Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

HelloMár lentebb is írta valaki, hogy a THX-es lemezeken (StarWars, Indiana J.) található egy elég jó programocska (THX optimalizáló) amivel belőheted a hangot és a képet is. Én tegnap tettem meg az Episode III-as lemezzel.
Üdv, G

Olvastam lentebb, de ez miatt nem fogom megvenni az érintett lemezeket.

pgab
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: pgab »

Nem tud valaki konrétan olyan programot, amit CD-re kiírva és dvdlejátszón keresztül a tv-t be lehet állítani. Értem itt ezalatt a fényerőt, kontrasztot, színeket. Tudo, tudom google, de hátha kapásból tud valaki ilyet. A lustaság

Hello
Már lentebb is írta valaki, hogy a THX-es lemezeken (StarWars, Indiana J.) található egy elég jó programocska (THX optimalizáló) amivel belőheted a hangot és a képet is. Én tegnap tettem meg az Episode III-as lemezzel.
Üdv, G

kikoli
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: kikoli »

"a szintartomany szukossege is a kulonbozo scalerek-nek tudhato be. nativ 1024x768-as felbontason, lanczos scaler algoritmussal es sw yuv->rgb32 konverzioval, direct rgb driver-el hajtva van a legjobb kepe." 
Hát ez szép volt. Magyarul nincs meg?

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Nem tud valaki konrétan olyan programot, amit CD-re kiírva és dvdlejátszón keresztül a tv-t be lehet állítani. Értem itt ezalatt a fényerőt, kontrasztot, színeket.
Tudo, tudom google, de hátha kapásból tud valaki ilyet. A lustaság

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Plazma

Hozzászólás Szerző: ricfiam »

"a szintartomany szukossege is a kulonbozo scalerek-nek tudhato be. nativ 1024x768-as felbontason, lanczos scaler algoritmussal es sw yuv->rgb32 konverzioval, direct rgb driver-el hajtva van a legjobb kepe."

Hát ez szép volt. Magyarul nincs meg?

anubis

Plazma

Hozzászólás Szerző: anubis »

Tehát nekem két problémám maradt a készülékkel:
-sajnos még ennek a TV-nek sincs elegendő színtartománya, ezért bizonyos megvilágítási körülmények között észrevehetően "mesterkélt" lesz a kép.
-a kép élességállítás szerintem nem eléggé szofisztikált algoritmus szerint megy: ez mind a közeli, de mozgó alakok, mind a háttérben látható bizonyos képek esetén megfigyelhető (pl. fák lombja, homokos talaj, stb.), engem ez zavar a leginkább.

erosen imho ez nem a tv hibaja hanem a meghajto keszuleke. hasonlokat en is tapasztaltam amikor ati vga-val hajtottam, de parhelia-val, de meg g400-al is olyan kepe van, mint az eletben. es meg hd anyag sem kell hozza eleg egy jo minosegu dvd rip. a 720p-s gladiator, amikor az elejen repulnek a tuzes nyilak meg a gorogtuz vagy a microcosmos 1080i egyszeruen brutalis rajta.

a szintartomany szukossege is a kulonbozo scalerek-nek tudhato be. nativ 1024x768-as felbontason, lanczos scaler algoritmussal es sw yuv->rgb32 konverzioval, direct rgb driver-el hajtva van a legjobb kepe.

Hát, számítógéppel összekapcsolva biztos így van.
Viszont normál TV-t nézve, vagy asztali dvd playerrel sajnos nem tudsz variálni semmit. Ezeknél a műsoroknál meg nekem néha zavarják a szemem az említett képhibák. Szerencsére nem minden filmnél (értsd: fényviszonyok és kép) jelentkezik a hiba -legalábbis túlzottan zavaró mértékben.

Na, majd a lézer tv biztos sokkal tökéletesebb lesz az ígéretek szerint, addig meg ez is megteszi.

Bkori
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bkori »

Ehhez a témához én is hozzá szólok akkor.

Az első 50 órában a logo maradékok és a fekete csík alul felül nálam látszott, a DVD játékos képernyőfeliratai, sőt még a TVmenűje is.
De ezek kb 5 perc után eltüntek a fekete háttérnél, ha pedig programot néztem rajta, már kb 5 sec után, látható nyoma nem volt ezeknek.
A műsorokat nem szeretem torzítva nézni, ezért a 4:3-at egyszerűen kinagyítom, alját tetejét levágja, igazából ha nem a hírtv-t nézi valaki akkor nem hiányzik a kép alja teteje.

