Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Rag
"De nem biztos, hogy az jó lesz neked, megnézel még egy-két rendszert és a végén nem is fogod tudni, hogy melyik tetszik "
Hát, ettől én is félek... Az a baj a nagy utánanézéssel, hogy előbb-utóbb már semmivel sem leszel elégedett, mert sajnos semmi sem tökéletes. Néha irígylem azokat, akik csak bemennek egy boltba, vesznek valamit, hazamennek és elégedettek mindennel...Én meg még egy egérvásárlás előtt is elolvasok 50 tesztet, megnézek minden szóbajöhető lehetőséget, 1 hónap után megveszem, majd elégedetlenkedek, hogy ebben meg abban nem az igazi...
Satsystemtől azért nem akarom hazavinni a rendszert, mert nem ott akarom megvenni!
BÓTAJÓZSEF
Satsystemben azt mondták elég a kisebbik center az IQ7-hez.
Van lényeges különbség a 135-235 között? Mert azon már nem múlna...Persze az is H/K, és ha annyira nem illik a KEF-hez...
Sajnos nem tudom megmondani, hogy hol lesz hosszútávon!:kiraly: Amíg egyedül vagyok, addig nem gond, hogy a hangfalak praktikusan vannak elhelyezve a nagyszobában, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsák, nem pedig esztétikai szempotok alapján. De ugye bármikor betoppanhat egy nő, aki mindent tönkretesz! De azért az a valószínű, hogy a 25-nmes szobában marad az egész.
A Cambridge Audio nem annyira áll közel a szívemhez...Igazából nem tudom miért!
ÁÁÁ, kell ez az egész nekem? Megint úgy indult, hogy kb 150ből összehozom az egészet...aztán már vagy 400nál tartok...
Ami a pc-s hangfalakat illeti, a fő bűnös a mélynyomó ott...Szerintem már komoly gondok vannak a működésével, csak nincs kedvem elvinni javítani.
Projector:Optoma HD72i
Erősítő: NAD 753
Dvd: Marantz 4001
Front: Polkaudio Rti6
Mélynyomó: Polkaudio PSW 110
Hangfalkábel: Kimber 4VS
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Nekem egy 100 kilós nő rohangál a fejem felett mezitláb, én annak nem örülök... Vagy vmi iszonyat süppedős, vastag perzsasőnyeget kell ráésózni.S akkor neki szép lesz a lakása, neked meg nyugodtabb lesz a z életed.
CS0ki !
A Kef dobozok jók, csak arra ügyelj, hogy a center mérete ne legyen sokal kisebb, mint a frontoké, tehát a legnagyobb front-legkisebb center összeállítás problémákhoz vezet.
A hangfalakat H/K-val hallgattad? A 135-ós típus a 100 ezer körüli kategóriában a legjobb sztem, de a mélykezelése hát nem az igazi, bár azt írtad később átkerül a cucc kisebb helyre, még jól is jöhet mindez. Viszont eebből szintén adódhat gondod, mivel 25mm-en jól szólht a nagy hangfal, 10-12mm-en már val sok lenne.
Sztem mielőtt vásárolsz gondold át, hogy hol lesz a végső helye, s az alapján dönts, meg kérj infót az adott kereskedőnél.
Csak 1 erősítőtipp: sztem a H/K nem igazán illik a kEFhez, a Cambridge Audio induló modelljének is utánanézhetsz, ha gondolod.
Ui.: Ne lepődj meg, hogy a számítógépes speaker miatt átjöttek, az nagyságrendekkel zavaróbb, mint egy jó hifi, ezt kevésbé hallják át nagyobb hangerőn is, persze a mélyláda más dolog.
Naim-ZU
Nekem egy 100 kilós nő rohangál a fejem felett mezitláb, én annak nem örülök...
OFFTOPIC:
Kérd meg vegyen fel zoknit! (ekkora tömeget nem 1szerű csillapítani )
Ha meghalgattad és tetszik a hangja és van rá pénzed miért ne vennéd meg?
Elégedett leszel a hangjával és nem is rosszak a Kef dobozok házimozihoz.
Mit szeretnél? Nyitunk vitát, ha gondolod ,mert mégis csak a te pénztárcádról van szó!
De nem biztos, hogy az jó lesz neked, megnézel még egy-két rendszert és a végén nem is fogod tudni, hogy melyik tetszik
Wharfedale , Magnat vagy Tannoy is számításba jöhet, esetleg mehetünk feljebb az árban....
Inkább beszélj a Satsystemesekkel és próbált hazavinni egyben a rendszert egy két napra, próbálni.
