Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pioneer DVR-433/530/630
Pioneer DVR-433/530/630
Ha mar csatlakoztatasok: mennyire szamit vajon, hogy a ketyereket sorban "felfu"zom" az antennajelre (most igy van: bejovo jel -> felvevo -> VHS -> TV) vagy alternativa: bejovo jel -> jo minosegu eloszto, amibol 1 megy a felvevobe, 1 pedig kozvetlenul a VHS-be, majd onnan a TV-be.
Nálam is ez a sorrend, már én is elgondolkodtam egy elosztón de szerintem jelentős különbséget nem hozna. Ezek jó minőségű készülékek, nem zavarják ill. csillapítják a jelet jelentősen, a VHS modulátora pedig általában kikapcsolható, esetleg üres csatornára hangolható. Tulajdonképpen a VHS akár ki is iktatható a sorból, max. az automata órabeállítás nem fog működni. No jó, ha valaki azért néha videózik is akkor jobb ha bekötve hagyja...
Pioneer DVR-433/530/630
Sziasztok!
JsW, koszi, amit a kotozgetesrol irtal, kiprobalom. A VHS eseten (nalam) egyreszt tobb gombnyomas a valtas, masreszt minden play -> stop utan visszavalt, akkor ujra jon a valtogatas es igy vegkepp maceras.
Ha mar csatlakoztatasok: mennyire szamit vajon, hogy a ketyereket sorban "felfu"zom" az antennajelre (most igy van: bejovo jel -> felvevo -> VHS -> TV) vagy alternativa: bejovo jel -> jo minosegu eloszto, amibol 1 megy a felvevobe, 1 pedig kozvetlenul a VHS-be, majd onnan a TV-be. Sajna nincs a kozelemben olyan bolt, ahol jo antennaelosztot tudnek venni (valaki irta, hogy az MM-ben kaphatok nem igazan jok). Egyebkent az elado szerint a felvevon keresztulfuto jel nem gyengul, so"t.
Udv,
Viktor
Pioneer DVR-433/530/630
Ossze tudja nekem foglalni valaki diohelyban, hogy miert jobb a regi modell az ujnal?
Mivel ilyesmit "kipróbálni" nem nagyon lehet, a legtöbben a különböző helyeken leírt, elmondott tapasztalatokból, véleményekből alapján próbálnak dönteni - így tettem én is.
Az 530 kb. egy éve kapható (igaz először elég drága volt) de lényegesebb negatív észrevétel, tapasztalat nem volt olvasható róla, általában dícsérték és meg voltak elégedve vele. Ellenben az 540 alig hogy megjelent és néhányan beszerezték, számos negatív tapasztalat volt olvasható pld. szoftverhibák (órabeállítás, csatornaelnevezések, felvételek neve, időzítő programozása), mechanikus zaj, stb. Nyilván ezek többségével "együtt lehet élni", de mégis én (és ezek szerint nem csak én) úgy gondoltam hogy inkább tudjon valamivel kevesebbet (pld. DivX) de azt megbízhatóan, stabilan.
Egyébként (bár jelenleg nem használom) a DV-bemenet elhagyása is jelentett néhány minusz pontot az új modellnek...
A többi tapasztalatot megtalálod pld. itt ebben a témában visszaolvasva. Ha bármiben segíthetek a döntésben írj ide!
Üdv.
JsW
Pioneer DVR-433/530/630
1. Az AV1 a TV-n a Pio "erdekeben" RGB-snek van definialva. Azonban mintha a video nem adna ki RGB-t, mert ahhoz, hogy ne csak a hangjat halljam, hanem a kepet is lassam, a TV bemenetet videozaskor at kell valtanom "sima" AV1-re, ez tobb gombnyomas -> maceras.
A VHS videók nem adnak ki mást mint kompozit videójelet.
2. Az AV2 deklaraltan nem RGB-s bemenet, ez azert nem a legtokeletesebb a lejatszonak.
Ugyan a problémát ez nem oldja meg, de az 530 SCART-kimenete S-Video-ra is átállítható - szerintem nagyon jó a kép minősége, minimális az RGB-hez képest a romlás. Az én Pana tv-men az AV1 lehet RGB, az AV2 pedig S-Video és ezt képes "megtanulni", tehát legközelebb kézzel átváltva vagy ha kapcsolójelet kap az adott bemenetről már azt a jelet várja. Ezzel együtt tökéletes megoldást én sem találtam de mivel a VHS-t már -remélhetőleg- egyre ritkábban használom, az lett az "áldozat".
Az AV1-re önmagában csatlakozik a DVD-lejátszó RGB-n, az AV2-re pedig a Pio 530 S-Video-n. A videómagnó pedig az 530 bemeneti SCART-jára csatlakozik - ez egyébként életszerű mert van még jópár VHS-felvételem amiket DVD-re szeretnék írni, régi tv-s anyagok. Ha az 530 be van kapcsolva akkor azon "keresztül" lehet nézni a videót, ha nincs akkor sajnos át kell váltani a tv AV2 bemenetét S-ről "sima" AV-re (kompozit), ez két gombnyomás...
Még visszatérve a tuner minőségére, nyilván ez ahány ház... de nálam bizony veri a kb. 4-5 éves Pana tv és az 1-2 éves Pana videó tunerjét!
Pioneer DVR-433/530/630
Sziasztok!
Latom, hogy sokan az 540 es az 530-as kozul inkabb fordultok az 530-as fele...
Ossze tudja nekem foglalni valaki diohelyban, hogy miert jobb a regi modell az ujnal?
Udv,
Turbo78
DVD: Pioneer DV-696AV-K Reveiver: Yamaha RX-V1500
Front: B&W DM602 S3 Rear: B&W DM601 S3 Center: B&W LCR600 SW: Wharfedale SW-250
Pioneer DVR-433/530/630
Az egyik fontos tenyezo, amit az itt olvasottak alapjan kellett "elhinnem" (mert nem talaltam sehol lehetoseget a kiprobalasra) a tuner minosege volt. Sokan dicsertetek, de azert kicsit fe'lve vartam az elso probat. Hat, mit mondjak, lehangolo volt: a latvany olyan volt, mintha egy szurke foliat huztak volna a kepre, a feher szurke volt, a szinek fakok es sotetek. Onmagaban is latszott, de mivel a Sony tv-m kettuneres, kitettem egymas melle az 530-as es a TV kepet, hat katasztrofalis volt. Ketsegbe estem, hogy egy rossz peldanyt fogtam ki, aztan arra gondoltam, biztos az osszekotesnel hibaztam el valamit. Szetszedtem, kihagytam a videomagnot es a DVD lejatszot, es lam, a kep megjavult. Kicsit ugyan fakobb, mint a TV vagy a Pana video tunerkepe, de azert oke. A hiba az lehetett, hogy a TV AV1 (RGB-s) bemenetere egy eloszton (vagy inkabb "egyesiton") keresztul kotottem be a ket DVD-t. Valszeg ezt nem szerette.
Mivel a TV-mnek 2 Scart bemenete van, egyelore a Pio es a videomagno van "felfuzve" bekotve az AV1-re es a lejatszo az AV2-re. Barmit bekapcsolok, a TV atvalt az adott ketyerere, ahogy kell, majd kikapcsolas utan visszakapom a Tv-n nezett csatornat. Azonban ket gondom van:
1. Az AV1 a TV-n a Pio "erdekeben" RGB-snek van definialva. Azonban mintha a video nem adna ki RGB-t, mert ahhoz, hogy ne csak a hangjat halljam, hanem a kepet is lassam, a TV bemenetet videozaskor at kell valtanom "sima" AV1-re, ez tobb gombnyomas -> maceras.
2. Az AV2 deklaraltan nem RGB-s bemenet, ez azert nem a legtokeletesebb a lejatszonak.
Hogyan lehetne a Piot es lejatszot bekotni az RGB-s AV1-re egymas zavarasa nelkul? (a videomagno maradhatna az AV2-n)
Viktor
Pioneer DVR-433/530/630
Én is "hasonló cipőben járok", másfél hete van meg az 530-as, eddig mindennel meg vagyok elégedve. A tv-tuner képe kitűnő, a VHS bemeneti szűrő úgyszintén. Eddig főleg a merevlemezes részt "nyúztam", csak pár próbát írtam RW-re. A megírt lemez szabványos DVD-Videó (videó mód), tökéletesen lejátszható asztali lejátszón és PC-n is, PC-re felmásolható további szerkesztés stb. céljából.
Amennyiben a cél a DVD-re írás, célszerű már úgy megválasztani a felvételi módot (SP általában megfelel) hogy a végeredmény - szerkesztés után - elférjen egy lemezen, így áttömörítés nélkül, gyorsmásolással írhatjuk lemezre.
4X RW-re kb. 15 perc volt az írás, kíváncsi vagyok hogy a 16X-os lemezeket milyen sebességgel írja...
Amennyiben hasznos tapasztalatod (vagy kérdésed) van, írj ide!
A 3.53 firmware megvan de nem tervezem a felrakását hacsak nem ütközöm valamilyen problémába amit megold(hat).
A firm innen van.
