Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Ezzel erősen vitatkoznék.
A SONY SXRD-s projis tv nekem annyira bejött, hogy plazma helyett ezt vettem meg. Persze nem hasonlítható a hagyományos projis tvkhez, teljesen más technológia.
Analóg adás lényegesen jobb. DVD/HD forrásból pedig TŰÉLES (1920*1080, fullHD, 10000:1 kontraszt), lenyűgöző a 140cm-es átmérőjű képén. Bár még 700 fölött van az ára, de szerintem jelenleg a legjobb ár/teljesítmény vétel még így is! Plazma kép mellett is megnéztem, nem kapkodtam el. 2 hétig ültem rajta, míg ez lett az eredmény. Nem bántam meg.
Ha tudjátok, nézzétek meg, minden sony szalonban van szerintem, vagy rea4-nél is biztosan előfordul.
Sony KDS-55A2000
Nem tudom miért van az hogy egyesek nem olvassák el amit mások írnak.
Egy szóval nem mondtam hogy az összes projis tv ilyen, csak al egtöbbje.
Többek között azért, mert az igen friss SXRD alternatívát kínál, és köszönöm, láttam már működés közben, igaz nem általam tesztelve, válogatva hogy mit nézzek.
De ezenkívűl a JVC D-ILA rendszere sem rossz, az is jobb sokkal mint a többi "hagyományos".
Amúgy nincs minden Sony szalonban, viszont ha rea4 nem adta még el, akkor nála megtekinthető, bár nem tom most mennyire ér rá
Plazma
Egy hosszabb statikus fehér "söpréssel" sokat lehet segíteni, de tökéletes úgy sem lesz. Egyébként visszatérve egy kicsit a 1080-as plazmákra, most jelentette be az szinte összes gyártó, hogy a jövőben ide fognak fókuszálni, így mire 2008 körül talán lesz SED kis hazánkban, addigra garantált a mai SD panel körüli ár. Ezzel nem fog tudni konkurálni a canon/toshiba "SED konzorcium"...
De mégis miért? A kiállított SED is 1080p-s volt eleve. Miért ne tudna konkurálni? Az hogy jövőre elvben minden gyártó leginkább 1080p-s panelt gyártana plazmából (amit kicsit kétlek, mert nemigen lehet kihasználni széles körben) az még nem jelenti azt hogy 2008-ban kánaán van és fillérekért fogják adni.
Plazma
Beégés/nembeégés téma SED-nél is lesz.
Emlékezetem szerint a működési elve hasonló a CRT-hez vagyis az üveglapra felvitt foszforréteget bombázzák. Csak az elektroncsővel ellentétben nem egy eltérített elektronsugárral, hanem képelemenként egy-egy önálló, pixelméretű elektronforrással teszik ezt. Ez alapján nehezen tudom elképzelni hogy olyan beégésre hajlamos legyen, mint egy plazma.
Plazma
Illetve régebben voltak 4:3-as projektoros televíziók, léteznek még ilyenek? Ez is egy megoldás lehet annak, aki nagy Sváby-t akar otthon
Léteznek, de mint a legtöbb projis tvnek eléggé szemből kell nézni, és így sem szép éles a képe. Ellenben baromi olcsó
Ezzel erősen vitatkoznék.
A SONY SXRD-s projis tv nekem annyira bejött, hogy plazma helyett ezt vettem meg. Persze nem hasonlítható a hagyományos projis tvkhez, teljesen más technológia.
Analóg adás lényegesen jobb. DVD/HD forrásból pedig TŰÉLES (1920*1080, fullHD, 10000:1 kontraszt), lenyűgöző a 140cm-es átmérőjű képén. Bár még 700 fölött van az ára, de szerintem jelenleg a legjobb ár/teljesítmény vétel még így is! Plazma kép mellett is megnéztem, nem kapkodtam el. 2 hétig ültem rajta, míg ez lett az eredmény. Nem bántam meg.
