Ja, abból van bőven, de most már tárcsás elektromosokkal is tele az apró 5-600 körül. Mindenesetre felnifékes, jobb mechanikus szettel, kerekekkel simán akad 300e Ft (és gyakran 7 kiló) alatt. Aki azzal nem tud rendesen menni, az valamit nagyon rosszul csinál. Ami a fölött van, az a középkorú férfiak játszadoznak kategória - természetes ide értve magamat is.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5629
Re: Kerékpározás
úgy rémlik, a javarészük felnifékes bringa, azt' má' minden magyar profi tárcsáSSat akar...
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8314
https://buycycle.com/en-hu/shop/main-ty ... ter/page/1pärt írta: ↑Tegnap, 19:19Segítséget szeretnék kérni.Kipróbáltam a Dura power meter-t; szépen párosodik, mér. Részemről itt véget ért az érdeklődés. Bizonytalan voltam, hogy marad-e az Emonda, és eladásnál komoly plusz a gyári wattmérő. Már összebarátkoztunk, így viszont tényleg luxus, hogy kihasználatlan rajta egy ilyen cucc. Nem igazán vagyok képben a műfajjal, szerintetek mennyiért érdemes meghirdetni? Nincs nagy felhozatal belőle, az eBay-es árak meg itthon nem sokat számítanak.
Egy közel karcmentes 9100-as kompakt Dura Ace hajtómű, nagyon jó állapotú tányérokkal, természetesen kétoldalas mérővel.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
-
gianni321
- V.I.P.

- Értékelés: 896
Igen, A Canyon Aeroad CF SL-emet mechanikus Ultegrával (8000-es széria), felnifékkel, Fulcrum karbon kerékkel (Wind), új Conti GP5000-rel 500-ért alig bírtam elkínozni. Majdnem egy évig hirdetgettem. Úgy, hogy egy drágább kerékszettet ki kellett vennem belőle, mert teljesen esélytelen lett volna egy felnifékes mechanikus váltósat 700e környékén eladni. Inkább vettem bele egy olcsóbb kereket. A kerekemet meg a "Kerékpárkellgyeresolymárra" vette meg, mert ahonnan eddig hozták a kerekeket olyan árakat mondanak, amiben nekik már nincs semmi lehetőség. Szóval fura ez a magyar piac. Kevesen vagyunk.pärt írta: ↑Ma, 07:13Két perc alatt átrakható - na jó, legyen öt - bár szerintem ez nem szempont, de tény, hogy ez a szetthet kötött, a pedál meg nem.
Teszek vele egy próbát, de nem nagyon van kedvem hetente alá licitálni. Szerencsére jó árban volt a gép, ez a fícsör meg nálam nagyjából a hetvenharmadik helyen volt a választási szempontok közt.
Amúgy néztétek a használt piacot? Olyan felhozatal van alig gurult gépekből, hogy döbbenet. A covid alatt összevásárolták a világ összes bringáját, hogy ne csavarodjanak be a home office alatt, aztán mindenki visszament dolgozni, a gépek meg a garázsba kerültek, mostanra meg az apróba. Egy-két éve még nagyon sok borzalmasan lerúgott, túlárazott vas volt, többnyire valami gyalázat kerékkel, mostanra rengeteg a nyugatról idekerült, tényleg szép állapotú, alig gurult gép, komoly szettel, értelmes kerekekkel. Csúcs felnifékest mechanikus váltóval meg tényleg gombokért lehet kapni.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
- pärt
- Őslakos

Két perc alatt átrakható - na jó, legyen öt - bár szerintem ez nem szempont, de tény, hogy ez a szetthet kötött, a pedál meg nem.
Teszek vele egy próbát, de nem nagyon van kedvem hetente alá licitálni. Szerencsére jó árban volt a gép, ez a fícsör meg nálam nagyjából a hetvenharmadik helyen volt a választási szempontok közt.
Amúgy néztétek a használt piacot? Olyan felhozatal van alig gurult gépekből, hogy döbbenet. A covid alatt összevásárolták a világ összes bringáját, hogy ne csavarodjanak be a home office alatt, aztán mindenki visszament dolgozni, a gépek meg a garázsba kerültek, mostanra meg az apróba. Egy-két éve még nagyon sok borzalmasan lerúgott, túlárazott vas volt, többnyire valami gyalázat kerékkel, mostanra rengeteg a nyugatról idekerült, tényleg szép állapotú, alig gurult gép, komoly szettel, értelmes kerekekkel. Csúcs felnifékest mechanikus váltóval meg tényleg gombokért lehet kapni.
Az a vaj, belenyúltál az itthon alig létező kategóriába. Eatgmérő pedál még megy, de a kurbli erősen luxuscikk,ném átrakható 2 perc alatt. Nem kapkodnak érte szerintem.... Lehet nem érdemes eladni. Veszel a helyére DA mechanikust éspärt írta: ↑Tegnap, 22:52Nagyon sokat nem foglalkoznék a dologgal; az ára nem hiányzik, csak hülyeség lenne kihasználatlanul fent hagyni, ha amúgy valami értelmesebb áron eladható. Pár tízezer különbözetet nekem nem ér a szuttyogás vele, mivel gyűlölök hirdetgetni, pedig a hifis és bringás cuccok ellepnek, de csak tologatom a feladatot.Ezért is kértem tanácsot, hogy esetleg potyára neki se fussak, ha túl alacsony a várható ár - abszolút nem ismerem ezeknek a piacát, szemben a kerékpárokkal, amiket elég pontosan be tudok árazni.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, TMP Audio, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Nagyon sokat nem foglalkoznék a dologgal; az ára nem hiányzik, csak hülyeség lenne kihasználatlanul fent hagyni, ha amúgy valami értelmesebb áron eladható. Pár tízezer különbözetet nekem nem ér a szuttyogás vele, mivel gyűlölök hirdetgetni, pedig a hifis és bringás cuccok ellepnek, de csak tologatom a feladatot.
Ezért is kértem tanácsot, hogy esetleg potyára neki se fussak, ha túl alacsony a várható ár - abszolút nem ismerem ezeknek a piacát, szemben a kerékpárokkal, amiket elég pontosan be tudok árazni.
-
gianni321
- V.I.P.

Szerintem meg jelentenek. Kapcsolódó kategórián keresztül épül fel az érték.pärt írta: ↑Tegnap, 21:50Köszi, én is hasonló csoportokban néztem körül, de elég kevés az ilyesmi holmi, a wattmérő nélküliek meg nem igazán jelentenek támpontot.
Ha lánctányérok nélkül csak jobboldali mérővel rendelkező karok 100-ért mentek el, akkor szerintem ez pöpec tányérokkal, gyári kétoldali méréssel nem 20-40-el ér többet.
Azt is írtam, 60-ért kínáltak 1x használt Dura hajtóművet, amit el is adtak. Ahhoz képest meg 60-80eFt-tal irtam többet. Ha meghirdeted 200-ért és nincs rá semmi mondjuk 3-4 hétig, utána meghirdeted olcsóbban, és így tovább, míg vki el nem viszi. Így a folyamat végére benned is tiszta lesz, hogy mennyiért szabad eladni és mennyiért elpocsoklás kategória.
Van az a fogalom, hogy ''előszereteti érték". Mindenkiben ott van, a saját tulajdonával kapcsolatban, akár elismeri az ember, akár nem. Ezzel kapcsolatban persze még csak tagadó reakciókat kaptam, viszont a gyakorlat meg teljesen mást mutat. Legutóbb egy saját ingatlan kapcsán kaptam azon magam, hogy totál elszállt az agyam az értékevel kapcsolatban. Aztán kapcsoltam, hogy te hülye... pedig értékbecslő vagyok és mégis... A hajtóművel kapcsolatban meg azt kívánom, hogy vigyék el annyiért, amennyit először kiírsz rá, jó magas árat.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
- pärt
- Őslakos

Köszi, én is hasonló csoportokban néztem körül, de elég kevés az ilyesmi holmi, a wattmérő nélküliek meg nem igazán jelentenek támpontot.
Ha lánctányérok nélkül csak jobboldali mérővel rendelkező karok 100-ért mentek el, akkor szerintem ez pöpec tányérokkal, gyári kétoldali méréssel nem 20-40-el ér többet.
-
gianni321
- V.I.P.

Van 2 Fb csoport, amit pár naponta átgörgetek, hátha meglátok vmit alapon. Tavaly nyáron 8100 Ultegrát wattmérő nélkül új állapotban 60eFt-ért vettem az előző bringámra. Most gyorsan átfutottam az egyik csoportot, azt ahol lehet alkatrészeket is hirdetni. Ebben a csoportban egy fórumtársunk (anno majdnem megvette a Meki MA7000-emet, most ismertem rá) júniusban hirdetett meg egy FC9200-as 50-34-es 170-es hajtóművet kb. 5ekm futással, wattmérő nélkül, 80eFt-ért. Ez még meg van. Aztán tovább görgetve láttam most még fekete fogakkal rendelkező 1x használtnak hirdetett Shimano Dura Ace R9200 hajtóművet 175mm 52/40 paraméterekkel, 59990ft-ért hirdetve. Ezt el is adták. Aztán láttam egy csak hajtókart, tehát lánctányérok nélkül, (FC-9100) baloldali wattmérővel, 100.000.-Ft-ért hirdetve, ezt is eladták. Ennek alapján én úgy gondolom, hogy olyan 120-130-140 környéke lehet nagyságrendileg. Nem tudom, (remélem) ezzel előrébb vagy(-e).pärt írta: ↑Tegnap, 19:19Segítséget szeretnék kérni.Kipróbáltam a Dura power meter-t; szépen párosodik, mér. Részemről itt véget ért az érdeklődés. Bizonytalan voltam, hogy marad-e az Emonda, és eladásnál komoly plusz a gyári wattmérő. Már összebarátkoztunk, így viszont tényleg luxus, hogy kihasználatlan rajta egy ilyen cucc. Nem igazán vagyok képben a műfajjal, szerintetek mennyiért érdemes meghirdetni? Nincs nagy felhozatal belőle, az eBay-es árak meg itthon nem sokat számítanak.
Egy közel karcmentes 9100-as kompakt Dura Ace hajtómű, nagyon jó állapotú tányérokkal, természetesen kétoldalas mérővel.
Én fogalmatlan vagyok hozzá.
- pärt
- Őslakos