Most hogy már legalább 100 órát ment a készülék se a lejátszó menü, se a TVmenű, se a logok, semmi nem marad benne még egy kicsit sem, normál használatnál.(ismétlem kinagyítva nézem a logós tv müsorokat a sárga 12es karika egy pici cikke látszik csak)

XBoxot még nem próbáltam, csak egy kicsit hogy mégis hogy néz ki rajta, a fényerőm meg a kontrasztom még mindig 50 alatt van.
200 óra után megpróbálom nagyobbra állítani, majd akkor is írok véleményt.

Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Plazma

Hozzászólás Szerző: Petike »

Nem tudom ki hogy van vele, de én inkább arra használom a plazmát, amire kitalálták: NÉZEM. (bekapcsolva) :kiraly:
Aki a beégés-rettegésben leli örömét, tegye, ha neki úgy jó.
(vetítés alatt még egyszer sem variáltam azon, hogy jaj mi lesz, most durran a lámpa , stb..., de még sok hasonló példát említhetnék. )
jó holmi ez a kis pana plazma....
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 Christie HD14K-M+Griffyn4K32RGB HC Cseneles Edition Pana PT-RQ13 SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: V_Karesz »

Nem örűlnék, ha mindig ennyire kellene tartanom a beégéstől.
Pedig jobban teszed ha tartasz tőle
Én sajnos nem tudok nyugodtan nézni egy műsort, folyton állítom a nagyítást, hogy elmozduljon a logó

Szerintem is kicsit túl van lihegve ez a beégés elleni probléma. Nem tudom az LG-nél mi a helyzet, de a PV60-nál bízom benne, hogy nem véletlenül hagytak ki minden beégés védelmi programot. Talán azt jelenti, hogy nincs ebből komoly probléma.
Nem használok zoom-ot sem, csak a fényerőt, meg a kontrasztot vettem 50%-ra. Nekem ez elégségesnek tűnik. Ha pár percig mégis ott marad a logo a tiszta fekete háttéren, ám tegye... Nem azért vettem a tv-t, hogy fekete hátteret nézzek rajta.
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: aurum »

-sajnos még ennek a TV-nek sincs elegendő színtartománya, ezért bizonyos megvilágítási körülmények között észrevehetően "mesterkélt" lesz a kép.
-a kép élességállítás szerintem nem eléggé szofisztikált algoritmus szerint megy: ez mind a közeli, de mozgó alakok, mind a háttérben látható bizonyos képek esetén megfigyelhető (pl. fák lombja, homokos talaj, stb.), engem ez zavar a leginkább.

erosen imho ez nem a tv hibaja hanem a meghajto keszuleke. hasonlokat en is tapasztaltam amikor ati vga-val hajtottam, de parhelia-val, de meg g400-al is olyan kepe van, mint az eletben. es meg hd anyag sem kell hozza eleg egy jo minosegu dvd rip. a 720p-s gladiator, amikor az elejen repulnek a tuzes nyilak meg a gorogtuz vagy a microcosmos 1080i egyszeruen brutalis rajta.

a szintartomany szukossege is a kulonbozo scalerek-nek tudhato be. nativ 1024x768-as felbontason, lanczos scaler algoritmussal es sw yuv->rgb32 konverzioval, direct rgb driver-el hajtva van a legjobb kepe.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: aurum »

tegnap neztem valami filmet az mgm-en 16:9-es keparannyal, alul/felul fekete csik. aztan atkapcsoltam hdmi2 bemenetre es a fekete csikok ott maradtak

szerencsere kb 5 perc alatt szepen eltuntek...

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Én sajnos nem tudok nyugodtan nézni egy műsort, folyton állítom a nagyítást, hogy elmozduljon a logó :kiraly:

Nálam egész nap ment a minimax, most néztem a logonak nyoma sincs

Nekem napi 8 órát megy a tv (Pana 42PV60). Az egyik éjszaka kikapcsoláskor vettem észre a National Geographic logóját, de azóta eltűnt. Csak korom sötétben látszott! Nem lehet, hogy ez a beégés dolog túl van lihegve? A Panasonicnál. Az Lg-t nem ismerem, nem is fogom. A családban egy LG RC185 Multi DVD felvevő+video készülék van és egy rakás sem ér. Folyamatosan lefagy, most az 1/4 részben megírt lemezt sem lehet belőle kivenni.
Én a tv-t auto képméret arányban nézem. Így a logók gyakran lemaradnak és a képarány is megfelelő. A folyamatos ugrálás engem másokkal ellentétben egy percig sem zavart.

kikoli
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: kikoli »

Én sajnos nem tudok nyugodtan nézni egy műsort, folyton állítom a nagyítást, hogy elmozduljon a logó

Nekem PV60 van pár hónapja. De talán 2x ha néztem 5 percet logóval. Zoom2 vagy hárman szoktam tévét nézni. 16:9-es filmeket is csak automatikus vagy teljes képet kitöltve szoktam nézni. Napi 10 órát megy a tv. sokszor csak háttérnek. Igen én tartok a beégéstől! Viszont sokan mondták minek veszel plazmát az csak fűt? A tapasztalatom az,hogy a PV60 nem fűt. pár óra használat után nézem de nem meleg mint a boltokban a többi készülék. A ventilátoroknak meg nincs nagy hangja. Csak kb 3mp-ig hallom amikor bekapcsolom és felpörög utána nem.

senna
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: senna »

Nálam egész nap ment a minimax, most néztem a logonak nyoma sincs
TV: Panasonic TH-37PV60E, Erősítő: Yamaha RXV-450, DVD: Panasonic S75, VHS: Panasonic NV-HD642, Hangfalak: Clarus Charon 5.1 Plusz

Falconer
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Plazma

Hozzászólás Szerző: Falconer »

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

-beégés: sajnos biztosan van ilyen probléma, sötétben, jel nélküli bemenetre kapcsolva, közelről megfigyelhető halványan pl. a Duna TV logójának maradványai, a TV2 "narancs alapon óra kijelzése", stb. Viszont úgy látom, hogy -egyelőre- ezek a beégések pl. hosszabb dvd-zés után halványodnak, eltűnnek.
Örömmel látom, hogy végre van olyan ember rajtam kívül, aki látja ezeket a maradványokat Pár hete úgy jártam, hogy az asszony nézte a VIVA tv-t és 3 órán keresztül kint volt a 12-es karika Máskor sose nézek folyamatosan ilyet, de most nem vettem észre és meg is lett az eredménye, azaz nem bírtam eltüntetni a pár perces hangyázással, de a fehérmosással sem. Teljesen elkeseredtem, mondom ok veszek LCD-t nincs mese... Aztán minden nap figyeltem és mintha egyre halványulni láttam volna, de gondoltam csak bebeszélem, aztán mostanra teljesen eltünt.

Sajnálom, ha ilyen komoly nyomot hagyott az a 3 óra VIVA. Nem örűlnék, ha mindig ennyire kellene tartanom a beégéstől. Valamelyik nap nálunk és "véletlenségből" több mint 4 órán keresztűl ment a TV2. Utána én is megijedtem, mert maradt egy halvány világosabb szellemkép ott ahol a logo van. Azonban kb. 15 percet használtam teljes képernyős műsoron, és eltűnt a nyoma. Asszem ez még oké, főleg hogy alig 50-60 óra van a plazmámban. :kiraly:
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)

anubis

Plazma

Igen, leginkább emiatt nem vettem lcd-t. A nagyon drága top lcd-n is vacak volt a finom árnyalatok megjelenítése. Olvastam a hdmi 1.3-ról 1 cikket, aszerint az azzal kompatibilis készülékek már a teljes colour gamut-ot le fogják tudni elvileg fedni, remélhetőleg a színárnyalatok elegendő számával. Sajnos a 3x8 bit marhára nem elég. Talán majd a 3x16 bit... Ez az átka a digitális képeknek... Sajnos a mai dvd-k azokon a készülékeken sem lesznek tökéletesek. Talán majd a blue ray utáni technológia, meg a full hd tv.

Falconer
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Viszont mind2 jelenség minden általam látott MM-ben forgalmazott 42"-os TV-nél legyen az plazma, vagy lcd megfigyelhető.

Ps: Nem tud valaki letölthető teszt ábrát, filmet, akármit a TV precíz beállításához?
Köszi előre is!

Ezek a hibák sajnos tényleg megvannak minden plazmánál, az LCD-nél talán mégjobban láthatóak, az arcokon főleg, hogy túl "digitálisak". Képtelen árnyalni a készülék, a finom átmenetek csúnyák rajta.
Ha megfigyeled amikor olyan képet mutatnak egy filmben, ahol mondjuk az égbolt kék és finom az átmenete egy világosabb kékbe, az se folyamatos átmenet, hanem csíkos Ezeket én már megszoktam, sajnos így kell elfogadni.
Beállító dvd-t már készítettem, amivel szépen középre húztam a képet, mert nem volt ám ott a HDMI-re kötött DVD képe, de minden felskálázott felbontás máshova kerül, szóval csak az adotthoz lehet belőni amit éppen használni kívánsz.

anubis

Plazma

Megkérdeztem a Panasonic-ot is beégés témában: azt a szerintem megnyugtató választ kaptam, hogy a PV60-nak van beégés elleni védőáramköre, másrészt minimum 24 órán át kell statikus képpel hajtani a tv-t ahhoz, hogy ilyen probléma legyen. A 4:3 és a 16:9-nél szélesebb kép miatti fekete sávok sem gond ezen okokból kifolyólag.

Átmenetileg egyébként egyértelműen "nyomok" maradnak a képernyőn, de ez csak közvetlen közelről, sötét szobában, sötét, jel nélküli képernyőn figyelhető meg. Normál képjel mellett, közelről sem észrevehetőek a korábbi kép nyomai. Némi idővel, teljes képernyőt kitöltő, változó képet nézve ezek a "maradványok" eltűnnek. (én nem használok "elmosó" ábrát erre a célra)

Viszont mind2 jelenség minden általam látott MM-ben forgalmazott 42"-os TV-nél legyen az plazma, vagy lcd megfigyelhető.

Ps: Nem tud valaki letölthető teszt ábrát, filmet, akármit a TV precíz beállításához?
Köszi előre is!

Falconer
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

-beégés: sajnos biztosan van ilyen probléma, sötétben, jel nélküli bemenetre kapcsolva, közelről megfigyelhető halványan pl. a Duna TV logójának maradványai, a TV2 "narancs alapon óra kijelzése", stb. Viszont úgy látom, hogy -egyelőre- ezek a beégések pl. hosszabb dvd-zés után halványodnak, eltűnnek.
Örömmel látom, hogy végre van olyan ember rajtam kívül, aki látja ezeket a maradványokat Már régebben leírtam én is ezt, de akkor viccesen valaki megjegyezte, hogy majd hoz a NASA tól űrteleszkópot, hogy ő is lássa. Ezek szerint nem annyira nehéz észrevenni. Valójában ezek nem igazi "beégések", mert onnan nevezhetjül annak, amikor már nem tünnek el. Valaki írta, hogy 25 perc dekstop után sem látott semmit, hát őt csak sajnálni tudom.... Én 2 perc után is tudom prezentálni, hogy bizony ott maradt a nyom. De hangsúlyozom, ezek mind el is tünnek, ha más műsoranyag kerül oda.
A szélesvásznú filmek után is látni alul felül a sötétebb csíkot, de az is eltüntethető, csak nem szabad elhanyagolni, mert lehet hogy idővel rögzülnek. Mint már korábban leírtam, este kikapcsolás előtt minden alkalommal pár percig járatom egy manuálisan behangolt üres csatornán, ahol csak a "hangyák" szaladgálnak és ez teljesen eltünteti a napi nyomokat. Persze ez nagyban függ a nyom erősségétől, mennyi ideig volt ugyanott stb... Pár hete úgy jártam, hogy az asszony nézte a VIVA tv-t és 3 órán keresztül kint volt a 12-es karika Máskor sose nézek folyamatosan ilyet, de most nem vettem észre és meg is lett az eredménye, azaz nem bírtam eltüntetni a pár perces hangyázással, de a fehérmosással sem. Teljesen elkeseredtem, mondom ok veszek LCD-t nincs mese... Aztán minden nap figyeltem és mintha egyre halványulni láttam volna, de gondoltam csak bebeszélem, aztán mostanra teljesen eltünt.

Falconer
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

... Nálam a 42PV60-as plazma,Denon 1920-al,a 37PV60-as pedig,Pioneer 490-el van összekötve. 
Üdv.:Bruno

Igazából nem ide tartozik , ne toljatok le: A Pio-val, vagy a Denonnal jobb a kép? Csak egy szót kérek válaszul!

Persze hogy Denon, nekem is 490-es Pio van, de ez életem legrosszabb dvd-je, senkinek nem ajánlom! Csak a HDMI miatt vettem meg, mert gyorsan kellett valami a plazmához, de amint tudom lecserélem. A felskálázott képe, egyáltalán nem jobb, mint a plazmám saját scalere. Ezen kívül van még pár hibája

Bkori
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bkori »

Én nem tapasztaltam ilyent, de mondjuk nálam a beépített hangszórók vásárlás óta ki vannak kapcsolva.
ez az érdekes de nem tudtam kivinni az erősítőre a hangot sem belőle....szerintem összefügghet a dolog..

Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Denon.
Pioneer :kiraly:

Denon
- bár a piót csak ideképzeltem -

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Denon.
Pioneer

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

... Nálam a 42PV60-as plazma,Denon 1920-al,a 37PV60-as pedig,Pioneer 490-el van összekötve. 
Üdv.:Bruno

Igazából nem ide tartozik , ne toljatok le: A Pio-val, vagy a Denonnal jobb a kép? Csak egy szót kérek válaszul!

Denon.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”