Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Feliratot a filmbe

Vendég

Feliratot a filmbe

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Koszi Sanyi, de szeretnek par dolgot kerdezni:
1. Mi az a VFAPI program? A TMPGEnc-ben is van egy ilyen az OPTIONS menuben legalul (Register to TMPGEnc.vfp to VFAPI). Ez mit csinal? Esetleg akkor ezzel is meg tudom csinalni azt a bizonyos virtualis AVI-t? Ha nem akkor melyik programmal es mi lesz a kiterjesztese?
2. Akkor megtanitom az ABC-re. Ha mar egy filmet megcsinaltam, akkor a tobbi filmnel nem kell, vagy minden filmnel ra kell szanni azt az 5 percet?

A tobbit majd csak akkor kerdezem meg, ha mar eddig eljutottam! Koszi!

Vendég

Feliratot a filmbe

1 .D2v-bol csinalsz VFAPI program segítségével virtuális AVI-t (kb. 8 Mb a hossza egy 2 órás film esetében, és az elkészítése kb. 2 másodperc). Lejátszáskor ténylegesen a VOB-ot játsza, avi kontosben. Ezáltal minden video editor, ill. enkóder használhatja a VOB-ot.... Természetesen nincs újraenkódolás, mivel egy VFAPI reader codec-ot használ.

2. Feliratot leszeded Subrippel. Sajnos muszály lesz OCR konverzíos metódussal leszedned szoveges formába (SubPictures to Text via OCR). Ha még nem csináltál ilyet, ne ijedj meg. Amint megtanulta a betufelismero az ábécé osszes betujét (kb. 5 percet kell csak tanítani), utána a kovetkezo 5 perc alatt megvan az egész felirat. Ajánlom egybol Sub Station Alpha formátumba menteni.

3. Virtualdubban megnyitod a virtuális AVI-t, ott kiválasztod a subtitle filtert, amit idokozben leszedsz a netrol (Avery Lee subtitle filter for virtualdub). A filterben meghívod az *.ssa feliratfájlt. És máris láthatod a video out ablakban, hogy hogyan fog kinézni a feliratta lelegyített film.

4. Elindítod a virtualdub frame-serverét, csinálsz *.vdr-t (1 KB hosszú)

5. TMPEg-ben meghívod a *.vdr-t, e enkódolhatsz.

Semmiféle koztes konverzió nincs, frame-enként adagolja a virtualdub a videót a TMPEG-nek, már a felirattal ellátva...
Egyetlen dolgod van, lehúzni a VFAPI programot (420 KB), e a subtitle filtert (25 KB)...

Valamikor én is Avisynthet használtam, de nem voltam megelégedve a sebességével. Meg amúgy is a feliratokat én kapcsolhatóra csinálom...

Sanyi

Sanyi

Vendég

Feliratot a filmbe

Esetleg ismer valaki mas modszert a feliratozasra AVI konvertalas nelkul? Tehat a lenyeg az, hogy a VOB-ot ne kelljen AVI vagy DivX-re konvertalni, hanem D2V-bol (DVD2AVI projekt file), vagy kozvetlenul a VOB-bol kellene mpeget gyartani a TMPEGenc segitsegevel ugy, hogy a kivant nyelvu felirat es hang legyen az MPEG-ben. Koszi!

Vendég

Feliratot a filmbe

Legyszi majd irjad le egy kicsit reszletesebben is, mert egyenlore csak sotetben tapogatodzom... Szoval az Avysynth megvan, csak a DLL-ek kellenenek, mert sehol nem talaltam.

Aztan a vobsub hogy mukodik? Mert egyetlen indithato file-t sem talaltam benne, es mi a "sajat formatuma", ha sikerul eletre birnom.

Es ha minden megvan, akkor csak beirogatom a DLL-ek, meg a D2V eleresi utjat az AVS file-ba es utana megnyitom TMPEGenc-cel ezt az AVS-t, ami megcsinalja a feliratos MPEG-et? Jol gondolom?

Vendég

Feliratot a filmbe

Koszi! Ezt az Avysynth-et sikerult megtalalni (egyetlen talalat volt ra, az is egy orosz szajton).De mit jelentenek ezek a sorok, ill. honnan tudom megszerezni azokat a DLL-eket. Mi ez a "BicubicResize(320,352,0,0.75)"? Igy mar a TMPEGenc-cel nem tudom atmeretezni? Legyszi ird meg a sorok jelenteset... koszi!

