Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Off
Re: Autós topik autósoknak
ELEX : a dolog egyszerű. Kértek valamit ... valakik ... (mindegy is hogy ki mikor és miért) ... többször is ...
Te sz@rsz rá. Ez baj. Ennyi. Mondjuk EZ bizonyos jellemrajzot felvázol. És innentől no comment (pedig tudnék mit, csak nincs kedvem hozzá.)
Te sz@rsz rá. Ez baj. Ennyi. Mondjuk EZ bizonyos jellemrajzot felvázol. És innentől no comment (pedig tudnék mit, csak nincs kedvem hozzá.)
Re: Autós topik autósoknak
ELEX : 'idióta haverjaid vannak"
1. Nem haverom. Mint írtam "volt kollégám".
2. Kérném ha már fikázik, előtte olvassa el, és értelmezze RENDESEN a leírtakat.
3. Nyomatékosan fel lett hívva a figyelem a negatív like-ok mellőzésére.
4. A 3.pontnak megfelelően természetesen jeleztem az admin-oknak a negatív like-ot, nem személyes sértettségből, hanem mert felháborító, hogy egyesek annak ellenére, hogy többször is kérték az admin-ok, hogy ilyen ne legyen csak azért is van. ELEX "fórumtárs" - ra ez különösen jellemző.
Köszönöm.
1. Nem haverom. Mint írtam "volt kollégám".
2. Kérném ha már fikázik, előtte olvassa el, és értelmezze RENDESEN a leírtakat.
3. Nyomatékosan fel lett hívva a figyelem a negatív like-ok mellőzésére.
4. A 3.pontnak megfelelően természetesen jeleztem az admin-oknak a negatív like-ot, nem személyes sértettségből, hanem mert felháborító, hogy egyesek annak ellenére, hogy többször is kérték az admin-ok, hogy ilyen ne legyen csak azért is van. ELEX "fórumtárs" - ra ez különösen jellemző.
Köszönöm.
Re: Off
OH, bakker, okos vagyok.
Mindenesetre jót szórakoztam a saját hülyeségemen.
Mindenesetre jót szórakoztam a saját hülyeségemen.
Re: Off Időgép, adás-vétel
csak az előreugrasztás miatt van, még tavaly decemberben írta
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Re: Off Időgép, adás-vétel
https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=221896
Ezt nézzétek meg, amíg megvan!
Egyre több érdeklődést ír az AI.
Ez egy kincs ezek között.
Andrej az Alpokban napozgat most decemberben:) Úgy tűnik megártott neki a szlovén újévi pezsgő.
Az üzenete:
Hello,
I am very interested in purchasing your Lyra Signature speakers. Can you send me some additional macro pictures of the cones? Is there any damage visible on the housing? How old are they and do you have the original invoice and other documentation? Of course, I would like to know what is your final price in euros for cash? If we agree on a purchase, I could come to Budapest right after the holidays, e.g. January 6th or 7th. Is that ok with you?
Happy New Year and best regards from Slovenia, on the sunny side of the Alps
Andrej
Ezt nézzétek meg, amíg megvan!
Egyre több érdeklődést ír az AI.
Ez egy kincs ezek között.
Andrej az Alpokban napozgat most decemberben:) Úgy tűnik megártott neki a szlovén újévi pezsgő.
Az üzenete:
Hello,
I am very interested in purchasing your Lyra Signature speakers. Can you send me some additional macro pictures of the cones? Is there any damage visible on the housing? How old are they and do you have the original invoice and other documentation? Of course, I would like to know what is your final price in euros for cash? If we agree on a purchase, I could come to Budapest right after the holidays, e.g. January 6th or 7th. Is that ok with you?
