Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

A HFM utolsó etalonja a Denon 320A amit jobbnak értékelt a magazin a 3020-nál is (igaz akkor csak az e változattal hasonlították!) és a Pio A400-nál is. 
Ha minden jól megy nemsokára egy ilyen birtokosa leszek. Tud valaki erről valamit?

Nekem 360-as van a második láncban. Megállja a helyét, de etalonminőségnek azért nem nevezném.

A 360-ast is tesztelték, de rosszabbnak ítélték meg.

Az etalon kifejezés meg ne tévesszen meg semmit. Etalon, mint összehasonlítási alap. Akkor ők a maga árkategóriájában (!) ezt halloták különösen jó vételnek.

Én is kíváncsi vagyok már a hangjára!

Mondjuk a NAD 3020-tól nem vonszoltam körbe magam először, de kapott egy Alisca-s tuningot és így már nagyon is tetszik!
gordon314.fw.hu

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A HFM utolsó etalonja a Denon 320A amit jobbnak értékelt a magazin a 3020-nál is (igaz akkor csak az e változattal hasonlították!) és a Pio A400-nál is. 
Ha minden jól megy nemsokára egy ilyen birtokosa leszek. Tud valaki erről valamit?

Nekem 360-as van a második láncban. Megállja a helyét, de etalonminőségnek azért nem nevezném.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Úgy tudom az A400 annyira legendás, mint a NAD 3020-as.Ezért is nehéz szerezni...

Igen,de az mint vonali szintű erőködő parádézott,a manó meg inkább a fonójának köszönheti...,esetleg ez komoly szempont lehet,ha valaki vinilezésben is agyal.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4486
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: revox »

Röviden zavaros hangú gépzene volt a véleménye róla.

ami nekem megmaradt,hogy erőtlen és kissé loudness-es, gyenge hangocsak. más,mint pl a marantz pm66SE gyengesége de egy hasonlóan lehangoló produkció a 3020 mellett.

persze haverom büszkén szerzett deprez műszeres, akkkus előfokos technincs motyója is gyengébbnek bizonyult a 3020-tól,akárhogy cserélgettük az elő és végfokot. mindig minden esetben akkor volt jobb a dolog,ha a nad3020 bekerült a képbe. értsd,a technincs végfok a 3020előfokával jobb volt,mint a sajátjával,jobb volt a tecnics előfok a nad végfokával,mint sajátjával és összességében a 3020 jobb volt(papírforma) mint a technincs,pedig az nem olcsó gép már. a srác megvonta a vállát, megvette a h/k citation 11/12 párosomat zenélni(azért ez meglépte a nad-ot), a technicset meg jól látható helyre téve(szép azért) meghajtotta a szubot (mozihoz).
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Egy ismerősöm éppen ilyen Denon 320A-t vett a múlt héten és az ősöreg 3020i helyett bekötötte.
Már árulja is.

és a 3020i nem sima 3020 (i-m is volt mi nem? )
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zz7 »

nekem volt. persze nem használni vettem,csak kipróbálni és továbbadni. bennem semminemű emléket nem hagyott(szemben a másik kettővel),HFM ide vagy oda. nem erőltetném,de tanulja meg mindenki a saját zsebén

Egy ismerősöm éppen ilyen Denon 320A-t vett a múlt héten és az ősöreg 3020i helyett bekötötte.
Már árulja is.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

nekem volt. persze nem használni vettem,csak kipróbálni és továbbadni. bennem semminemű emléket nem hagyott(szemben a másik kettővel),HFM ide vagy oda. nem erőltetném,de tanulja meg mindenki a saját zsebén
halfnote.hu

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: sajti »

Úgy tudom az A400 annyira legendás, mint a NAD 3020-as.Ezért is nehéz szerezni...

csak jobban szól a 3020-tól

Viszont Magyarországra csak az Angliába tervezett 240V-os verzió jött be. Úgyhogy a ráírt adatoknál picit kevesebbet tud teljesítményben. (Viszont tovább fog tartani )

sajti

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

gordon314.fw.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

halfnote.hu

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Sajnos a Sonyk közül csak az ESPRIT szériások jók, de azok nagyon, csak drágák is.
Naim-ZU

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Acme »

sokkal jobb mint a Sony 780QS AVR

Újabb Sony erősködő megy ki a hifi falura? Ez nagyon szomorú...
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Vendég

Sztereó erősitők

Úgy tudom az A400 annyira legendás, mint a NAD 3020-as.
Ezért is nehéz szerezni...

andix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: andix »

szóval senki? 
Stereósodsz végre?
Más nem jó?: Pioneer A400? Én nem hallottam (ezt se, se az A204R-t), de annyi jót olvastam róla, hogy kipróbálni lehet érdemes lenne, ha olcsót elkapsz ebay-en. Az olaszon van is most asszem hirdetve.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: close652 »

szóval senki?
system

close652
Beköltözött
Beköltözött

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: close652 »

Itt van ez a Pio erősítő (A204R) -- valaki halotta/ismeri esetleg?
sokkal jobb mint a Sony 780QS AVR?
Kiállja a próbát a legkisebb mostani CA/Denon/Marantz modellekkel?
system

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tsc »

Nem tudja esetleg valaki, hogy mennyibe kóstál most 1 ROTEL RB-1070 + ROTEL RC-1070 combo?
200-ért volt legutóbb a HifiCity-n.