Vendég

Feliratot a filmbe

A d2v fajlt Avysynthen keresztül kell frameservelni! A feliratot pedig vobsubbal a saját formátumába mentsd ki, és az AVSben a feliratot is fel lehet tetetni!

Ezt az AVS szkriptet utána meg tudod nyitni akármiben .. akár mediaplayerben is :-)

itt egy pelda, csak h kb hogyan kell kinezni az AVSednek.

LoadPlugin("C:utilDVDRIPGknotmpeg2dec.dll")
LoadPlugin("C:utilDVDRIPGknotvobsub.dll")
mpeg2source("C:teszt.d2v")
crop(6,0,469,574)
VobSub("C:teszt")
BicubicResize(320,352,0,0.75)

A Gknottal generáltattam, te is csinálhatod azzal, annyi h csak elmenteted benne az AVS-t, és azt a tmpegencel enkodoltatod.h ne kelljen kézzel megirni ... olvass utána, a vobsub.ddl nemtom tud e .srt ből is felrakni feliratot, de ha a saját formátumot használod, akkor a feliratokat fel se kell ismertetni, képként teszi rá a filmre.

Vendég

Feliratot a filmbe

Ahogy elnezem, a VirtualDub nem ismeri a D2V projekt file-t, mert nem tudja megnyitni. Viszont a VOB-bol nem szivesen csinalnek AVI-t, mert sokaig tart es az uncompressed pedig gigantikus mereteket olthet. DivX-et meg nem akarok szinten az ido miatt, meg akkor mar eleve romlik a minoseg. Van erre megoldas? Tehat vagy a VOB-hoz hozzarendelni a feliratot vagy a DVD2AVI projekt file-hoz hozzarendelni a feliratot, aminem olyan az eredmenye, hogy TMPEGenc-cel is meg lehet nyitni... tudom... tul sokat akarok egyszerre... :smile27:

Vendég

Feliratot a filmbe

Vegigragtam magam ezen a topicon, de altalaban mindenki meglevo DivX-hez, vagy AVI-hoz szeretne feliratot illeszteni. En DVD-rol szeretnem lerippelni a dolgokat. Tehat leszedem SmartRip-pel a szukseges file-okat, aztan a DVD2AVI progival kiszedem belole a hangot, es megcsinalom vele a D2V projekt file-t. Igy nem keletkezik avi, hanem majd a VOB-bol fogom kozvetlenul megcsinalni az XVCD-t. Nehany esetben viszont jobb lenne, ha az eredeti angol hanggal es magyar felirattal csinalnam meg az XVCD-t. Es akkor innentol kezdve kellene a segitsegetek. A SubRip nevu progival kiszednem a feliratot, de nem tudom mit kell valasztani az alabbi lehetosegek kozul:

1. SubPictures to Text via OCR
2. Save SubPictures As BMP
3. Save SubPictures As SUP Files
4. Only Show SubPictures

Ez gondolom attol fugg, hogy a feliratot mivel szeretnem ratenni majd a kepre. A vegleges kodolashoz a TMPEGenc-et hasznalom, amivel a kephez megnyitom a D2V projekt file-t (amit a DVD2AVI csinal) plusz a WAV-ot. Az agymenesem a kovetkezo, a kerdesem az lenne, hogy ez igy mukodik-e:
A VirtualDub-bal megnyitom (??) a D2V projekt file-t, aztan elinditom az auxsetup.exe frame klienst, es az ebbol nyert VDR file-t pedig beolvasom a TMPEGen "Video Source" reszbe, a WAV-ot az "Audio Source" reszbe, es az igy kapott MPEG-ben mar szerepelni fog a felirat is.

Ez igy mukodik?

A SubRip-pel kapcsolatosan: Elkezdtem a VOB-bol kiszedni a feliratokat, de szinte minden egyes betut meg kell adnom kezzel is, neha 2-4 betut is, mintha egy OCR-lenne (gondolom ez azert van mert a VOB nem szovegkent, hanem kepkent tarolja a feliratot). Gondolom van valami adatbazis jellegu dolog TXT-ben, amivel nem kell nekem az egesz filmet ujra "betuzni", hogy meglegyen a feliratom is. Ha letezik ilyen, honnan lehet megszerezni?

Na ez jo hosszu lett. A segitoknek orok halam!

Vendég

Feliratot a filmbe

Sajnos nem talatam ensem megoldast a feliratok elmozditasara. Oda kerulnek ahova a DVD keszitoi rakjak. Engem halalra idegesit hogy lelog a keprol a felirat 21:9 filmnel, 16:9nel meg sokszor tul magasan van...

Egyebkent nem nagy dolog lenne ezt lekezelni, de egyszeruen nincs ilyen megoldas egyelore....(Ha megis, szoljatok! )

Vendég

Feliratot a filmbe

Szia,

probalkozz itt www.feliratok.hu

Zoli

Vendég

Feliratot a filmbe

Nem.

Ha ugyanis abból indulsz ki, hogy a DVD alapból 16:9-es formátumú TV-hez van optimalizálva, ott is a képen lesz a felirat, hisz ott nincs fekete sáv fent és lent. Ez csak a 4:3-as TV-knél áll fent. Hogy miért? Mert a felirat fuggetlen a filmtol, és laikusan fogalmazva "a TV-n állandó helyet foglal el". Ha zoomolsz, akkor is ott marad a felirat, ahol volt, szóval egyszerusitve pl. mindig a TV képcso aljától kb. 5 cm-re lesz megjelenítve. Természetesen a DVD alkotója donti le, hogy hol jelenjen meg a felirat. Esetenként a képernyo tetején jelenik meg, ha kolízióba kerulne pl. más felirattal, amelyik torténetesen a kép része.

PC-s lejátszásnál hiába nyitod szét teljes képernyore a lejátszást, az aktív terulet a lejátszó számára mindig csak a 16:9-es arányú kozépso rész marad. És ez vonatkozik a feliratokra is. Ha zoomolsz, láthatod, hogy a feliratok is nagyobbodnak, és esetenként el is tunnek, ha a zoomoláskor látható feluleten kívul esnek.

Sanyi

Vendég

Feliratot a filmbe

Meg lehet oldani szoftveres lejátszóknál, hogy a DVD filmfeliratok
a kép alatti fekete mezőben jelenjenek meg, mint az asztali lejátszók esetében?

Vendég

Feliratot a filmbe

Hali
Van egy gondom aki tud segitsen szeretném megnézni a harry potter első részét de nekem 2 db. mpg file.ben van meg és a felirat ami nekem meg van az 1 cd-re jó. Ha valakinek megvan 2 cd -s formátumban küldje már el nekem vagy adjatok tanácsot hogy hogyan tudom összefüzni a 2 mpg file-t.
Köszi

Vendég

Feliratot a filmbe

Természetesen "felirattal rendelkező"-t akartam írni...

Vendég

Feliratot a filmbe

Hello!

A köv. dologban kérnék segítséget:
Adott egy feliratos rendelkező divx, amiből szeretnék VCD-t csinálni. Ez a divx VBR-es, tehát a hanganyagot is külön kell szednem róla a VirtualDub-bal.
A probléma az, hogy az erre a filmre rácsúsztatott felirat "kissé" elcsúszik, tehát nem oda illeszti be a feliratot, ahova kellene.
A feliratillesztést szintén a VB-n keresztül oldom meg!
Ez a probléma csakis a VBR kódolású filmkenél fordul elő.
Tudna vki segíteni?

Kösz, sixxdog

:smile9:

Vendég

Feliratot a filmbe

Tehát hogy ne kelljen még tobb mailt kuldenem, ezért idepasztázom amit már egypáratoknak elkuldtem:

Gondolom a felirat adott valamilyen text formátumban.

Konvertáld át *.ssa formátumba, pl. Subtitle tool-al, majd a "Sub station Alpha programmal beállítod a font fajtáját, színét. stb. (Lehet az SRTtoSSa programot is használni...)
Aztán kell még a MaestroSBT program, ezzel a szoveges fájlból csinálsz annyi bmp-t, ahány feliratsor van a forrásfájlban, meg kapsz egy kíséro textfájlt, ami tartalmazza az idoket, hogy mikortól meddig melyik bmp (felirat) jelenjen meg.

