Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Balha »

nekem kb fél éve megvan az lg plazmám...: az már előfordult, hogy kb 4 óra bauer ügynök után pár percig meglátszott a feliratok fehéres sávja,a fekete háttér előtt(pl no input esete), vagy egész estés divxezés után a start menű..., de ismétlem: pár perc után eltünt...

mégvalami: nállunk, ha itthon vagyunk, folyamatosan megy a tv(én innen a gépmellől nem is látom...), a barátnőm főzés, bármi közben folyamatosan használja...

még soha semmi nem égett be, pedig itt aztán délután 4-től éjfélig majdnem online megy...
...

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Azon meg nem kell csodálkozni,hogy sokan jól körűl járjuk a kérdést mert nem 3 évre szeretnénk venni (ahoz elég sokunknak drága) hanem legalább 6 évre napi minimum 8 óra tv nézésre!!!!!!!  

Napi 8 óra tévézés?Ez elég rosszul hangzik.Semmi más értelmes program nem lenne?Én helyben megőrülnék,ha napi 8 órát kéne tévéznem,a víz is kiver..
Lezárásként,legalábbis részemről,bár tudom,még évekig ez fog itt menni..Új plazma,normál tévézési körülmények közt (nem tartozik ide a 8 órán át otthagyott menü,vagy ilyesmi) NEM fog beégni.
Amúgy meg,ha egy dologgal,legyen az plazma,meg vagyok elégedve,azt legalább addig használom,amíg ki nem jön egy lényegesen jobb,ami azért néha megvan 1 év is..

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

>k<
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: >k< »

visszakapcsol

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ezek után nevetek azokon a véleményeken,hogy a MAI PLAZMÁK NEM ÉGNEK BE !  Lehet van akinek nem égett még be de az nem is tv nézésre használja hanem csak dísznek! haveri körömben mindenki csak átkozta a plazmákat mert valahogy mindnek sikerűlt beégetni.  Sajnos nincs még kiforrva ez a technologia! Lehet nem is lesz. Észrevétlenűl eltünik a piacrol, helyette jönnek az új kijelzőjű készülékek. Már a 9. generációs panelek vannak de az alapvető hibát nem sikerűlt még mindig kiküszöbölni! Csak azt nem értem miért írnak 60000 óra élettartamot a gyártók az újjabb modellekre amikor ennek az időtartamnak töredékét sem bírják ki!
Ez szép volt.Mennyit nyúztál otthon plazmát?Nálam például nem kifejezetten dísznek van,hanem napi használatra.Sosem égett be,de úgy fest,hiába írjuk ezt le x alkalommal.De végülis nem fizet senki,hogy bárkit meggyőzzünk erről,úgyhogy semmi gond nincs azzal,ha valaki CRT-t néz.Egészségére.

Én a haveri köröm tapasztalatát írtam le!
ha neked nem volt vele gondod annak igazán örülök
de sajnos akiknek a környezetemben van,volt azok sajnos szembesűltek a problémával! volt aki elég hamar,másnak meg 6-8 hónap után jelentkezett a beégés. te mióta nyúzod a tiédet? mert ahogy a hozzászólásaidat olvasgattam elég sűrűn cserélgeted őket! lehet azért nem találkoztál a jelenséggel.(igaz neked panasonic van) nekik : kettőnek samsung volt,1-nek pedig ha jól emlékszem LG.
Ők nem nagyon néztek DVD-ket,hanem tv nézésre használták!

Azon meg nem kell csodálkozni,hogy sokan jól körűl járjuk a kérdést mert nem 3 évre szeretnénk venni (ahoz elég sokunknak drága) hanem legalább 6 évre napi minimum 8 óra tv nézésre!!!!!!!

egy kérdésem lenne hozzád: a Panasonic plazmád áramszünet után ha visszajön az áram magátol bekapcsol? azért kérdezem mert nekem a CRT- tvm igen!

