Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Alátétek, rezgéscsillapítás
Alátétek, Rezgéscsillapítás
A Bigi féle konstrukcióban látok némi technikai problémát, mégpedig azt, hogy a rezgéseket csak magán belül tartja, tehát nem vezeti le. Ez nem biztos, hogy ideális, de inkább nem mondok véleményt addig, amíg otthon magamnak ki nem próbáltam
A legtöbb állványban is a levezetésben látok gondot, ugyanis a keresztmerevítők nem engedik lemenni a rezgéseket, hanem hosszú ideig bent tartják az állványban. A Mellorn Audio pontosan ezért helyezi minden egyes készülékét egymástól független négylábú állványra (amiket egyébként kívánságra méretre gyártanak).
Xerinted egy iszapto elnyeli a rezgéseket, wagy a ráhelyezett csonak magában tartja az általa keltett hullámokat, ha mondjuk ugrál benne két pasi?
Ugyanis a tömörithetetlen soderágy pont ugy wiselkedik, mint az iszapto.
Eccerü fizika.
Én inkább tartom jelentősnek az állványok és a készülékalátét lapok komplex rendszerét, mint az egyes készülékek alá helyezett ilyen-olyan kúpokat, gyurmákat, fakockákat stb.
Jelenleg nincs rendes állványom, csak egy 30eHUF-os bóti valami üveglap polcokkal és tömör bükk lábakkal. az üveglapokon Sicomin lapok tüskén fém perselyben. Próbálkoztam a tüskék alá érméket tenni, de sajnos mindegyiknek más hangja volt (csak forintot próbáltam), és egyik sem volt igazán jó.
Próbáltam polikristály lapot is, az úgy magában az üvegre fektetve is nagyon jó volt. Vennék is ilyen állványt, csakhát nagyon drága és nehezen beszerezhető
Van egy speciálisátlátszó műanyagból készült lapom is edzett acél tüskéken, az is nagyon jó, bár azt inkább lágyabb hangú tranzisztoros vagy csöves készülékek alatt tudnám elképzelni.
A Bigi féle konstrukcióban látok némi technikai problémát, mégpedig azt, hogy a rezgéseket csak magán belül tartja, tehát nem vezeti le. Ez nem biztos, hogy ideális, de inkább nem mondok véleményt addig, amíg otthon magamnak ki nem próbáltam
A legtöbb állványban is a levezetésben látok gondot, ugyanis a keresztmerevítők nem engedik lemenni a rezgéseket, hanem hosszú ideig bent tartják az állványban. A Mellorn Audio pontosan ezért helyezi minden egyes készülékét egymástól független négylábú állványra (amiket egyébként kívánságra méretre gyártanak).
kettő között meg az asszony a sodrófával?
Ne az otthoni körülményeidböl indulj ki.
szobatiszták?
szerinted?
jó nagy ágyad lehet :kiraly:
Ja. A fél emelet a hifi, a másik fele az ágy.
kettő között meg az asszony a sodrófával?
szobatiszták? :kiraly:
szerinted?
jó nagy ágyad lehet
Ja. A fél emelet a hifi, a másik fele az ágy.
szobatiszták?
szerinted?
jó nagy ágyad lehet
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
http://www.kvarchomok.hu/arlist.htm
Na innen a Granulit 3 nevű cucc van Biginél is, meg nálam is. Anno én vettem vagy 150 kilót, pár ezer Ft volt összesen. Viszont esős időben, illetve közvetlen utána csak terepjáróval ajánlott kimenni érte...
Axittem, h nálad homokosládák wannak, ugy mint nálam...
Ezek a homokos ládák hogy is néznek ki?
Csináltattok egy dobozt MDF-ből és azt teletöltitek homokkal?
Na xowal ez ugy néz ki, h csináltacc egy jo nagy dobozt, minima 10cm belsö mélységüt, de a 20 mán nagyon jo. Namost ezt fel kell tölteni 1,6-3,2mm-es rostált kawiccsal. Tehát nem homokkal, csak épp igy hiwják. Fontos, h nem teljesen teli, mert megörülx különben a xanaxétgurulo kawicsoktol, me ohatatlanul kifolyik.
Miután feltöltötted, az elsimitott soder tetejére ráhelyezel 8x8x8cm-es fakockákat xáliránnyal felfelé és ezekre kell tenni a kütyüket. Minden komponens külön ládában foglal helyet, és kissé besüllyed a soderbe. Egy láda, ha mondjuk 60cm x 50cm x 12cm-es akkor kb 35kg soder mén bele. Soskuton lehet kapni bezsákolwa. A szemnagyság fontos, már ki lett probálwa többféléwel is, ez csillapit legjobban.
Nálam meghallgathato a rendxer. Illetwe akik woltak már, azok kb tudják, h hogyan xol a cucc itt.
A képen láccik a hangfal és az erölködö ládája, illetwe az LP függesztett ládája is.
