Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Nemtom, én a ZoneAlarm-ban tiltottam le, azt nem próbáltam, hogy teljesen letiltom a hálókártyát.
Hova akart kimenni? Biztos, hogy valóban a netre? Nem lehet, hogy csak a loopback-re olvasott rá valamiért? (pl. valamilyen kliens-szerver funkcióhoz TCP-IP-t használ).
Htpc (Home Theatre PC)
Van itthon egy olcsó PCM tápom (600-as) a proji megy róla, majd rádugom a gépre, és kipróbálom!
Kíváncsi vagyok az eredményre.
Köszi!
Rádugtam a szünetmentest Powercom BNT-600-ast a Tagan TG380-U01 (Active-PFC) táppal rendelkező gépemre és sem hálózati sem akkumulátoros üzemmódban nem volt rendellenesség!
Amúgy lehet, hogy a Chieftec táp helyett valami komolyabbat is ki kéne próbálnod!
Véletlenül nem két szünetmentest kötöttél sorba? Mert az valóban problémás szokott lenni!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
- James Bond 007
- Nincs visszaút

- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
Vajon milyen processzor kell on-the-fly H.264 tömörítéshez? Mi lehet ebben a kamerában?
- James Bond 007
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
Nem csak akkor akar kimenni a netre, ha érzékeli, hogy van?De egyébként az nvidia is jó megoldás...
Nemtom, én a ZoneAlarm-ban tiltottam le, azt nem próbáltam, hogy teljesen letiltom a hálókártyát.
Régen mindig nVidiám volt, aztán jöttek a hangos ventillátoros, túlmelegedős modellek, akkor váltottam ATI-ra. Ha legközelebb vásárolok, megint váltás lesz a vége...
Htpc (Home Theatre PC)
Ha nincs netem, vegyek nVidiát?
Nem csak akkor akar kimenni a netre, ha érzékeli, hogy van?
De egyébként az nvidia is jó megoldás...
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
- James Bond 007
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
Egyébként szívesen főbelőném, aki .NET-ben írja meg egy alacsony szintű hardver driverhez a kezelő szoftvert. Meg azt is, aki úgy csinálta meg, hogy addig ne induljon el, amíg ki nem engedem a netre.
Ez felett még mindig nem bírtam napirendre térni. Mi van, ha egy gép nincs az internetre kötve? .NET-et még csak szerez az ember, de miért nem indul el a Control Center? Ha nincs netem, vegyek nVidiát?
Eszem f...om megáll, hogy egy klasszikust idézzek.
- James Bond 007
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
Eddig mit használtál helyette?
Amit az XP SP2 felismert telepítéskor. Oda volt írva a kártya típusa és mögé zárójelben, hogy Microsoft.
Htpc (Home Theatre PC)
Újratelepítettem vagy négy dolgot, most már csak az MPG2 TS-eket nem tudom életre kelteni, amivel a VLC 16% CPU használattal lejátszik, azzal az MPC 100%-on kínlódik.
.ts-hez én MPC-t használok DScaler5 codec-kel. Teljesen jól működik, egyáltalán nem magas a CPU terhelés.
Htpc (Home Theatre PC)
Imádkoztam egy kicsit, aztán feltettem ma az ATI videodriverét. Nem segített az ima, két órát szenvedtem a codecek helyreállításával. A WMV inverzben játszódott le, az MPG-k megint 100%-on mentek (valahogy egyszerre indult el az ffdshow és a CoreAVC is, hiába volt az előbbi kikapcsolva).
Újratelepítettem vagy négy dolgot, most már csak az MPG2 TS-eket nem tudom életre kelteni, amivel a VLC 16% CPU használattal lejátszik, azzal az MPC 100%-on kínlódik.
Egyébként szívesen főbelőném, aki .NET-ben írja meg egy alacsony szintű hardver driverhez a kezelő szoftvert. Meg azt is, aki úgy csinálta meg, hogy addig ne induljon el, amíg ki nem engedem a netre.
Eddig mit használtál helyette?
Éppen én is Atival szenvedek, eddig nvidia-t használtam de most építettem egy gépet amibe asus x1300-as került. Valahogy nem tudom belőni, az x264-ek szaggatnak mpc/haali/coreavc-vel... film közben van hogy 1 percig teljesen simán megy, aztán egy darabig szaggat, megint jól megy, stb... arra rájöttem hogy a wmv inverz problémát megoldja, ha kikapcsolod az ati wmv gyorsítását
Sony KLV-S40A10, Sony RDR-HX720, Yamaha RXV-430RDS, Mission m73, m72, m7c2, Mordaunt Short MS-907W
- James Bond 007
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
Imádkoztam egy kicsit, aztán feltettem ma az ATI videodriverét. Nem segített az ima, két órát szenvedtem a codecek helyreállításával. A WMV inverzben játszódott le, az MPG-k megint 100%-on mentek (valahogy egyszerre indult el az ffdshow és a CoreAVC is, hiába volt az előbbi kikapcsolva).
Htpc (Home Theatre PC)
Van itthon egy olcsó PCM tápom (600-as) a proji megy róla, majd rádugom a gépre, és kipróbálom!
Kíváncsi vagyok az eredményre.
Köszi!
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
OFFTOPIC:
Amikor megszünik a 220, a szünetmentesek is kikapcsolnak. Az APC-m túlterhelés jelzéssel sipít, a Powercom pedig simán lekapcsol. Beszéltem az SOS UPS Ambulanciával, ismerik a problémát és SMART-ot ajánlottak.
Elhozok tőlük egy felújítottat, de az is 30 rugóba kerül.
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Htpc (Home Theatre PC)
Megnéztem ezeket a wmv hd-s videókat. Veszettül tetszett. Erőforrásigényes? 1440*816-os wmv 50%-ra terhelte a gépet, h264 80-90%-ra.
Nálam is kb. az XVid szintjén mozog a CPU terhelés, és nincs semmi akadozás. Scott, lehet, hogy codec gondod van. A Microsoft codecjét használom, de már nem tudom, hogy került fel.
.
Amit ti a netről leszedtetek abban nincs benne a DRM másolás védelem, viszont az eredeti lemezeken rajta van. Valószínűleg nem a WMVHD-val van a gond, hanem ezzel a védelemmel, de a végeredmény ugyanaz: akad.
Htpc (Home Theatre PC)
Nem egyedi eset, több fórumon is olvastam már róla. Egyébként az is lehet, hogy a régi szünetmentesed "szép" szinuszos jelet ad, nem szögleteset. A gond azokkal a szünetmentesekkel van amelyek szögletes jelet adnak, ez nem tetszik az aktív PFC-nek.
Mi a tünete a dolognak?
OFFTOPIC:
Amikor megszünik a 220, a szünetmentesek is kikapcsolnak. Az APC-m túlterhelés jelzéssel sipít, a Powercom pedig simán lekapcsol. Beszéltem az SOS UPS Ambulanciával, ismerik a problémát és SMART-ot ajánlottak.
Elhozok tőlük egy felújítottat, de az is 30 rugóba kerül.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
OLED neked mennyi az annyi? És mi a config?
DVD->d2v->VFApi->CCE kb. 1,3 ( DVD felbontásról beszélünk ugye?)
Konfig az aláírásban.
Szóval ez igen karcsú már manapság.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
- James Bond 007
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
de nem akarlak meggyőzni titeket, csak rámutatni a különbségekre..
Ha már nagyon beleszoktál a jóba, a legjobb gyógymód megnézni pár régi 1 CD-s DivX 3-mas filmet plazmán vagy projin.
Htpc (Home Theatre PC)
Nem egyedi eset, több fórumon is olvastam már róla. Egyébként az is lehet, hogy a régi szünetmentesed "szép" szinuszos jelet ad, nem szögleteset. A gond azokkal a szünetmentesekkel van amelyek szögletes jelet adnak, ez nem tetszik az aktív PFC-nek.
Mi a tünete a dolognak?
Htpc (Home Theatre PC)
Már a második APFC-s tápot használom a gépemben (Aopen, Tagan) egy régi kb. 15 éves szünetmentessel és eddig nem volt problémám.
Arról meg még nem hallottam, hogy ilyen szempontból számítana, hogy a szünetmentes on-line vagy line interactive. Lehet, hogy a szünetmentes frekvenciagörbéje számít, hogy szinuszos vagy négyszögjelet ad-e ki.
OFFTOPIC:
Szerencsés vagy! Nem egyedi eset, több fórumon is olvastam már róla. Egyébként az is lehet, hogy a régi szünetmentesed "szép" szinuszos jelet ad, nem szögleteset. A gond azokkal a szünetmentesekkel van amelyek szögletes jelet adnak, ez nem tetszik az aktív PFC-nek.
Nekem Chieftec tápom van és szívok...
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
".. meleg a sör, de nekünk így is jó.. "
OFFTOPIC:
Nekem sehogy se jó. Kövezzeteeeeeeeeek muhhaha.
Most nem akarok idézni a Pitéből, h a sör kiknek az itala.
Htpc (Home Theatre PC)
Komolyan mondom. Ha van egy jó, akkor a mégjobb kell? Szerintem most, h a DVD van és van a H264 inkább az utóbbit választom (láttam már én is kockásodást, de nem baj -még-).
Természetesen ha úgy nézem, hogy minőségileg, amikor nem kockásodik be a kép, akkor egyértelműen jobb az x264-es kódolású 720p-s film, de azért engem igenis zavar a kockásodás.
- nem azt mondom, hogy sz@r, csak azt, hogy zavaró. Idővel - ha jobb lesz az alapanyag - majd kiküszöböéol ezt is. Addig is meg jó lesz ez is, így is
".. meleg a sör, de nekünk így is jó.. "
Htpc (Home Theatre PC)
na itt egy remek példa, 5,6Mbit bitráta!!! wmvhd
http://img124.imageshack.us/img124/8423/pdvd0059qg.jpg
szerintem ez pocsék minőség ilyen statikus képpel ilyen tömörítési hibák...hááát..
de nem akarlak meggyőzni titeket, csak rámutatni a különbségekre..
Htpc (Home Theatre PC)
Chronicles of Narnia Trailer XD (Xteme Definition) 1440p
2560 x 1440
Úgytudom végül abban maradt mindenki hogy csak upscale, és az 1080p-s jobban néz ki
Htpc (Home Theatre PC)
A mai tápok simán tudnak aktiv PFC-vel 85%-ot, igy a fogyasztás még simán vihető lejjebb! A HTPC-m az aláírásomban részletesen is megtalálható
OFFTOPIC:
Az aktív PFC-vel viszont gondja lehet annak, akinek szünetmentesről megy a gépe. Én is cseréltem tápot és a szünetmentesem azóta sz@rt sem ér. Most vettem egy másikat, azzal sem megy, még szerencse, hogy szóltam előre, hogy visszahozom, ha ezzel sem megy. Sajnos a boltban sem voltak tisztában a dologgal.APC-ből a BACK UPS kategória nem játszik, csak a SMART, az meg k@rva drága.
Már a második APFC-s tápot használom a gépemben (Aopen, Tagan) egy régi kb. 15 éves szünetmentessel és eddig nem volt problémám.
Arról meg még nem hallottam, hogy ilyen szempontból számítana, hogy a szünetmentes on-line vagy line interactive. Lehet, hogy a szünetmentes frekvenciagörbéje számít, hogy szinuszos vagy négyszögjelet ad-e ki.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Chronicles of Narnia Trailer XD (Xteme Definition) 1440p
2560 x 1440
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Na tessék, én amúgy is csak x264-es 720p-s HD-kat szedek csak le.
Sajnos ezekkel az a baj, hogy vélhetően a forrásanyag okán is, de szinte nincs olyan, ami nem kockásodik itt - ott. Előbb - utóbb, ha majd lesznek normális HD anyagok, akkor ezek a rip-ek is javulnak majd. Addig kénytelenek vagyunk ezzel megelégedni
Komolyan mondom. Ha van egy jó, akkor a mégjobb kell? Szerintem most, h a DVD van és van a H264 inkább az utóbbit választom (láttam már én is kockásodást, de nem baj -még-).