Ha tudjátok, nézzétek meg, minden sony szalonban van szerintem, vagy rea4-nél is biztosan előfordul.
Sony KDS-55A2000
TV Sony KDS 55A2000 1920*1080(full HD) SXRD - Monitor 21" Samsung SyncMaster 214T + 17" Samsung SM 173P plus 1500:1 LCD - DVD Sony RDR-HX825 HDD/DVD recorder - Console Xbox 360 premium pack - Audio Yamaha RX-V550 - Speakers Celestion F10*2 surround, F30*2 front A, F35C center, JBL Balboa 10*2 front B - Computer AMD core2 X2 4600+, 2Gb DDR800 Kingston, Geforce PCI-E 7900GT
Plazma
Ha egyszer beégett egy plazma, akkor az örökre ott is marad, ugye?
Egy hosszabb statikus fehér "söpréssel" sokat lehet segíteni
Mit értesz hosszabb alatt?
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Plazma
Egy hosszabb statikus fehér "söpréssel" sokat lehet segíteni, de tökéletes úgy sem lesz. Egyébként visszatérve egy kicsit a 1080-as plazmákra, most jelentette be az szinte összes gyártó, hogy a jövőben ide fognak fókuszálni, így mire 2008 körül talán lesz SED kis hazánkban, addigra garantált a mai SD panel körüli ár. Ezzel nem fog tudni konkurálni a canon/toshiba "SED konzorcium"...
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Plazma
A plazmáknál is azt hittuk, hogy ez aztán a csúcs, majd -hoppá ez beéghet....; LCD- hoppá ennek nincs feketéje.....;
SED- hoppá ennek meg........ :kiraly:
Szóval várjuk meg azt az elso generációs SED-et !!!!
Eddig még nem szuletett olyan el.tech. termék, amelyiknek az elso szériája tokéletesnek volt mondható... (mindig van mit tokéletesíteni! )
Beégés/nembeégés téma SED-nél is lesz.
Plazma
Majd meglátjuk. Ráérünk. 2007 második felében úgyis csak japánban lesz
Szóval akkor ez csak álmodozás... :-)
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Plazma
Én a SED TV-re értettem, hogyha elkezdik árulni nem a fent említett oszegnél fog kezdodni az áruk.... --- gondolom én.
Azt ígérik, hogy nem lesz jelentősen drágább. De hogy ennek mennyire lehet hinni, az majd kiderül. Mivel a technológia lcense-t nem adják el másnak, így egyenlőre ez a két gyártó fog ilyen tv-t árulni, ami kicsit monopól-érzés, vagyis ők szabhatják meg az árat. Az is igaz hogy nagyon drága sem lehet majd, mert akkor nem feltétlenül térnek át többen lcdről, plazmáról többen. Majd meglátjuk. Ráérünk. 2007 második felében úgyis csak japánban lesz
Plazma
A beégés attól beégés, hogy azt ott is marad, max picit halványul de nem tűnik el, szerintem.
Ami eltünhet az a szellemkép. Ilyenem volt már kétszer, mindig a kettő esetében ugyanaz a konzoljáték okozta. Úgy látszik azt nem szeresse a tv-m :-)
Plazma
Nagyon remélem, hogy nem...
Plazma
Mondjuk a plazmák se 500.000 ft -tal kezdtek.
Ez hogy is jön ide? Az ár amit beírtam az a Pioneer PDP-5000EX plazmára vonatkozik. isten tudja hanyadik generáció, tán 6 vagy 7. Tehát ez nem a plazma kezdete, úgyhogy nem lehet ráfogni hogy ezért ilyen őrült drága
Én a SED TV-re értettem, hogyha elkezdik árulni nem a fent említett oszegnél fog kezdodni az áruk.... --- gondolom én.
Plazma
Plazma
És hát nem akarok LCD-sdit játszani, mert nekem sem az van, de LCD-ben 1080p-set már lehet kapni másfél milláért 52"-osat: Sony KDL-52X2000
És azért ez nem volt rossz. Szép színei voltak, a bőrszínek is rendben voltak, nem volt olyan plasztik hatású mint a legtöbb LCD.
