Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ebay vásárlás / ebay-en hirdetett termékek

Atilius
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: Atilius »

Viszont ha 45 napon belül nem nyitod meg a paypal "dispute console"-t akkor már nem lesz jogod a paypal-tól visszakövetelni a pénzt.

És ha az eladó állítja, hogy feladta, én állítom, hogy nem kaptam meg (tényleg nem kaptam meg) akkor mi van?

Kb 4000 ft os tételről van szó, érdemes verni magamat, vagy vegyem úgy, ezt bebuktam, vegyek egy másikat?
Van esélyem, hogy visszakapom a pénzt?

Ha dispute console-t nyitsz akkor az tulajdonképpen azt jelenti, hogy a ebay-t (paypal-t) is bevonod a nézeteltérés tisztázásába, ha nem sikerül tisztázni a dolgot akkor jogod van visszakövetelni a pénzt a paypal-tól. A paypal általában ilyenkor a vevőt védi (igazából ezért is van kitalálva), szóval ha te azt állítod, hogy nem jött meg a cucc az eladónak be kell bizonyítania ,hogy valóban feladta a cuccot. Még ha ezt meg is teszi akkor is az eldónál van a labda, mert ha van biztosítás akkor visszakövetelheti a postától a pénzt és lehetősége van (royal mail estében, a többi ország posta szolgálatát nem ismerem) akkor is reklamálni a cucc elkallódása miatt ha nem volt biztosítás, ilyenkor a posta kivizsgélja a dolgot és általában visszatéríti a pénzt az eladónak. Ha van a cucchoz tracking number akkor viszont bizonyítható, hogy elhagyta a feladó országot a cucc, ilyenkor neked kell reklamálni a magyar postánál. Sok eladó csak verified address-re szállít mert akkor vitás esetekben kedvezőbb számára a paypal elbírálás, nem esik el az úgynevezett seller protection-tól.
Összegezve, valószínüleg visszakapod a pénzt, viszont a paypal az eljárás lebonyolítása miatt levon kb 2000-3000e forintot.

Sztereó rendszer: Erősítő: Marantz PM7200 CD lejátszó: Marantz CD6000 OSE Tuner: Marantz ST6000 Hangsugárzók: Wharfedale Pacific Evo 30 Hangsugárzó kábelek: QED Silver Anniversary (magas) és Monitor Black&White LS-602 (mély) Összekötő kábelek: Harmonic Technology Magic Link One (cd-erősítő), van den Hul The First (tuner-erősítő)
Házimozi rendszer: Tv: Synudine DVD lejátszó: LG DV8700C Erősítő: Pioneer VSX-D912 Hangsugárzók: Eltax Silverstone 5.0 Mélynyomó: Wharfedale PowerCube 10+

close652
Beköltözött
Beköltözött

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: close652 »

én megnyitottam hasonló esetben.
kisebb vita után meg is érkezett az (újra)feladott cd
system

Faby
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: Faby »

Viszont ha 45 napon belül nem nyitod meg a paypal "dispute console"-t akkor már nem lesz jogod a paypal-tól visszakövetelni a pénzt.

És ha az eladó állítja, hogy feladta, én állítom, hogy nem kaptam meg (tényleg nem kaptam meg) akkor mi van?

Kb 4000 ft os tételről van szó, érdemes verni magamat, vagy vegyem úgy, ezt bebuktam, vegyek egy másikat?
Van esélyem, hogy visszakapom a pénzt?

TV: LG 32LE2R (muszáj volt cserélni, és összejött a lapos), DVD1: Yamaha DVD-S530 , DVD2: Yamada DVD 6500x Divx-es Erősítő: Yamaha RXV430 , Hangfalak: Yamaha szatelit rendszer + Yamaha mélynyomó , Kábelek: HAMA scart és digit koax, hangfalkábel: semmi extra, sodrott réz érpár, Video: Panasonic NV-FJ 612

Számítógép: Athlon XP 2500+, 1GB RAM
Notebook:Lenovo Thinkpad 3000 N100

----------------------------------------------------------------------
A barátok azok, akik jól ismernek téged, és mégis szeretnek!

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: LittleL »

Aha, szóval azért 45 napra figyelni kell ? kösz a tippet,

bár ez mostanság nem fenyeget hálaisten.
3 nap alatt ideért Franciaországból egy CD lemez. 26.-án adták fel,
ma vettem át. ez nem semmi.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

Atilius
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: Atilius »

Postázásra azt írta, hogy 7-14 munkanap,
ő adja fel fizetés után ennyivel, vagy ennyi idő alatt van itt nálad?

Akkor rosszul írtam, ennyi idő alatt ér ide (ennyi a szállítási idő) és elvileg fizetés után egyből feladta (legalábbis azt írta, miután megnyertem a licitet)

Türelem, nekem egyszer 1.5 hónap alatt jött meg egy DVD amerikából,
pedig a civilizáltabb. , persze a levelekere ők sem szerettek válaszolni...

Csak türelem, meg fog az jönni.