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Ezek után nevetek azokon a véleményeken,hogy a MAI PLAZMÁK NEM ÉGNEK BE ! Lehet van akinek nem égett még be de az nem is tv nézésre használja hanem csak dísznek! haveri körömben mindenki csak átkozta a plazmákat mert valahogy mindnek sikerűlt beégetni. Sajnos nincs még kiforrva ez a technologia! Lehet nem is lesz. Észrevétlenűl eltünik a piacrol, helyette jönnek az új kijelzőjű készülékek. Már a 9. generációs panelek vannak de az alapvető hibát nem sikerűlt még mindig kiküszöbölni! Csak azt nem értem miért írnak 60000 óra élettartamot a gyártók az újjabb modellekre amikor ennek az időtartamnak töredékét sem bírják ki!
Ez szép volt.Mennyit nyúztál otthon plazmát?Nálam például nem kifejezetten dísznek van,hanem napi használatra.Sosem égett be,de úgy fest,hiába írjuk ezt le x alkalommal.De végülis nem fizet senki,hogy bárkit meggyőzzünk erről,úgyhogy semmi gond nincs azzal,ha valaki CRT-t néz.Egészségére.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Vendég

Plazma

Ezek után nevetek azokon a véleményeken,hogy a MAI PLAZMÁK NEM ÉGNEK BE ! Lehet van akinek nem égett még be de az nem is tv nézésre használja hanem csak dísznek! haveri körömben mindenki csak átkozta a plazmákat mert valahogy mindnek sikerűlt beégetni. Sajnos nincs még kiforrva ez a technologia! Lehet nem is lesz. Észrevétlenűl eltünik a piacrol, helyette jönnek az új kijelzőjű készülékek. Már a 9. generációs panelek vannak de az alapvető hibát nem sikerűlt még mindig kiküszöbölni! Csak azt nem értem miért írnak 60000 óra élettartamot a gyártók az újjabb modellekre amikor ennek az időtartamnak töredékét sem bírják ki!

Vendég

Plazma

Nekem is samsungom volt, amit a márkaszerviznek sikerült beégetnie azalatt a 3 hét alatt, ameddig megpróbáltak életet lehelni bele...
Bár a korhatárkarika sikeres beégetése már nem osztott szorzott, ui. folyamatban volt a "TV" árának visszafizetése egyéb orvosolhatatlan problémák okán.

Vendég

Plazma

Olvastam egy érdekes jogi vitát a beégésről. A lényege az volt, hogy jogos-e tévének nevezni egy olyan szerkezetet, ami a teljesen szokványos tévéadásokat (melyeknek része a csatornalogó, news ticker, 4:3 arány is) nem tudja károsodás nélkül megjeleníteni, illetve csak korlátokkal. És, hogy be kellene perelni a plazmagyártókat, mert tévének nevezik őket.
Üdv,

szerintem lehet alapja a dolognak. Ha veszel egy hűtőt, csak éppen nem rakhatsz bele semmit, mert egy-két nap után tönkremegy, akkor azt nem lehet hűtőnek nevezni és lehet a fogyasztóvédelemnél kopogtatni....

Bár a Panát szerintem nem nagyon lehetne ezzel zavarbahozni, mert azon én még soha nem láttam beégésnyomokat, pedig nyúzom rendesen.

Előtte egy Samsungom volt, pfhh.... hát az kegyetlen, hogy mit művelt beégés
terén. 1hét után visszavittem.....

Ch.

egy hét után visszavitted ,hogy beégett és visszavették?

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: James Bond 007 »

jogos lenne és meg is lehetne nyerni a pert!külömben hol olvastad?

Fú, már meg nem mondom. Próbáltam rákeresni, de csak egy hasonlót találtam itt. De itt nem a gyártókat fenyegetik perrel, hanem a TV csatornákat.

Vendég

Plazma

Olvastam egy érdekes jogi vitát a beégésről. A lényege az volt, hogy jogos-e tévének nevezni egy olyan szerkezetet, ami a teljesen szokványos tévéadásokat (melyeknek része a csatornalogó, news ticker, 4:3 arány is) nem tudja károsodás nélkül megjeleníteni, illetve csak korlátokkal. És, hogy be kellene perelni a plazmagyártókat, mert tévének nevezik őket.
jogos lenne és meg is lehetne nyerni a pert!
külömben hol olvastad?

