Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 671
Sziasztok!
Bár már nem akartam írni a fórumra, de teljes képhez,na és az igazsághoz az is hozzá tartozik, ami azóta történt velem, mióta nem írtam.
A proac-rol van szó.)
(.......)
Azóta otthonomban vigyorog ez a kis gyönyörüség, és ero˝sen járatódik be, mert hát még nem az igazi. Oly soká tellik le az a 2000 óra.
Minden jó ha jó a vége!
Hehe!
dobjál fel képet, ha tudsz, a saját készítésu" topikba
Gratulálok hozzá!
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Sziasztok!
Bár már nem akartam írni a fórumra, de teljes képhez,na és az igazsághoz az is hozzá tartozik, ami azóta történt velem, mióta nem írtam.
A proac-rol van szó.)
Privátban felvettem a kapcsolatot Koscsó Ferencel, és sikerült lefixszálni egy időpontot, amikor is megtudom hallgatni a Proac studio 140-et.
Tegnap felmentem Budapestre, és egy kis kevergés után meg is találtam a Penna bemutató termét, ahol is nem várt senki.
Nosza neki egy telefon, felhívtam Ferencet aki elnézést kért és elmondta hogy sajnos a kolléga aki várt volna korházba került-jobbulást neki-, és menjek át az 50 méterre levő irodájukba, ahol már várni fognak.
Ez meg is történt ahol szívélyessen fogadtak, majd egy kis idő után lent a pincében megmutatták a csúcs láncukat a legnagyobb Proaccal. :vazeg:
Ezután át sétáltunk a bemutató terembe, ahol éppen bejáratáson volt egy studio 140, sok mással egyetemben. :kiraly:
Sajnos egy kicsit letörtem, mert azt mondták hogy most jött meg egy nagyobb megrendelés, ezért aztán nem tudnak adni nekem jelen pillanatban 140-est, csak megrendelést vehetnek fel.
Na így ültem le hallgatózni.
El kell hogy mondjam, hogy egy kicsit mindig kényelmetlenül érzem magam az ilyen hallgatózások alkalmával, mert azt éreztem hogy"na mikor megy má ez innen",
de ez esetben erröl szó nem volt.
Azt a hozzáértést, udvariasságot, na és a zene az elektronikák szeretetét, megbecsülését még nem tapasztaltam sehol amit itt.
Úgyhogy pillanatok alatt jól éreztem magam, és kezdőthetett a zene hallgatás.
Bár felhívták a figyelmemet arra hogy a doboz még csak néhány 100 órás, azért nagyon- nagyon meggyőző volt.))
Hallgattunk operát, jazzt,kicsit könnyebet, shaktival, anélkül, demagnetizálva, anélkül, úgyhogy minden jött ami volt.
Nagyon jól éreztem magam, csak ajánlani tudom hogy mindenki menjen el hallgatózni, mert meg éri.)
Na és csattanó, a végén közölték velem hogy ha tényleg akarok venni egy ilyet akkor az egyik párat vihetem!
Naná!!
Ja és egy kis kedvezményt is kaptam.
Azóta otthonomban vigyorog ez a kis gyönyörüség, és erősen járatódik be, mert hát még nem az igazi. Oly soká tellik le az a 2000 óra.
Na szóval köszönet Koscsó Ferinek, és a kollégáinak. Élmény volt. ,
Minden jó ha jó a vége!
Hehe!
Minél többet olvasol annál bizonytalanabb vagy.
Először is neked kell leszűkíteni akört.
Pár típusra,és dönteni.És megbarátkozni a döntéseddel,szeretni,hallgatni.
Itt csak tippeket kapsz,de az ízlésedet nemmi irányítjuk.
Mert tudod,hogyvannak maximalistát,akiknek a csúcs,sem elég jó.
Ennyi olvasgatás után kirajzolódott e már valami a leendő cuccodról?
Így azért már könyebblenne segíteni,ha még szükséges.
TV:Panasonic Px30 A/V:Harman/Kardon avr235
DVD:Philips dvp630 Cd:Technics SL-PG340 Center:Koda Sl601C
Front:Tannoy Sensys DC1Surr:Wharfedale H80-S30D
Sub:Wharfedale PC12+
A nem kiemeltek lecserélés alatt!
Es letezik normalis hangfal atkapcsolo? Holmilyen?
Hű erről egy egész topik van itt a fórumon.
Nem tudom mennyire vagy barkácsolós, de a legegyszerűbb párszáz forintos kapcsolós megoldástól egészen a külön dobozos relés kapcsolóig minden lehetséges. Határ a csillagos ég.
Neked kell eldöntened, hogy mennyit szánsz erre...