és az mennyire lenne hatásos, ha fognék egy 4cmX4cm es bútorlapot, átverek minden sarkán egy 100as szöget, a tetejére ragasztok egy kartonlapot és arra egy filc darabot, /ebből minden sarkára egy a falnak.a fal alá raknég egy ugyan akkora bútorlapot mint a fal ajja és erre állítanám rá a szögeken álló falat? és hogy ne billegjen picitse ahol kell picit a falra nehezedve beljebbnyomom a tartókat a földön levő lapba.
vagy megborolna az egész?
amúgy a homoknak van valami hatása, vagy csak a súlya és a könnyen változtatható súlyelosztás miatt érdekes?
Ezek a homokos ládák hogy is néznek ki?
Csináltattok egy dobozt MDF-ből és azt teletöltitek homokkal?
A400, Dactilus, 575A, M12.2
Jól hitted, a linken is az van, amit beraktam, csak nem fakockák vannak a homokon, hanem egy lap, ezért írtam, h nem pont ugyanaz.
http://www.tnt-audio.com/clinica/sandblaster_e.html
Ez egy olcsó, de igen jó megoldás. Nálam is hasonló van minden cucc alatt, bár némileg módosítva. Egyedül az FTF-je gyenge...
http://www.tnt-audio.com/clinica/sandblaster_e.html
Ez egy olcsó, de igen jó megoldás. Nálam is hasonló van minden cucc alatt, bár némileg módosítva. Egyedül az FTF-je gyenge...
És itt jönnek elő még azok a dolgok hogy érdemes minden hifi cuccot feketében venni,mert más a hangja.Tudom sokan nevetnek most de ez van.
Ezt nagyon remélem hogy csak viccnek szántad
Nem. :vazeg: :kiraly:
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
És itt jönnek elő még azok a dolgok hogy érdemes minden hifi cuccot feketében venni,mert más a hangja.Tudom sokan nevetnek most de ez van.
Ezt nagyon remélem hogy csak viccnek szántad
A400, Dactilus, 575A, M12.2
Amúgy nálam az volt a legkritikusabb hogy az üveglapon voltak a fém pulsarok.Sokkal finomabb lett a hang amikor kivettem az üveget meg az alátétet is.
és ha 3 helyen van alátámasztva az nem rontja a stabilitást?
Épp az a lényeg hogy három lábon álljon,mert akkor biztos hogy nem mozdul el.
Ha nem hajón laksz v kínában, akkor nem gond!
csak gondoltam, hogy a felek gerjesztette rezgés könnyebben megmozgatja, de akkor tévedtem:)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11028
- Kapcsolat:
Egy sík meghatározásához 3 pont kell. 4 láb esetén kicsit mindig lötyögni fog, mert nem szimmetrikus a súlyeloszlás.
Ha nem hajón laksz v kínában, akkor nem gond!
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 671
amúgy cd re helyezett súlynak mennyire megfelelő egy erősítő? mert én meg pont úgy tudtam, hogy optikai meghajtókra nem nagyon szabad nehéz dolgot rárakni
már a hűtés miatt sem...
az tény, hogy nekem mikor a teac kitolja a tálcáját, akkor érződik az "erő" és én gumigyűrűket tettem alá csillapításként.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Addig OK, hogy van, aki hallja és van, aki nem hallja az alátétek hatását. De azt már nem tudom elképzelni, miért jelenti ki valaki egy dologról - amit soha nem próbált ki - hogy márpedig nem létezik, csupán mert nem érti a működését. Ez lenne az inkvizíció modern fajtája? Márpedig a Föld lapos?
Akik grafikonos, képletes, matekos bizonyítékot várnak, azoknak egy filmből kiragadott példa: bizonyítsátok be tudományos alapon, hogy szerelmesek vagytok a párotokba! Nos? Különben nem hiszem el.! Én speciel a gravitáció működését sem tudom, de ettől még létezik.
Nem kell tízezreket költeni egy próbára. Elég néhány csapágygolyó, vagy anyacsavar a készülékek alá. Aki fogékony rá, az ezt is meg fogja hallani és akkor továbbléphet komolyabb cuccok felé. Aki meg nem hallja, az megkímélte magát a további felesleges költségektől.
amúgy szerelemnél pont kimutatható a különböző hotmontermelések megnövekedése:) stb.
majd szépen elkezdek kisérletezni ezekkel, de elsődlegesen a falak alá akarok kitalálni valamit mert abban jobban "hiszek"
amúgy cd re helyezett súlynak mennyire megfelelő egy erősítő? mert én meg pont úgy tudtam, hogy optikai meghajtókra nem nagyon szabad nehéz dolgot rárakni
én azt nemértem, hogy technikailag mit változtat egy erősítőn, ha rárakod valamire.meg ha ennyit számít miért nem rakják gyárilag lábakra?
meg ha számít miért nincs grafikon?
grafikont tesztek alapján is lehet készíteni nem csak villanyászati szakamberképzés után
Szerintem még hangfalnál sem mérhető a változás, esetleg, de nagyon esetleg a vízesés-diagrammon látszana vmi.
H miért nem teszik alá gyárilag? Piacot kell hagyni más kereskedőknek is.