Plazma
Ez hogy is jön ide? Az ár amit beírtam az a Pioneer PDP-5000EX plazmára vonatkozik. isten tudja hanyadik generáció, tán 6 vagy 7. Tehát ez nem a plazma kezdete, úgyhogy nem lehet ráfogni hogy ezért ilyen őrült drága
Plazma
Mekkora képátlóval, hiszen az ár szempontjából azért az sem mellékes...
Mivel Pioneer 5000-esről van szó, így "csak" 50 colos képátló.
Plazma
Az új natív HD felbontású (1920x1080-as) plazmák képminősége megfelelő jelforrással döbbenetes...
Ezek kb. mennyibe fájnak?
Basysnál pl 2.600.000Ft.
Olyan olcsó, hogy ennek tényleg nem lehet alternatívája...
Plazma
Az új natív HD felbontású (1920x1080-as) plazmák képminősége megfelelő jelforrással döbbenetes...
Basysnál pl 2.600.000Ft.
Mekkora képátlóval, hiszen az ár szempontjából azért az sem mellékes...
Plazma
Basysnál pl 2.600.000Ft.
Plazma
Plazma
Az új natív HD felbontású (1920x1080-as) plazmák képminősége megfelelő jelforrással döbbenetes... láttam a pioneer PDP-5000EX-nek a képét 1080-as demóval és hát majdnem seggre ültem... a beharangozott SED, 50000:1-es kontrasztja meg egy kicsit túlzás szerintem... ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy méregdrága Toshiba SED TV nem lesz igazi alternatívája a legújabb "kedvező árú" natív HD plazmáknak.
Jó neked, hogy te már tudsz árakat. Én csak annyit olvastam hogy nem lesz jelentősen drágább, mint egy plazma
Plazma
A plazmáknál is azt hittuk, hogy ez aztán a csúcs, majd -hoppá ez beéghet....; LCD- hoppá ennek nincs feketéje.....;
Eddig még nem szuletett olyan el.tech. termék, amelyiknek az elso szériája tokéletesnek volt mondható... (mindig van mit tokéletesíteni! )
Plazmáknál kezdetek óta bedzegették, hogy beégés veszély vana technológiából adódóan. Ez a SED-nél nemigen fordulhat elő :-)
Feketét már tudjuk, színeket már tudjuk, fényerőt már tudjuk :-)
Plazma
Az új natív HD felbontású (1920x1080-as) plazmák képminősége megfelelő jelforrással döbbenetes... láttam a pioneer PDP-5000EX-nek a képét 1080-as demóval és hát majdnem seggre ültem... a beharangozott SED, 50000:1-es kontrasztja meg egy kicsit túlzás szerintem... ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy méregdrága Toshiba SED TV nem lesz igazi alternatívája a legújabb "kedvező árú" natív HD plazmáknak.
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Plazma
Dehogynem.
Túl öreg vagyok ahhoz, hogy higgyek a csodákban... :-)
Egyetértek Pelicannal!
A plazmáknál is azt hittuk, hogy ez aztán a csúcs, majd -hoppá ez beéghet....;
LCD- hoppá ennek nincs feketéje.....;
Plazma
Miért kellene eljutni az 5-6. genrációig? Mert LCD-nél meg Plazmánál még úgy ahogy értem. Főleg LCD esetéebn a kontraszt és utánhúzás miatt nem árt ha már sokadik generációs.SED-nél ez nem gond a technológiából fakadóan erre enm kell várni. Már a kezdeti modell nagyságrendekkel jobb paraméterrel rendelkezik. Azt is tudni, hogy élettartama hosszabb.
Maximum már csak az érdekes, hogy mennyire működik stabilan, mennyire hajlamos bármilyen hibára. De ehhez meg nem kell 5-6 generációig várni
Dehogynem.
Túl öreg vagyok ahhoz, hogy higgyek a csodákban... :-)
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200