Happy New Year and best regards from Slovenia, on the sunny side of the Alps
Andrej
Re: Kábelezzünk
Csak remenykedni lehet abban h. az erositokhoz tobb kozod van, mint a dac-okhoz.wittao írta: ↑2026.08.03., hétf. 12:25Tipikus ezoterikus bullshit.A valóság meg, hogy vettél egy dac-ot szigorúan a fizetett tesztek alapján aminek linearitása hibája van. 16bit cd formátum még úgy ahogy rendben van de ez a hiba csúnyán megugrik hi-res formátumnál. Na itt be kellett avatkozni, mert hosszú távon fárasztó a hangja. De a kognitív disszonancia megakadályozza, hogy szembenézz azzal, hogy mellényúltál. Ilyenkor jön a tipikus hifista kábelezés mentsvár. Jött mellé egy drága, hibás kábel, mely a felbontást drasztikusan megvágja ezzel elfedte az előző hibát. Naponta ismétlődő teljesen tipikus történet. User megnyugszik és hátradől, elértem a Kánaánt pedig dehogy, csak Ráckarafaszajenő alsón sikerült leszúrni egy műpálmát.
![]()
[/quote]
Megpróbálkozhatnál távgyógyítással, biztos menne.
Nem szerencsés a hasznosságot a megfelelési kényszerrel összetéveszteni. A másik meg nem, sem a kor, sem a hely, sem a munkásság nem egyezik ezért felesleges ezzel itt házalni.
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 682
Re: High End 2026 Bécs
Egyetértek!RudiSZT3 írta: ↑2026.06.18., csüt. 09:49Egy hozzáértő, a stúdiótechnikában és stúdiómunkában is jártas szakembertől hallottam egy elfogadható érvet a loudness war mögött lévő dinamika kompresszálás kapcsán. Én sem örülök annyira neki, jónéhány felvétel valóban jóval laposabb, mint én személy szerint szeretném, de az is tény - és itt jön az a bizonyos érv -, hogy gyakran - zenétől függően - az eredetileg rögzített dinamika tartományban óriási különbségek vannak a halk és a hangos részek között. Ahhoz, hogy a halkabb részek is hallhatók legyenek, ahhoz - eredeti dinamikatartomány esetén - egyrészt nagyon alaposan fel kellene tekerni a hangerőt, másrészt a legtöbb embernek nincs olyan komoly hifi rendszere és akusztikai környezete, ami ezt jól visszaadná, mert pl. a háttérzaj elnyomná a részleteket, vagy eleve a rendszer nem képes rá. Továbbá ahhoz, hogy a halk részek is tisztán kijöjjenek, eredeti dinamika esetén a hirtelen tranziensektől sokszor a gatyájukból ugranának ki a tapasztalatlanabb hallgatók. Szóval bizonyos szinten szükségszerű a kompresszió. A mértéke külön kérdés. Mondom mindezt úgy, hogy nekem speciel elég komolynak mondható rendszerem és zenehallgató szobám van, de ezt bizonyos szintig sajnos tényleg el kell fogadni. Persze néha én is szívom a fogam, hogy de jó lenne pl. rock vagy pop felvételek esetén nagyobb dinamika, de ez van.severance írta: ↑2026.06.17., szer. 18:37A "loudness war"-ra gondoltam. Nagyon ritka az a popzenei felvétel (ide értve a régi, de "remastered" kiadványokat is), amit ne tennének tönkre minimum ezzel.Luxor Audio írta: ↑2026.06.17., szer. 18:20Tehát egy komplett iparág téblábol a sötétben, de nálad a varázslámpás? Megnyugtató érzés lehet.
Remélem jól adtam vissza az eredeti gondolatot.
Zenész ismerősöm mesélte, hogy a lemezkészítés kapcsán rengeteg kompromisszumra van szükség. Egyszerűen nincs rá mód, hogy egy adott és elkészült felvétel (egyformán) jól szóljon telón, Youtube-on, PC-n és Hifi/High End cuccon is, jó legyen a vinyl és a CD hangja is. Különböző platformokra más-más felvételt készíteni, talán csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak.
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Denon DL-103/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Denon DL-103/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Tipikus ezoterikus bullshit.
[/quote]
Csak remenykedni lehet abban h. az erositokhoz tobb kozod van, mint a dac-okhoz.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Ez az orion kb éppen olyan hasznos tagja a forumnak,mint amilyen dyscus volt,...már ha éppen nem ő az.
Jelen esetben arról van szó, hogy a dac mivel közel veszteségmentes adatot kap "tökéletes" lökést ad, amit a többi komponens ügyesen kirugózik. A végeredmény egy jó összhang.
Szinergia amikor együtt a végeredmény jó, nem rossz. Igen bölcs smiley.
[/quote]
Tipikus ezoterikus bullshit.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6688
Neked sem a like-ban negatív kommentelni, ugye?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
-
hericstamas
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 69
Re: Off
Valamiért ezt jutott eszembe: "Ne etesd a Trollt!". 
"A jelenség az operáns kondicionálás egyik példája. Ha egy viselkedést jutalom követ (itt: figyelem, vita, felháborodás), akkor annak gyakorisága nő. A figyelem az interneten rendkívül erős jutalmazó inger."
Milyen igaz.
"A jelenség az operáns kondicionálás egyik példája. Ha egy viselkedést jutalom követ (itt: figyelem, vita, felháborodás), akkor annak gyakorisága nő. A figyelem az interneten rendkívül erős jutalmazó inger."
Milyen igaz.
Wiim Ultra streamer»VDH Link digit»Benchmark DAC1»VDH The First IC»Accustic Arts Power ES integrált erősítő»VDH Teatrack hangfalkábel»Quested Monitoring VH2108
vagy Thorens TD 115 MK2 Goldring E3»Rega Couple phono
Ösvény végén Einstein Octopus, Cardas és DIY tápkábelek
vagy Thorens TD 115 MK2 Goldring E3»Rega Couple phono
Ösvény végén Einstein Octopus, Cardas és DIY tápkábelek
Biamp és gyári csöves de nem mai tömegtermék mint a Q nevű. Többet nem is kell tudnod, mert csak túlterhel.wittao írta: ↑2026.08.02., vas. 20:47Nem hiszem h. irtam arrol hogy mi legyen a ceged es markad neve :)orion írta: ↑2026.08.02., vas. 20:20Ez most biztosan mellbevágó lesz de semmi közöm sem a csillagképhez, sem ahhoz a régi céghez. A milyen nick nevet válasszak kérdésre egy felirat adta meg a választ. De ez kábeles topik, biztos van erősítős is ott tedd fel, ha ilyet keresnél.wittao írta: ↑2026.08.02., vas. 20:01
Nagyon kivancsian varjak sokaz az orion erositok olyan nagyivu palyajat, mint amivel a qualiton szerenykedik hazai es nemzetkozi piacokon. Termeszetesen nem mindenki nohet fel egy orion-szintu elektronikahoz, ugyhogy valoszinu hatalmas sikere lesz a nemzetkozi hifi kozossegben is. Mikorra varhatjuk az elso bemutatot, amin jol meg lehet hallgatni a kesz produktumot? Amibol az elso ugyanolyan lesz, mint a 2. es a 22.? Tehat nem egy DIY osszerazott turmixra, hanem kesz termekre gondolok.
Kivancsi vagyok a gyartoi honlapra, arakra, szeriakra (esetleges jovobeli tervekre).
Koszonom elore is!![]()
Hetek ota szonokolsz a kivalo erositod megoldasairol, ami felmossa a padlot mindennel. ezert gondoltam hat ne maradjon mar ez a 4 fal kozott, hadd elvezhesse mar mas is :) egy sikersztori kezdeten itt lenni annyira izgi![]()
Nem hiszem h. irtam arrol hogy mi legyen a ceged es markad neve :)orion írta: ↑2026.08.02., vas. 20:20Ez most biztosan mellbevágó lesz de semmi közöm sem a csillagképhez, sem ahhoz a régi céghez. A milyen nick nevet válasszak kérdésre egy felirat adta meg a választ. De ez kábeles topik, biztos van erősítős is ott tedd fel, ha ilyet keresnél.wittao írta: ↑2026.08.02., vas. 20:01Nagyon kivancsian varjak sokaz az orion erositok olyan nagyivu palyajat, mint amivel a qualiton szerenykedik hazai es nemzetkozi piacokon. Termeszetesen nem mindenki nohet fel egy orion-szintu elektronikahoz, ugyhogy valoszinu hatalmas sikere lesz a nemzetkozi hifi kozossegben is. Mikorra varhatjuk az elso bemutatot, amin jol meg lehet hallgatni a kesz produktumot? Amibol az elso ugyanolyan lesz, mint a 2. es a 22.? Tehat nem egy DIY osszerazott turmixra, hanem kesz termekre gondolok.orion írta: ↑2026.08.02., vas. 19:39
Semmi közöm hozzá, csak ott volt egy teszt arról a csodáról gyári állapotban, amiben nem volt az utólagos csodatuning. A linearitási hibájával, amit meg itt a kábel saját hibája (transzparencia hiánya) éppen elfed ez megmagyarázza az eredményt. De nekem inkább ez tűnik szektának és azt is megértem, hogy nehezen viseled a saját faragatlanságod.![]()
Kivancsi vagyok a gyartoi honlapra, arakra, szeriakra (esetleges jovobeli tervekre).
Koszonom elore is!![]()
Hetek ota szonokolsz a kivalo erositod megoldasairol, ami felmossa a padlot mindennel. ezert gondoltam hat ne maradjon mar ez a 4 fal kozott, hadd elvezhesse mar mas is :) egy sikersztori kezdeten itt lenni annyira izgi
Ez most biztosan mellbevágó lesz de semmi közöm sem a csillagképhez, sem ahhoz a régi céghez. A milyen nick nevet válasszak kérdésre egy felirat adta meg a választ. De ez kábeles topik, biztos van erősítős is ott tedd fel, ha ilyet keresnél.wittao írta: ↑2026.08.02., vas. 20:01Nagyon kivancsian varjak sokaz az orion erositok olyan nagyivu palyajat, mint amivel a qualiton szerenykedik hazai es nemzetkozi piacokon. Termeszetesen nem mindenki nohet fel egy orion-szintu elektronikahoz, ugyhogy valoszinu hatalmas sikere lesz a nemzetkozi hifi kozossegben is. Mikorra varhatjuk az elso bemutatot, amin jol meg lehet hallgatni a kesz produktumot? Amibol az elso ugyanolyan lesz, mint a 2. es a 22.? Tehat nem egy DIY osszerazott turmixra, hanem kesz termekre gondolok.orion írta: ↑2026.08.02., vas. 19:39Semmi közöm hozzá, csak ott volt egy teszt arról a csodáról gyári állapotban, amiben nem volt az utólagos csodatuning. A linearitási hibájával, amit meg itt a kábel saját hibája (transzparencia hiánya) éppen elfed ez megmagyarázza az eredményt. De nekem inkább ez tűnik szektának és azt is megértem, hogy nehezen viseled a saját faragatlanságod.![]()
Koszonom elore is!
Ismét sikerült mellélőni, ez biztos a tehetség. Pont nem olyan félvezetős reszelőst hallgatok. 6SN7 katódkövető van a kimenetén és ezüstözött mil spec kábel (tudod a transzparencia miatt, mert nekem az fontos). Ne vágja már le a szépen beállított szelektált cső hangját valami sutyerák kábel.Rock60 írta: ↑2026.08.02., vas. 20:08Hallgassál csak tökéletes línearítású kaparós hangú félvezetős sz..t. Az való Neked.orion írta: ↑2026.08.02., vas. 19:39Semmi közöm hozzá, csak ott volt egy teszt arról a csodáról gyári állapotban, amiben nem volt az utólagos csodatuning. A linearitási hibájával, amit meg itt a kábel saját hibája (transzparencia hiánya) éppen elfed ez megmagyarázza az eredményt. De nekem inkább ez tűnik szektának és azt is megértem, hogy nehezen viseled a saját faragatlanságod.![]()
![]()
A lényeg a tökéletes línearítás. De tényleg. Amír is megmondta.
Egyébként, ha nem tetszik ez a szekta, miért vergődsz itt ?![]()
Nem szűkséges itt szenvedned.![]()
![]()
![]()
A lényeg a tökéletes línearítás. De tényleg.
Amír is megmondta.
Egyébként, ha nem tetszik ez a szekta, miért vergődsz itt ?
Nem szűkséges itt szenvedned.
