Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
B&W hangsugárzók
B&W hangsugárzók
És amúgy attól, mert 53 ember szerint jo az a hangcucc, még nem lehet jó? Azért abban már talán lehet vmi, de majd a fülem eldönti
Az mindig az utolso es a legjobb ha a sajat fuledre hallgatsz. Persz meghallgatod masok velemenyet is, ezen elindulhatsz egy uton es azutan donts egyedul es ne hagy magad befolyasolni.
Ne olyan cuccot vegyel ami masok szerint jo es masok fuleinek megfelel, mert azok nem fogjak naphosszat hallgatni, hanem te fogod.
Igy voltam en is, eloszor, nem ezen egy masik hifis forumon jol lehuztak, hogy mekkora szemetet vettem, amikor Yamaha receivert vettem, aztan eloszor is a B&W mint markat hordtak eleg melyre, es vegul a Yamaha es a B&W kombinaciojaval tartottak vegleg orultnek.
Az lehet, hogy en vagyok a SUKET, de nekem ez borzasztoan megfelel es le vagyok nyugozve a rendszeremmel...
Ahogy azt itt alant is emlitettek, lehet, hogy van ettol jobb, lehet, hogy en olyat meg nem hallottam, de ez ami most van pillanatnyilag NEKEM MEGFELEL...
Es eleg egyszeruen alltam hozza a dolgokhoz...
Yamaha - akinek nem az van, az szerint NAGYON ROSSZ, aki nek az van nekik az az ISTEN - kovetkeztetes, vannak elegedett tulajok, tehat miert ne lennek en is egy kozuluk.
B&W - akinek nem az van, az szerint NAGYON ROSSZ, aki nek az van nekik az az ISTEN - kovetkeztetes, vannak elegedett tulajok, tehat miert ne lennek en is egy kozuluk.
Szoval meghallgatsz sok velemenyt es utana meghallgatsz meg tobb termeket es vegul CSAK a sajat fuledre hallgatsz.
Turbo78
DVD: Pioneer DV-696AV-K Reveiver: Yamaha RX-V1500
Front: B&W DM602 S3 Rear: B&W DM601 S3 Center: B&W LCR600 SW: Wharfedale SW-250
- DigitalSTD
- Fórumlakó
- Értékelés: 4
B&W hangsugárzók
És amúgy attól, mert 53 ember szerint jo az a hangcucc, még nem lehet jó?
Azért abban már talán lehet vmi, de majd a fülem eldönti
B&W hangsugárzók
Szerintem az Audioreview javarészt arról szól a gyakorlatban, hogy mindenki lepontozhatja a saját cuccát, mennyire elégedett vele (a review-k 80%-a így alakul ki, gondolom). Nyilván nem egy abszolút skálán rangsorolódnak így a termékek, hanem az alapján, hogy a tulajdonosok mennyire boldogok azzal, amit vettek. Ennyi. Balgaság bármi mást várni tőle, a rendszerből ez adódik
Szerintem egyről beszélünk
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
B&W hangsugárzók
Audioreviews lapján nem tom te merre keresgettél, de én ott elég szép lehuzásokat láttam
B&W - 49 modell, a legrosszabb átlag 4,18
JM Lab - 34 modell, a legrosszabb átlag 4,39
Dynaudio - 28 modell, a legrosszabb átlag 4,43
Tannoy - 54 modell, a legrosszabb átlag 4,0
JBL - 29 modell, a legrosszabb átlag 4,0
Hangsúlyozom, a leggyengébbnek találtatott modellek átlagértékei ezek! Na most egy olyan pontozási rendszerben, ahol az 5,0 az adható maximum pontszám, szerintem ez nevetséges, és semmi féle következtetést nem lehet belőle levonni. Illetve egyet mégis, hogy az emberek 95%-a nem képes objektíven megítélni a saját cuccainak az értékét.
(Még a legrosszabb Sony hangfal átlaga is asszem 3,0 )
Szerintem az Audioreview javarészt arról szól a gyakorlatban, hogy mindenki lepontozhatja a saját cuccát, mennyire elégedett vele (a review-k 80%-a így alakul ki, gondolom). Nyilván nem egy abszolút skálán rangsorolódnak így a termékek, hanem az alapján, hogy a tulajdonosok mennyire boldogok azzal, amit vettek. Ennyi. Balgaság bármi mást várni tőle, a rendszerből ez adódik..
Pl.: Egy 200$-os B&W 305 tulajdonosa is pont olyan elégedett lehet a hangfalával mint egy másik emberke egy több tízezer dolláros csúcsmodellel, vagy akár sokkal elégedettebb is. Az előbbi emberke nem is hallott még jobb cuccot, és úgy érzi, övé a világ legjobb hangfala, és ad reá egy 5-öst. Míg a második állandó nyughatatlan, és ad a drága hangfalra egy 4-est.
Ez tiszta olyan mint a TotalCar népítélet. Simán kijöhet, hogy a Suzuki Swift tulajdonosok összességében véve elégedettebbek azzal amijük van, mint az Audi A8 tulajok.
(Persze az autós hasonlat annyiban nem igaz, hogy ott kevésbé léteznek "titkos tippek", nagyközönség előtt kevésbéi ismert márkák, amivel az ember esetleg ugyanannyiért jobban jár, mint a "nagy nevekkel" - ami a hifiben elég gyakori.)
Azzal egyetértek hogy ez alapján maximum árkategóriákon belül érdemes figyelembe venni az Audioreview-t.
Azt azért szvsz hiú ábránd elvárni az emberektől, hogy 1-est meg 2-est adjanak arra a termékre, amit ők választottak, az ő pénztárcájukra szabva (mégha reklámoktól vagy csordaszellemtől megvezetve is), csak azért, mert léteznek jóval drágább és jobb termékek, amiket ráadásul valszeg nem is ismernek, és az igényeiken is messze túlmutatnak.
(Én sem írtam a Hondámról a népítéletbe, hogy egy fos, pedig nagyon jól tudom, hogy vannak jobbak is, többért..)
B&W hangsugárzók
Audioreviews lapján nem tom te merre keresgettél, de én ott elég szép lehuzásokat láttam
B&W - 49 modell, a legrosszabb átlag 4,18
JM Lab - 34 modell, a legrosszabb átlag 4,39
Dynaudio - 28 modell, a legrosszabb átlag 4,43
Tannoy - 54 modell, a legrosszabb átlag 4,0
JBL - 29 modell, a legrosszabb átlag 4,0
Hangsúlyozom, a leggyengébbnek találtatott modellek átlagértékei ezek! Na most egy olyan pontozási rendszerben, ahol az 5,0 az adható maximum pontszám, szerintem ez nevetséges, és semmi féle következtetést nem lehet belőle levonni. Illetve egyet mégis, hogy az emberek 95%-a nem képes objektíven megítélni a saját cuccainak az értékét.
(Még a legrosszabb Sony hangfal átlaga is asszem 3,0 )
- DigitalSTD
- Fórumlakó
B&W hangsugárzók
Többek közt Kef iq3-on gondolkodok, viszont kiváncsiságbol ránéztem a 602 S3-ra mert itt is annyian dicsérték, és nem hittem el, hogy audioreviewsön 53 vélemény után 4.8(!!) az értékelése a cuccnak!
Az audioreviews-on minden cuccnak fényesre nyalják a valagát, nem kell neki bedőlni. Ezt úgy hívják, hogy kognitív disszonancia, azaz a saját kertjébe senki sem szívesen szarik.
Audioreviews lapján nem tom te merre keresgettél, de én ott elég szép lehuzásokat láttam, de még ha ugy is lenne ahogy te mondod...szerinted nem hallgatom meg a cuccokat amik szóba jönnek...?
B&W hangsugárzók
Gordon: ne keverd a szezont a fazonnal. Én csakis a 2 Hz különbségre reagáltam. Azt még mérni sem olyan könnyű, hát még meghallani.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
B&W hangsugárzók
Többek közt Kef iq3-on gondolkodok, viszont kiváncsiságbol ránéztem a 602 S3-ra mert itt is annyian dicsérték, és nem hittem el, hogy audioreviewsön 53 vélemény után 4.8(!!) az értékelése a cuccnak!
Az audioreviews-on minden cuccnak fényesre nyalják a valagát, nem kell neki bedőlni. Ezt úgy hívják, hogy kognitív disszonancia, azaz a saját kertjébe senki sem szívesen szarik.
B&W hangsugárzók
Skipper, Newman
nem az a kérdés, hogy hallod-e hogy az egyik 2 Hz-el mélyebbre megy-e egy laborban, hanem az, hogy otthon hallgatva mennyire van jelenlétérzeted, ha a szimfónikus zenekarban rácsapnak az üstdobra, vagy hogy van-e teste a zongorának....és még vagy millió helyzetet lehetne hozni
amikor leírják, hogy egy hangsugárzó frekvenciamenete +-3 dB tűréssel mondjuk 50 és 22000 Hz között van, akkor nem írják mellé, hogy milyen teljesítménnyel hajtva őket!
mert bizony nagyon sok hangsugárzónak csak akkor jön elő a mélye, ha ordít az egész.
Egyébként annyi minden mástól függ egy hangsugárzó hangja, de akárcsak a mélyei, hogy azt nem lehet két számmal, de még egy grafikonnal sem egyértelműen jellemezni.
Newman
A Yamaha specifikáció is korrektek, csak nagyon "marketingesen" van megadva, hogy a témában félműveltek bedőljenek neki.
Ugye oda van írva, hogy nem 8 Ohm-on, hanem 4-en, hogy egyszerre csak 2 csatornát hajtva és az is, hogy nem folyamatos, hanem csúcsteljesítmény a megadott érték. Műszakilag korrekt, csak tudni kell hova tenni mit jelent ez a gyakorlatban.
gordon314.fw.hu
B&W hangsugárzók
Egész eddig biztos voltam, hogy augusztus közepén tervezett hangfalvásárlás alatt meghallgatásra kerülö hangfalak között nem lesz B&W...Többek közt Kef iq3-on gondolkodok, viszont kiváncsiságbol ránéztem a 602 S3-ra mert itt is annyian dicsérték, és nem hittem el, hogy audioreviewsön 53 vélemény után 4.8(!!) az értékelése a cuccnak! Úgyhogy most ezt is meg fogom hallgatni...kiváncsi vok egy kef iq3hoz képest mit tud majd
Hátha még tudnál szerezni egy 602 S2-t használtan!!! Az még jobb...
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
- DigitalSTD
- Fórumlakó
B&W hangsugárzók
Egész eddig biztos voltam, hogy augusztus közepén tervezett hangfalvásárlás alatt meghallgatásra kerülö hangfalak között nem lesz B&W...Többek közt Kef iq3-on gondolkodok, viszont kiváncsiságbol ránéztem a 602 S3-ra mert itt is annyian dicsérték, és nem hittem el, hogy audioreviewsön 53 vélemény után 4.8(!!) az értékelése a cuccnak!
Úgyhogy most ezt is meg fogom hallgatni...kiváncsi vok egy kef iq3hoz képest mit tud majd
B&W hangsugárzók
Sziasztok!
Hat akkor nagy orommel csatlakozom en is a "klubhoz"!
A hetvegetol egy 600-as szett boldog tulajdonosakent.
602 S3 elol, 601 S3 hatul es egy LCR 600 a TV melett.
Egyenlore izlelgetjuk egymast, de az elso benyomasok szobaakusztikaval egyutt lenyugozoek.
Turbo78
Gratulálok!
Legyen benne sok örömöd
Hitachi PJ-TX100; Projecta HomeScreen High Contrast D 220x124; Pioneer DV-575A; HTPC: P4/3.0; H/K AVR-435; B&W 705; Wharfedale WH-20 surrond; Hivox Lupus USB
B&W hangsugárzók
Korrekt cuccoknál korrektek a gyári adatok is!
Nem olyan nehéz letesztelni egy süketszobában a frekimenetet. Hazudni meg a nagyobb cégek nem fognak.
B&W hangsugárzók
A gyári adatok ált. korrektek szoktak lenni amúgy.
Sajnos ez enm igaz, pont ezért nem hallod meg a 2 Hz-et, mert nem annyi az annyi.
Főleg, h a két doboza karektere, megépítése, paraméterei, kezdve hangszórók méretétől az anyagán kereszült anyámkínnya......... leszámítva ugyanazt a márkát, ég és föld a különbség. Ezért tényleg nem 2Hz a különbség az tuti (2Hz különbséget kajak nem lehet meghallani, meg nem győz senki ellenkezőjéről), már csak azért is mert hazudnak, mint Gyurcsányék.
2hz különbésget esetleg meg lehet hallani, ha lejátszok egy 30hz-es hangot és egy 32Hz-es hangot. De h szól egy zene és az egyik hangfal 2Hz-el több vagy kevesebb, azt te meg nem hallod. Szól ez bárkinek, ne téveszen meg az E/2.
ui: a gyári adatok, sosem korrektek. Yamaha AVR a több ezer wattal az élen.
B&W hangsugárzók
A gyári adatok ált. korrektek szoktak lenni amúgy.
Sajnos ez enm igaz, pont ezért nem hallod meg a 2 Hz-et, mert nem annyi az annyi.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
B&W hangsugárzók
Ha te hallod a 2 Hz-nyi különbséget, akkor kutya legyek
Ahogy Gordon kolléga mondta, már kezdhetsz is ugatni!
Simán lehet hallani a 2 hz-et valamiért. Én sem gondoltam volna. Amióta ezt észrevettem, azóta megnézem milyen mélyre is képes menni egy doboz mielőtt meghallgatom egyáltalán, persze nem ez a döntő. A gyári adatok ált. korrektek szoktak lenni amúgy.
B&W hangsugárzók
Sziasztok!
Egyenlore izlelgetjuk egymast, de az elso benyomasok szobaakusztikaval egyutt lenyugozoek.
Turbo78
Ezt én is alátámaszthatom.
Mozi - Megjelenítő: Sony VPL-HW55ES Vászon: Elite Screens Electric125H
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)
B&W hangsugárzók
Sziasztok!
Turbo78
DVD: Pioneer DV-696AV-K Reveiver: Yamaha RX-V1500
Front: B&W DM602 S3 Rear: B&W DM601 S3 Center: B&W LCR600 SW: Wharfedale SW-250
B&W hangsugárzók
akkor kezdhetsz ugatni tanulni!
ami a specifikációkban 2 Hz, az a valóságban lehet egészen más hangszín egy zongoránál
gordon314.fw.hu
B&W hangsugárzók
B&W hangsugárzók
A kép csalóka! A cseresznye az csereszne és szép nagyon. A többi nekem nagyon sötét volt. Szóval cseresznével jól jársz.
705-nek kevés mélye van nagyon. Erő van benne, szóval oda tud dörrenteni, ha kell, de általában nem egy mélyektől hemzsegő doboz. Aki nem hiszi, az menjen el az Aymarához és üljön le mondjuk egy 602-höz és egy 705-höz. A külömbség egyértelmű lesz még polcsugárzó esetén is!
A nagy dobozoknak sincs több mélyük, mint a 602-nek, csak mélyebbre mennek, ami nagy külömbség. Viszont érdemes megemlíteni, hogy a 705-nek a mélyei szebbek, precízebbek és ezek is 2hz-el mélyebbre képesek menni, mint a 602, ami hallatszik is.
B&W hangsugárzók
A képen nem cseresznye színű van, de mindegy...
Ja, benéztem!
Ez se csúnya, de az enyém cseresznye színű lesz.
Megnéztem, milyen a cseresznye színű. Nekem ez túl világos. Én a rózsafára hittem, hogy cseresznye. Még szerencse, hogy a rendeléskor egy ilyenre mutogatva mondtam, hogy cseresznye színűt kérek.
Most lehet röhögni
Hitachi PJ-TX100; Projecta HomeScreen High Contrast D 220x124; Pioneer DV-575A; HTPC: P4/3.0; H/K AVR-435; B&W 705; Wharfedale WH-20 surrond; Hivox Lupus USB
B&W hangsugárzók
vagy minden tökkéletes
jó az a 705 zmeg! vegyél nekem is 4et
Denon pma 495R- technics 1210 mk2 - technics 1200 mk2, ecler smac32- concord pro- om djs- pro style- technics rp-dh 1200- klipsch rb-25
- menyuslight
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 169
- Kapcsolat:
B&W hangsugárzók
A képen nem cseresznye színű van, de mindegy. Jó az a kis 705. Kicsit kevés a mélye, de talán a felsőbb tartomány részben kárpótol érte. Mondjuk szvsz Rockra nem nagyon ajánlott, inkább a lightosabb műfajokat szereti (talán elsősorban pop és klasszikus).
Mélye ??? Vagy a hallásomal van valami ,vagy az elektronikáim rosszak,vagy a szoba akusztika rossz nálam.
Nekem nagyon soknak tünik a 705-ös mélyei.Még szubot sem szoktam bekapcsolni.
Proci: ............. Lejátszó:Oppo 205 Projektor:Sony VPL XW 7000 Vászon:Screenline: 21:9 microperforált Tápszűrő: Torus Power Amp: Primare 30.7 Amp 2: Primare 30.7 Front: MILLER & KREISLER S150 Rear: M&K Sound S150 Atmos M&K Sound MP 150
Sub: SVS 4000
Sub: SVS 4000
B&W hangsugárzók
A képen nem cseresznye színű van, de mindegy...
Ja, benéztem!
Ez se csúnya, de az enyém cseresznye színű lesz.