Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Cyrin »

Sziasztok! 
Szóba jött a csere a tv garis hibája miatt. Ajánlották helyette a Samsung LE32M61 típusát, ami adatok alapján valóban jobbnak tűnik a T51-nél és árban nem lenne nagy érvágás.

Vélemények???
THX

Jobb. De bármily meglepő az R-es még annál is jobb

Persze mindkettő sajáthangja rosszabb a régi T-s és R-es sorozatnál. De ha valaki ezt nem használja, akkor bármelyik jobb képileg.
no hifi, no cry...

rea4
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Sziasztok! LCD TV-t szeretnék vásárolni az Xbox 360-omhoz.  
HDMI-re mennyire van szükség? Engem a BRay meg a HDDVD hidegen hagy! Csak 720P kell XBoxhoz és PS3hoz.

Szóval.. elhagyhatom a HDMIt?

mivel az x360on komponensen jön ki a 720p ezért igen

Másik fele,hogy normális LCD ma már nincs is HDMI vagy DVI nélkül...Meg aztán később jól fog az jönni.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

JaSSeR
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: JaSSeR »

HDMI-re mennyire van szükség? Engem a BRay meg a HDDVD hidegen hagy! Csak 720P kell XBoxhoz és PS3hoz.

mivel az x360on komponensen jön ki a 720p ezért igen
"Ha a gazdagok harcolnak a szegények ellen, akkor azt háborúnak nevezik. Ha pedig a szegények küzdenek a gazdagok ellen, azt terrorizmusnak hívják."

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Joepapa
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Joepapa »

Sziasztok!

Szóba jött a csere a tv garis hibája miatt. Ajánlották helyette a Samsung LE32M61 típusát, ami adatok alapján valóban jobbnak tűnik a T51-nél és árban nem lenne nagy érvágás.

Vélemények???
THX

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Helló 
Meglett a tv: LG 26LC2R. A kérdésem az lenne, hogy a (remélhetőleg ma összeszerelt) gépemet mivel kössem rá? Videokártyán 2 DVI és egy S-Video kimenet van. Vettem DVI - HDMI káblet, viszont nem tudom, h az a hangot is közvetíti e (videokártyából nem ugye?). Ebben az esetben mivel kössem a tvre a hangot? Más: fentebb olvastam, h a DVI 'csak' 1280*720-ban tudja átküldeni a képet? Ez a DVI sajátossága vagy a Samsung nem kezeli 'jobban'? Elméletileg az LG támogatja HDMI-n keresztül a PC összeköttetést. Meg akkor még egy: kábel tv-t szeretném rádugni még, a doboz ~15m, mivel / hogyan kössem rá? Vmi jelerősítő?

Van egy RGB audio in bemenet. Ez a PC hanghoz van. A HDMI kábelen biztos nem lesz hang, mert a másik oldalán nem be .

Nekem is van kb. 10M kábel az elosztó doboz után, és (eddig) nincs minőségi problémám a TV adással (tartalmilag igen, de a jellel nincs).

Mivel én nem próbáltam a DVI-HDMI kábelt, kiváncsi vagyok a fejleményekre.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Két LCD tv közül nem tudom eldönteni, melyik a jobb:LG 37LB1R
LG 37LP1R

Tud valaki segíteni?

Én a 37LB1R-re szavazok.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Két LCD tv közül nem tudom eldönteni, melyik a jobb:
LG 37LB1R
LG 37LP1R

Tud valaki segíteni?

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Helló

Meglett a tv: LG 26LC2R. A kérdésem az lenne, hogy a (remélhetőleg ma összeszerelt) gépemet mivel kössem rá? Videokártyán 2 DVI és egy S-Video kimenet van. Vettem DVI - HDMI káblet, viszont nem tudom, h az a hangot is közvetíti e (videokártyából nem ugye?). Ebben az esetben mivel kössem a tvre a hangot? Más: fentebb olvastam, h a DVI 'csak' 1280*720-ban tudja átküldeni a képet? Ez a DVI sajátossága vagy a Samsung nem kezeli 'jobban'? Elméletileg az LG támogatja HDMI-n keresztül a PC összeköttetést. Meg akkor még egy: kábel tv-t szeretném rádugni még, a doboz ~15m, mivel / hogyan kössem rá? Vmi jelerősítő?

