Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mpeg1/Mpeg2: please help!
-
Vendég
Szia Sanyi!
Amit írtál,megcsináltam és már megy is.Nagyon tetszik.Ha értelmes idöben sikerül hazaérnem,akkor megcsinálom ott is és kipróbálom egy komolyabb videoanyaggal.Lemérem az idöt és meglátjuk,hogy mennyivel gyorsabb(elvileg 2x).
Köszönet a segitségért
Laci
-
Vendég
Mea culpa....
Elfelejtettelek figyelmeztetni, hogy mielott használni akarod a frameservinget a virtuladubban, el kell indítani a frameklienst is.
Tehát:
1. Indítsd el a virtualdub konyvtárában található auxsetup.exe fájlt.
2. Nyomd meg az install handler gombot. Ezzel bejátszódik két dll és egy bejegyzés a regiszterekbe.
3. OK
Ezt csak egyszer kell megcsinálni, aztán legkozelebb már csak a PC reinstalnál :-)
Leteszteltem, kiiktattam a dll-eket, és nálam is tényleg azt írja ki, amit nálad. Miután visszajátszottam a dll-eket, minden OK.
Hogy én mekkora marha vagyok, hogy erre nem figyelmeztettelek!
Sanyi
-
Vendég
http://www.christian-behrens.de/video/d ... eadavs.zip
próbáld meg ezt a dll-t. Elsorensuled az Avisynthez keszult, de a vdr-TMPEG osszekapcsolást is elosegíti. Csak 6 KB a zip, és le van benne írva, hogy mit kell csinálni vele...
Sanyi
-
Vendég
Szia Sanyi!
Valami gond van,mert a TMPGEnc-em nem nyitja meg a frameserver-file-t.Mit csinálok rosszul?Ehez nem a Plus-os TMPGEnc-kell,mert az enyém nem az.
Laci
-
Vendég
Kicsit tovább boncolgatva a dolgokat, én a helyedben - ha tényleg annyira zavarók a szegélyek - azt csinálnám, hogy választanék valami gusztusos neutrális háttértapétát, és arra raknám rá a szegélyektol megszabadított filmet, egy vékony rámába rakva. Nem fontos pont kozépre centírozni, lehet kicsit valamelyik oldalra csúsztatni. Persze ez fugg attól, hogy mekkora "felulet" fog látszódni az alap-tapétából...
Mondjuk ehhez nem tudom, hogy elég-e a VirtualDub. De Premiere-vel, vagy Ulead MSPro-val gond nélkul meg lehetne oldani. Premiere-hez ráadásul létezik CCE plug-in, így mindjárt a timeline-rol lehetne enkódolni MPEG2-be.
Sanyi
-
Vendég
Üdv, Sanyi!
Ez a dolog nagyon jól hangzik,ki fogom próbálni.Az eddigi módszer kb 24 órás müvelet volt egy két órás filmmel(Celeron 800),ami idegtépö volt már.Ráadásul valamennyi minöségromlás biztos volt benne.Segitségedet nagyon köszönöm!
Laci
-
Vendég
Ha már nincs meg az eredeti DV AVI, akkor bizony marad az újraenkódolás MPEG2-be, felhasználva a virtuladubot, ahol cropping-gal eltuntetheted a széleket. De ha csak szimplán levágnád, akkor fel kell nagyítani a szabványméretre, és ez tobb minoségromlással jár, mint maga az újraenkódolás. Ha nagyon zavaró a szél, akkor inkább vdubbal csak szimplán takard ki fekete sávokkal a hibás széleket (kicsit béna, de nem kell majd zoomolni, és kevésbé romlik a minoség).
Sanyi
-
Vendég
ÓÓÓ, csak nem... !!!!
Minek az MJPEG->DIVX->MPEG2 konverzió?
Ha megvan az MJPEG AVI-d, húzd be a VirtualDub-ba, croppold le, vagy tegyél rá olyan filtert, amilyet akarsz, aztán indítsd el a vdub frame-serverét, ami egy 1-2 KB-os *.vdr-t csinál, hagyd nyitva a vdubot, és nyisd meg ezt a *.vdr-t a TMPEG-ben ,vagy CCE-ben.
Így kimarad egy konverzió, meg csomó ido. A Vdubban codecnek vagy hagyd meg az eredeti MJPEG kodekot, vagy tegyél uncompressedet. Arra az 1 frame-ra mindegy. Mert aktuálisan csak ennyit termel a vdub, és azt a *.vdr fájlon keresztul továbbítja az MPEG2 enkódernek. Így nem kell az agész avi-t divx-ben megcsináltatni a vdubban...
Sanyi
-
Vendég
A Hi8-as felvételt egy D8-as kamerával digizve Firewire-n keresztül DV formátumba raktam fel a vinyóra.
Mick
-
Vendég
A digitalizált video milyen formátumú?Van egy nem túl elegáns módszer,de én ezt használom:az digitalizált MJPEG AVI-t VirtualDub-al vágom.Ezzel a széleket ki lehet takarni.Igy keletkezik DIVX5 AVI és ezt konvertálom MPEG2-be.
-
Vendég
Köszi! A probléma az, hogy ez egy átdolgozott/vágott videó, amit a Pinnacle Studio7-el vágtam és kódoltam. Tehát sok egyedi részböl összetett videó. És a timeline-bol direkt kódolva. Tudtommal a SW nem csinál croppolást.
Üdv, Mick
-
Vendég
Szia!
Újraenkódolással lehet csak megoldani a dolgot, de ez - mivel már egy tömörített fájllal van dolgunk (mpeg1 v.2)-, ezért jelentős minőségromlással járna! Tehát ez nem szerencsés...
Ha megvan az eredeti Hi8-as kazi, akkor egy újbóli digizéskor ki lehet küszöbölni ezt a problémát. (Croppolás)
üdv
Doc
-
Vendég
Hi!
Adott egy Hi8-as videó digitalizált változata mpeg1(VCD) vagy mpeg2-es(SVCD) formátumban. A kép széle viszont lent és a jobb oldalon zavart. Ha kiírom CD-re, ez látható. Mivel és hogy lehet a videó szélét "levágni"? Valahol már olvastam hasonló problémárol, csak már nem tudom hogy hol. :smile9:
Üdv, Mick