Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
Üdvözlet Mindenkinek!Szeretnék készíteni egy scart(RGB)-yuv kábelt.Már ha ez lehetséges és elég csak szimplán a szerlhető scart lábkiosztásán kihozni a három színt egy-egy rg59-es koaxon.Kicsit zavaró,hogy létezik aktív elemekből épített átalakító de van egyszerűbb változat is.
Elvileg megvan hozzá már minden "csak" a lábkiosztások hiányoznak.
Köszönöm.
Ez így nem fog menni!
Az RGB és a YUV (szinkülönbségi) jel nem egyforma. Erről részletesen megtudhatsz mindent, ha beütöd a gógliba.
Sőt, a SCART lábkiosztást is.
Hidd el körbejártam a guglit is.
Éppen ezért kérdeztem mert valahogy mégiscsak sikerült megcsinálni az átalakítot egyeseknek:
http://www.preisroboter.de/ergebnis1305276.html
http://www.yatego.com/q,adapter,scart,yuv
Nem tűnik bonyolúltnak.
A scart lábkiosztás is megvan csak azt szerettem volna pontosítani,hogy melyiket-hova.
Csatlakoztatás
Üdvözlet Mindenkinek!Szeretnék készíteni egy scart(RGB)-yuv kábelt.Már ha ez lehetséges és elég csak szimplán a szerlhető scart lábkiosztásán kihozni a három színt egy-egy rg59-es koaxon.Kicsit zavaró,hogy létezik aktív elemekből épített átalakító de van egyszerűbb változat is.
Köszönöm.
Ez így nem fog menni!
Az RGB és a YUV (szinkülönbségi) jel nem egyforma. Erről részletesen megtudhatsz mindent, ha beütöd a gógliba.
Sőt, a SCART lábkiosztást is.
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Hangfalkábelnél számít, hogy milyen vastagságú szálakból áll a sodrat?
Mi a hangminőségbeli különbség, ha van egyálltalán, egy 50x0,25mm-es szálból, illetve egy 54x0,24mm-es szálból sodort 2,5mm átmárőlyű hangfalkábel között?
Csatlakoztatás
Üdvözlet Mindenkinek!
Szeretnék készíteni egy scart(RGB)-yuv kábelt.Már ha ez lehetséges és elég csak szimplán a szerlhető scart lábkiosztásán kihozni a három színt egy-egy rg59-es koaxon.Kicsit zavaró,hogy létezik aktív elemekből épített átalakító de van egyszerűbb változat is.
Köszönöm.
Csatlakoztatás
Nekem most jött meg a Van den Hul Name Antenna kábelem. Sokat javít a képen, de a hibák is jobban látszódnak.
no hifi, no cry...
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Milyen komponens kábelt vegyek?
Valahol valaki azt írta, hogy a kábel a két összekötni kívánt eszköz átlaghának (árról beszélünk) 10%-a az ideális. Vagyis: 100 000 Ft-os Tv 30 000 Ft-os DVD, akkor 13 Ft a kábel...
Ezen alapon nem érdemes spórolni a komponens kábelen... Egyébként én is a Neotechre- szavaznék
Csatlakoztatás
Nem igazán értek a kábelekhez, ezért inkább nem is írnék erről semmit. Nem tudom milyen cuccaid vannak, de én a középkategória alatti rendszeremhez ahhoz illő olcsó kábeleket is választottam. Nem hiszek abban hogy egy 40.000 Ft-os kábel Denon 3910-t csinál a Pana S75-ből. Ha valaki meghallja (látja) a különbséget akkor persze igen, de én nem.
/tau ba
Hát az az igazság, hogy kábelek terén én is tanácstalan vagyok, főleg a meddig érdemes elmenni anyagilag kérdésben
A rendszerem fő része nyáron egy Cambridge Audio Azur 540R hm erősítő lesz, és a hát végén, vagy a jövő hét elején megjön a Cambridge Audio DVD-89-em is.
A dvd-t és az erősítőt egyelőre digitálisan fogom összekötni, és csak akkor veszek majd a kettő közé analóg kábelt, ha már biztosra tudom, hogy az audio direkt funkció lekapcsolja.e a digitális ki/be meneteket mind a dvd, mind az erősítőnél, vagy sem. Ha nem, akkor nem fogom összekötni analógon, ha igen, akkor igen. Ha kell vennem ide analóg kábelt, akkor egyértelmű, hogy ide illendő lenne egy jobbat venni, de a többi helyre vajon nem lenne-e fölösleges? Gondolok itt elsősorban a tv-erősítő közé kerülő kábelre, illetve ami még rá lesz kötve az erősítőre analóg módon, az egy kb. 20 éves FineArts deck, és egy analóg lemezjátszó, ami ugyan nem a legalja kategória és ide is illene valami jobb kábel, valamint egy VHS magnó, ami lehet, hogy ez csak a tv-vel lesz összekötve SCART-al, és a tv-ből fog a hang az erősítőre menni. Ide viszont szintén illő lenne egy normális Scart-ot venni, mert jelenleg egy párszáz forintos kínai gagyi figyel ott is...
Csatlakoztatás
Végre egy válasz, köszönöm! Soundstream. Ez a név mond valakinek valamit? Ez milyen minőségű kábel lehet? Csak sztereó RCA kábelt találtam a cégtől, de bizalomgerjeszően néz ki
tau_ba:
A Neotech-ből melyik a jó kábel analóg sztereő RCA kábelnek?
A monókristályos kábel tudtommal az egyik legjobb minőség. A Neotech-nél találtam viszonylag olcsó monókristályos kábelt; KHS-441SM . Szerinted ez jó lehet, vagy érdemesebb valami más anyagú kábelt választani?
Te melyiket ajánlanád, és miért?
Nem igazán értek a kábelekhez, ezért inkább nem is írnék erről semmit. Nem tudom milyen cuccaid vannak, de én a középkategória alatti rendszeremhez ahhoz illő olcsó kábeleket is választottam. Nem hiszek abban hogy egy 40.000 Ft-os kábel Denon 3910-t csinál a Pana S75-ből. Ha valaki meghallja (látja) a különbséget akkor persze igen, de én nem.
/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
Csatlakoztatás
Végre egy válasz, köszönöm!
Soundstream. Ez a név mond valakinek valamit? Ez milyen minőségű kábel lehet? Csak sztereó RCA kábelt találtam a cégtől, de bizalomgerjeszően néz ki
tau_ba:
A Neotech-ből melyik a jó kábel analóg sztereő RCA kábelnek?
A monókristályos kábel tudtommal az egyik legjobb minőség. A Neotech-nél találtam viszonylag olcsó monókristályos kábelt; KHS-441SM . Szerinted ez jó lehet, vagy érdemesebb valami más anyagú kábelt választani?
Te melyiket ajánlanád, és miért?
Csatlakoztatás
"Piacos" video szetthez keresek DIN-DIN kábelt (nagy DIN dugó, körben 5, középen 1 érintkező)
Tudtok-e helyet, ahol kapható ilyesmi (12-15m!) ill. lengő papa fellelhetőség is érdelekne.
A Video Transmitter biznisz leállni látszik. Egyelőre.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Kát típust szemeltem ki, de természetesen más alternatívát is szívesen várok 10.000.-Ft alatt!
Az egyik a Neotech KHS-3362, a Másik a Profigold olcsóbb kivitelű kábele. (A profigold 2. linkjében a lap közepén, a 11. sorszámú kábelről van szó).
A Neotech 1,5méteres készre szerelt kábel2 7.824.-Ft (+posta), a Profigold 1,5méteres gyárilag szerelt kábele 5.990.-Ft lenne (helyben).
Én szinpátia alapján a Neotech felé hajlok. Szerintetek melyik kábel jobb?
És még egy lényegesen olcsóbb alternatíva; a Kácsa Expert Line KCE-315 ami 2920.-Ft lenne, és szintén helyben kapható.
Szóval nagy a szórás árban, és még a javára rá sem bukkantam...
Sz igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a dvd HDMi/DVI-os kimenettel is rendelkezik, és a tv-m is tudja az HDMi felbontásokat, de eeket csak scartról képes fogadni. Létezik olyan kábal, aminek az egyik fele HDMi, vagy DVI, a másik Scart, vagy a komponens kábellel elérhető képminőség is lényegesen jobb, mint a sima Scart képminősége?
A tv-m egyébként Samsung WS-32Z3080P.
Szerintem a Neotech kábel jobb minőségű, Gordon árul is egy hosszabbat másik topikban, ott leírta a tapasztalatait. Mivel neked egy 1.5 méteres kábel kell, én nem szaroznék annyit, hanem megvenném a jobbat. 3500 Ft 1 DVD ára, ennyi +-t megérdemel a rendszer. ITEC- kábles kérdésre azért nincs válasz, mert valszeg senkinek nincsen ilyen. Nem tudom honnan vetted, hogy a tv-d tudja a HDTV felbontásokat, de csak SCART-ról, de szvsz ez hülyeség. Ugyanugy mint a HDMI/DVI SCART átalakitó. A HDMI/DVI szabványt pont az analóg SCART leváltására találták ki. Ahogy én olvastam a leírás sem emleget semmi ilyet. A kábelezés részben emliti, hogy komponens csatlakozás esetén az elérhető bemeneti jelek: 480i, 480p, 576i, 576p,
1080i - 50Hz. Vagyis neked ez a legjobb lehetőség.
/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
Csatlakoztatás
Egyszer már kérdeztem, most hátha kapok rá választ is
Létezik olyan adapter, emlyik két HDMI kábel összetoldását teszi lehetővé?
Nem egy ilyesmi HDMI Coupler-re gondolsz? 25$-ért vesztegetik itt:
http://www.needledoctor.com/s.nl/sc.2/c ... id.4754/.f
ez az ...
Csatlakoztatás
OFFTOPIC:
UpÉs az én kérdéseimre senki nem tud válaszolni?
Csatlakoztatás
Nem egy ilyesmi HDMI Coupler-re gondolsz? 25$-ért vesztegetik itt:
http://www.needledoctor.com/s.nl/sc.2/c ... id.4754/.f
Csatlakoztatás
Még nem láttam ilyet, de telefonálj egy nagy szervizbe, és kérdezz rá 2db HDMi- csatira. Otthon szépen összetoldod, be a szekrény mögé és meg van oldva.
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
Na már 2 kétrdésre is várom a választ, de itt a harmadik
Ismeri valaki az ITEC kábeleket? Az áruk meglepően olcsó, de ennek ellenére minőségi daraboknak tűnnek. Van egy sajátosságuk, amiket eddig én csak minőségi kábeleken láttam, a magasabb árkategóriáknál. Ez nem más, mint a kábeleken jelölt jeltovábbítási irány!
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Még várom a reagálást az előző hsz-re, de közben arra is kíváncsi lennék, hogy ki forgalmaz DIY kábel?
Csatlakoztatás
A COAX-bemenetre milyen kábelt kell dugni? Árnyékoltat, nagyon extrát vagy átmegy a jel sima gagyi RCA-n is?
Erre most mit lehet mondani?? Ha komolyabb rendszered van, akkor egy 3-5e forintos digitális kábel meghálálja a plussz befektetést.
Jaj, félreérthetően fogalmaztam, leginkább elméletben érdekel a dolog, mivel a COAX-ot csak kipróbálni akarom, de optikai kábelt használok. És mivel nem nagyon találtam ajánlást a koaxiális kábelra, nem tudom, hogy mi a minumum. Főleg, mivel mezei RCA kábellel nem volt hang, amikor kipróbáltam az új DVD-t az új erősítővel... Csak azt akartam tudni, hogy hol rontottam el.
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Kát típust szemeltem ki, de természetesen más alternatívát is szívesen várok 10.000.-Ft alatt!
Az egyik a Neotech KHS-3362, a Másik a Profigold olcsóbb kivitelű kábele. (A profigold 2. linkjében a lap közepén, a 11. sorszámú kábelről van szó).
A Neotech 1,5méteres készre szerelt kábel2 7.824.-Ft (+posta), a Profigold 1,5méteres gyárilag szerelt kábele 5.990.-Ft lenne (helyben).
Én szinpátia alapján a Neotech felé hajlok. Szerintetek melyik kábel jobb?
És még egy lényegesen olcsóbb alternatíva; a Kácsa Expert Line KCE-315 ami 2920.-Ft lenne, és szintén helyben kapható.
Szóval nagy a szórás árban, és még a javára rá sem bukkantam...
Sz igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a dvd HDMi/DVI-os kimenettel is rendelkezik, és a tv-m is tudja az HDMi felbontásokat, de eeket csak scartról képes fogadni. Létezik olyan kábal, aminek az egyik fele HDMi, vagy DVI, a másik Scart, vagy a komponens kábellel elérhető képminőség is lényegesen jobb, mint a sima Scart képminősége?
A tv-m egyébként Samsung WS-32Z3080P.
Csatlakoztatás
A COAX-bemenetre milyen kábelt kell dugni? Árnyékoltat, nagyon extrát vagy átmegy a jel sima gagyi RCA-n is?
Erre most mit lehet mondani?? Ha komolyabb rendszered van, akkor egy 3-5e forintos digitális kábel meghálálja a plussz befektetést.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Van otthon egy rádioerősítős DVD lejátszónk, de sokat szenvedek vele, mert nem szereti sokszor az írt DVD-ket. (amúgy: gyárival tökéletes, az írtakkal viszont van, hogy csak többedszerre bírkózik meg, asszem függetlenül a lemez márkájától. Apropó: ötlet? "kefés" tisztítólemezzel próbálkoztam, mintha javult volna...)
Kérdés: ha vennék mellé egy másik DVD lejátszót (akár "krumpli" minőségűt, ami az írott DVD-t gond nélkül megeszi), akár esetleg egy asztali DVD írót, akkor azt milyen kábellel érdeme összekötni a rádióerősítős DVD-vel, hogy az új kütyün lejátszva is a hangot (célszerűen 5.1-ben) hallhassam a régin keresztül?
A régin van egy csomó bemeent, csak láma vagyok ebben a témában, nem tudom, melyikkel lehet hangot és képet átvinni.
Remélem érthető, előre is köszönöm!!!
Csak hangot akarj az erősítőre küldeni, a kép a tévére megy!
Nézd meg, hogy milyen bemenete van a rádióerősítődnek, a lehetséges változatok: optikai digitális bemenet, koax. digitális bemnet, 5.1 ch. analóg bemenet, sztereó (L és R) analóg bemenet. Amilyen a rádiórősítőn van, olyan kimenetű DVD lejátszót keress. Ha több is van, akkor a digitálisra koncentrálj.
Köszönöm!
Ok, akkor meg kell néznem, van-e a TV-n még egy scart, és akkor lenne tuti a dolog. Mert nem szeretnék madzagot dugdosni... Jól sejtem, ugye?
Köszi a választ!
Csatlakoztatás
Az előző én voltam, de 3x bejelentkezés után sem ismer fel a rendszer.
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Van otthon egy rádioerősítős DVD lejátszónk, de sokat szenvedek vele, mert nem szereti sokszor az írt DVD-ket. (amúgy: gyárival tökéletes, az írtakkal viszont van, hogy csak többedszerre bírkózik meg, asszem függetlenül a lemez márkájától. Apropó: ötlet? "kefés" tisztítólemezzel próbálkoztam, mintha javult volna...)
Kérdés: ha vennék mellé egy másik DVD lejátszót (akár "krumpli" minőségűt, ami az írott DVD-t gond nélkül megeszi), akár esetleg egy asztali DVD írót, akkor azt milyen kábellel érdeme összekötni a rádióerősítős DVD-vel, hogy az új kütyün lejátszva is a hangot (célszerűen 5.1-ben) hallhassam a régin keresztül?
A régin van egy csomó bemeent, csak láma vagyok ebben a témában, nem tudom, melyikkel lehet hangot és képet átvinni.
Remélem érthető, előre is köszönöm!!!
Csak hangot akarj az erősítőre küldeni, a kép a tévére megy!
Nézd meg, hogy milyen bemenete van a rádióerősítődnek, a lehetséges változatok: optikai digitális bemenet, koax. digitális bemnet, 5.1 ch. analóg bemenet, sztereó (L és R) analóg bemenet. Amilyen a rádiórősítőn van, olyan kimenetű DVD lejátszót keress. Ha több is van, akkor a digitálisra koncentrálj.