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: cs_gaborka »

Köszönöm válaszod, akkor marad a video/svideo. És ezek között melyiket érdemes használni, ha mindkettő lehetséges? Van minőségi különbség?
Elég a kompozit is, a tunerből is ez jön ki, tehát ennél jobb minőséget nem lehet elérni.

Andris_
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Andris_ »

Sziasztok!

32" lcd tv vásárolnék, ami fontos lenne, hogy működjön a panasonic dvdfelvevő q-linkjével. Erre csak a panasonic tv-k képesek? Hallotam, hogy sonynak van smartlink, az hasonló mint panasonicnál q-link, illetve más gyártóknak is van hasonló funkció a tv-jében.
Panasonicból lx500-as jöhet szóba (tudom ennyi pénzért plazmát is kapok, de 37" már nagy)
Sony-ból s2010 tetszik, jobban mint a panasonic, ezért is lennék kíváncsi a smartlinkre. Dvdfelvevőt nemigen szeretném sony-ra cserélni

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Biztosan, ha a projektoron van, és több mint valószínű igen, video illetve svideo bemenet, semmi akadálya az összekötésnek.
Köszi, bár én úgy gondoltam, hogy RGB-n menne a jel (persze csak ha a Scart-on is RGB jel jön ki). A video/svideo jelátvitel minősége elég halvány az RGB-hez képest, nem?

Vagy most rosszul elmélkedem?

Az RGB valóban sokkal jobb (lenne), de a tv-k (úgy tudom) nem adnak ki RGB jelet, igazából nincs is sok értelme, hiszen a bejövő jel (antenna) már kompozit, tehát hiába szedné szét RGB-re nem lenne jobb a kép, ezt a funkciót egyébként a projektor úgyis elvégzi a bejöbő videojelből.

Köszönöm válaszod , akkor marad a video/svideo. És ezek között melyiket érdemes használni, ha mindkettő lehetséges? Van minőségi különbség?
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Biztosan, ha a projektoron van, és több mint valószínű igen, video illetve svideo bemenet, semmi akadálya az összekötésnek.
Köszi, bár én úgy gondoltam, hogy RGB-n menne a jel (persze csak ha a Scart-on is RGB jel jön ki). A video/svideo jelátvitel minősége elég halvány az RGB-hez képest, nem?

Az RGB valóban sokkal jobb (lenne), de a tv-k (úgy tudom) nem adnak ki RGB jelet, igazából nincs is sok értelme, hiszen a bejövő jel (antenna) már kompozit, tehát hiába szedné szét RGB-re nem lenne jobb a kép, ezt a funkciót egyébként a projektor úgyis elvégzi a bejöbő videojelből.

Lada
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Lada »

Ezt a cikket ma reggel találtam a Magyar Hírlapban:

"Hatalmas árzuhanás várható
az LCD-tévék piacán

Még a futball-világbajnokság sem
menti meg a tévégyártó cégeket az
elkövetkezendő egy évben várható
árzuhanástól - vélik a piaci elem-
zők. Az LG és a Philips közös LCD-
tévét gyártó cége tegnap már meg
is kezdte a kármentést: csökken-
tik a termelést. Az üzletekbe őszre
gyűrűzhet be az áresés.
Abszurd a helyzet. Itt a futball-vb, és
világszerte tévévásárlásra buzdítja
az embereket. A szakma biztos ben-
ne, hogy a vb után is nőni fog a keres-
let a folyadékkristályos tévék iránt,
hiszen a vevők sorra cserélik majd le
hagyományos katódcsöves készülé-
keiket az újabb, laposabb technoló-
giájúakra. És mégis valóságos pánik
van a tévégyártók körében.
Az egész egy hete indult, amikor
az ágazat harmadik legnagyobb
szereplője, az AU Optronics bejelen-
tette: az előzetes várakozásaiknál
most rosszabbnak látják a második
negyedévi eladási perspektíváikat
és az elérhető tévéárakat. Azóta a
japán Sharp és a tajvani Chi Mei
Optoelectronics részvényeinek árfo-
lyama hét-hét és az AU Optronicsé
tizenegy százalékkal zuhant. Hason-
ló cipőben jár az LCD-tévé-gyártás-
ban érdekelt dél-koreai Samsung is.
Most azonban minden eddiginél
nagyobb esésre lehet számítani. Teg-
nap ugyanis az LG Philips tévégyár-
tó is meglehetősen sötét képet festett
részvényeseinek a várható folyama-
tokról.
A holland-dél-koreai társaság ar-
ra számít: az eddig várt huszon-egy-
néhány százalékos bővülés helyett
csak húsz százalék alatt marad a má-
sodik negyedévfeladások növekedé-
se az előző év hasonló időszakához
képest, s így a nyereségráta is fele lesz
a vártnak, azaz tízszázalékos profit-
margó lesz "csak". A cég vezetősége
azzal magyarázta a helyzetet, hogy
a vártnál gyorsabban csökkentek
az árak a piacon, s ráadásul túlrak-
tározták magukat. "Ezek miatt úgy
döntöttünk: a gyártást átmenetileg
a raktárkészlet-problémák megol-
dásához igazítjuk" - konferálta fel a
külföldi hírügynökségek tudósítása
szerint Ron Wirahadiraksa, a tár-
saság elnöke és pénzügyi vezetője a
gyártás visszafogását. Hozzátette:
emellett az idei éven túli kapacitások
csökkentésének lehetőségét is meg-
vizsgálják.
A gyártósorok átrendezése ma-
gyarországi munkahelyeket értesü-
léseink szerint nem feltétlenül érint.
A Philips ugyan gyárt Székesfehér-
váron LCD-monitorokat és -tévéket,
ám a Philips saját tévéüzletága és
az LG-vel közösen alapított leány-
vállalata között - a cégtől származó
információink szerint - közvetlen
összefüggés nincsen. "Kifejezetten
jó évünk van: a karácsonyi csúcshoz
hasonló eladásokat hozott a vb is"
- mondta lapunknak Blazsevácz Pé-
ter, a Philips hazai leányvállalatának
kommunikációs vezetője.
Az egész piacot lehúzó folyamatok
azonban előbb vagy utóbb a magyar
gyárat is érinthetik. Úgy tűnik, a
gyártók túl optimisták voltak a vi-
lágbajnoksággal kapcsolatban: több
cég is új gyárat épített, miközben a
kereslet a vártnál kisebb mértékben
nőtt csak. Így aztán az LCD-panel
átlagára január óta 25 százalékkal
esett, s most már bőven négyszáz
dollár (82 ezer forint) alatt van."
Mozi - Megjelenítő: Sony VPL-HW55ES Vászon: Elite Screens Electric125H
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)

zeej

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: zeej »

Köszi szépen a gyors választ. Ez megnyugtató. Ha minden jól megy akkor ma én is megveszem.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hello 
LG 26LC2R-ről vélemény?

Nekem pár napja van ilyen, és eddig nagyon tetszik. Kicsit tartottam attól, hogy a kábelszolgáltató jele gyenge lesz rajta, de a TV adást gyakorlatilag hibátlannak látom, sokkal jobb, mint a boltban volt. (egy kb 300Ft-os !!! 1-4 elosztóval használom)

A menüjét kicsit zavaróan butácskának gondolom (de talán ez nem a típus hibája), pl a csatornák átrendezése fura (vagy a leírás szűkszavú), meg a nyújtásnál nem akarja megjegyezni, hogy mennyire akarom felfelé tolni a képet (az mérkőzés eredménye még éppen látszódjék a kép felső részén), és nincs magyar menü.