Ja és magadnak veszed vagy a szomszédoknak
Nekem egy 100 kilós nő rohangál a fejem felett mezitláb, én annak nem örülök...
Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Sziasztok. Házimozi vásárlás előtt állok. mivel most éppen van rá keret, nem a legegyszerűbb szart veszem meg, hanem kicsit komolyabbat tervezek.(sajnos ez van, nem sok mindenre költök, de ha már veszek valamit, akkor sajnos nem nagyon spórolgatok.
Szóval, egy kb 25 nm-es szóbárról lenne szó, de lehet, hogy később áttelepülne a rendszer egy 10-12nm-esbe...Elsősorban mozira kell, zene annyira nem lényeges, mármint simán hallgatok kazettáról felvett mp3akat is botrányos minőségben! Csak jó legyen a zene...
Tehát, erősítőben H/K 135-re gondoltam, hangfalban pedig a Kef áll közel a szívemhez. Igazából IQ5-IQ1-meg a kisebbik centerre gondoltam, de pl satsystemben IQ7-re akartak inkább rábeszélni, mivel az IQ5-nek kevés a mélye. Igazából beleférne az IQ7 is, mivel valszeg olcsóbban hozzá tudok majd jutni a hangfalakhoz.
Nagy hangerőre nincs szükségem(pláne a basszusnak nem örülnének a szomszédságban), már így is jött át szomszéd, pedig csak sima pc-s hangfalakat hallgattam!
Szóval ez lenne a kiinduló állapot. Valakinek valami hozzáfűzni valója? Estleg lebeszélési szándéka, vagy más hangfalak irányába eltérítési szándék?
Köszönöm a segítséget előre is!
Projector:Optoma HD72i
Erősítő: NAD 753
Dvd: Marantz 4001
Front: Polkaudio Rti6
Mélynyomó: Polkaudio PSW 110
Hangfalkábel: Kimber 4VS
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Tehát 6000Ft két komplett kábel. A postáért nem kell fizetnem ugye? Így van, két komplett kábel, a postát állom én, ennyi legyen akkor az alku, de mint mondtam, ha nagyon nem tetszik, akkor szólsz, és visszaadom az árát, de akkor a visszapostát már te állod. Szólj akár privátban is.
Naim-ZU
Hány méteresek a kábelek? nekem sztem 2db 2-3 méteres bőven elég lenne. Ja és az ára?
2*3 m, az adás-vételben is meghirdettem régebben. Ez Audioquest Type-2 típusú, bi-wire kábel, aranyozott banándugókkal szerelve. azára 6000-reól indul, alku lehet.
Eredetileg 7200, plusz 6000 volt.(kábel-dugók). A Callistoban belül is ilyen van, ezért pláne jó, de elég ennyi a saját árum fényezéséből.
Tehát 6000Ft két komplett kábel. A postáért nem kell fizetnem ugye? Amúgy sztem akkor megveszem, ha már nem egy gagyit veszek, ne a kábelen bukjon a dolog. Most megyek dolgozni, holnap majd írok.
x-fi xtreme music, clarus callisto front, genius ht 5005
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Hány méteresek a kábelek? nekem sztem 2db 2-3 méteres bőven elég lenne. Ja és az ára? 2*3 m, az adás-vételben is meghirdettem régebben. Ez Audioquest Type-2 típusú, bi-wire kábel, aranyozott banándugókkal szerelve. azára 6000-reól indul, alku lehet.
Eredetileg 7200, plusz 6000 volt.(kábel-dugók). A Callistoban belül is ilyen van, ezért pláne jó, de elég ennyi a saját árum fényezéséből.
Naim-ZU
Milyen hangfalkábelt vegyek majd hozzá? Mondjuk olyan 300Ft/m-es kábel már megfelelő minőségű?
A Callisto azért ennél jóval komolyabb kategóriát is kiszolgál, nálam nagyságrendekkel komolyabb kábel van hozzákötve. Ezt nem azért írom, hogy te is drágát vegyél, hanem azért, hogy tudd kimutatja a komoly kábelek minőségét is.
Ha ilyen olcsóbb kábelt szeretnél, akkor inkább szerezz vkitől tekercselődótot, illetve itt sokan ajánlják a cat-5(6-7) kábelt.
Ha akarsz többet is költeni rá, akkor fel tudom ajánlani megvételre a korábbi kábelemet, amivel 1 évig használtam a Callistot.
