Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11041
- Kapcsolat:
...a tv mellett van kb. 20-20cm helyem
Itt semmi sem fog jól szólni.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 672
Miért kell árnyékolt doboz frontnak?
Azért, mert tv mellett lesz (mivel front, ezért a képernyő mellett a helye) használva, és ha nem árnyékolt, akkor másik lakás is kellene hozzá (most egy panel lakás "nagy" szobályában van a cucc, és a tv mellett van kb. 20-20cm helyem)
olyan közel, tudod tenni csak?
nem lesz tered....
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Üdv!Ez nem az önreklám helye, de van 1 eladó Bower 603 S3. Miskolcon tudnád meghallgatni, ez 1 beszámított darab, 1. tulajtól , olyan állapotban, mintha most jött volna le a szalagról.(120 ezer/pár irányáron). biztos jobb, mint a celestion, Wharfedale stb. De annyit hozzátennék, hogy a mozihoz az összes többi hangfalnak ugyanabból a szériából kell lennie, különben nem áll össze a tered. Ha nincs elég pénzed, akkor sztem ne vedd meg egybe a szettet, igaz, így drágábban fogsz kijönni, DE hosszótávon is elégedett leszel.A front nagyo fontos, mert zenét is azon hallgatsz, s ha megteheted, akkor csak azt vedd meg egyenlőre, de vmi jót, s majd a többit később beszerzed hozzá. Én is így csináltam, szép lassacskán állt össze a mozim, évek alatt, de örülök, hogy nem kapkodtam el.
Köszi az ajánlatot, de Miskolc hozzám nagyon messze van (250Km)...
Én is így akarok építkezni, először egy minőségi front, ami mélyekben is ütős, aztán a többi ugyanabból a családból, egyelőre (de lehet, hogy a panel átka miatt egyálltalán) szub nélkül.
Azt meg tudnád mondani, hogy mágnesesen árnyékolt -e a Bower?
Amiket eddig kinéztem (természetesen 5.0-ás szettben, de most csak a frontok érdekelnének)
Ez így nekem nem értelmezhető.
Most a frontokat venném meg, és később bővíteném, ezért olyan hangfalmárka nem jöhet szóba, aminek az adott családon belül nincs polcsugárzója, illetve centersugárzója.
B&W DM-603 s3 (kérdés, hogy ez mágnesesen árnyékolt-e?)
Azért, mert tv mellett lesz (mivel front, ezért a képernyő mellett a helye) használva, és ha nem árnyékolt, akkor másik lakás is kellene hozzá (most egy panel lakás "nagy" szobályában van a cucc, és a tv mellett van kb. 20-20cm helyem)
...mindegyike 4Ohm-os, a Yamaha pedig center/rear csatornákra min 6Ohm-ot javasol.
Most akkor front, vagy rear dobozokat keresel?
Mivel a Dali Blue 6006-os család minden tagja (front, center, polc) 4Ohm-os, ezért ha ebből veszek frontot, később nem tudom kiegészíteni komplett szettre, mivel a center/háttér min. 6Ohm illeszthetőségű a Yamaha ajánlása szerint...
sztereo hallgatáshoz mit ajánlotok?két monitort és egy szubot, vagy két állót? azt szokták mondani a monitorokban kevesebb a mély. én a drágább (200/pár fölötti) monitorokban hallottam csak igazán "teres" levegős hangzású és "alapokkal" bíró hangfalat. ezért gondolkodom a fenti összeállításokban.
Más megoldás nem is nagyon van. Izlés, pénz és szobaméret kérdése az egész. A monitorok általában gyorsabbak, precízebbek, de erőtlenebbek. Az álló dobozok dögösebbek, de nagy tér kell nekik. Persze ezek csak általánosságok, vannak kivételek. Zenére kicsit problémás a szub, mert nem olyan egyszerű összelőni a rendszert, jófajta dobozokhoz meg nem is kell. Mozinál tökmindegy. Az adás-vétel rovatban találsz néhány megoldást jó áron, segítőkész eladókkal.
köszönöm.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
sztereo hallgatáshoz mit ajánlotok?két monitort és egy szubot, vagy két állót? azt szokták mondani a monitorokban kevesebb a mély. én a drágább (200/pár fölötti) monitorokban hallottam csak igazán "teres" levegős hangzású és "alapokkal" bíró hangfalat. ezért gondolkodom a fenti összeállításokban.
Más megoldás nem is nagyon van. Izlés, pénz és szobaméret kérdése az egész. A monitorok általában gyorsabbak, precízebbek, de erőtlenebbek. Az álló dobozok dögösebbek, de nagy tér kell nekik. Persze ezek csak általánosságok, vannak kivételek. Zenére kicsit problémás a szub, mert nem olyan egyszerű összelőni a rendszert, jófajta dobozokhoz meg nem is kell. Mozinál tökmindegy. Az adás-vétel rovatban találsz néhány megoldást jó áron, segítőkész eladókkal.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 672
De annyit hozzátennék, hogy a mozihoz az összes többi hangfalnak ugyanabból a szériából kell lennie,
ajánlott, de nem kell
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Üdv!
Ez nem az önreklám helye, de van 1 eladó Bower 603 S3. Miskolcon tudnád meghallgatni, ez 1 beszámított darab, 1. tulajtól , olyan állapotban, mintha most jött volna le a szalagról.(120 ezer/pár irányáron). biztos jobb, mint a celestion, Wharfedale stb. De annyit hozzátennék, hogy a mozihoz az összes többi hangfalnak ugyanabból a szériából kell lennie, különben nem áll össze a tered. Ha nincs elég pénzed, akkor sztem ne vedd meg egybe a szettet, igaz, így drágábban fogsz kijönni, DE hosszótávon is elégedett leszel.A front nagyo fontos, mert zenét is azon hallgatsz, s ha megteheted, akkor csak azt vedd meg egyenlőre, de vmi jót, s majd a többit később beszerzed hozzá. Én is így csináltam, szép lassacskán állt össze a mozim, évek alatt, de örülök, hogy nem kapkodtam el.
Naim-ZU
természetesen 5.0-ás szettben, de most csak a frontok érdekelnének
Most csak a frontokat vennéd meg, vagy csak a frontok hangjára vagy kíváncsi?
- Sztem jobban jársz ha szettben veszed (főleg ha újban gondolkozol)
- Azért ha mozira veszed azt sem árt tudni hogy az egész rendszer együtt milyen, mert a front viszi a prímet, de minden hangfal fontos (moziban)
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Celestion F30
Nekem is ők vannak, ha szetben veszed elég kedvező áron hozzájuthatsz (legutóbb 110k bruttóért láttam újat). Nagyon megérik az árukat! :kiraly:
A többi versenyzők közül csak keveset hallottam, illetve nem ismerem az ízlésedet, tehát hallgatózz sokfelé, de tőlem az F30-ról nem hallasz rosszat!
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Amiket eddig kinéztem (természetesen 5.0-ás szettben, de most csak a frontok érdekelnének)
Ez így nekem nem értelmezhető.
...mindegyike 4Ohm-os, a Yamaha pedig center/rear csatornákra min 6Ohm-ot javasol.
Most akkor front, vagy rear dobozokat keresel?
Sziasztok!
Hangfal kérdésem lenne. Sajnos meghallgatni egy helyen az általam kinézett márkákat szinte biztos, hogy lehetetlen, ezért kérdezek...
Egy Yamaha RX-V659-nek szeretnék egy szépen szóló hangfalat.
Celestion F30 (ezt hallgattam sok mással együtt: Tannoy, Mordaunt Short, Wharfedale Diamond 9.3, stb., és ez tetszett a legjobban Marantz erősítő/Denon DVD-vel)
Celestion F38
Kef iQ5 (Yamaha a Kef-eket ajánlja az erősítőihez, ha jól tudom)
Wharfedale Diamond 9.6 (selyem dóm középpel)
Klipsch RF-52
Mission M35i (személyes márkaszinpátia)
Ezek mindegyike hasonló árkategóriában van, de nem tudom eldönteni, hogy melyiket válasszam....
És egy picit magasabb árkategóriából:
Magnat Quantum 508
Aki tudja, hogy hol lehet meghallgatni ezeket így együtt, vagy hallotta már őket együtt élőben, az kérem segítsen a véleményével, hogy melyik milyen hangkarakterű volt a másikhoz képest. A felhasználási terület 50%tv-hang, 30% mozi, 20% sztereó zene (túlnyomórészt régi bakelittel )
Menet közben egy másik fórumon a figyelmembe ajánlották a Dali Blue 6006 hangfalakat, de azok mindegyike 4Ohm-os, a Yamaha pedig center/rear csatornákra min 6Ohm-ot javasol.
Esetleg valami más ajánlat, ami jól megy a Yamahához, belefér a fenti keretösszegbe, és mágnesesen árnyékolt?
A segítségeteket előre is köszi!
