Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DTS NEO:6 surround
-
Vendég
köszike
mindenkinek,azért megpróbálom ezt az erositot kitanulmányozni.
helloka
apophisz
-
Vendég
"Dolby Digital EX discrete"
Ilyen rendszer jelenleg nincs. A DD csak mátrix kódolású háttér effekt csatornát használ.Persze ki tudja mit hoz a jövö.
-
Vendég
Hi!
Én is úgy tudom,hogy a NEO:6 virtuálisan állítja elo a 6.1
csatornát ugyanúgy,ahogy a PLII az 5.1-et.A kérdés csak az,hogy van-e ez annyira jó,hogy az ember teszemazt 20e-rel
többet kicsöngessen az erosítoért-gondolok itt:a 600-as
Onkyo és a 630-as Yamaha közti árkülönbségre-merthogy ha a
lényegi dolgokat nézzük,akkor csak ennyiben térnek el egymástól.
apophisz:
Volt a dvdcenteren egy cikk a NEO:6-ról,ahol egy kicsit másképp írtak róla mint az általad idemásolt netdepos leírásban;ugyanis itt szépen le volt vezetve a sztereó-6.1-ig a téma.A lényeg az,hogy itt úgy fogalmaztak-nem szószerint-,hogy ha a hátsó centert bele tudják kódolni a surr. csatornákba,akkor miért ne lehetne az összes csatornát belekódolni a sztereóba,csak egy dekóder kell,ami
majd csinál belole 6.1-et(NEO:6)-technikailag megoldható,annyi szépséghibával,hogy nagyobb az áthallás a csatornák között nem úgy mint a VALÓS 5.1-6.1-nél.
VALÓS,mert a mátrix 6.1-nél a dekóder az 5.1-es lemez surroundjaiból-ból "szedi ki"(állítja elo virtuálisan) a h.centert,míg a discrete dekódolásnál az 5.1-EX lemez surroundokba kódolt h.centert halljuk a h.centeren,ami lényegesen jobb,viszont ilyen kódolású filmet nem sokat találsz.
Melyik mennyire jó?Technikailag és meghallgatás után én a
következo sorrendet tudnám felállítani:
DPLII-sztereóból 5.1 virtuálisan
dts NEO:6-sztereóból 6.1 virtuálisan (milyen sztereóból-a leírások ellentmondásosak)
Dolby Digital 5.1
dts
Dolby Digital EX mátrix
Dolby Digital EX discrete
dts ES mátrix
dts ES discrete
Természetesen ha a dts NEO:6 olyan minoségu hangot produkálna (sztereóból),mint a dts ES discrete (dts ES-bol),akkor a dts ES-re nem is volna szükség,de persze ez nem így van.
Ettol függetlenül a NEO:6 tökéletesen megfelelhet pl. TV nézésre,talán egy fokkal jobb mint a DPLII (pedig az is produkál érdekes dolgokat-hallottam).
ennyi
dzsini
-
Vendég
Tudtommal nem egészen, ez olyasmi mint a Pro Logic II; aminek az a lényege, hogy a sztereo hangot kikeveri 5.1-re, de ez csak ál 5.1. Szerintem a DTS Neo esetében is ez van, de majd a guruk kijavítanak ha tévednék.
-
Vendég
Hi!
Szeretnék valamit kérdezni toletek valamit.Valóban áll e eme megállapítás és igaz e?
DTS NEO:6 surround dekóder :
A legújabb DTS Matrix jelfeldolgozási technikát használva 6.1 csatornás hangra bontja a hagyományos sztereo jelforrást és igy gyakorlatilag bármilyen analóg vagy digit kétcsatornás jelforrással használható, mint a CD, kazetta, sztereó videó vagy DVD.Ez alapján hallgathatom a nagy kékség címu filmet( ami egyébként francia dolby digital 2.0),6.1-es térhangzással a 7 csatornára kivetítve.
Tudatlanságomért bocsi
Segítsetek please!
köszi
apoph.
:smile2: