Ha szeretnél egy többmilliós "javítás" utáni motorcserét és néhány év pereskedést elkerülni, akkor a megbontás előtt konzultálj kárszakértővel, vagy valami 100% reputációval+típusismerettel rendelkező személlyel és készíttess belső-külső kamerfelvételeket a hengerek, dugattyúk, szelepek, veztengely ház és az "okoskerekek" jelenlegi állapotáról. Bizonyos esetekben ha végig márkaszervizbe hordták és külső behatás kizárható, akkor "méltányossági" garanciát lehet érvényesíteni.Shimano írta: ↑2026.08.18., kedd 12:42
Én csak azt tudom amit az ügyintéző kecskeméten sablonszerűen mondott.Nem javítanak,komplett új hengerfejet,meg mindent amit kell tesznek fel,és akár 5-6milla is lehet a vége,ezt mondta.Ennyiért már komplett motort is vehetnék bele szerintem,de még lehet olcsóbban is,szóval nem igazán értettem,de mindegy is,most már egy jobb helyen van az autó,úgy érzem.
Most vittem be egy másik márkaszervizbe,és ott egész mást mondtak.Ami javitható,a hengerfejet is,azt megcsinálják.Szétszedik egy két napon belül,felmérik a kárt,összeadják a matekot,ezután felhívnak hogy azt el e fogadjuk,és ha igen,megcsinálják.
Ez igy korrekt,és a hozzáállás is az volt.
Márkaszerviz alapból nem dolgozhat javított alkatrészekből. A gépműhelyek sikerrátája 50% alatti a 20 évnél fiatalabb motoroknál. Ezt a kockázatot értelmes, felelős szervizes nem vállalja be. Általában az a vége, párszáz-párezer km után elkezd pl. 3 hengerezni, a szerelő mossa kezeit és kezdődhet elölről a történet. Aztán lehet bontott motorra vadászni.