Sziasztok!Hol lehet itthon beszerezni Acoustic Research hangfalakat, es van e tapasztalata valakinek s40 vs s50 ?van -e ertelme s40 s50-re upgradelni?, vagy vegyek inkabb az s40-es melle 1 subot...?
cRo
már nem gyártják ezt a sorozatot
S50 jobban szól de ez a sorozat inkább komolyzenére volt kitalálva nem házimozira Anno sokat eladtam belőle ezért ismerem
A dilemam az hogy a valdusokat adjam -e melole, vagy hagyjam meg oket a mozizashoz...a AR zenehallgatashoz vannak elsosorban...
Erősítő: Cambridge Audio 540R + Cambridge Audio P500, CD/DVD: Cambridge Audio DVD-89, Phono Stage: Cambridge Audio 640P, Lp: Akai AP100C, Front: Aucustic Research S40, Center: Wharfedale Valdus Center, Sourround: Jamo Studio180
Én meghallgatnám az Ikon 6-ost. De az én vagyok
Hello! Hol lehet meghallgatni? És az mennyibe kerül?
210 körül tudok neked szerezni magyar garral bontatlant
Pioneer PD9700 CD játszó
Roksan Xerxes Rega RB300 Ortofon MC30
2x ION Systems Obelisk 3X+XPAK erősítő plusz tápegység
Heybrook HB3
Söund Organisation Z028 asztal
Infocus In72 proji
Sziasztok!Hol lehet itthon beszerezni Acoustic Research hangfalakat, es van e tapasztalata valakinek s40 vs s50 ?van -e ertelme s40 s50-re upgradelni?, vagy vegyek inkabb az s40-es melle 1 subot...?
cRo
már nem gyártják ezt a sorozatot
S50 jobban szól de ez a sorozat inkább komolyzenére volt kitalálva nem házimozira Anno sokat eladtam belőle ezért ismerem
Pioneer PD9700 CD játszó
Roksan Xerxes Rega RB300 Ortofon MC30
2x ION Systems Obelisk 3X+XPAK erősítő plusz tápegység
Heybrook HB3
Söund Organisation Z028 asztal
Infocus In72 proji
Sziasztok!
Hol lehet itthon beszerezni Acoustic Research hangfalakat, es van e tapasztalata valakinek s40 vs s50 ?van -e ertelme s40 s50-re upgradelni?, vagy vegyek inkabb az s40-es melle 1 subot...?
cRo
Erősítő: Cambridge Audio 540R + Cambridge Audio P500, CD/DVD: Cambridge Audio DVD-89, Phono Stage: Cambridge Audio 640P, Lp: Akai AP100C, Front: Aucustic Research S40, Center: Wharfedale Valdus Center, Sourround: Jamo Studio180
Akkor te nem jamo - t fogsz venni, már csakazért se
Home cinema:
TV: Samsung LE37B530
Blu - ray: Samsung BD - P 1600
Erősítő: Yamaha RX-V430 DVD: Denon 1720
Front: Jamo E350 Center: Jamo E3CEN Surround: Jamo E3SUR Sub: Jamo E5SUB2
Hát, én még nem hallottam Jamo-t jól szólni
Hallottál valaha Oriel, Classic 6, 7.7, D 830,870 / előtte Concert 8, 11/, D 590,E 8 as dobozokat?
Concert 8-ast hallottam, nem győzött meg....
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Hallottál valaha Oriel, Classic 6, 7.7, D 830,870 / előtte Concert 8, 11/, D 590,E 8 as dobozokat?
Senki nem veszi észre hogy ennek a Jamonak el vannak írva a befoglaló méretei?
101x175x361 mm, ????
Egy 1-est lefelejtettek a magassági méretből:)
Ez háttérsugárzó?
...inkább front, de biztos hogy annak is szépen elmenne.
Akkor ezt hallgasd meg
Legközelebb meg ha előítéleteid vannak, akkor azokat is írd le, hogy mi legyen meg mi ne legyen
Home cinema:
Esetleg valamelyik nagyobb Epos doboz, ELS303, M15.2 v. M22.
A400, Dactilus, 575A, M12.2
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Ha nekem lenne 200k - m egy pár frontra , akkor én ezt venném
Ez már nem a "fadobozos kategória"
JAMO E 875
Bevezető listaára : 189 990
Jelenlegi piaci ára : 182 390
Rendelhető termék
3-utas bass-reflex háttérsugárzó (pár), 150/220 W teljesítménnyel, 2x140mm-es mély- , 1x140mm-es közép-, 25mm -es Dome magassugárzóval, 89 dB -es érzékenységgel, 32 - 20.000 Hz frekvencia-átviteli képességgel, 6 Ohm impedanciával, méretei: 101x175x361 mm, fekete, bükk, alumínium és cseresznye szinben.
http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=7307
Home cinema: