Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Újratelepítettem vagy négy dolgot, most már csak az MPG2 TS-eket nem tudom életre kelteni, amivel a VLC 16% CPU használattal lejátszik, azzal az MPC 100%-on kínlódik.
.ts-hez én MPC-t használok DScaler5 codec-kel. Teljesen jól működik, egyáltalán nem magas a CPU terhelés.
Htpc (Home Theatre PC)
Imádkoztam egy kicsit, aztán feltettem ma az ATI videodriverét. Nem segített az ima, két órát szenvedtem a codecek helyreállításával. A WMV inverzben játszódott le, az MPG-k megint 100%-on mentek (valahogy egyszerre indult el az ffdshow és a CoreAVC is, hiába volt az előbbi kikapcsolva).
Újratelepítettem vagy négy dolgot, most már csak az MPG2 TS-eket nem tudom életre kelteni, amivel a VLC 16% CPU használattal lejátszik, azzal az MPC 100%-on kínlódik.
Egyébként szívesen főbelőném, aki .NET-ben írja meg egy alacsony szintű hardver driverhez a kezelő szoftvert. Meg azt is, aki úgy csinálta meg, hogy addig ne induljon el, amíg ki nem engedem a netre.
Eddig mit használtál helyette?
Éppen én is Atival szenvedek, eddig nvidia-t használtam de most építettem egy gépet amibe asus x1300-as került. Valahogy nem tudom belőni, az x264-ek szaggatnak mpc/haali/coreavc-vel... film közben van hogy 1 percig teljesen simán megy, aztán egy darabig szaggat, megint jól megy, stb... arra rájöttem hogy a wmv inverz problémát megoldja, ha kikapcsolod az ati wmv gyorsítását
Sony KLV-S40A10, Sony RDR-HX720, Yamaha RXV-430RDS, Mission m73, m72, m7c2, Mordaunt Short MS-907W
- James Bond 007
- Nincs visszaút

- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
Imádkoztam egy kicsit, aztán feltettem ma az ATI videodriverét. Nem segített az ima, két órát szenvedtem a codecek helyreállításával. A WMV inverzben játszódott le, az MPG-k megint 100%-on mentek (valahogy egyszerre indult el az ffdshow és a CoreAVC is, hiába volt az előbbi kikapcsolva).
Egyébként szívesen főbelőném, aki .NET-ben írja meg egy alacsony szintű hardver driverhez a kezelő szoftvert. Meg azt is, aki úgy csinálta meg, hogy addig ne induljon el, amíg ki nem engedem a netre.
Htpc (Home Theatre PC)
Van itthon egy olcsó PCM tápom (600-as) a proji megy róla, majd rádugom a gépre, és kipróbálom!
Kíváncsi vagyok az eredményre.
Köszi!
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
OFFTOPIC:
Amikor megszünik a 220, a szünetmentesek is kikapcsolnak. Az APC-m túlterhelés jelzéssel sipít, a Powercom pedig simán lekapcsol. Beszéltem az SOS UPS Ambulanciával, ismerik a problémát és SMART-ot ajánlottak.
Elhozok tőlük egy felújítottat, de az is 30 rugóba kerül.
Van itthon egy olcsó PCM tápom (600-as) a proji megy róla, majd rádugom a gépre, és kipróbálom!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Htpc (Home Theatre PC)
Megnéztem ezeket a wmv hd-s videókat. Veszettül tetszett. Erőforrásigényes? 1440*816-os wmv 50%-ra terhelte a gépet, h264 80-90%-ra.
Nálam is kb. az XVid szintjén mozog a CPU terhelés, és nincs semmi akadozás. Scott, lehet, hogy codec gondod van. A Microsoft codecjét használom, de már nem tudom, hogy került fel.
.
Amit ti a netről leszedtetek abban nincs benne a DRM másolás védelem, viszont az eredeti lemezeken rajta van. Valószínűleg nem a WMVHD-val van a gond, hanem ezzel a védelemmel, de a végeredmény ugyanaz: akad.
Htpc (Home Theatre PC)
Nem egyedi eset, több fórumon is olvastam már róla. Egyébként az is lehet, hogy a régi szünetmentesed "szép" szinuszos jelet ad, nem szögleteset. A gond azokkal a szünetmentesekkel van amelyek szögletes jelet adnak, ez nem tetszik az aktív PFC-nek.
Mi a tünete a dolognak?
OFFTOPIC:
Amikor megszünik a 220, a szünetmentesek is kikapcsolnak. Az APC-m túlterhelés jelzéssel sipít, a Powercom pedig simán lekapcsol. Beszéltem az SOS UPS Ambulanciával, ismerik a problémát és SMART-ot ajánlottak.
Elhozok tőlük egy felújítottat, de az is 30 rugóba kerül.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
OLED neked mennyi az annyi? És mi a config?
DVD->d2v->VFApi->CCE kb. 1,3 ( DVD felbontásról beszélünk ugye?)
Konfig az aláírásban.
Szóval ez igen karcsú már manapság.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
- James Bond 007
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
de nem akarlak meggyőzni titeket, csak rámutatni a különbségekre..
Ha már nagyon beleszoktál a jóba, a legjobb gyógymód megnézni pár régi 1 CD-s DivX 3-mas filmet plazmán vagy projin.
Htpc (Home Theatre PC)
Nem egyedi eset, több fórumon is olvastam már róla. Egyébként az is lehet, hogy a régi szünetmentesed "szép" szinuszos jelet ad, nem szögleteset. A gond azokkal a szünetmentesekkel van amelyek szögletes jelet adnak, ez nem tetszik az aktív PFC-nek.
Mi a tünete a dolognak?
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Htpc (Home Theatre PC)
Már a második APFC-s tápot használom a gépemben (Aopen, Tagan) egy régi kb. 15 éves szünetmentessel és eddig nem volt problémám.
Arról meg még nem hallottam, hogy ilyen szempontból számítana, hogy a szünetmentes on-line vagy line interactive. Lehet, hogy a szünetmentes frekvenciagörbéje számít, hogy szinuszos vagy négyszögjelet ad-e ki.
OFFTOPIC:
Szerencsés vagy! Nem egyedi eset, több fórumon is olvastam már róla. Egyébként az is lehet, hogy a régi szünetmentesed "szép" szinuszos jelet ad, nem szögleteset. A gond azokkal a szünetmentesekkel van amelyek szögletes jelet adnak, ez nem tetszik az aktív PFC-nek.
Nekem Chieftec tápom van és szívok...
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
".. meleg a sör, de nekünk így is jó.. "
OFFTOPIC:
Nekem sehogy se jó. Kövezzeteeeeeeeeek muhhaha.
Most nem akarok idézni a Pitéből, h a sör kiknek az itala.
Htpc (Home Theatre PC)
Komolyan mondom. Ha van egy jó, akkor a mégjobb kell? Szerintem most, h a DVD van és van a H264 inkább az utóbbit választom (láttam már én is kockásodást, de nem baj -még-).
Természetesen ha úgy nézem, hogy minőségileg, amikor nem kockásodik be a kép, akkor egyértelműen jobb az x264-es kódolású 720p-s film, de azért engem igenis zavar a kockásodás.
- nem azt mondom, hogy sz@r, csak azt, hogy zavaró. Idővel - ha jobb lesz az alapanyag - majd kiküszöböéol ezt is. Addig is meg jó lesz ez is, így is
".. meleg a sör, de nekünk így is jó.. "
Htpc (Home Theatre PC)
na itt egy remek példa, 5,6Mbit bitráta!!! wmvhd
http://img124.imageshack.us/img124/8423/pdvd0059qg.jpg
szerintem ez pocsék minőség ilyen statikus képpel ilyen tömörítési hibák...hááát..
de nem akarlak meggyőzni titeket, csak rámutatni a különbségekre..
Htpc (Home Theatre PC)
Chronicles of Narnia Trailer XD (Xteme Definition) 1440p
2560 x 1440
Úgytudom végül abban maradt mindenki hogy csak upscale, és az 1080p-s jobban néz ki
Htpc (Home Theatre PC)
A mai tápok simán tudnak aktiv PFC-vel 85%-ot, igy a fogyasztás még simán vihető lejjebb! A HTPC-m az aláírásomban részletesen is megtalálható
OFFTOPIC:
Az aktív PFC-vel viszont gondja lehet annak, akinek szünetmentesről megy a gépe. Én is cseréltem tápot és a szünetmentesem azóta sz@rt sem ér. Most vettem egy másikat, azzal sem megy, még szerencse, hogy szóltam előre, hogy visszahozom, ha ezzel sem megy. Sajnos a boltban sem voltak tisztában a dologgal.APC-ből a BACK UPS kategória nem játszik, csak a SMART, az meg k@rva drága.