Ha ez is megvan, akkor a winsubmux (vagy submux) program segítségével egyszeruen osszemásolod a meglevo *.mpg fájlt meg a MaestrosBT-bol nyert winsubmux output kísérofájlt. Ezáltal kapsz egy új *.mpg fájlt, amelyik már tartalmazni fogja a feliratsávot is.
Ezt az mpg fájt felégeted Nero-val SVCD formátumba, és keśz a kapcsolható feliratos SVCD...

Itt egy cím, ahol le van írva a menet, bár csehul van ,de a képek magukért beszélnek.
http://video.ic.cz/

---------------

Azt, hogy milyen paraméterekkel rendelkezik a VCD/SVCD, legegyszerubben a Bitrateviewer programmal tudod meg (képfelbontás, nominális bitráta, kódolás fajtája - CBR-VBR,
képarány, átlagos bitráta, legnagyobb bitráta, kvantizáció menete, és még egypár más adat)
Letoltheto a http://www.teco.hu oldalról...

Sanyi

Vendég

Feliratot a filmbe

Szia
ez engem is érdekel
már elég sokat szenvedtem a különbözo progikkal,
de a feliratozás még nem jött össze

Van mégegy kérdésem: SVCD-k közül van amit le tud játszani
az asztali dvd-m van amit nem, valószínüleg baja van a bitrate-el, mert szgépen tökéletesen megy mind1ik
Mivel lehet megállapítani egy SVCD-rol,
hogy milyen kódolású CBR vagy VBR ???

Köszi minden segítségért elore is :smile1: :smile1:

Vendég

Feliratot a filmbe

Sanyi!

Ez a kapcsolható felirat módszar végül is mit takar?
Én svcd-t akarok írni, de már a meglévő svcd mpg-be akarom belerakni a feliratot. Ez tökéletes lenne, mert asztali dvd-n akarom lejátszani. El tudnád magyarázni, hogyan kell ehhez a módszerhez berakni a feliratot, és milyen progi szükséges hozzá? Vagy lehetséges, hogy egy külön könyvtárat kellene csinálnom neki a cd-n?
Még nem csináltam sosem ilyet. Légyszi segíts.
Köszi!

Vendég

Feliratot a filmbe

Kétféleképp oldhatod meg:
1. reenkódolással (akár a Virtualdub segítségével+MPEG2enkoder)- romlik a minoség
2. vagy kapcsolható felirat- módszerrel. Ebben az esetben a minoség nem változik, viszont csak astali playeren fogd tudni elocsalogatni (feltéve, ha nem DVD formátumra gondoltál)

Sanyi

Vendég

Feliratot a filmbe

Hi!

Tud valaki olyan progit, amivel mpg-be lehet feliratot varázsolni?
Előre is köszi!

Üdv!

Vendég

Feliratot a filmbe

Amikor "ráteszed" a feliratot a filmre, akkor a virtualdub ujrarendereli a filmet, hogy a feliratot "beleégesse" a képbe. Ha nem választasz tömörítést, akkor tömörítetlen aviba menti, ezért van a nagy méret!
Válassz ki valamilyen tömörítést, mondjuk DivX-et!

Vendég

Feliratot a filmbe

Hello mindenkinek!

Miért van az, hogy ha egy avi-ba berakom a feliratot a virtualdubbal, utána a 700 MB-os aviból egy 66GB-os avit akar csinálni. Hogy lehet elérni, hogy ne legyen ilyen nagy az új avi mérete?
Kérlek segítsetek!

Előre is köszi!

Vendég

Feliratot a filmbe

DVD2SVCD-vel permanens feliratokat szoktam használni. Korábban ment minden szuper volt, de egy idö ota nem hajlandó rárenderelni a feliratokat a filmre. CCE-vel kódoltatom és nincs semmi hibaüzenet. Megcsinálja a maga kis sub alkönyvtárát ott vannak a bmp-k is csak épp a filmre nem kerül rá.
Valakinek valami ötlete?

Vendég

Feliratot a filmbe

Hello mindenki, a következő a problémám (mármegint) a Gyűrűk urát probálom VCD-be kodolni, hangom nincs és fejjel lefelé van a kép. Kicsit fura.
A hang AC3 kodolású, a kép pedig AVI kiterjesztésű, de a leírásban (.NFO) azt irják MPEG-2 (SVCD)
Előre is kösz minden segítséget

Korep

Vendég

Feliratot a filmbe

Azt nem tudom, hogy ettöl megjavul a szinkronizálás, de megprobálom hát ha eltérő

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”