Pioneer DVR-433/530/630
Sziasztok!
Megosztom veletek az oromomet: sok-sok tiprodas utan vegre en is boldog tulaj vagyok
A folyamat hosszu volt: eloszor eldolt, hogy az elso rostan fennakadt harom kinezett marka kozul a Pio lesz a befuto, aztan vartam az uj modellekre, vegul maradtam megis a reginel, es az 530-as lett a kivalasztott. A kinezett helyen (netdepo, 107.000) sajna mar nem tudtak beszerezni, ugyhogy maradt a basys.net, egy picivel dragabban: 109.900 Ft-ert hoztam el tegnap a MOM-parkbol a ket bontatlan darab egyiket.
Most kezdem probalgatni, bar "elmeletben", foleg ennek a forumnak is koszonhetoen, mar regota ismerkedek vele.
Udv,
Viktor
- hattori mackó
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Pioneer DVR-433/530/630
Az index DVD-felvevő topikjában felmerült, hogy a + vagy a - jobb-e. Ott azt mondtam, hogy az eddig az 530-asommal megírt lemezeket vitték más lejátszók. Aztán felhívtam az öcsém... Vittem neki TV2-ről felvett filmet, amit meg akart tartani, mert már lejárt a forgalmazási joga. Kiderült, hogy az automatikusan beillesztett jelenetmarkereknél néha megakad a kép. Amikor tesztelgettem, -RW-re írtam, azzal nem volt gond, nála se, nálam se, de az egyszer írhatónál jön az akadás. Nyugtassatok meg, hogy csak a lejátszók rosszak! Azt úgyis akarok venni, de ez már egy másik topik.
Kösz,
hm
- hattori mackó

Pioneer DVR-433/530/630
ÜDv mindenkinek!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy mi a a "lényegi különbség" a Pio DVR 530 és 540 között.
Én egyet találtam: a D/D átalakító az egyiknél 10-bit/54 MHz a másiknál 10-bit/108 MHz.
Ez egy átalgfelhasználónál érzékelhető különbséget jelent?
adibacsi
Adibácsi,
Május végénél megtalálod a választ, ami az eltéréseket illeti. A video DAC-ra nekem azt mondta az eladó a BaSys-nél, hogy a 12bit/108MHz jelentene igazi különbséget. Engem meggyőzött, hogy igaza is volt-e? A technológiához nálam jobban értő emberek tudnák ezt megmondani...
Üdv,
hm
Pioneer DVR-433/530/630
Tegnap megjött az 530-as (végre!), most ismerkedem vele. Hát ez bizony egy nagyon ügyes szerkezet, azt hiszem hogy meg leszek elégedve!
Pioneer DVR-433/530/630
ÜDv mindenkinek!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy mi a a "lényegi különbség" a Pio DVR 530 és 540 között.
Én egyet találtam: a D/D átalakító az egyiknél 10-bit/54 MHz a másiknál 10-bit/108 MHz.
Ez egy átalgfelhasználónál érzékelhető különbséget jelent?
adibacsi
Pioneer DVR-433/530/630
Sziasztok! Lenne egy kérdésem a pioneer dvr-530-s felvevővel kapcsolatban.Hogy lehet előhívni azt az információt hogy melyik firmware verzió van fenn a gépen?
Távirányítóval Home Menu > Initial Setup > kiválaszt Audio Out > kiválaszt Digital Out > kijelöl On (nem kell megnyomni, csak sárgával kijelölni) > megnyom Angle és látszik a firmware
/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
-
Vendég
Pioneer DVR-433/530/630
Sziasztok! Lenne egy kérdésem a pioneer dvr-530-s felvevővel kapcsolatban.Hogy lehet előhívni azt az információt hogy melyik firmware verzió van fenn a gépen?
Pioneer DVR-433/530/630
Mi a velemeny az uj 540-es modellrol?
Turbo78
DVD: Pioneer DV-696AV-K Reveiver: Yamaha RX-V1500
Front: B&W DM602 S3 Rear: B&W DM601 S3 Center: B&W LCR600 SW: Wharfedale SW-250
Pioneer DVR-433/530/630
Sziasztok!
A külhoni forumokon sokat emlegetett 3.53-as firmware nincs meg véletlenül valakinek?
Elég sok dolgot javítottak....de az ott említett linkek már döglöttek...
DVR-530 és DVR-630 típusokhoz jó....
AcCEsS
Középen van egy link, oda irsz pár sort, és gondolom küldik a firmware-t (vagy egy linket honnan lehet letölteni)
http://www.pioneerfaq.info/english/dvr6 ... tiregional
/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
-
Vendég
Pioneer DVR-433/530/630
Sziasztok!
