Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Celestion hangsugárzók
Celestion hangsugárzók
Ja, volt aki lebeszélt az F15-ről (mert bár jó hangja van, de mozira elég a 10-es), SACD-t meg nem hallgatok.
És mivel használtba volt, a 10-esek ára nem is volt annyira veszélyes.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Celestion hangsugárzók
Megjöttek a surroundok !!!
YESS!
Gratula
Na ugy látom maradt az F10, tökéletesen elég lesz, majd meglátod.
Celestion hangsugárzók
Megjöttek a surroundok !!!
YESS!
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Celestion hangsugárzók
Kicsit elbizonytalanodtam. Eddig az voilt az elképzelésem, hogy veszek egy Celestion F30/center/surround szettet 120-ért a Satsystemnél. Most olvastam, hogy 60 ezerért adnak Infinity Primus 300-as front párt, amihez 30-40 körül lehet venni center, ill. surround párt. A Celestionhoz képest van valakinek tapasztalta az Infinityről?
Hm..infinityt nem ismerem..de most nézem hogy elég jó ez az akció satsystemben (pf..közbe jöttem rá hogy valszeg Te is ezt az árat írtad, mert 30ezernél nincs kiírva hogy pár, többinél meg igen)
link: satsystem
tipp: megkell hallgatni, esetleg tanácsot kérni sat-ban, biztos elmondják a különbségeket, és jó esetben 1 helyen megtudod hallgatni mindkettőt, én ott vettem celiket, pedig alapba wharfit mentem venni
Infinity Primus 300 60.000/pár. Celestion F30 80.000/pár.
Celestion hangsugárzók
Kicsit elbizonytalanodtam. Eddig az voilt az elképzelésem, hogy veszek egy Celestion F30/center/surround szettet 120-ért a Satsystemnél. Most olvastam, hogy 60 ezerért adnak Infinity Primus 300-as front párt, amihez 30-40 körül lehet venni center, ill. surround párt. A Celestionhoz képest van valakinek tapasztalta az Infinityről?
Hm..infinityt nem ismerem..de most nézem hogy elég jó ez az akció satsystemben (pf..közbe jöttem rá hogy valszeg Te is ezt az árat írtad, mert 30ezernél nincs kiírva hogy pár, többinél meg igen)
link: satsystem
tipp: megkell hallgatni, esetleg tanácsot kérni sat-ban, biztos elmondják a különbségeket, és jó esetben 1 helyen megtudod hallgatni mindkettőt, én ott vettem celiket, pedig alapba wharfit mentem venni
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Celestion hangsugárzók
A Celestionhoz képest van valakinek tapasztalta az Infinityről?
Sajna nincs, de kíváncsilennék én is rá, mert a Celi nagyon bejött nekem. Anno a Wharfi volt a másik versenyző, de ma már tudom, hogy jól döntöttem.
Celestion hangsugárzók
Celestion hangsugárzók
akkor az nem SACD volt, csak SACD CD rétegéről rippelt audio CD, esetleg dts audio CD
Hát igen. Igy már más.
Celestion hangsugárzók
Hát igen. Csodálkoztam volna, ha a PC-s meghajtó lazán leolvassa róla a vízjelet...
Én hiába pakolok az enyémbe SACD-t, fel sem ismeri (nem hibrid).
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
Celestion hangsugárzók
hogy játszottál le SACD-t Audigy 2 ZS-sel?
A kérdés jogos. Külső SACD-t kötöttél rá a ZS analóg bemenetére?
Netről töltött fájlokat melyek IMAGE-ben voltak, na meg persze kellett a saját lejásztó progija(Mediasource Go) mással nem ment. A kimenetet meg akkor digit coaxon keresztül.
Most nincs Audigy 2 ZS, viszont leszedtem egy Audigy 2 ZS.iso-t(A telepítő CD-je) erről felraktam a Mediasource Go-t és most SPDIF-en(optikai) keresztül nyomom ki a HK-nak.
akkor az nem SACD volt, csak SACD CD rétegéről rippelt audio CD, esetleg dts audio CD
gordon314.fw.hu
Celestion hangsugárzók
Netről töltött fájlokat melyek IMAGE-ben voltak, na meg persze kellett a saját lejásztó progija(Mediasource Go) mással nem ment. A kimenetet meg akkor digit coaxon keresztül.
Most nincs Audigy 2 ZS, viszont leszedtem egy Audigy 2 ZS.iso-t(A telepítő CD-je) erről felraktam a Mediasource Go-t és most SPDIF-en(optikai) keresztül nyomom ki a HK-nak.