Korábban gondolkodtam, hogy nagyobbat veszek, de jó döntésnek tartom még most is.

zeej

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: zeej »

Hello

LG 26LC2R-ről vélemény?

Joepapa
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! 
Jó rég nem szóltam hozzá, mert nem volt semmi érdekes felém és a tv felé. De most, képzeljétek az a helyzet, hogy múlt héten felfedeztem egy sötétebb, "kontraszthiányos, fényerőhiányos" foltot a képernyőn. Különösen a jel nélküli kék háttéren, meg világos képeknél volt látható, de egy-két napig azt gondoltam, hogy képzelődöm. De nem hagyott nyugodni.

Azért csak felhívtam a szervízt, hogy nézzék meg, mivel garis ugyebár a tv! Elvitték, és most azzal jöttek, hogy ki kellene cserélni az lcd panelt, mert nem javítható. Viszont ez olyan gazdaságtalanul drága lenne, hogy holnap adnak egy csereutalványt, így most visszamehetek az EW-be és kapok egy új tv-t!  

Öcsibácsi

Érdemes lenne egy R71-esre cserélni, akár egy kis ráfizetéssel, ha lehet ilyet.

Az tény,hogy a 71-es jobb.

Valóban megfontolandó. Majd utánanézek.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Sziasztok! 
Jó rég nem szóltam hozzá, mert nem volt semmi érdekes felém és a tv felé. De most, képzeljétek az a helyzet, hogy múlt héten felfedeztem egy sötétebb, "kontraszthiányos, fényerőhiányos" foltot a képernyőn. Különösen a jel nélküli kék háttéren, meg világos képeknél volt látható, de egy-két napig azt gondoltam, hogy képzelődöm. De nem hagyott nyugodni.

Azért csak felhívtam a szervízt, hogy nézzék meg, mivel garis ugyebár a tv! Elvitték, és most azzal jöttek, hogy ki kellene cserélni az lcd panelt, mert nem javítható. Viszont ez olyan gazdaságtalanul drága lenne, hogy holnap adnak egy csereutalványt, így most visszamehetek az EW-be és kapok egy új tv-t! 

Öcsibácsi

Az tény,hogy a 71-es jobb.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! 

Öcsibácsi

no hifi, no cry...

Joepapa
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!

Öcsibácsi

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok 
Azt szeretném kérdezni, hogy a Samsung LE40R51-ről ki tudom-e tenni projektorra a TV képét pl. egy ilyen

Scart átalakítóval. Elég jó a Samu TV-tunere, arra lennék kíváncsi, hogy ezt ki tudnám-e használni egy projektoron is...

A Samu manualja azt írja, hogy SCART1 (EXT1)-en van TV-Out

(SCART2-n pedig monitor kimenet:
TV/Ext. 1/EXT, 2/AV/S-VHS)

Köszi
BF

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok

Azt szeretném kérdezni, hogy a Samsung LE40R51-ről ki tudom-e tenni projektorra a TV képét pl. egy ilyen

Scart átalakítóval. Elég jó a Samu TV-tunere, arra lennék kíváncsi, hogy ezt ki tudnám-e használni egy projektoron is...

A Samu manualja azt írja, hogy SCART1 (EXT1)-en van TV-Out

(SCART2-n pedig monitor kimenet:
TV/Ext. 1/EXT, 2/AV/S-VHS)

Köszi
BF

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Láttam Monster 400 HDMI - HDMI kábelt 1 métereset potom 125 euró.
Akkor már inkább az én Van den Hul HDMI kábelem 5 méter 102 euro.

Ha oda kerülünk hogy kábel kell akkor beszélünk róla . Most még csak a Tv olyan aminek van HDMI csatlakozója bár ennek kettő is van. Az igazság hogy a kábelt azért írtam csak mert még élőben nem láttam ilyen drága kábelt.

Nem azért írtam, a kábelem nem eladó.

Egyébként az Auditoriumban van egy eladó 5 m-es akit érdekel esetleg.
no hifi, no cry...

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”