Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
B&W hangsugárzók
B&W hangsugárzók
Több éves minták?
- szvsz. ne erolkodj, amit leirtal nem allja meg a helyet a valosagban! kar csurni csavarni.
Írnál csak egy példát, melyik MM-ben és mit lehet venni?
És akkor tényleg nem kell csűrnünk.
Írta ő konkrétan, hogy a bécsi MM-ben.
De én is emlékszem, hogy korábban volt a budaörsi Electro World-ben is. Hogy most van-e, azt nem tudom, de majd utánanézek.
És még valami: a B&W tudtommal jelenleg a legikeresebb hangfal gyártó a világon. Kizártnak tartom, hogy ezt képes lett volna elérni megfelelő súlyozott disztribúció hiányában.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
B&W hangsugárzók
Hangsúlyozom, hogy én elméletben írom, amit írok, fogalmam sincs, hogy a B&W európai kisker árai hogyan viszonyúlnak egymáshoz. De hogy egy konkrét példát is említsek: a JM Lab kifutó Electra szériáját kb. egy éven keresztül a hazai kisker ár kb. 45%-ért (!!!) lehetett megvásárolni Európai különböző országaiban. Nem nehéz kiszámolni, hogy így még a kisker áron beszerzett hangfalat is bőséges haszonnal lehetett továbbadni kishazánkban (a helyzetet felismerve egyébként a hazai importőr is csökkentette árait, de koránt sem olyan mértékben, mint tőlünk "nyugatra").
Pl. Németországban az ottani importőr ára pontosan megegyezik az Aymara áraival.
Azért is írtam, hogy nem elképzelhetetlen, hogy már nem nagyon lesz Bower olcsóbb beszerzési helyről, mivel ha már külföldön is megvágják pl. a Digitalko forrását, akkor onnantól marad a magyar importőr.
B&W hangsugárzók
Több éves minták?
- szvsz. ne erolkodj, amit leirtal nem allja meg a helyet a valosagban! kar csurni csavarni.
írta tami, hogy a bécsi MM-ben. Amúgy magyarországon én sem láttam még. Az EWben pedig egy agyontört 603-as Bower van. Azon kívül nekik sincs bowerük.
B&W hangsugárzók
A helyzet az, hogy a B&W az egész világon csak szakkereskedőkönkeresztül értékesít. Nem véletlen, hogy nem kapható az MM, EW stb
láncokban sem. Ebből elég triviálisan következik, hogy internetes
kereskedőket főleg nem szolgál ki. Ez üzletpolitikai döntés, és nem sért semmilyen
jogszabályt.
Ha viszont az adott internetes áruház Ausztiában vásárol B&W hangfalat, azt senki sem tilthatja meg neki, hogy azokat Magyarorzságon értékesítse.
Ausztriában hol? Kisker boltban fogy.áron?
Abból hogy lesz 30-35%-kal olcsóbb ár, ha a fogy.ár európai
szinten kb. egyforma?
Hangsúlyozom, hogy én elméletben írom, amit írok, fogalmam sincs, hogy a B&W európai kisker árai hogyan viszonyúlnak egymáshoz. De hogy egy konkrét példát is említsek: a JM Lab kifutó Electra szériáját kb. egy éven keresztül a hazai kisker ár kb. 45%-ért (!!!) lehetett megvásárolni Európai különböző országaiban. Nem nehéz kiszámolni, hogy így még a kisker áron beszerzett hangfalat is bőséges haszonnal lehetett továbbadni kishazánkban (a helyzetet felismerve egyébként a hazai importőr is csökkentette árait, de koránt sem olyan mértékben, mint tőlünk "nyugatra").
B&W hangsugárzók
Több éves minták?
B&W hangsugárzók
602.5-hez kéne.Meg 20 nm szoba.Sok oda , ugye?
Nem. Mélyből "soha" nem elég, úgyértem inkább ne torzítson soha.
B&W hangsugárzók
602.5-hez kéne.Meg 20 nm szoba.Sok oda , ugye?
"...ha megölsz néhányat gyilkos vagy, ha milliókat, hódító..."
B&W hangsugárzók
Több éves minták?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
B&W hangsugárzók
A helyzet az, hogy a B&W az egész világon csak szakkereskedőkönkeresztül értékesít. Nem véletlen, hogy nem kapható az MM, EW stb
láncokban sem.
- jartal te mar EW-be? esetleg becsben a MM-ban? mert akkor nem ezt irnad
Sokszor. Szerinted mit nem vettem észre?
A budakalászi EW-ben a legutóbbi időkig volt 1-1 BW doboz...
Több éves minták?
B&W hangsugárzók
B&W ASW 650 Sub 140.000 Ft-t megér szerintetek, vagy ennyiért van más alternatíva is? Zene miatt kéne ilyen jó minőségű sub.
Van az Hifibarlang-ban egy REL Q100, 150ezerért, mivel kifutó és nem gyártják, le van téve az ára 250eFt-ról. 30cm-es és zárt.
Vagy egy szintén zárt, 25cm-es Martin Logan is 150eFt (használhatod előre és lefelé sugárzó opcióban is).
De sok más is van, nekem a Klipsch RW10 is jól zenélt. Nézz körül.