Faszkivan... egy ujabb utanajaros, napokig olvasgatos, majd donteninemtudos problema.... faszkivan...
Valahol erről szól ez az egész fórum,mármint arról hogy a szubjektív véleményeket,tapasztalatokat megosztjuk egymással.
Ha ezekből a hsz.-ból nem tudod levonni a számodra lényeges dolgokat,mert lusta vagy olvasni/visszakeresni,és még ki is van a f@szod,akkor gratulálok a stílusodhoz.
Üdv: Zoli
Ugylatom, hogy nagyon magadravetted ezt, bar latom, hogy lehagytam a smiley-t a mondatom vegerol. Na mind1.
Nyilvan azert olvasok/irok itt, hogy megfelelo dontest tudjak hozni, csak a minel tobb olvasastol nem egyre kevesebb a kerdes, hanem egyre tobb, na ezzel van ki a f.
De ez nyilvanvaloan ezert van, mert az ember (pl. most en), szeretne maganak cuccot osszerakni, es gondolja, hogy nem csak beszalad 1 boltba es hagyja magat rabeszelni az elado altal kinalt portekara, hanem probal tajekozodni es viszonylagosan jo dontest hozni.
De minel tobbet tejekozodik, annal tobb info-ja lesz, annal jobban rajon, hogy mennyire nem ert ezekhez a dolgokhoz, es szep lassan megvilagosodnak dolgok, mikrol elotte sosem tudott, vagy csak elkepzelese volt a dolgokrol. Viszon a rengeteg info sajnos nem konnyiti meg a dontest... sot, inkabb megneheziti...
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD
Nem tudom mennyire vagy barkácsolós, de a legegyszerűbb párszáz forintos kapcsolós megoldástól egészen a külön dobozos relés kapcsolóig minden lehetséges. Határ a csillagos ég.
Faszkivan... egy ujabb utanajaros, napokig olvasgatos, majd donteninemtudos problema.... faszkivan...
Valahol erről szól ez az egész fórum,mármint arról hogy a szubjektív véleményeket,tapasztalatokat megosztjuk egymással.
Ha ezekből a hsz.-ból nem tudod levonni a számodra lényeges dolgokat,mert lusta vagy olvasni/visszakeresni,és még ki is van a f@szod,akkor gratulálok a stílusodhoz.
Üdv: Zoli
húúha, ezt kár volt megnéznem. Azt hiszem a hangfal marad erősítő meg megy...:-) "parametrikus szobaakusztika optimalizálás mérőmikrofonnal" What? Na ez most nagyon érdkel.... Erősítő csere lesz. Köszi a tanácsot
A hangfalra visszatérve, néztem ezt az x550-et de hiába írom be a keresőbe semmi eladó még ebay-en sem. Felhívtam a Mo.-i importőrt, aki elmondta, hogy 3 éve már nem forgalmazzák, pedig most hogy így utána olvasgattam nem gyengusz igazi kis kalóriabomba 280/200W közelébe sincs a többi....
Ezekről a wharfedale xarusokról van valakinek valami infoja?
Azért ennyire ne csigázzon fel a yami mert már ezt tudja a denon(bár zeneileg ezek másak) és a harman/kardon 235 is igaz itt a mikrofon a távirányítón van.
De az tény, hogy a yami avr-ek nagyon jó ár/teljesítményt képviselnek, mert általában ezeknél szokott megjelenni a legújjabb fjúcsörz, dsp, stb..., de néha ezek felét se használja ki a felhasználó.
Ez így van. Sok fícsör, aztán ha már megvan, nem érdekel senkit:)
Amp: Harman/Kardon AVR-235 Front: JBL Northridge E60 Surround: JBL Northridge E20 Center: JBL Northridge EC25 Subwoofer: Klipsch RW-10 Speaker Cable: Neotech OFC 2×4mm2 SUB Cable: Dietz Double Shielded OFC CD Player: Sony CDP-597 Blu-ray Player: LG BX580 LCD TV: LG 37LE7500 Interconnect Cables: in-akustik Monitor Symmetrical OFC Hi-Fi állvány: Söund Arts AP 3004 Hangfal állvány: Söund Arts SJ 1690
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD
Mennyire b*ssza el a hangot, ha egy 5.1 erosito preamp outjara rakotok egy normalis stereo erositot, es arra rakom a frontokat? Szoval mennyivel rosszabb igy, mintha csak a stereo erolkodo lenne? Erdemes ilyesmivel foglalkozni?
Így, ebben a formában nem. Ha jól vettem ki a szavaidból van egy AVR-ed, meg egy sztereó integrált erölködőd. Namármost a sztereó nagy valószínűséggel lemossa az AVR-t minőségben, de ha így kötöd akkor korántsem biztos, mivel csak a végfokban fog különbözni. Azt sem szabad elhanyagolni, hogy a jel minél több kütyün megy keresztül annál rosszabb lesz. Én egy hangfal átkapcsolót javaslok Neked, szvsz így közelebb leszel a jobb minőséghez.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11026
- Kapcsolat:
Mivel mindkettőt hallottam már, nekem ez a véleményem, igaz én eléggé ampergyilkos vagyok e téren.
Nem a véleményedet akartam megkérdőjelezni, csak az indoklásod volt kissé félrevezető.
húúha, ezt kár volt megnéznem. Azt hiszem a hangfal marad erősítő meg megy...:-) "parametrikus szobaakusztika optimalizálás mérőmikrofonnal" What? Na ez most nagyon érdkel.... Erősítő csere lesz. Köszi a tanácsot
A hangfalra visszatérve, néztem ezt az x550-et de hiába írom be a keresőbe semmi eladó még ebay-en sem. Felhívtam a Mo.-i importőrt, aki elmondta, hogy 3 éve már nem forgalmazzák, pedig most hogy így utána olvasgattam nem gyengusz igazi kis kalóriabomba 280/200W közelébe sincs a többi....
Azért ennyire ne csigázzon fel a yami mert már ezt tudja a denon(bár zeneileg ezek másak) és a harman/kardon 235 is igaz itt a mikrofon a távirányítón van.
De az tény, hogy a yami avr-ek nagyon jó ár/teljesítményt képviselnek, mert általában ezeknél szokott megjelenni a legújjabb fjúcsörz, dsp, stb..., de néha ezek felét se használja ki a felhasználó.
Mivel mindkettőt hallottam már, nekem ez a véleményem, igaz én eléggé ampergyilkos vagyok e téren.
Mennyire b*ssza el a hangot, ha egy 5.1 erosito preamp outjara rakotok egy normalis stereo erositot, es arra rakom a frontokat? Szoval mennyivel rosszabb igy, mintha csak a stereo erolkodo lenne? Erdemes ilyesmivel foglalkozni?
Így, ebben a formában nem. Ha jól vettem ki a szavaidból van egy AVR-ed, meg egy sztereó integrált erölködőd. Namármost a sztereó nagy valószínűséggel lemossa az AVR-t minőségben, de ha így kötöd akkor korántsem biztos, mivel csak a végfokban fog különbözni. Azt sem szabad elhanyagolni, hogy a jel minél több kütyün megy keresztül annál rosszabb lesz. Én egy hangfal átkapcsolót javaslok Neked, szvsz így közelebb leszel a jobb minőséghez.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11026
- Kapcsolat:
... a he7-es jobb mint a he-75 ös mivel az utóbbiban 220W táp van a tiedben pedig 320W.
Ez így kicsit sovány magyarázat. Szép lenne, ha ilyen egyszerű lenne a cuccok megítélése.
Hát!
Én csak annyit ha nem tetszik a jamo hangja akkor végleg hagyd ki mert lehetnek később kellemetlen meglepetések hangzás terén.
Clarus Charon estleg Callisto vagy JBL Nortedge 30-as monitornak...
Egyébként milyen típusú az a pana mert ha HE75-ös akor az nagyon gyenguszka szegényke.
HE-75? ha még az lenne sima HE-7-es:-) Megvalva semmi bajom nincs ezekkel a e470-esekkel csak rám jött az 5perc és a haverom megvenné ezeket. Engem meg felidegesítettek ezzel a 2utas sokkal dinamikusabban szól mint a szar 3utas dumával aztán kipróbálnám hátha sokkal szebben szólna valami másik torony.
Amelyikekkel szemezek jelenleg az a Wharfedale diamond 8.3 vagy Xarus3500, vagy jamo X550 vagy Heco Vitas 500 vagy valami Yamaha nem tudom vagy ha valakinek van valami 50k-ba beleférő normális 2utas torony ötlete az ne tartsa magában... Köszi
Hát nevetni fogsz de a he7-es jobb mint a he-75 ös mivel az utóbbiban 220W táp van a tiedben pedig 320W.
De én azt tenném a helyedben, ha annyira meg akarják venni a jamokat akkor add el de a panát is és építkezz új rendszerrel, például yami rxv657 olcsóbb mint a 757 és ugyanazt tudja szinte csak nincs alu master volume tekerenytyűje.
Ha tényleg nagyon tréül állsz lóvéval akkor a jamokat és gyűjts egy kicsit, yami ns 50 vagy heco vitas 500 frontokra, de még sok minden szóba jöhet.