Nekem volt ez a kombó, de nem voltam oda-vissza tőle maradéktalanul, mert a Heed erősítők mellett labdába sem rugott itthon, pl. az új Obelisk is megeszi reggelire.
Izmosnak jóval izmosabbak persze a Rotelek, és ez kritikus is lehet, meg nagyon szépek (mi több, ez együtt egy gyönyörű páros), de muzikalitásban, finomságokban picit elmarad.

Azért, hogy jót is mondjak, 200e alatt a kettő, mégsem olyan rossz. Ha valaki inkább szeret pl. elektronikus zenét izomból döngetni, vagy nehezebben hajtható hangfalai vannak, jól jön az RB-1070 kifogyhatatlan ereje. Főleg ha monoblokként használják.
Szobadísznek is ideálisak..

Csatolok egy képet is kedvcsinálónak.

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 46

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: rudulf »

rotelben nem gondolkodtam, mert drága és ritka a használt távos, szerintem. pláne ha egy márkát akarok cdben is, hogy együtt távozhassam őket. egyszóval, marad a CA vagy a NAD. Igazából az 540 CA lehetne alternatíva, olcsóbbsága miatt. A CA 640 es szett ára és a NAD 320/521bee szett közt nincs jelentős különbség árban, ezért nem gondolkodom ezen. valszeg marad a NAD, de hozzá kell tenni, hogy a meghallgatás dönt. Azért érdekel itt, most szóban a téma, mert ki tudom zárni a nem jó hangú játékosokat a ti véleményetek alapján.
Ha hajlandó lennél kompromisszumokra, tudnék ajánlani ezektől nagyságrendekkel jobb komponenseket.
Persze ezek meghallgatását is szigorúan javallom.

jelenleg nem tehetem meg, a piszkos anyagiak miatt. de, a fejlődés nincs kizárva, ha elindultam vmivel és lesz pénzmag. Azért, csak hadd halljam, mit ajánlanál!

szerintem a sztereo 200 alatt topic-ban korrekt javaslatok vannak.

sokan örülnének, ha elsőre ezeket sikerülne nekik összeválogatni...
RoksanXerxes/OriginLiveSilver/OrtofonHMC30,Audiomeca/Mephisto1,SonerAudio/nagy DAC,előfok,végfok,SL1hangfal,SonusFaberElectaAmateur2,SL1hangfal,DevialetExpert250PROHighwire/1100összekötô,JPS/DigitalAC,SonerAudio/DACtápkábel,HarmonicTechnology/MagicésMagicTweeterhangfal,Magic,AC10táp

EMMZETT
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: EMMZETT »

Nem tudja esetleg valaki, hogy mennyibe kóstál most 1 ROTEL RB-1070 + ROTEL RC-1070 combo?

cro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: cro »

- enekhangok  teljesen termeszetes reszet kepezik a szinpadnak,  artikulacio sokkal jobb erthetobb , elenben nehol megjelentek kisse "reszelos femes" reszletek is (Dianna Krall - live in paris), bar lehet hogy ez ennel az eloadonal termeszetes, csak eddig nem halattszott ki...

Lehet, hogy a háttérben reszelnek.

Elég jól szólhat, ha azt is hallani... :-)

nem reszeltek, hanem meszeltek,de inkabb rezegtek:), 1 rosszul elhelyezet cdtoktartokez(fabol)ben levo ures cdtokk rezonalt be 1 bizonyos kozepfrekin,bizonyos hangero felett:))hehehe de mire kifuleltem... eltartott 1 darabig...de kiba idegesitett mert nem igazan illett a hangkepbe...ez volt a palya...igy utolga mar en is csak rohogok...de ott 1 darabig rajtam volt a harcteri ideg...konkluzio: a hang mindent megmozgat...:kiraly: a tanulopenzt, mint minden tapasztalatra es erzekszertvekre epulo dolog eseteben itt is meg kell fizetni...es ilyen esetekben en felvalalom a tudatlansagom/tapasztalatlansagom...

mas...kb mostanra talatam meg a hanfalaim kb vegleges helyet a szobaba... csak a vasarnapom nagyresze ment ra...de hat 1 hobbi mirol is szoljon?: presze arrol hogy sok idodbe es penzedbe keruljon, es utalja a csaladod...ez az igazi hobbi ismervei - de azert a ejszaka a kod remakejet nezve DTS-ben a baratnom azert a nyakamba kotott ki parszor...mostansag 1re tobb filmhez jutok DTS kodolasban ezek eddig nalam szinte minden esetbe alaztak a dd5.1-et persze csak az eredeti DTS...a magyar szinkronos DTS-ek eddig meg csak csalodast okoztak...
attol fuggetlenul hogy a baratnom marmar teljesen hulyenek nezett a hangfaltologatas, es hallgatozas miatt tegnap, azert a hanfalak helyet megtalava, stingbacsit hallgatva O is csak mosolygott......

tegnap kolcson kaptam 1 akai ap-100c-t, mivel az 1ik jarre lemezen van 1 resz ahol a kozepmagas tartomany bezizisedik(ez mar nem a cdtok:))es torzit...na az akainal is ezt csinalja, ami valami audiotechnica hangszedovel van felvertezve...tehat vagy a lemezzel van baj, vagy a riaa-val van gond...de a legnagyobb meglepetesemre a lenco l-300 ortofon 310-es hangszedovel ugy leszolta az akait hogy csak na...leginkabb dinamikaba, es valahogy elobb volt vagy mi, jol magyarul steriltelenebb:) ez fert bele a mostani 7vegembe...
Erősítő: Cambridge Audio 540R + Cambridge Audio P500, CD/DVD: Cambridge Audio DVD-89, Phono Stage: Cambridge Audio 640P, Lp: Akai AP100C, Front: Aucustic Research S40, Center: Wharfedale Valdus Center, Sourround: Jamo Studio180

Vendég

Sztereó erősitők

jelenleg nem tehetem meg, a piszkos anyagiak miatt. de, a fejlődés nincs kizárva, ha elindultam vmivel és lesz pénzmag. Azért, csak hadd halljam, mit ajánlanál! 
1 szóval nem mondtam, h ezektől drágább lenne bármi, amit ajánlanék.

tigris1
Isten Hozott! :)

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tigris1 »

rotelben nem gondolkodtam, mert drága és ritka a használt távos, szerintem. pláne ha egy márkát akarok cdben is, hogy együtt távozhassam őket. egyszóval, marad a CA vagy a NAD. Igazából az 540 CA lehetne alternatíva, olcsóbbsága miatt. A CA 640 es szett ára és a NAD 320/521bee szett közt nincs jelentős különbség árban, ezért nem gondolkodom ezen. valszeg marad a NAD, de hozzá kell tenni, hogy a meghallgatás dönt. Azért érdekel itt, most szóban a téma, mert ki tudom zárni a nem jó hangú játékosokat a ti véleményetek alapján.
Ha hajlandó lennél kompromisszumokra, tudnék ajánlani ezektől nagyságrendekkel jobb komponenseket.
Persze ezek meghallgatását is szigorúan javallom.

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: vtb »

Köszönöm a válaszokat. Valószínűleg akkor HIFI lesz.Házimozi fele hogyan tudok elmozdulni ? Veszek egy olcsó gagyi minden egyben cuccot házimozira, vagy hozzá tudok fabrikálni a HIFI hez valamit?

Milyen márkákban érdemes gondolkozni erősítő és hangfalkörnyékén?
Tudom, hogy irtátok, hogy hallás alapján válasszam ki, de nem tudom minden összeállítást meghallgatni egy boltban.

Ha kész a sztereólánc akkor megveszed a legkisebb Yamaha AVR-t, csinálsz egy hangfalátkapcsolót meg kiegészíted a frontokat a kívánt mennyiségű hangfallal.

Ahogy írtad, rock-metál zenét hallgatsz. Ehhez a gyors precíz műszerek ajánlottak. A Denon pl.

szlaci_s70

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szlaci_s70 »

Köszönöm a válaszokat. Valószínűleg akkor HIFI lesz.
Házimozi fele hogyan tudok elmozdulni ? Veszek egy olcsó gagyi minden egyben cuccot házimozira, vagy hozzá tudok fabrikálni a HIFI hez valamit?

Milyen márkákban érdemes gondolkozni erősítő és hangfalkörnyékén?
Tudom, hogy irtátok, hogy hallás alapján válasszam ki, de nem tudom minden összeállítást meghallgatni egy boltban.

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

Egy jó sztereón is tudsz házimozizni hiányérzet nélkül!

Egyetértek!
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”