Segítséget szeretnék kérni.
Kipróbáltam a Dura power meter-t; szépen párosodik, mér. Részemről itt véget ért az érdeklődés. Bizonytalan voltam, hogy marad-e az Emonda, és eladásnál komoly plusz a gyári wattmérő. Már összebarátkoztunk, így viszont tényleg luxus, hogy kihasználatlan rajta egy ilyen cucc. Nem igazán vagyok képben a műfajjal, szerintetek mennyiért érdemes meghirdetni? Nincs nagy felhozatal belőle, az eBay-es árak meg itthon nem sokat számítanak.
Pont ezt akartam kérdezni, hogy alapból ez nem eleve göcsörtös? A válasz: de...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, TMP Audio, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Az teljesen OK. Ami azon látszik, az a külső gyárilag érdes felülete, még nyoma sincs a kiszáradás miatti mikrorepedéseknek.
Ilyen a gyári új:
Ilyen a gyári új:
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10188
Ez sem néz ki bíztatóan. 

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Ezt most június végén tettem fel. Ebben mondjuk nincs még 4000km,max 1500,mert ez az első kerék és görgőztem is.
Igen,bkack chillis. Ez a csúcs all rounder szingójuk. A Force és Attacj Comp szingók voltak a leggyorsabbak, de ezek megbocsátóbbak. Már a Competition. WT a Competition ltd-t használta, ami ugyanez, csak latex belsőt kapott. Nem szeretem a latexet, a sűrű pumpálás miatt, így ennyi kompromisszumot vállaltam, mint bukó.
A csúcs, Attack/force párost még nem láttam senkit, aki használta. Peremesben használtam. Annyira,minimális a futófelület, kb 3ezer km alatt képes szövetig kopni alföldön Nem túl gazdaságos :)
Conti nagy előnye a jó defektvédelem, minimális tömeggel.
halfnote.hu
halfnote.hu
hülyültem
tudom
Már máskor is előkerült - pl. tubeless ügyben - hogy hogy tapad, és kanyarodik egy-egy gumi, de én ezt nem igazán értem/értettem. Nem akarok belegázolni senki önérzetébe, de amilyen szinten mi lejtőzünk, az igen messze van a profi szinttől, így a külsők tapadási határától is. Ezeknek az érzeteknek szerintem inkább lehet köze a nyomáshoz: egy puha gumi kenődik enyhén kúszik le az ívről, bizonytalanul viselkedik, a túl kemény meg már kisebb úthibákon is elpattog, azért nem marad íven.
- pärt
- Őslakos

Annyit írt, "min 5 éves Conti". Lehet, hogy a GP 5000 kapcsán irreleváns, de attól még nem valótlanság. A jobb Conti szingók szintén Black Chili keverékesek.
Már máskor is előkerült - pl. tubeless ügyben - hogy hogy tapad, és kanyarodik egy-egy gumi, de én ezt nem igazán értem/értettem. Nem akarok belegázolni senki önérzetébe, de amilyen szinten mi lejtőzünk, az igen messze van a profi szinttől, így a külsők tapadási határától is. Ezeknek az érzeteknek szerintem inkább lehet köze a nyomáshoz: egy puha gumi kenődik enyhén kúszik le az ívről, bizonytalanul viselkedik, a túl kemény meg már kisebb úthibákon is elpattog, azért nem marad íven.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10188
Az a baj, hogy azok faék gumik a JÓ 5000-hez képest.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
akkor meg minek irkál/küldözget valótlanságokat
egyébként nemtom, hogy van ez valójában a Contikkal, de évekkel ezelőtt írtam (bár a pauzám miatt törlődhetett), hogy az Utra Sport (szuper-defektvédett - cserébe jó nehéz) Contim úgy tapad a kanyarokban, mint még korábban semmi
- az 5000-eseket csak azért használom, mert anno a bicóval jöttek és még nem koptak el/nem csúsznak