Sztereó rendszer: Erősítő: Marantz PM7200 CD lejátszó: Marantz CD6000 OSE Tuner: Marantz ST6000 Hangsugárzók: Wharfedale Pacific Evo 30 Hangsugárzó kábelek: QED Silver Anniversary (magas) és Monitor Black&White LS-602 (mély) Összekötő kábelek: Harmonic Technology Magic Link One (cd-erősítő), van den Hul The First (tuner-erősítő)
Házimozi rendszer: Tv: Synudine DVD lejátszó: LG DV8700C Erősítő: Pioneer VSX-D912 Hangsugárzók: Eltax Silverstone 5.0 Mélynyomó: Wharfedale PowerCube 10+

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó

Ebay vásárlás

Akkor rosszul írtam, ennyi idő alatt ér ide (ennyi a szállítási idő) és elvileg fizetés után egyből feladta (legalábbis azt írta, miután megnyertem a licitet)

Türelem, nekem egyszer 1.5 hónap alatt jött meg egy DVD amerikából,
pedig a civilizáltabb. , persze a levelekere ők sem szerettek válaszolni...

Csak türelem, meg fog az jönni.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

close652
Beköltözött
Beköltözött

Ebay vásárlás

általában így szokott lenni, de összefutottam már olyannal, aki másként gondolta, s leírta, hogy ő csak hetente egyszer hajlandó lemenni a postára.

ha nem válaszol egy hétig akkor "Report an Unpaid Item"
http://rebulk.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?CreateDispute
system

Faby
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Ebay vásárlás

TV: LG 32LE2R (muszáj volt cserélni, és összejött a lapos), DVD1: Yamaha DVD-S530 , DVD2: Yamada DVD 6500x Divx-es Erősítő: Yamaha RXV430 , Hangfalak: Yamaha szatelit rendszer + Yamaha mélynyomó , Kábelek: HAMA scart és digit koax, hangfalkábel: semmi extra, sodrott réz érpár, Video: Panasonic NV-FJ 612

close652
Beköltözött
Beköltözött

Ebay vásárlás

system

Faby
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Ebay vásárlás

Nekem Távol-Keletről volt, hogy 1,5 hónap alatt érkezett meg valami, de általában tényleg 7-14 nap alatt. Tudom idegörlő a várakozás, de én a helyedben várnék egy kicsit még. A legszörnyűbb az, hogy nem az út hosszú hanem a magyar postán dekkolnak rajta.
Ok, de legalább válaszolna az eladó, és tudnám (vagy legalábbis bíznék benne) hogy feladta a cuccost, akkor 1 fokkal könnyebb lenne a várakozás.
De még csak nem is válaszolt, hogy de ő pedig már feladta.

Kifizetve persze ki van.

Na, írok neki még1x, aztán meglátom, mi lesz.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Nekem Távol-Keletről volt, hogy 1,5 hónap alatt érkezett meg valami, de általában tényleg 7-14 nap alatt. Tudom idegörlő a várakozás, de én a helyedben várnék egy kicsit még. A legszörnyűbb az, hogy nem az út hosszú hanem a magyar postán dekkolnak rajta.

Declan.Delfino
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: Declan.Delfino »

Kis segítség kellene e-bayes reklamációhoz. 
Vettem egy sd-cf kártya átalakítót e-bay-en keresztül egy hong-kongi eladótól (power seller, 99% megelégedettség 2000+ véleményből) ~4000 Ft postával együtt. (elvileg sima posta, biztosítással)
Annak rendje és módja szerint kifizettem paypalon keresztül, és vártam. (nov 22)
Postázásra azt írta, hogy 7-14 munkanap, nos ez már lejárt, de még semmi híre-hamva nincs a cuccnak. Írtam az eladónak is, de nem válaszolt semmit.

Mit lehet ilyenkor csinálni? Mi a módja a reklamációnak az e-baynél?
Nem vészes az összeg, csak bosszantó, ill kellene a kütyü.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Szerk:
Korábban vettem egy kékfogas GPS vevőt másik, de szintén hong-kongi eladótól, az 4 nap alatt megjött. Ki érti ezt?

javaslom írj neki mégegy levelet és várj 1-2 napot míg az ebayhez fordulsz.

Faby
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Ebay vásárlás

Kis segítség kellene e-bayes reklamációhoz.

Vettem egy sd-cf kártya átalakítót e-bay-en keresztül egy hong-kongi eladótól (power seller, 99% megelégedettség 2000+ véleményből) ~4000 Ft postával együtt. (elvileg sima posta, biztosítással)
Annak rendje és módja szerint kifizettem paypalon keresztül, és vártam. (nov 22)
Postázásra azt írta, hogy 7-14 munkanap, nos ez már lejárt, de még semmi híre-hamva nincs a cuccnak. Írtam az eladónak is, de nem válaszolt semmit.

Mit lehet ilyenkor csinálni? Mi a módja a reklamációnak az e-baynél?
Nem vészes az összeg, csak bosszantó, ill kellene a kütyü.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Szerk:
Korábban vettem egy kékfogas GPS vevőt másik, de szintén hong-kongi eladótól, az 4 nap alatt megjött. Ki érti ezt?

