Köszönöm a visszajelzést. Sok sikert a vibe kódoláshoz, nagyon tanulságos, izgalmas dolog.hildgyorgy írta: ↑2026.08.13., csüt. 00:18Hu, ez menő! Szépen működik! És remekül szól...:) Állati! v0.9.5-öt telepítettem M1 max Macbook Pro-ra, macOS 26.6.
bbplay.png
Azt is kipróbáltam, hogy 2 trackot húztam az appra egyszerre és az történt, hogy az egyiket a Chord Mojo 2-re küldte ki, a másikat a mac sima hangszórójára.
Üdv, Gyuri
U.i. Én is épp egy vibe-kódolt mac/ios lejátszót véglegesítek, az nem ilyen komoly csak egyszerű core audio. Inkább nálam az volt az érdekes, hogy a helyi zenefájlokat hogy tudom úgy lejátszani, hogy a MusicBrainz adatokkal jelenítse meg lejátszás közben. Amin még kísérletezek az az, hogy hogyan tudok az app segítségével Navidrome szerverről UPnP lejátszót kontrollálni DLNA szerver nélkül.
kaef2 írta: ↑2026.08.11., kedd 12:57Van egy új verzió a telepítőből, a v0.9.1. Most már nemcsak a bpplay alkalmazást lehet telepíteni, de Automator szkriptelés nélkül a desktopon is létre lehet hozni egy alkalmazás ikont (bpplay drop.app), amire rádobva a trackeket, albumokat, elindul a lejátszás automatikusan. A drop ikon létrehozása a kézikönyv 9-es fejezetében eddig is benne volt, de odáig úgy tűnik senki sem jutott el.Így most megcsináltam, mint külön alkalmazást. A bpplay drop.app ikont csak be kell húzni a desktopra és működik.
Itt van az új verzió: https://github.com/ferenckoscso/bpplay/ ... tag/v0.9.1
Ha 2 track (vagy sok) van kijelölve és ráhúzzuk a drop ikonra (benne van a telepítőben), akkor playlista fog elindulni. Ha egy már futó lejátszásra ráhúzok egy másikat, akkor hiba üzenetet fog adni az alkalmazás, a hog mód miatt, mondván, hogy a kimeneti eszköz már használatban van.
Az azonos mintavételezésű trackeket játssza gapless módon, ha többféle mintavételezés van, akkor az azonosakat fogja lejátszani sorban, gapless, majd vált a következő rátára.
Ez működik albumokkal is.
Az alábbi módokon lehet elindítani a lejátszást:
1. Beírni a terminalba, hogy "bpplay d 2", ha 2 a device id-je a kimeneti eszköznek. Majd ráhúzni a terminal ablakra az albumot vagy trackeket
2. Telepíteni kell a drop (része a telepítőnek) ikont és akkor arra ráhúzva a tracket, albumokat, a terminal nélkül is elindul, azikonra fűzött szkript nyitja meg a terminalt és mutatja a lejátszási folyamatot. Mehetne terminal nélkül is, csak az ikon használatával, de akkor nem lehetne léptetni előre/hátra, pause-t nyomni vagy kilpni a lejátszási folyamatból ilyen egyszerűen.
3. A 0.9.5 verzió tudja azt is, hogy ha kiválasztok egy vagy több tracket, albumot és jobb egérgombot nyomok, feljön egy quick action menű, ahol csak annyit kell mondnani: bpplay lejátszás és indul a lejétszás. Ez a NO GUI megoldás. :)
A linuxos verzióban van ssh-val működő vezérlő rendszer, nagyon vicces, és eszméletlen hatékony.
Most éppen egy Holo Red streamer transzport/DDC eszközön (belül RPi CM4 CPU-val fut) futtatom a bpplay/bptune rendszert, NAS meghajtókat felmountolva. Egészen megdöbbentően szól. Még az általad kipróbált MacOS verzióhoz képest is. Az átlag lejátszókhoz képest meg főképpen.

biztos szuper. Kívancsi leszek