Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

ghostie
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: ghostie »

- en a Klipsch honlapjan mindkettonel 2003-as evet latok.
Ott nem néztem, de így még jobb, talán nagyobb az esély rá, hogy még kapható. Írtam egy emailt az ittveddmeg-nek, hogy beszerezhetőek-e még.

Szerintetek ezek a Klipsch-ek használhatók zenére is?

Üdv
Ghostie

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tami »

- ezt mibol is latod?Az ittveddmeg.hu-n, a Klipsch KSW-10 szub mellett a "Modellév : 2002" szerepel , a Klipsch RW-8-nál pedig 2003.
- en a Klipsch honlapjan mindkettonel 2003-as evet latok.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

turbo78
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: turbo78 »

Turbo: 
Akkora szobában igazán összerakhattad volna a mozid normálisan is!

Ami első ránézésre nagyon rossz, az a 602-es a sarokban! Nem szabad egy hangfalat közel tenni a falhoz, de te nem hogy a falhoz raktad közel, hanem egyből a sarokba raktad be. Ettől teljesen búgós, folyós feldútult hangja lesz! A magassugárzónak 1 magasságban kellene lennie a füleddel (durván legalább). Nálad erről szó sincs.

Ami jó viszont az center elhelyezése. A centereknél általában jobb a hang, ha a magassugárzó felülre kerül, azaz a centert állítod. Ez Bower esetében a 600-as sorozatra vonatkozik, mivel a 700-800-as sorozat esetében a magas alapból felül van.

Következő fejlesztésnek pedig szerintem érdemes lenne egy projektoron gondolkodni. Viszonylag olcsón már elég jó kis gépket tudsz venni!

Összegezve én azt javaslom, ha meg tudod tenni, akkor rendezd át a hangfalakat. Szerez alájuk rendes állványt és szedd ki őket a faltól.

Igen a szoba merete egy kicsit csalo, a lenyeg az, hogy ez egy egyszobas kis hazresz, szoval a 33 negyzetmeterbol ez egy nagy szoba (25nm).

Ebben az egyik sarokban egy cserepkalyha van, a bal elso hangszoro alatt egy ajto, a jobb elso hangszoro alatt pedig egy sarokasztal, ami csak ugy es csak oda fer be...

Szoval tisztaban vagyok azzal, hogy ez nem nem a legidealisabb megoldas, de ebben a szobaban ez az egyetlen.... a Frontokat sajnos sehogy sem tehetem a foldre ugy, hogy ne legyenek utban (ez megis csak az egyetlen szoba)...

Majd ha nagy leszek es a lakoterem is nagyobb lesz (ertek ez alatt tobb szobat) akkor majd valosznu meg tudom oldani a dolgot papirforma szerint, addig viszont ilyen ROSSZ korulmenyek kozott elvezem azt amim van

De hidd el nem szol ez olyan rosszul mint amilyen kozel tunik az egesz a sarokhoz....

Ja, es a menyezet magassaga 3m a hangfalak meg kb. 2m-en vannak (hogy lehessen nyitni az ajtot alatta), tehat van egy kis tere azert megis...

Egyebkent a fali tarto Vogels VLB-200, a papirforma szerint a maximalis hangfalmeret kerult bele (a papirja szerint 30cm melyseg, 50 cm magassag, a hangszorom 294mm mely es 495mm magas) de stabilan all es jol birja a strapat...

Sajnos egy kicsit magas az elso tartoresz es ezert nem tudom folrakni a porvedoket, mivel muanyag ezert nem mertem azzal egyutt odaszoritani, ugyhogy most igy csupaszon allnak, de nekem tetszik, az asszonynak tetszik, szoval marad igy es a centerrol es a hatsokrol is leszedtem, legyenek egyformak :kiraly:

Turbo

DVD: Pioneer DV-696AV-K Reveiver: Yamaha RX-V1500
Front: B&W DM602 S3 Rear: B&W DM601 S3 Center: B&W LCR600 SW: Wharfedale SW-250

ghostie
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

- ezt mibol is latod?
Az ittveddmeg.hu-n, a Klipsch KSW-10 szub mellett a "Modellév : 2002" szerepel , a Klipsch RW-8-nál pedig 2003.
Ebből gondoltam, de szóljatok ha téves volt a következtetésem.

Üdv
Ghostie

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Mélysugárzók

..a Klipsch KSW-10 is, ami - ha jól látom - egy még régebbi modell.
- ezt mibol is latod?
T A M I . H U

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

A Celestion felé egyébként azért hajlok mert a hangfalaim is olyanok.

az esztétikán kívül nem jelent semmit

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

ghostie
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Köszi hogy szóltál, a Klipsch-eket nem is néztem.
Az oldalon egyébként azt írják, "hogy kifutott termék, beszerzése bizonytalan", de remélhetőleg még beszerezhető.
Hasonló árkategóriában van a Klipsch KSW-10 is, ami - ha jól látom - egy még régebbi modell.
Ezekkel a Klipsch-ekkel van valakinek tapasztalata?
Azt már nem is remélem, hogy valaki esetleg hallgatta már őket is és a Celestiont is és össze tudta hasonlítani.

A Celestion felé egyébként azért hajlok mert a hangfalaim is olyanok.

Üdv
Ghostie

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

ghostie!

Annyiért tényleg nem sok, de azért akkor vesd össze a klipch rw-8 al amiben szintén 20 cm sugárzó van de lehet jobban dolgozik.
Az ittveddmeg.hu-n most 60E ft alatt van, és még kapható.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: andix »

Előre is köszi a véleményeket.
A membránméret számít, egyszerűen egészen máshogy szólal meg egy 20as, 25ös, 30as, stb mélyhangszóró. Nagyon jó márkák tudnak 20as membránból érdekes dolgokat kihozni (polk, stb), de azoknak az áruk is más.

ghostie
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Sziasztok!

Mit gondoltok, megéri egy Celestion S80-as 61.500 Ft-ért?
Ugyanis most vettem észre, hogy az egyik webshopban ennyiért adják (a Netdepo-n 15e Ft-al drágább, ahol mintha felment volna az utóbbi időben az ára.)
Sajnos nagyon kevés információt lehet erről a sub-ról találni, még kevesebb véleményt. Ugye azért azt jól gondolom, hogy egy Celestion hangfalszetthez biztosan jól illeszkedik a hangja?
A 21 cm-es mélynyomó mennyire gond (mármint hogy csak ekkora)? Elsősorban sztereó és többcsatornás zene hallgatáshoz kellene.

Előre is köszi a véleményeket.

Üdv
Ghostie

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

én most annyira jónak tartom ezt a mostani rendszert hogy leírhatatlan!
igazából ez a lényeg

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Köszönjük!
...és jó mozizást.

kérdez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: kérdez »

Hi, az én Magnatom is 80 wattot vesz fel viszont az elöző subom Jamo S40 35 wattot vett fel ahoz képest nagy előrelépés és ahogy Racpower írta ennyi volt a keret! Tudom hogy van ennél jobb sub is ahogy az erősítőm sem a legmenőbb 50 ezres Yamaha de én ezt a cuccot most dobtam össze 160 ezer forintból eddig egy kinai hifitornyom volt két 55 wattos hangszóróval amit rendesen meg sem tudott hajtani, tehát én most annyira jónak tartom ezt a mostani rendszert hogy leírhatatlan! majd idővel én is egyre jobbá fejlesztem ez a kezdet

RACPOWER még a hétvégén rakok fel róla képet! (a megfelelő topikba)
Player : Asus O!Play R1, TV : Sony KDL-32D2810, Receiver : YAMAHA RX-V359, Front : JAMO S406 Surround : JAMO S402, Center : JAMO S40, Sub : MAGNAT Monitor 300A, Koax : MONITOR Stargate Digit Coax kábel

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

ebben igazad van de a yamiban sincs több (70 W táp) ezért ajánlottam neki, de elsősorban mondtam neki, hogy halgasssa meg és azután döntös.
Ha annyi volt a keret annyiból kellett gazdálkodni.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Én talán a magnatra mert abban van a legnagyobb membrán (30cm)
csak, ha van hozzá megfelelő teljesítmény.
volt nekem is 30 cm-es magnat (80W teljesítmény felvétel)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Mélysugárzók

Vegre volt egy kis idom fenykepezni, majd meg megforditom a cuccot es lefenykepezem a membrant is, de most ahhoz nem volt ihletem...
- milyen konzol tartja a hangfalat a falon?
T A M I . H U

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Turbo:

Akkora szobában igazán összerakhattad volna a mozid normálisan is!

Ami első ránézésre nagyon rossz, az a 602-es a sarokban! Nem szabad egy hangfalat közel tenni a falhoz, de te nem hogy a falhoz raktad közel, hanem egyből a sarokba raktad be. Ettől teljesen búgós, folyós feldútult hangja lesz! A magassugárzónak 1 magasságban kellene lennie a füleddel (durván legalább). Nálad erről szó sincs.

Ami jó viszont az center elhelyezése. A centereknél általában jobb a hang, ha a magassugárzó felülre kerül, azaz a centert állítod. Ez Bower esetében a 600-as sorozatra vonatkozik, mivel a 700-800-as sorozat esetében a magas alapból felül van.

Következő fejlesztésnek pedig szerintem érdemes lenne egy projektoron gondolkodni. Viszonylag olcsón már elég jó kis gépket tudsz venni!

Összegezve én azt javaslom, ha meg tudod tenni, akkor rendezd át a hangfalakat. Szerez alájuk rendes állványt és szedd ki őket a faltól.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

mondtam én:)
várjuk a képeket a megfelelő toipicban.

kérdez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Végül a Magnatot vettem meg, ez fél órás tesztelés után úgy tűnik hogy megfelelő. A 30 centis átmérő sokat jelent.
Player : Asus O!Play R1, TV : Sony KDL-32D2810, Receiver : YAMAHA RX-V359, Front : JAMO S406 Surround : JAMO S402, Center : JAMO S40, Sub : MAGNAT Monitor 300A, Koax : MONITOR Stargate Digit Coax kábel

kérdez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

A magnat egyébként mint márka jó így az alacsonyabb kategóriában 60 ezer nekem már ez is magas. Mert a mérete tényleg nem semmi a Yamahához képest csak nem tudom a Yami elektronikája lehet ellensúlyozza a méretet. De a lényeg az lesz hogy meghallgatom mindet és úgy döntök. Majd megírom hogy döntöttem.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Én talán a magnatra mert abban van a legnagyobb membrán (30cm) az összes többiben 20-as vagy 25-ös van.
Egyik sem ugrik el igazándiból a másiktól, szerintem.
Én azt javaslom neked, vigyél a médiába magaddal egy filmet amit szeretsz lehetőleg jó effektes legyen robbanás, meg ilyenek (példa :Különvélemény mikor Tom Cruise-t le akarják lőni a "hangágyúval", vagy a Vas indító jelenete, vagy Pearl Harbor csatajelenet, mikor a hajó kettérobban.) és az itt felsorolt subokat hallgasd meg mindegyikkel, de mindig ugyanannál a jelenetnél, és amelyikkel szerinted a legjobban szól, azt vidd haza.
...ettől jobbat nem tudok ajánlani.

A sors fintora az, hogy amelyik ott szerinted alegjobban szól az lehet otthon a legrosszabbul, de erre úgy gondolom nagyon kicsi az esély.
És tudom hogy a médiában azt nem engednék meg, hogy mindegyiket külön-külön hazavidd tesztelni, és megmondanád melyik tetszik.

kérdez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Voltam megnézni a mediaban hogy mik közül lehet választani a következők vannak amik árban megfelelő:

Wharfaldale Power Cube 10
Magnat Monitor S300
Heco Vitas 20
Yamaha YST-SW225

ki melyiket ajánlaná?

előre is kösz

sith7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: sith7 »

A szervíz a Jamo S200-at ajánlotta 

Azt inkább ne, ezt én mondom akinek jamo hangfalai vannak
Az én sub - om "csak" 70 w - os , de lenyomja ezt az állítólag 200 w- os subot hangzásban, és minőségben; szerintem

Home cinema:
TV: Samsung LE37B530
Blu - ray: Samsung BD - P 1600
Erősítő: Yamaha RX-V430 DVD: Denon 1720
Front: Jamo E350 Center: Jamo E3CEN Surround: Jamo E3SUR Sub: Jamo E5SUB2

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Hi RACPOWER nekem is az Rw-8 tetszik legjobban csak egy a bajom vele hogy a mediamarktban nem hiszem hogy van, és ugyan beleegyeztek a ráfizetésre de nem hiszem hogy a pénzt is hajlandóak visszaadni.
Próbáld meg a pénzt visszakérni, próba cseresznye, ha nem megy akkor azért a yamaha 515-ön kívül hallgasd meg a celestion s80 subot, ha van a mediában.

kérdez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Hi RACPOWER nekem is az Rw-8 tetszik legjobban csak egy a bajom vele hogy a mediamarktban nem hiszem hogy van, és ugyan beleegyeztek a ráfizetésre de nem hiszem hogy a pénzt is hajlandóak visszaadni.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”