Vendég

Plazma

Üdv,

szerintem lehet alapja a dolognak. Ha veszel egy hűtőt, csak éppen nem rakhatsz bele semmit, mert egy-két nap után tönkremegy, akkor azt nem lehet hűtőnek nevezni és lehet a fogyasztóvédelemnél kopogtatni....

Bár a Panát szerintem nem nagyon lehetne ezzel zavarbahozni, mert azon én még soha nem láttam beégésnyomokat, pedig nyúzom rendesen.

Előtte egy Samsungom volt, pfhh.... hát az kegyetlen, hogy mit művelt beégés
terén. 1hét után visszavittem.....

Ch.

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Vendég

Plazma

Köszi a linket. Én igazából olyat olvasnák már, hogy hol van az a híres SED. Ugyanis már 2005 végére beharangozták nagy marketinggel, hogy akkor mostan vége a plazmának és az LCD-nek, mehet a sírásás, de egy 50"-os bemutatón kívűl azóta is hulla csönd. Gondolom erős problémák merültek fel, és hallgatásba burkolóztak.

Lego
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Lego »

...ja es az OLED is termeszetesen:

http://www.tftpanel.hu/article.php?stor ... query=OLED

jo olvasgatast mindenkinek

Lego
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Lego »

nagyon buta kérdés mi az a SED tv?

Itt van szepen leirva magyar betukkel, hogy mit kell erteni SED-alatt

www.tftpanel.hu/ article.php/sedtechnology

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

nagyon buta kérdés mi az a SED tv? meg mi az az oled kijelző?
A SED egy olyan tévé, amiről azt állítják, hogy egyesíti magában a plazma LCD és CRT előnyeit azok hátrányai nélkül és olcsóbban előállítható, mint a plazma. 2007 körül lesz a piacon, szerintem lesz 2010, mire beindul a tömeggyártás és leesik az ára. A lényege, hogy olyan elektronágyú van benne, mint a CRT-ben, csak nem egy darab, hanem minden pixelhez egy.

Angolul találtam csak róla leírást: SED

Az OLED valami szerves anyagos LED, amivel olyan LCD tévét/monitort lehet csinálni, amihez nem kell háttérvilágítás, de erről nem tudok többet.

Rágd át magad ezen, ha érdekel: OLED

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Balha »

...A TV hiányosságai, illetve kellemetlenségei között a lassú és kissé illogikus menükezelést (1-2 mp egy csatornaváltás és úgy általában is lassú a menüváltás)...

hogy védjem az Lg becsületét(nekem is az van ), vásárlás előtt rengeteg plazmát végignyomkodtam(szerte az országban ), és mind qrva lassú volt...(a digitv gyorsabb egy szemhunyásnyival)

a menűváltás(av1-ről av2 re pl...) valóban idegesítően lassú, de a menűből nyomva (egy kis pipával ki lehet vállasztani, hogy melyik inputot akarod, és szempillantás alatt odateszi) ez is orvosolható
...

Vendég

Plazma

Mindegy, végül is 3-4 év múlva vehetek egy SED tévét, addig csak kihúzza.
nagyon buta kérdés mi az a SED tv? meg mi az az oled kijelző?

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Mindegy, végül is 3-4 év múlva vehetek egy SED tévét, addig csak kihúzza.

Vendég

Plazma

szerintem érdeklődj jobban utána az LG-nek boltokban,márkaszervízekben! meg fogsz lepődni! Mindenhol ugyanazt a választ kapod az eladóktól: LG azonos árkategóriában több dolgot tud pl pip,de mindegyik eladó beismerte,hogy tényleg nagyon hajlamos a beégésre. Panasonicot viszont nem igen látott egyik sem beégni. a samsungot mind szidta hiába volt nekik az is kint a polcon.
Az LG nem NAGYON hajlamos a beégésre. Normális használattal NEM ég be és ne tessék itten pánikot kelteni többet ez ügyben!
A TV hiányosságai, illetve kellemetlenségei között a lassú és kissé illogikus menükezelést (1-2 mp egy csatornaváltás és úgy általában is lassú a menüváltás) a PAT, és a page catching hiányát tudom csak megemliteni.

hiszünk nekd!
csak azt felejtetted el értelmezni a fenti sorokból.hogy ez nem az én személyes tapasztalatom,véleményem hanem az szervizeké bolti eladóké.
nem pánikot akartam kelteni,csak illetékesek véleményét irtam le,hogy talán másoknak könnyebb legyen a választás. mindenesetre engem nagyonis érdekel a személyes tapasztalatai minden illetékesnek

javarga
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: javarga »

szerintem érdeklődj jobban utána az LG-nek boltokban,márkaszervízekben! meg fogsz lepődni! Mindenhol ugyanazt a választ kapod az eladóktól: LG azonos árkategóriában több dolgot tud pl pip,de mindegyik eladó beismerte,hogy tényleg nagyon hajlamos a beégésre. Panasonicot viszont nem igen látott egyik sem beégni. a samsungot mind szidta hiába volt nekik az is kint a polcon.
Az LG nem NAGYON hajlamos a beégésre. Normális használattal NEM ég be és ne tessék itten pánikot kelteni többet ez ügyben!
A TV hiányosságai, illetve kellemetlenségei között a lassú és kissé illogikus menükezelést (1-2 mp egy csatornaváltás és úgy általában is lassú a menüváltás) a PAT, és a page catching hiányát tudom csak megemliteni.
Projector: Sanyo Z4, Vászon: Diplomat 200x200, CRT: Sony 32FQ75D, PDP: LG42PX4R, DVD: SONY RDR HX1010, VHS: Panasonic NV-HD642, AMP: Yamaha RX-V730, Front, Center: saját gyártás MNC hangszórókkal, Sorround: S-30 ciril betűkkel :-), Sub: saját gyártás MNC hangszóró+SAL erősitő

Vendég

Plazma

Ha már van neked mindkettő, nem tennél ki egy statikus képet egy napra rájuk? Aztán összehasonlítanánk.

de a kedvedért bisztosan megteszi

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Ha már van neked mindkettő, nem tennél ki egy statikus képet egy napra rájuk? Aztán összehasonlítanánk.

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Végeztem egy kis kutatómunkát beégés ügyben. Az eredmény: az ausztrálok túl sok sportot néznek. 2006-os fórumhozzászólásokban is akad bőven beégésre panaszkodás bár az volt a benyomásom, hogy sokan egyszerűen nem tudták, hogy vigyázni kell a plazmára a bejáratós időszakban és senki se szólt nekik.

Itt vannak a topicok:
Klikk
Klikk
Klikk

Itt egy szavazás is: kinek égett már be a plazmája (márka szerint). Megerősíti azt, hogy a Pana plazmák jobbak ilyen szempontból (vagy csak rendesen le van írva a könyvben, hogy vigyázni kell rá).
Klikk

Itt egész jól összefoglalják a beégés elleni tanácsokat. Itt lehet venni beégés eltüntető DVD-t is, ami pl. inverz 4:3-mas képet csinál. Ez jó ötlet, ilyet házilag is tudunk csinálni szerintem, csak pár JPEG-et kell összeütni. Kalibrációs lemezt is célszerű venni, és a kontrasztot azzal beállítani, mert a gyárból általában max fényerőn érkezik a wow effektus érdekében.

Ezen kívül még több helyen ajánlották az antenna kihúzását és a hangyák fociztatását pár órát, ha már beégett valami. De a legjobb tanács az volt, hogy 'olvass többet tévénézés helyett'

Végül egy válasz az LG-től:

Dear Adrian ,

Thank you for emailing LG Electronics.

A static image will begin to become an issue after as little as 10 minutes. The longer it is left, the worse the effect will become.
...

Vendég

Plazma

a PA50-t merem ajánlani.
Ahol meg én kérdeztem, ott közölték hogy a Pana tunere egy rakás , egyébként is keveset tud és az LG az egyetlen jó ár/teljesítmény viszonyú cucc ebben a kategóriában. Valószínűleg mindenki azt ajánlja, amin a legnagyobb haszna van.

Ez vicces.Itt van nálam per pill LG és Pana is,a pana tunerje legalább olyan jó,mint az LG,sőt,az LG-t általában kissé finomhangolni kell,hogy eltűnjenek a zavarok.

ennél hitelesebb választ nem kaphattunk volna senkitől mint tőlled! neked tényleg van valós viszonyítási alapod

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”