CrocodileMick
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: CrocodileMick »

Kicsi, de nehéz csomagokra érdemes a GLS-t igénybe venni!

Mick

...élvezd az életet ameddig lehetöséged van rá!

TV: Panasonic TX-32PK25D, DVD: Pioneer DV-717, AMP: Denon AVR-1801, VHS: Mitsubishi HS-M60V, TAPE: Akai DX57, CD: Denon DCD-685, CAM: Sony DCR-TR8100E, SPK: Canton 10MX, Magnat Sonobull 1000 XL.

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó

Ebay vásárlás

sokkal olcsóbb mint a királyi posta ha súlyosabb dolgokat akarsz szállíttatni
Köszönöm, szépen. mondjuk amit akartam venni azt felverték alaposan,
de majd más alkalmakra elteszem a linket. köszi.

Declan.Delfino
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ebay vásárlás

Nekem most olyan szállító cég kelleneaki elhozza a Németországi eladótól az árut,
és elpostázza nekem.

Úgytudom létezik ilyen futárszolgálat,
tud ebben nekem valaki segíteni ?

DPD

sokkal olcsóbb mint a királyi posta ha súlyosabb dolgokat akarsz szállíttatni

Declan.Delfino
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ebay vásárlás

jöhet még a szokásos móka: írják rá, hogy 'gift' vagy 'used item'
a múltkor obi-t kerestem az ebayen és az egyik eladó nagy piros betűvel írta ki, hogy: a győztes licitáló ne is kérje, hogy gift vagy alulszámlázottan küldjük a terméket mert az törvénytelen

close652
Beköltözött
Beköltözött

Ebay vásárlás

jöhet még a szokásos móka: írják rá, hogy 'gift' vagy 'used item'
system

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: tau_ba »

Rendeltem Japánból szállítási költséggel együtt 86 euróért (kb. 23 eFt) egy ilyen SanDisk Compact Flash memory 4GB Extreme III memóriát, ami itthon piszkosul drága, több mint kétszer annyiba kerül. 
A kérdésem az, hogy mennyi szokott lenni az ilyen memória kártyákon a VÁM+ÁFA összesen? Van erre valami hivatalos %?

Az ÁFA normal 20%, a vám nem olyan magas pár % körüli és természetesen a szállítási költséggel növelt értékre vonatkozik. A gáz az, hogy be kell batyogni a Verseny utcai postahivatalba a vámba, és le kell vámoltatni a cuccost. Ennek is lesz egy jó pár ezer forintos költsége. Persze az is lehet, hogy simán bejön vám nélkül a cucc.
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

A kérdésem az, hogy mennyi szokott lenni az ilyen memória kártyákon a VÁM+ÁFA összesen? Van erre valami hivatalos %?
van.
régebben fent volt a posta.hu weblapon, de most nem találom.
talán ebben a fórumban is volt róla szó korábban...

No, találtam egy leírást, de okosabb nem lettem tőle.

Korábban már volt ez a link, ahol próbáltam minden érthető szót megadni, hogy valahogy rávezessen a Compact Flash memóriára.

Az egy dolog, hogy nem találtam ilyet, de memória sincs, memóriakártya sincs. Találtam egy TÁROLÓ nevű gyűjtőfogalmat, amiben vannak RAM-ok minden fajta, meg mágnesszalag meg mit tudom én még mi, de hogy CF kártyára nem bukkantam az tuti.

Viszont azt vettem észre, hogy áltlában a RAM-oknak 0%-os a vámtétele. Ez azt jelenti, hogy max. az áfát kell hozzáadnom, ha éppen kiszúrják a csomagomat.
Persze az is lehet, hogy teljesen rosszul gondolom.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Ebay vásárlás

van.
régebben fent volt a posta.hu weblapon, de most nem találom.
talán ebben a fórumban is volt róla szó korábban...
system

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Rendeltem Japánból szállítási költséggel együtt 86 euróért (kb. 23 eFt) egy ilyen SanDisk Compact Flash memory 4GB Extreme III memóriát, ami itthon piszkosul drága, több mint kétszer annyiba kerül.

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó

Ebay vásárlás

Nekem most olyan szállító cég kellene
aki elhozza a Németországi eladótól az árut,
és elpostázza nekem.

Úgytudom létezik ilyen futárszolgálat,
tud ebben nekem valaki segíteni ?

close652
Beköltözött
Beköltözött

Ebay vásárlás

saca: amazonon levő árut vagy amazon marketplace holmit vennél?
system

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Ebay vásárlás

Hozzászólás Szerző: peterk »

Idáig jutottam...
Licitálj úgy, hogy belépsz az amazon.co.uk-n, és a keresésben rákeresel a termék cikkszámára. Az eladó által írtakon kívül így minden angolul olvasható lesz, és licitálni is úgy fogsz tudni.

Válasz küldése

Vissza: “Mit hol vegyek?”