Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sennheiser fejhallgatók

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A HD 570-es klasszikus zenére (mint típusneve is jelzi) elmegy. Egyébként kiemelése van a 6-10kHz-es tartományban, valamint gyenge a mélyátvitele.
Jó szívvel nem tudok mást ajánlani helyette, mint az 590-est. (Fenti hibáktól teljesen mentes, a klasszikustól a házimoziig - VIRTUAL CINEMA - kifogástalan, hatalmas hangerőre képes, jó tér, kis torzítás mit mondjak még?)
A Technics annyiból jöhet szóba, hogy kevesebbet buksz, amikor rájössz, hogy nem az igazi. Egyébként tisztán rock/pop/stb műfajra rendszertelen használat mellett lehet, hogy megfelel. (Mindaddig, míg meg nem hallgatsz egy igazi fülest.)

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

Ismeri valakia Sennheiser HD 570 Symphony-t ?
vagy KOSS R-80 :smile47:

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

baz fáradt vagyok - TECHNICS :smile41:

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

Másik hasonló topicból másoltam - szal az 'EZ'-el a TECHNICS 800-asra utaltam....

Tehát TECHINCS 880 (+800) -as... ezekről ha vlki tud vlmit... :smile42:

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

Sok nézelődés után (sajnos csak adatok/vélemények alapján) ez tűnik nagyon yónak, vagy méginkább a TECHNICS 880-as...
( http://jubilee.silicon.hu/cgi-bin/video ... talog/1038 )

Erről van vlkinek TAPASZTALATA/véleménye ??? :smile47:

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

ja és az sem lenne baj ha inkább zárt de legyen igen keényelmes.
Tényleg olyan rosszak a Sony Fejhalgatók pl:
MDR-cd480,380?? :smile47:

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

Charlie
"A Beyernek a mélyeit szokták dícsérni, az AKG-nek a térhatását a Sennheisernek meg az alacsony torzítását. "

Én is egy fülest akarok venni. De akkor most melyiket.
Főleg prgrsszív rock és komolyzene hallgatásához.
CD és SACD és dvd-audió formátumot is hallgatok. Egy Sony S-MAster erősítőm van. Állítólag a Sony erősítők kicsit kiemelik a felső sávot, ezt a hangfalválasztással kapcsolatban olvastam.
Kérlek segítsetek ezeknek a fényében mit javasoltok
Ár 20-30e kategória.
Előre is kösz a segítséget
:smile47: :smile47: :smile1:

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

Newman,
egy időben én is bíztam a Technics-ekben, de aztán az első meghallgatáson levontam, hogy nincs igazi mélyük, se térhatásuk. A helyzet az, hogy a /hangszóró/ fejhallgató kérdés már egy kicsit művészet, igazán csak a már említett cégek mozognak a témában otthonosan. A frekimenet ügyben meg végképp ne higgy a katalógusnak. (The reality is 40-50Hz)
Én mindenkinek javasolnék egy félórás tesztet a legközelebbi MM-ban, ott egyből kiderül mit ér egy márkanév vagy egy katalógus adat.
Szerintem (sajnos) 30e alatt nincs korrekt füles.
A "DVD-AUDIO-READY"-t pedig soroljuk az aktuális marketing fogások közé.(A gondok az alsó 10 oktávban vannak, nem pedig felette.)

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

Hi Newman!

- Haat pontosan nemtudom, de ugy dec. elso feleben jelent meg az a szam amelyikben a 3. teszt CD volt.

Tami

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

Kösze!!!!!!!
És hányadikán jelenik meg a lap kb.? Mert ezért min. megveszem!!! ThnaxXx!
BUÉK!!!

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

Hi!

- A sztereo magazinnak epp most jelent meg a harmadik olyan CD melleklete ami ilyen es hasonlo teszthangokat tartalmaz, ha masert nem de ezert mar megeri megvenni (persze nem mindenkinek Jah es a 'kiado' tulaja be is mondja hogy milyen frekis hang fog szolni..