Celestion hangsugárzók
Celestion hangsugárzók
tavimano: hogy játszottál le SACD-t Audigy 2 ZS-sel?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
Celestion hangsugárzók
H/K:
Hallottam a 30-asokat H/K val (még Tusinál), és meggyőző volt, pedig csak DVD-ről volt meghajtva. A magam részéről a Sony hangjával is jól összetalálkozott a Celi (a Sonyhoz választottam)
Celestion hangsugárzók
Szerintem nem szükséges két komolyabb hangfalat(F30) hátra rakni(helyet is lehet így "spórolni"). Igaz egy kicsit jutányos áron jutottam hozzájuk, mert amikor megrendeltem az F10 nem volt így lett, F15 akkor az eladó azt mondta DVD-audió és SACD-knél jól fog jöni ez hátra
Én is az F10/F15 kérdésen rágódom, mozira Satsystem a 10-est ajánlotta, ráadásul az F15 nem is volt (az importőrnek se!) sötét almában, amire én hajtok. Esetlek az F18 megfontolható? Szerintem hátra pazarlás berakni a 30-ast (hacsak nincs sok hely a szobádban )
Celestion hangsugárzók
Erre ne adjál, a H/K + Celi az nagyon jó párosítás :kiraly: Ne hidjél az eladóknak, csak a saját füledbe bizzál.
Szerintem egy H/K -val jobban jársz, mint egy 19.. Denonnal, és itt elég sok fórumtársnak ez lesz a véleménye.
És nem drága,használtan 100 körül már kapsz 235-öst.
Egy bajom van csak. A H/K-nak SACD-re is képes lejátszója nincs, ha jól láttam. Ezzel szemben a Denonnak már 80.000 körül belép a mindent játszó 1920-as.
Celestion hangsugárzók
A H/K házimozira nagyon jó, zenére inkább Denon. Ez volt a Satsystem eladó véleménye.
Erre ne adjál, a H/K + Celi az nagyon jó párosítás
Ne hidjél az eladóknak, csak a saját füledbe bizzál.
Szerintem egy H/K -val jobban jársz, mint egy 19.. Denonnal, és itt elég sok fórumtársnak ez lesz a véleménye.
És nem drága,használtan 100 körül már kapsz 235-öst.
Celestion hangsugárzók
A H/K házimozira nagyon jó, zenére inkább Denon. Ez volt a Satsystem eladó véleménye.
Ez igaz nekem is ez volt míg meg nem hallottam, ezek után úgy látom hogy a Denonnak nagyon lapos hangja volt, tér az nuku, talán részletezőbb mint a HK, a HK nagy színpad igazi dögös hangzás(nekem ez jön be, 95% mozi 5% zenehalgatás) néhol kicsit tolakodó, DE ha csak simán sztereóra rakom akkor visszafogotabb lessz.
A lényeg, hogy a gombhoz(Celestion) keresni kabátot nehéz, de megoldható.
A Denonnal lapos, kicsit álmosító volt számomra(így utólag), olyan mintha mindjárt ki akartam volna kapcsolni.
nem off-olok tovább
Celestion hangsugárzók
Ez igaz nekem is ez volt míg meg nem hallottam, ezek után úgy látom hogy a Denonnak nagyon lapos hangja volt, tér az nuku, talán részletezőbb mint a HK, a HK nagy színpad igazi dögös hangzás(nekem ez jön be, 95% mozi 5% zenehalgatás) néhol kicsit tolakodó, DE ha csak simán sztereóra rakom akkor visszafogotabb lessz.
Celestion hangsugárzók
Celestion hangsugárzók
Mindenféle írásnak nem szabad bedölni ez saját, és mások tapasztalata is!!!
Még valami nem olyan régen hallottam hogy a Denon a B&W favorizálja(ha marhaságot mondtak nekem akkor én is tovább adom), a HK meg a JBL-t(ezt tudom hiszen egy cég), de Celestionnal is piszok jól szól, csak nagyobb szoba kell mint az enyém(13nm)
A HK-n csak az előlap felső része ami fekete, az alsó rész az húzott alunak néz ki, DE műanyag, meg kéken pillácsol.
Celestion hangsugárzók
Az Akusztika Hifibolt honlapján a következő olvasható a Denon termékekről szóló oldalon: "A házimozi erősítőit a legjobb hangúnak tartjuk a piacon lévő összes ilyen funkciójú elektronikák közül."Múltkor jártam a Hifi Barlangban is, és meghallgattam egy Tannoy EFX 5.1 szub-szat rendszert egy Marantz lejátszó-erősítő párossal. Mikor mondtam, hogy elsősorban zenére fókuszálnék, akkor egyből azt mondta az eladó, hogy ez arra nem alkalmas, és ajánlott helyette egy komolyabbat. Ehhez képest a szomszédban ugyanarról az EFX 5.1-ről azt mondta az eladó, hogy nagyon kis tip-top rendszer és hallgatható.