A külhoni forumokon sokat emlegetett 3.53-as firmware nincs meg véletlenül valakinek?
Elég sok dolgot javítottak....de az ott említett linkek már döglöttek...
DVR-530 és DVR-630 típusokhoz jó....
AcCEsS
Pioneer DVR-433/530/630
Meg tudnád osztani, hogy miért ezen gép mellett döntöttél?Jelen pillanatban én ez és a Panasonic DMR-EH55 között hezitálok. Csináltam is egy kis összehasonlító táblázatot a két "masináról"...csakhát a döntés.
Igazából a Pioneer-ról mindent leírtak már itt a fórumon, én is főleg az itt leírtakra és a máshonnan beszerzett információkra támaszkodtam. A Pana most több helyen is ugyanannyiba kerül, újabb model, van feketében is (ez nálam + pont lett volna), nem nagyon tudnék ellene semmit sem felhozni... szóval a döntés teljesen szubjektív. Viszont félő hogy az 530 el fog tűnni a választékból és nem akartam "lemaradni" róla. A Panáról még nem olvastam annyi tapasztalatot, véleményt hogy meg merjem "kockáztatni", szomorú hogy világcégek legújabb modeljeinél sem lehet az ember biztos benne hogy hibátlan, minőségi terméket kap - lásd az új Pioneer felvevők szoftveres problémáit...
- kiskertész

Pioneer DVR-433/530/630
És szabad érdeklődni, hogy hol és mennyiért?
Hát én bizony maradtam a hivatalos magyar forgalmazónál (basys), szerencsére itt nem messze van egy kereskedő aki velük van kapcsolatban...
A 3 év magyarországi garancia azért meggyőző... nem szeretek félni és egy ilyen készülékben azért elég sok minden elromolhat - de azért remélem ez csak túlzott óvatosság, eddig egy Pioneer-rel sem volt gondom.
Basys árlista (pdf)
Szervusz!
Úgy látom a Basys is lejjebb vitte az árait; legalább is 530-as fronton.
Meg tudnád osztani, hogy miért ezen gép mellett döntöttél?
Jelen pillanatban én ez és a Panasonic DMR-EH55 között hezitálok. Csináltam is egy kis összehasonlító táblázatot a két "masináról"...csakhát a döntés.
Bármilyen szempont, amit esetleg én nem is vetem figyelembe (+ vagy -) jól jöhet így a finish-ben.
Előre is kösz': kiskertész
Pioneer DVR-433/530/630
Hát én bizony maradtam a hivatalos magyar forgalmazónál (basys), szerencsére itt nem messze van egy kereskedő aki velük van kapcsolatban...
A 3 év magyarországi garancia azért meggyőző... nem szeretek félni és egy ilyen készülékben azért elég sok minden elromolhat - de azért remélem ez csak túlzott óvatosság, eddig egy Pioneer-rel sem volt gondom.
Basys árlista (pdf)
- kiskertész

Pioneer DVR-433/530/630
Mindenkinek köszönöm a hasznos információkat!Tegnap megrendeltem egy 530-ast, remélem nem jön közbe semmi és hamarosan én is boldog tulajdonosa lehetek egy ilyen készüléknek.
Mégegyszer kösz - tapasztalataimról beszámolok!
Helló!
Előre is kösz': kiskertész
Pioneer DVR-433/530/630
Mindenkinek köszönöm a hasznos információkat!
Tegnap megrendeltem egy 530-ast, remélem nem jön közbe semmi és hamarosan én is boldog tulajdonosa lehetek egy ilyen készüléknek.
Mégegyszer kösz - tapasztalataimról beszámolok!
- hattori mackó

Pioneer DVR-433/530/630
Igen, csak ott meg nem lehet elnevezni a felvételt, így utána át kell menni a GuidePlus-ba, megkeresni és nevet adni neki.
Valószínűleg az átlag nyugat-európai vevő ezt az egészet észre se veszi, de nekünk itt Balkán-kompatibilis cucc kell.
Abszolút igazad van! Mivel sok felvételem megnézés után megy a levesbe, nem szoktam bajlódni az elnevezésükkel, csak ha tényleg megtartom őket.
Üdv,
hm
- James Bond 007
- Nincs visszaút

Pioneer DVR-433/530/630
Ha az Easy Timer funkciót használod
Igen, csak ott meg nem lehet elnevezni a felvételt, így utána át kell menni a GuidePlus-ba, megkeresni és nevet adni neki.
Valószínűleg az átlag nyugat-európai vevő ezt az egészet észre se veszi, de nekünk itt Balkán-kompatibilis cucc kell.