Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
yamaha 630 probléma
yamaha 630 probléma
Fazék:
A haverod nézze végig a hangfalkábelek bekötését az erősítőnél és a dobozoknál is. A legutóbbi hasonló probléma, amit fórumban olvastam, abból adódott, hogy a sodrat egyetlen szála kilógott a csatlakozóból és hozzáért az erősítő hátlapjához. Én akkor is a hangfalkábelek ellenőrzését javasoltam előtte és azt is megjegyeztem, hogy "csak mi, Yamahások vagyunk ennyire figyelmetlenek?".
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
yamaha 630 probléma
sztem kár azon filózni, h kiderüljön mi a baja vissza cserére és ennyi.
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
yamaha 630 probléma
Az egyik barátom Yamaha 630-as erősítőjével van gáz,de mivel Ő nem tud az internet közelébe jutni,ezért engem kért meg,hogy írjam le a problémáját és kérjek segítséget tőletek!
A pár hónapja vásárolt készülék hangerőtől függetlenül néha pukkadozni kezd,általában az egyik front csatorna.Van amikor standby-ba kapcsol a pukkanás után,de van olyan is hogy tovább mükszik még pár
puki kiséretében.
Teljesen kétségbe van esve,mert neki is ez a harmadik Yamahája,és eddig egyikkel sem volt baj.Már azt hittük,hogy egy Yamaha erősítő el sem tud romlani.Mellesleg természetesen még garanciális.
Szerintetek mi lehet az oka?( Az biztos,hogy nem döngete meg,mert nem olyan családból származik)
Várjuk a segítő hozzászólásaitokat!
yamaha 630 probléma
Isten bizony volt ilyen topic, de most nem bírom megtalálni!
de jó is lenne egy keresés erre a forumra
Jobbat nem tudok javasolni, mint hogy olvasd végig a címeket.
yamaha 630 probléma
Nem ismerem konkrétan ezt az erősítőt, de néhány Yamahának csak az optikairól levett hang megy ki az analóg kimeneteire. Én például az erősítőt tökéletes központnak használom, tehát minden forrásból minden célkészülékbe azon keresztül megy a hang, így tudok DVD-ről VHS-re, ill. DVD-be tett CD lemezről hangkazettára (mostanában ritkábban)átvenni anyagokat. Ha az erősítő sztereó D/A átalakítóját nem tudnám használni, akkor rengeteg elosztóra lenne szükségem, vagy mindig át kellene kábelezni a rendszert.
yamaha 630 probléma
ebben (is) van valami!
egyébként hol találom az erre vonatkozó topikot?
yamaha 630 probléma
Ezen már sokat vitatkoztunk itt a forumon a többiekkel. Maradjunk annyiban, hogy én személy szerint a koaxot javaslon, de a lényeg az, hogy nemigen lehet hallható különbség a kettö között.
Meg végülis most már minden eszközöd megvan hozzá, hogy kipróbáld neked melyik tetszik jobban! :smile7:
yamaha 630 probléma
Gordon, köszönöm a segítséged, tegnap elrohantam, vettem optikai kábelt, persze minden tökéletes.
Nagyon nem akarnék rád akaszkodni, de ha már itt összefutottunk, még egy kérdés: mikor érek el jobb hangozást, ha a cd-t optikain vagy koaxon kötöm az erősítőre?
Kösz a segítséget.
yamaha 630 probléma
Ha zajos is, akkor valami gond lesz sajna!
Szerintem egyenlöre azzal a koax kábellel próbáld ki amivel a CD-t kötötted be. Egyszerüen a CD-böl húzd ki és kösd a DVD koax digi kimenetére. Ugyanazzal a lemezzel hallgatva nem lehet (sokkal) zajosabb a CD-hez képest.
Ha ezzel megoldódik a probléma, akkor még egy koax beszerzését javasolnám, de mivel ha jól tudom a 630-ason csak 1 koax bemenet van, ezért marad az optikai.
Ha viszont valami jó kis "csecse" cd lejátszód van, akkor lehet, hogy abban jobb minöségü az D/A átalakító mint az erösítöben és akkor azt lenne érdemes inkább analóg módon bekötni.
Ja egyébként a CD-hez képezt én kb 10 dB-lel hallgatom hangosabban a DVD-k DD hangsávját általában. Igaz nekem csak 430-asom van és a Cd-ket is a DVD-n hallgatom.
yamaha 630 probléma
Ekkora állat nem vagyok (5.1 frontok). De a feltételezés jogos
A cd-nél 45nél van akkora hangja, mint a dvd-nél 28nál. És persze nem szól olyan tisztán, zajos, minden, amit akarsz. Más kábelt használok.
Gondolod, ha digit kábelt veszek avval jobb lesz? Milyet vegyek, koax vagy optikai?
Köszönöm a törődést.
yamaha 630 probléma
Sok DVD lejátszón, meg tv lehet állítani a kimen? analóg jel eröségét. El tudom képzelni, hogy azokon kellene állítani. Esetleg lehetne a kábel, ha ugyanazt használtad mind a tv-nél mind a DVD-nél.
Ugye nem az 5.1-es bemenet frontjaira kötötted a dvd-t?
Az "iszonyú halk" az mit jelent, dB-ben mennyivel tolod feljebb a hanger?t a cd-hez képest? Nem lehet, hogy a CD jele "túl" hangos?
yamaha 630 probléma
Én eleve azt nem érte, hogy minek kell az erősítőn bármilyen hangfal "átirányítás" ha úgyis csak a sztereó kimenetét használod a DVD játszónak. Nem lehet, hogy ott bizkuráltál el valamit?
yamaha 630 probléma
Igen erre gondoltam, de akkor is bosszant, hogy miért nem megy.
Szabályosan kötöttem össze, tökéletesen kellene működnie.
Mellékesen, a sony kv-fx66 tévémmel is összerakta (rca, analóg, itt nincs is más kimenet) és szintén iszonyú halk volt.
Minden esetre kösz.
yamaha 630 probléma
A little help
Vettem egy yamaha 630-at, egyenlőre csak a két front hangfalam van meg, a speaker set beállításban a többit ide átirányítottam. A következő a problémám: amikor cd-t hallgatok (koax), akkor tökéletes, viszont ha dvd-t játszom (analóg RCA, bal/jobb), akkor iszonyúan fel kell tekernem, nagyon halkan szól. Mi lehet ez?