Mindenképpen hallgasd meg előtte.
Úgy lene a legjobb ha az otthoni környezetben is megtudnád tenni, így az akusztika ami sokat számít ugyanaz és egy bejáródott rendszerrel teheted meg(hangfalak+kábel).
Ezt legyszerűbben haverok kölcsön készülékeivel oldhatod meg , az eladó cégek ennyire nem gálánsak.
Celestion hangsugárzók
Az Akusztika Hifibolt honlapján a következő olvasható a Denon termékekről szóló oldalon: "A házimozi erősítőit a legjobb hangúnak tartjuk a piacon lévő összes ilyen funkciójú elektronikák közül."
Múltkor jártam a Hifi Barlangban is, és meghallgattam egy Tannoy EFX 5.1 szub-szat rendszert egy Marantz lejátszó-erősítő párossal. Mikor mondtam, hogy elsősorban zenére fókuszálnék, akkor egyből azt mondta az eladó, hogy ez arra nem alkalmas, és ajánlott helyette egy komolyabbat. Ehhez képest a szomszédban ugyanarról az EFX 5.1-ről azt mondta az eladó, hogy nagyon kis tip-top rendszer és hallgatható.
Celestion hangsugárzók
Jelenleg is egy Denon sztereó erősítőm van, és meg vagyok elégedve vele. A Satsystemnél zenére a 80-100 ezres kategóriában kifejezetten a Denon párosát ajánlották. Harman/Kardon-nal egyrész az a bajom, hogy fekete, ami a WAF (feleség elfogadási együttható) szempontjából nem megfelelő, másrészt, amelyik már többcsatornás média lejátszására is képes, baromi drága. Mivel mindenképpen egyfajta lejátszó-erősítő párost akarok, így adja magát a 1906-os DVD és a 1920-as többcsatornás erősítő, amelyek még kinézetben is passzolnak egymáshoz (húzott alu front). A kettő együtt 180-190 ezer körül kapható.
Celestion hangsugárzók
A Satsystemnélk én épp a múlt héten jártam, de nem Celestion ügyben, és abszolút készséges volt az eladó. Mindent elmondott, tanácsot is adott, összeállította a kért rendszert. Akkor egy szub-szat drágább rendszert hallgattam, de valószínűleg visszamegyek, hogy megnézzem magamnak a Celestion F hangfalakat.Az F30-as és csatolmányai jó áron (120) kaphatók náluk, és szerintem egy átlagos szobába nem is lesz szükségem a 38-as álló hangfalakra.
Elsősorban jazzt, jazz-rockot hallgatok (nézek), de a klasszikus rock zene (Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd stb.) is sokszor szól nálunk. Egy Denon 19.. erősítő/lejátszó pároshoz szeretném venni az 5.1 rendszert.
Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy ha SACD-t akarok hallgatni, akkor nem szükséges-e ugyanolyan frekvenciatartomány lesugározni képes hátsó hangfal? Elég a polcra pakolható kis Celestion is?
Hi Főnök Úr!
Nekem az aláírásból látszik milyenek vannak, nagyon jól szólnak, DE vigyázz a Denonnal, mert túlságosan visszafogja a rendszert korábban 1604-em volt(mozira mégegyszer biztos nem vennék).
Most a HK-val marha nagy "színpadot kaptam" sokkal részletesebb, bár az elejében kicsit nyers tolakodó(bele az ember arcába)volt, igaz új kábelek is voltak a rendszerben
A denonhoz keresnék mást amit esetleg mozira is tudnák használni, bár kinek mi a fontosabb.
Én is kedvelem az általad említett műfajokat, megmég sok egyebet is meghallgatok.
Egy-két SACD-t meghallgattam velük akkor az Audigy2 Zs-mel, és a 1910-el is és hihetetlen jó volt a tér, kicsit mintha én is bent ültem volna közöttük, és ott zenéltem volna(kicsit olyan volt mintha az én "érdemem" is lett volna amit a közönségnek
előadtak), más az élmény a szteróhoz képest.
Szerintem nem szükséges két komolyabb hangfalat(F30) hátra rakni(helyet is lehet így "spórolni"). Igaz egy kicsit jutányos áron jutottam hozzájuk, mert amikor megrendeltem az F10 nem volt így lett, F15 akkor az eladó azt mondta DVD-audió és SACD-knél jól fog jöni ez hátra.