Írj privátot, ha érdekel az ajánlat, postán le tom küldeni, s annyi ajánlatot teszek, hogyha nem tetszik egyáltalán akkor visszafizetem az árát, mert ugyebár Miskolc Szegedtől elég messze van, a meghallgatás csak így lehetséges.
Hány méteresek a kábelek? nekem sztem 2db 2-3 méteres bőven elég lenne. Ja és az ára?
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Milyen hangfalkábelt vegyek majd hozzá? Mondjuk olyan 300Ft/m-es kábel már megfelelő minőségű? A Callisto azért ennél jóval komolyabb kategóriát is kiszolgál, nálam nagyságrendekkel komolyabb kábel van hozzákötve. Ezt nem azért írom, hogy te is drágát vegyél, hanem azért, hogy tudd kimutatja a komoly kábelek minőségét is.
Ha ilyen olcsóbb kábelt szeretnél, akkor inkább szerezz vkitől tekercselődótot, illetve itt sokan ajánlják a cat-5(6-7) kábelt.
Ha akarsz többet is költeni rá, akkor fel tudom ajánlani megvételre a korábbi kábelemet, amivel 1 évig használtam a Callistot.
Írj privátot, ha érdekel az ajánlat, postán le tom küldeni, s annyi ajánlatot teszek, hogyha nem tetszik egyáltalán akkor visszafizetem az árát, mert ugyebár Miskolc Szegedtől elég messze van, a meghallgatás csak így lehetséges.
Naim-ZU
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 670
Magnat Monitor 990-esét és a Wharfedale-t (diamond 8.3 -esetleg 8.4- + wh-20 szett) nézegettem.
inkább az utóbbi szvsz.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Vettem egy Yamaha rx v459-es erölködőt. Hangfalak után kukkendálok mostanában. A szoba 18 nm körüli. Mit ajánlanátok, mostanság a Magnat Monitor 990-esét és a Wharfedale-t (diamond 8.3 -esetleg 8.4- + wh-20 szett) nézegettem. Van-e valakinek tapasztalata ezekkel, esetleg mi jöhet még szóba. A pénz nem túl sok 90 alatt.
Előre is köszi:
Petók
lehet meg is rendelem holnap.
A meghallgatás fontos, akárki akármit mond neked, olvasd el, de MINDENKÉPPEN hallgass meg mindent, amit emg akarsz venni, főleg, hogy 100 ezerről van azért szó.
Meghallgatni nemtudom, mert itt nem árulnak ilyen hangfalakat a közelbe se. Boltokban alig van választék. Volt pár amit meghallgattam, pl Jamo, ami olcsóbb volt, de hát az már kinézetre is egy gagyi volt. Meg hát boltba sokkkal drágább mint neten.
Milyen hangfalkábelt vegyek majd hozzá? Mondjuk olyan 300Ft/m-es kábel már megfelelő minőségű?
Lehet, hogy olyan , mint a Red Rose a Korsun, de YikeSS fórumtársunk elvileg mozierősítőt keres, vagy ez csak nekem tűnt fel?A Dali szériából csak az Euphonia-t hallottam, egyik ismerősömnek az van, na ha annak erényeiből meg tud mutatni vmit az Ikon 6, akkor jó választás lehet.
Azt viszont, hogy a metálzenéhez miért kell olyan hangfal, ami durván kiemelt mélyekkel van megáldva-tehát dögösnek mondott-nem értem. Inkább gyors hangú, a mélytartományban is részleező doboz kell hozzá.
Ott a pont !
Bar igazabol nem lenne ellenemre 2db erosito vasarlasa (stereo/5.1) ha ossze lehetne normalisan kabelezni igy a cuccot, de nyilvan nem fogom dugdosni a frontokat.
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Na a Dali Ikon6 pont hogy ilyen. Akkor már szimpatikus is
Naim-ZU
Azt viszont, hogy a metálzenéhez miért kell olyan hangfal, ami durván kiemelt mélyekkel van megáldva-tehát dögösnek mondott-nem értem. Inkább gyors hangú, a mélytartományban is részleező doboz kell hozzá.
Na a Dali Ikon6 pont hogy ilyen.
A400, Dactilus, 575A, M12.2
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Tehát negatívumként a dög, nyomás hiányát említhetem. Talán te..
De ezek szerint félreértettelek.
Csak a dögösség szinonimája sokaknál a JBL, Cervin-Wega, meg Valdus wharfi, s hogy mivel ezek nem alkalmasak komolyzenére, meg jazzre, akkor ráhúzzák, hogy metálzenére valók. Abszolút hibásan teszik mindezt szerintem.