B&W hangsugárzók
Üdv,
B&W ASW 650 Sub 140.000 Ft-t megér szerintetek, vagy ennyiért van más alternatíva is? Zene miatt kéne ilyen jó minőségű sub.
Milyen fronthoz kéne?
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 ChristieHD14K-M SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne
B&W hangsugárzók
Üdv,
B&W hangsugárzók
láncokban sem.
A budakalászi EW-ben a legutóbbi időkig volt 1-1 BW doboz...
B&W hangsugárzók
kereskedőket főleg nem szolgál ki. Ez üzletpolitikai döntés, és nem sért semmilyen
jogszabályt.
Ha viszont az adott internetes áruház Ausztiában vásárol B&W hangfalat, azt senki sem tilthatja meg neki, hogy azokat Magyarorzságon értékesítse.
Ausztriában hol? Kisker boltban fogy.áron?
Abból hogy lesz 30-35%-kal olcsóbb ár, ha a fogy.ár európai
szinten kb. egyforma?
B&W hangsugárzók
láncokban sem.
B&W hangsugárzók
B&W ASW 650 SUB-ot használ valaki közületek?
B&W hangsugárzók
jogszabályt.
B&W hangsugárzók
láncokban sem.
T A M I . H U
B&W hangsugárzók
Gyakorlatilag a gyár annak az üzletnek adja a hangfalát, akinek akarja.
Tegyük fel, hogy egy adott hangfal kisker ára a hazai importőrnél 100 egység. Ha mondjuk a Digitalko ugyan ezt a dobozt 80 egység áron megveszi pl. az osztrák importőrnél, és Magyarországon árulja 90 egységért, azzal szemben a hangfal gyártója nem tehet semmit.
Igen, de szerintem az osztrák importőrnél is 100 egység az ára ugyanúgy mint a magyarnál
A kisker árak között elég nagy eltérés lehet Európa külöböző országaiban, de elvileg a nagyker árakat is szabadon képezhetik az importőrök. De ha esetleg meg is egyezik pl. az osztrák és a hazai nagyker ár, egy Digitalko ebből jóval alacsonyabb kisker árat tud képezni, mint egy "hagyományos" kereskedő, hiszen az adicionális költségei sokkal csekélyebbek.
A helyzet az, hogy a B&W az egész világon csak szakkereskedőkön
keresztül értékesít. Nem véletlen, hogy nem kapható az MM, EW stb
jogszabályt. Ha tehát ezeken az oldalakon 25-35%-kal olcsóbban
kapható, az nem árképzési történet. Hanem szerény adósporolás. Ennek legális avagy illegális megítélésén mindenki fantáziálgathat.
Miután a gyár az egész világon a hivatalosan értékesített termékeire 5 év
garanciát vállal, az, aki 1 éves un szlagarival vásárol, tulképpen
semmit nem kap, csak a kockázatot, ha baj van.
B&W hangsugárzók
innentől kezdve 2 út áll előttük
Mármint ki előtt? A gyártó vagy az importőr előtt?
Az importőrre gondoltam. Szóval a cég csak a hivatalos importőrnek ad el hangfalat (gondolom az importőrré válásnak megvannak a feltételei) így a többi cég csak az importőrtől vehetné meg, az importőr megveszi x Ft-ért, vagy továbbadja y Ft-ért netes áruházaknak stb, és árulja z Ft-ért a saját boltjában, vagy nem adja tovább hanem a saját boltjában árulja z Ft-ért, az előzővel az a gond hogy ha y Ft-ért továbbadja akkor a netes bolt stb árulhatja y-ab Ft-ért, tehát olcsóbban mint az importőr boltjában kapható z összeg. Bazz ez már nagyon zavaros, főleg mivel én nem értek hozzá így csak találgatok
A400, Dactilus, 575A, M12.2
B&W hangsugárzók
innentől kezdve 2 út áll előttük
Mármint ki előtt? A gyártó vagy az importőr előtt?
B&W hangsugárzók
Nameg adhatna időpontot amikor lehet menni hozzá mellorn láncot fülelni.
Kell még egy pár hét, amíg úgy nagyjából bejáratom
B&W hangsugárzók
Tegyük fel, hogy egy adott hangfal kisker ára a hazai importőrnél 100 egység. Ha mondjuk a Digitalko ugyan ezt a dobozt 80 egység áron megveszi pl. az osztrák importőrnél, és Magyarországon árulja 90 egységért, azzal szemben a hangfal gyártója nem tehet semmit.
Igen, de szerintem az osztrák importőrnél is 100 egység az ára ugyanúgy mint a magyarnál
A kisker árak között elég nagy eltérés lehet Európa külöböző országaiban, de elvileg a nagyker árakat is szabadon képezhetik az importőrök. De ha esetleg meg is egyezik pl. az osztrák és a hazai nagyker ár, egy Digitalko ebből jóval alacsonyabb kisker árat tud képezni, mint egy "hagyományos" kereskedő, hiszen az adicionális költségei sokkal csekélyebbek.
B&W hangsugárzók
Igen, de szerintem az osztrák importőrnél is 100 egység az ára ugyanúgy mint a magyarnál, így nem tudja olcsóbban megvenni. DE mondom én mint laikus látom a dolgokat. De a legjobb lenne ha johnbowers úr elmondaná mi is ezzel a helyzet.
A400, Dactilus, 575A, M12.2