábelek Silver Line szériájának komponens videó jel kábele, 75 Ohmos ezüstözött SPC réz vezetővel, kétszeresen árnyékolt, 3*6 mm-es külső átmérővel, gyöngyház fehér színű PVC köpennyel. Aranyozott, teflon szigetelésű, fémházas, gyöngyház színű, piros, kék és zöld színjelölésű RCA dugókkal szerelve, 1 méter hosszú kivitelben. (A kácsáról bemásoltam.) Közel 9 ezer forintért. Hát nekem nem jött be. A kb. 4 éve a Praktikerben vásárolt nagyjából 10 mm külső átmérővel rendelkező Scart kábellel ugyanolyan képet láthatok. Szerettem volna a progresszív kép előnyeit fellelni, de nem láttam meg. Gondolok itt a dőlt egyenesek nem cikk-cakkos szélére. Cikk-cakk nélküli progresszív(?) képet VGA bemenetről tudtam csak elérni.
Én ezt anélkül is így értettem, mielőtt leírtad ezt a hosszút. Engem csak az "zavart" meg, hogy azt írtad idézlek: "szerintem sem érdemes kompozitba befektetni", holott komponensről volt szó előzőleg.
Természetesen kipróbálható mindennel aminek RCA-RCA a vége, csak így az ember egy nem reális értékű képet fog eredményül kapni, mert attól, hogy a sztereó audió kábel csatlakozója kompatibilis a komponens videóéval, az nem azt jelenti, hogy az a kábel a célnak megfelelő.
Nekem Dietz komponens kábelem van (OFC réz belső, réz árnyékolás, aranyozott dugók) + Monitor scart kábel (szálanként is árnyékolt, aranyozott) az RGB jelátvitelhez, de esetemben komponens kábelen keresztül minőségben jobb képet kapok: élesebb, kontúrvonalak mentén kevésbé zajos a kép, ami főleg közelről látható.
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E
Plazma
Egesz konkretan ugye TH-42PV60-ra gondolok. Kerdes, hogy tud-e 40e Ft-al tobbet, mint az LG - 42PC3R?