Na itt nem az említett márkák összes típusáról beszélek, s nem ezen fórumról , hanem a nyomtatott sajtóról.
Naim-ZU
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11023
- Kapcsolat:
Hol és ki írt ilyent? Én inkább az energiát hiányolom, amit más szóval dögnek nevezek. Speciel nem az irreális mélyekre élvezek, viszont egy szénné torzított Gibson a Dalikon túl vékonyan szólal meg az általam megszokotthoz képest. Ennyi. Nem több és nem kevesebb.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Lehet, hogy olyan , mint a Red Rose a Korsun, de YikeSS fórumtársunk elvileg mozierősítőt keres, vagy ez csak nekem tűnt fel?
A Dali szériából csak az Euphonia-t hallottam, egyik ismerősömnek az van, na ha annak erényeiből meg tud mutatni vmit az Ikon 6, akkor jó választás lehet.
Naim-ZU
Erősítő? Hatalmas kínálat van. Én mondjuk meghallgatnám hozzá Newman Korsóját, amit éppen árul is.
Igen, nekem van egy ilyen erősítőm. Épp most vittem le az árát 120eFt-ra (ez alatt még nem láttam eladni Korsun-t).
Mi is ennek a pontos tipusa? Csak hogy utana tudjak nezni a net-en. Koszi.
- Ha találsz egy Red Rose Passion néven a neten valamit, ami tök így néz ki, ne lepődj meg, az tényleg 3000 dollár.
- Egyébként majdhogy nem az utolsó csavarig ugyanaz, mint a Red Rose. Máig nem derült ki számomra, mert nagy volt a köd efelett, szóval nem tudom, h a Korsun másolta le a RR-t vagy fordítva. Az valószínű biztos, h nem lehet nagy hang különbség köztük, árban viszont 5x-ör. Azért adom el egyébként, mert 5.1-et igénylek és nem az erősítő hibája és nem is a Dyno62-é volt...
- Korsun-t nem csinálják, talán most Dusson van, nem tudom mi a különbség (talán a Korsun javára), de láttam már HifiCity-n olyan hirdetést, h Korsun-t keres, de Dusson nem jó...
Egy kis info (nekem nem minden mond vmit ):
No. of inputs: 5
Input impedance: >30 KΩ
Input sensitivity: 300 mV
Output voltage: 6V RMS/600Ω
Output power: 2x100W/8Ω; 2x150W/4Ω
Frequency range: 10 Hz-40 kHz (± 1dB 50W)
S/N: ≥100 dB
Distortion: ≤ 0,08 % (1 kHz, 90W, 8Ω)
Headphone jack: 6,35 mm
Headphone impedance: 60-600 Ω
Inputs/outputs: 24k gold-plated
Power supply: A/C 220±10 Volt / 50-60 Hz
Power consumption: max. 400 W
Environment temperature: 0 - 40°C
Dimensions: 43.5x35,8x10.5 cm
Weight: 10,8 kg
Erősítő? Hatalmas kínálat van. Én mondjuk meghallgatnám hozzá Newman Korsóját, amit éppen árul is.
Igen, nekem van egy ilyen erősítőm. Épp most vittem le az árát 120eFt-ra (ez alatt még nem láttam eladni Korsun-t).
Korsun KS-99
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD
Inkább ez alatt még bigi nem látott eladni korsunt na meg e felett sem hehe
Ha van rá pénz akkor Dali Ikon6, sőt megmerem kockáztatni hogy használtan sem tudsz vagy csak nagyon nehezen jobb hangfalat venni ennyi pénzért. Újonnan meg talán nem is
Kb 2 hónapig volt nálam egy ilyen hangfal és iszonyat megszerettem, én is nagyon sok rock-metal zenét hallgatok és 1általán nem volt hiányérzetem, vagyis inkább úgy fogalmazok hogy a dali szárazabb, gyorsabb megfogottabb mélyei jobban bejönnek nekem mint pl egy JBL vagy Cerwin Vega dögössége, DE mondom én nem éreztem ennek hiányát mert kárpótolt érte az a sok pozitívum amit fapaci lentebb leírt. Tehát én mindenképp felvenném a listámra, sőt ha van rá pénz meg is venném! 1ébként kis szobában is nagyon jól érzi magát és mit sem veszít az előnyeiből, én 12nm-en használtam, a barátom akitől kölcsönkértem kb ő is ugyanennyin használja és tökéletes. PL Korsun/Dussun 99 erősítővel, és Xindak FS2 v. FS3 hangfalkábellel pedig kiváló. Fentiek SZVSZ!