Már a második APFC-s tápot használom a gépemben (Aopen, Tagan) egy régi kb. 15 éves szünetmentessel és eddig nem volt problémám.
Arról meg még nem hallottam, hogy ilyen szempontból számítana, hogy a szünetmentes on-line vagy line interactive. Lehet, hogy a szünetmentes frekvenciagörbéje számít, hogy szinuszos vagy négyszögjelet ad-e ki.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Chronicles of Narnia Trailer XD (Xteme Definition) 1440p
2560 x 1440
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Na tessék, én amúgy is csak x264-es 720p-s HD-kat szedek csak le.
Sajnos ezekkel az a baj, hogy vélhetően a forrásanyag okán is, de szinte nincs olyan, ami nem kockásodik itt - ott. Előbb - utóbb, ha majd lesznek normális HD anyagok, akkor ezek a rip-ek is javulnak majd. Addig kénytelenek vagyunk ezzel megelégedni
Komolyan mondom. Ha van egy jó, akkor a mégjobb kell? Szerintem most, h a DVD van és van a H264 inkább az utóbbit választom (láttam már én is kockásodást, de nem baj -még-).
Htpc (Home Theatre PC)
Megnéztem ezeket a wmv hd-s videókat. Veszettül tetszett. Erőforrásigényes? 1440*816-os wmv 50%-ra terhelte a gépet, h264 80-90%-ra.
Én is hasonlókat tapasztaltam! Pl.: IMAX Fighter Pilot - Operation Red Flag 1080p.wmv-nek relatív kicsi az erőforrásigénye és igen szép a képe.
Htpc (Home Theatre PC)
Lehet, majd hasonlítgatok ha lesz több hd filmem. Mindenesetre lenyűgözőek az eddig látottak.
Szedd le a BMW Tickert és Hostage-t 720p-s wmv videók..
egyébként annyiban igaz, sé el kell ismerni, hogyha nagyon nagy hiba nincs a tömörítéssel, elég hasonlóak a codecek, sőt, ahogy a kódolások alkalmával említettem, projin hihetetlen különbségek se jönnek ki.. legalábbis az enyémen.. szóval néha ez már szőrszálhasogatás.. de ha elérhető a jobb, akkor ugye miért ne
Htpc (Home Theatre PC)
Lehet, majd hasonlítgatok ha lesz több hd filmem. Mindenesetre lenyűgözőek az eddig látottak.
Htpc (Home Theatre PC)
Ált a demo múvikban olyan dolgokat válogatnak ki, mármint jeleneteket, amik nyilván a pozitívumokat emelik ki.. nemhiszem ebből kell kiindulni... ahhoz hogy azonos minőséget érj el, egyértelműen sokkal kisebb bitrátás x264 is elég, mint wmv.. emellett szeret kockásodni is nagyon, ahogy James Bond 007 is említette..
Láttam a Terminator2-t wmvhd-ben, hát közel sem olyan szép projin, mint a többi.. de persze ez csak személyes vélemény..
ott vannak pl a BMW-s videók 720pben wmvhd-ben.. elvileg "gyári" munka.. hát elég gyengus szerintem... mikor leszedtem, mondom hú de szuper jó minőség lesz, aztán ki projira, és
- James Bond 007
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
Nálam is kb. az XVid szintjén mozog a CPU terhelés, és nincs semmi akadozás. Scott, lehet, hogy codec gondod van. A Microsoft codecjét használom, de már nem tudom, hogy került fel.
A minőséggel valóban van egy gond: ennél a legfeltűnőbb a nagy színátmenetes felületek kockásodása. Igazán nehezen tudnám megmondani, hogy a látvány tetszik-e, vagy a kódolás, egyszerűen az összhatás lenyűgöző. Végül is az ember nem a blokkokat nézegeti. :-)
Nem tudom, mennyire jó a statisztikakészítés a H264-ben, de tény, hogy a Riddick-ben van egy 10 perces jelenet, ahol folyamatosan villámlik, és akárhogy meresztgetem a szemem, nem látok kockásodást.
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Na tessék, én amúgy is csak x264-es 720p-s HD-kat szedek csak le.
Sajnos ezekkel az a baj, hogy vélhetően a forrásanyag okán is, de szinte nincs olyan, ami nem kockásodik itt - ott. Előbb - utóbb, ha majd lesznek normális HD anyagok, akkor ezek a rip-ek is javulnak majd. Addig kénytelenek vagyunk ezzel megelégedni