A wharfik nem rosszak de helyedbe már akkor 8.4 es dimond de persze a szoba mérete is befolyásolja.
Sajna ez nagyon nincs így, akármilyen legyen is az, max az entry-level audiofil erősítőkkel versenyezhet, de sztem azokkal szemben is alulmarad.
Na jó. Akkor nem is.
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Persze egy jó HM erősítő sztereóban is megállja a helyét. Sajna ez nagyon nincs így, akármilyen legyen is az, max az entry-level audiofil erősítőkkel versenyezhet, de sztem azokkal szemben is alulmarad.
Ha jó benne az előfok érdemes tenni hozzá végfokot, mert rendkívül drámai minnőségjavulást eredményez, persze, ha jó a végfok.
S azután esetleg további sztereósodás igényénél jöhet 1 jó előfok, de az se muszáj, anélkül is jó .
Naim-ZU
Szvsz érdemes foglakozni. Nálam ebben az irányban lesz a következő upgrade. Ha az anyagiak engedik majd...
Persze egy jó HM erősítő sztereóban is megállja a helyét.
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]
Hát!
Én csak annyit ha nem tetszik a jamo hangja akkor végleg hagyd ki mert lehetnek később kellemetlen meglepetések hangzás terén.
Egyébként milyen típusú az a pana mert ha HE75-ös akor az nagyon gyenguszka szegényke.
HE-75? ha még az lenne sima HE-7-es:-) Megvalva semmi bajom nincs ezekkel a e470-esekkel csak rám jött az 5perc és a haverom megvenné ezeket. Engem meg felidegesítettek ezzel a 2utas sokkal dinamikusabban szól mint a szar 3utas dumával aztán kipróbálnám hátha sokkal szebben szólna valami másik torony.
Amelyikekkel szemezek jelenleg az a Wharfedale diamond 8.3 vagy Xarus3500, vagy jamo X550 vagy Heco Vitas 500 vagy valami Yamaha nem tudom vagy ha valakinek van valami 50k-ba beleférő normális 2utas torony ötlete az ne tartsa magában... Köszi
Hát!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Front hangfalaim Jamo E470 170/100W cseréjét tervezem,mert nem igazán szólnak szépen. A szoba ahol vannak elég nagy akusztikai gonddal küzd, nagy belmagassága miatt olyan mint egy kocka... Olyan 4*4*4-es lehet... Egy sima mezei Pana dolbydigit AV erősítővel hajtom meg jelenleg a Jamo-kat. Valahol azt olvastam, hogy az ilyen kissebb szobákban sokkal dinamikusabban szólnak a 2 utas hangfalak, így a fejembe vettem, hogy ilyen lesz a következő... Leginkább diumvisu-zene és sláger rádió szólna rajtuk sima sztereóban, ritkán egy-egy dvd.... Árban 50k környékére gondoltam. 2 kiszemelt példány van eddig egy Jamo X550 és Wharfedale Diamond 8.3. Ha valaki tudna segíteni, esetleg van jobb, más ajánlata azt előre is megköszönöm...
Üdv.: Peet
Elméletileg az IQ9 a legnagyobb front... Teljesítménybe még az IQ5 is elég lenne talán nekem, csak ugye arra azt mondták, hogy kevés a mély...És ha már az ember rákölt ennyi pénzt, inkább megtoldja még +40-50nel, mert tényleg eléggé leszólta az IQ5öst a szemüveges faszi.Sajnos elég lényeges árbeli különbség van a két center kötött egyébként, nem örülnék annak a plussz 60ezernek.
Nehéz dolog ez...Lehet jobban járnék egy 50 ezer forintos egybecsomagolt "házimozinak"!
Én amondó vok, h hallgasd meg, és ha Neked kevés a mélye, akkor gondolkodj el, v nézz mást. Neki az az érdeke, h minél többet szakítson...
Elméletileg az IQ9 a legnagyobb front... Teljesítménybe még az IQ5 is elég lenne talán nekem, csak ugye arra azt mondták, hogy kevés a mély...És ha már az ember rákölt ennyi pénzt, inkább megtoldja még +40-50nel, mert tényleg eléggé leszólta az IQ5öst a szemüveges faszi.
Sajnos elég lényeges árbeli különbség van a két center kötött egyébként, nem örülnék annak a plussz 60ezernek.
Nehéz dolog ez...Lehet jobban járnék egy 50 ezer forintos egybecsomagolt "házimozinak"!
Projector:Optoma HD72i
Erősítő: NAD 753
Dvd: Marantz 4001
Front: Polkaudio Rti6
Mélynyomó: Polkaudio PSW 110
Hangfalkábel: Kimber 4VS