Tami

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

DVD Audio ready, ez tetszik
:smile8:

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

Azért ne feledkezzunk meg a KOSS fejhallgatókról sem...

Pl. a KOSS Porta Pro legenda a maga kategóriájában

http://www.hama.hu/products/koss/index.html

A teljes választék nincs fenn, a koss.com-on viszont megtalálod az osszes modellt.

Sanyi

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

Mintha említették volna Techincs-et (RP-FDA100) és én előhorgásztam a 2002-2003-as katalógusaimat és ez baromi jól néz ki na jó ez nem első szempont, de akkor is és 3Hz-100KHz-ig megy! Nyitott, 56mm teljessávú hangszóró van benne és egy 26mm szupermagas sugárzó! Persze DVDAudio ready! És a kérdés kinél van Technics? Csak kíváncsiságból, mert ez bizzos a csúcsmodell lesz!

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

csá
nekem Sennheiser 600 van és csak jokat tudok mondani rola rengeteget vaciláltam annak idelyén én is hogy mit szeressek de ennél maradtam és nem is bántam meg
ennél jobb hangot dinamikustol még nem halottam
de sajna a kábel megadta magát kontakthibás lett
szerintetek milyen kábelt vegyek hozzá
1. eredeti ( nem tünik egy hi-end minöségnek )
2. valami hi-end hangszoro kábelt amit hosszabb ra is tudok vágatni de nem ismerek olyan kábelt ami megfelene a fejhalgatonak mert hát ott a fizikai tulajdonságok nem ugyanazok mint a hangszorok stabil elhelyezésénél (sok jo kábel tul vastag/merev )

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

A teszt CD-re rá van írva, hogy melyik track hány Hz-es. Ha a netről letöltöd akkor is úgy kell megírni, hogy tudd melyik track melyiket tartalmazza. Hallás után elég nehéz.

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

Jó-jó ilyen wav-jaim vannak is! Pld. THX - Ultimate Subwoofer Test (+AutoHiFi & Velocity Elements of Sound Audio), de honnan tudjam én azt, h ami épp szól hány Hz, csak érdekességből gondoltam megkérdezem, ha még ezt vki tudja, hogy vmely prog méri, h mennyi az aktualis freki tartomány ami épp szól írja meg plz. de már off felé megy a kanyar!
ui: az egyik Resonance Test-ben (sub)!! A legelején baromira mozog a sub-on a membrán és alig lehet hallani vmit! Aztán a membrán egyre csak "lenyugszik" és egyre hangosabbak a mély hangok!

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

Nem tudom Charlie mire gondolt de szerintem egy egyszerű színusz jel megteszi. Még a netről is le lehet szedni mérőhangokat. 10Hz-től 20Khz-ig wav-ban. Azt megírod CD-re és máris hallhatod (ha hallod), hogy mely frekiket viszi át a fejhallgató (hangfal) és milyen torzítással.

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

Charlie!!!!!
De jó, h szóba hoztad ezt a teszt CD-t!! Én már régóta keresek ilyet (milyen anyag van a CD-n vagy megteszi egy sima Matrix is egy progival ami mér), vagy vmi progit ami kiméri a fülesnek vagy subnak/hangfalaknak a valós freakvencia tartományát! Tudtok ilyenről?
Ez a "lágy"-"bársonyos mélyei" eszméletlen, milyen kifejezéseket írtok le!

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

Bár az itt írókhoz képest én kevesebb vagyok, de én is minőségi fülest akartam de max 8000 ig.
Elmentem,mert ráértem hallgatni, főleg hordozhatóhoz lett volna, és mellesleg hifihez. El is mentem, és a neten 2 modellt a 437-est (kb 5700) és az Evolution series alapját néztem ki (asszem 8 K). Elkezdetm hallgatni, klasszikus, és picit keményebb zenével , először a 437-et, kérdeztem a boltost (Basys nagyon bírom őket igen krrektek) hogy szerinte melyik a jobb, azt mondta majdnem ugyanaz.
Meghallgattam mind2-őt, és nekem a 437 sokkal jobban tetszett, mondtam is neki erre elmondta, kiváncsi volt mennyire adok a "sznobságokra" hogy a drága jobb, ugyanis szerinte a 437 jopár drágábnál is jobban szól, és nekem is ez volt a véleményem. Szóval megvettem, és szerintem eszméletlen. Nem is tudom elképzelni hogy szólhat egy sokkal drágább. De engem már ez is meggyőzött. :smile15:

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

Sajnos a gyári frekvencia átvitel adatok nem megbízhatóak, max arra jók, hogy MÁRKÁN BELÜL összehasonlíthatsd, melyik jobb vagy rosszabb.
Egy fejhallgató kiválasztása legalább olyan nehéz, mint egy hangfalé, az A/B teszt sem kivitelezhető, illetve belépnek újabb problémák: súly/ergonómia stb.
Nekem a végső lökést a HD 590 lágy, szinte bársonyos mélyei adták meg. (Ez pl a 570-esből hiányzik.)
Teszt CD-vel hallgatva 25Hz-től él, és mentes a tömeg fejhallgatók 100Hz körüli kiemelésétől (álbasszus).
A puha fejpárna ellenére 1 óra elteltével már nagyon lekívánkozik az ember fejéről. (Sajnos a leszorító/elszeparáló erő összefügg a jó mélyátvitellel, pl az említett 570-esé kevésbé szorít.)

Egyébként mindhárom márkát (AKG, Bey., Senn.) forgalmazza a MédiaMarkt (az 590-est 38 körül láttam náluk.)

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

Hogy hallod-e azt nem tudom. Próbáld ki egy tesztlemezzel, hogy meddig hallod a magas hangokat. Egy átlag felnőtt ember a 18Khz-et már nem hallja. Viszont ezek az erősítők azért visznek át 100Khz-ig mivel a hangok felharmonikusai ebbe a sávba tartoznak és a DVD-Audio és az SACD kihasználja ezt a frekisávot is. Más kérdés, hogy ezt sem hallod inkább érzed. Ez a high-end.

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

Háát, ez az nem akarok rá olyan sokat költeni a 600 már túúl sok!! 570 a min. nálam, de 590-re (audiophile) fáj a fogam arra meg még gyűjthetnék!
Számítógéphez kell, de igényes vagyok ennek ellenére, nem kell a gagyi, most egy Sony MDR-P1-et használok!

Live!5.1 oem van a gépbe VideoLogic Sirocco Crossfire hangrendszerrel! VL erősítőjébe kötném a fülest (vagy hangkártyába??? van különbség, a VL erősítője zajokat is szűr nem vagy ez hülyeség?)
Előkaptam a leírást és felfedeztem ezt az erősítőnél: 3Hz-100000Hz!!!
Ez létezik, mondjuk egy olyan fülest kötök rá 12-38000 Hz-es akkor meghallom azokat a hangokat a megfelelő forrást hallgatva, tehát akkor ez erősítő+füles nem lesz szűk keresztmetszet? És hallom majd azokat a +magas mélyeket? (ha még jó a fülem, mert ez hallható tartomány 20-20khz, tényleg akkor ájjunk is itt meg egy szóra, minek akkor 30Khz+15hz????) :smile47:

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

nekem sennheiser hd 570 van (jatekra) en szeretem, ha megengedheted magadnak en a 600ast javaslom zenehallgatashoz (AKG-t meghallgattam egy parat, nekem nem jott be)

Vendég

Sennheiser fejhallgatók

"Hát baszki ezt úgy leírtam, hogy még én sem érteném meg belőle"
Köszi, azért többszöri visszaolvasás után nekem sikerült.

Ha nekem nincs lehetőségem Bp-re felmenni csak meghallgatásokra, (de a vételkor azért igen, ha arra kerül a sor), és mondjuk kiindulok az árból és a Hz-ből (esetleg érzékenység), az jó elgondolás, ha csak a száraz tényekre hagyatkozok (egyenlőre)?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”