Hallgassál csak tökéletes línearítású kaparós hangú félvezetős sz..t. Az való Neked.orion írta: ↑2026.08.02., vas. 19:39Semmi közöm hozzá, csak ott volt egy teszt arról a csodáról gyári állapotban, amiben nem volt az utólagos csodatuning. A linearitási hibájával, amit meg itt a kábel saját hibája (transzparencia hiánya) éppen elfed ez megmagyarázza az eredményt. De nekem inkább ez tűnik szektának és azt is megértem, hogy nehezen viseled a saját faragatlanságod.![]()
A lényeg a tökéletes línearítás. De tényleg.
Amír is megmondta.
Egyébként, ha nem tetszik ez a szekta, miért vergődsz itt ?
Nem szűkséges itt szenvedned.
Nagyon kivancsian varjak sokaz az orion erositok olyan nagyivu palyajat, mint amivel a qualiton szerenykedik hazai es nemzetkozi piacokon. Termeszetesen nem mindenki nohet fel egy orion-szintu elektronikahoz, ugyhogy valoszinu hatalmas sikere lesz a nemzetkozi hifi kozossegben is. Mikorra varhatjuk az elso bemutatot, amin jol meg lehet hallgatni a kesz produktumot? Amibol az elso ugyanolyan lesz, mint a 2. es a 22.? Tehat nem egy DIY osszerazott turmixra, hanem kesz termekre gondolok.orion írta: ↑2026.08.02., vas. 19:39Semmi közöm hozzá, csak ott volt egy teszt arról a csodáról gyári állapotban, amiben nem volt az utólagos csodatuning. A linearitási hibájával, amit meg itt a kábel saját hibája (transzparencia hiánya) éppen elfed ez megmagyarázza az eredményt. De nekem inkább ez tűnik szektának és azt is megértem, hogy nehezen viseled a saját faragatlanságod.Rock60 írta: ↑2026.08.02., vas. 19:24Nem unod még az ocsmány stílusod ? Mert mi már baromira.orion írta: ↑2026.08.01., szomb. 21:17
Qualitonnal mondjuk te sem, vagy Almarroval semDe ide csak azért került a téma mert ezen sírtál a gyári változatnál, itt a kábel saját hibája meg pont véletlenül elfedi a cucc hibáját. De ezzel ne törődj, hiszen "sistergős magasakhoz" nem kell semmilyen mérés, meg úgysem értenéd.
Menjél a szektába, magoljál Amirt..![]()
Koszonom elore is!
Semmi közöm hozzá, csak ott volt egy teszt arról a csodáról gyári állapotban, amiben nem volt az utólagos csodatuning. A linearitási hibájával, amit meg itt a kábel saját hibája (transzparencia hiánya) éppen elfed ez megmagyarázza az eredményt. De nekem inkább ez tűnik szektának és azt is megértem, hogy nehezen viseled a saját faragatlanságod.Rock60 írta: ↑2026.08.02., vas. 19:24Nem unod még az ocsmány stílusod ? Mert mi már baromira.orion írta: ↑2026.08.01., szomb. 21:17Qualitonnal mondjuk te sem, vagy Almarroval semMrCollector írta: ↑2026.08.01., szomb. 21:04
Audio Science Review
Szektavezér
Mindent megmér, ez alapján ítél. A hang másodlagos. Népes nyája van, akik isszák minden szavát. És ezek alapján vásárolnak. Szerintem jó hangot még egyik sem hallott.De ide csak azért került a téma mert ezen sírtál a gyári változatnál, itt a kábel saját hibája meg pont véletlenül elfedi a cucc hibáját. De ezzel ne törődj, hiszen "sistergős magasakhoz" nem kell semmilyen mérés, meg úgysem értenéd.
Menjél a szektába, magoljál Amirt..
Nem unod még az ocsmány stílusod ? Mert mi már baromira.orion írta: ↑2026.08.01., szomb. 21:17Qualitonnal mondjuk te sem, vagy Almarroval semMrCollector írta: ↑2026.08.01., szomb. 21:04
Audio Science Review
Szektavezér
Mindent megmér, ez alapján ítél. A hang másodlagos. Népes nyája van, akik isszák minden szavát. És ezek alapján vásárolnak. Szerintem jó hangot még egyik sem hallott.De ide csak azért került a téma mert ezen sírtál a gyári változatnál, itt a kábel saját hibája meg pont véletlenül elfedi a cucc hibáját. De ezzel ne törődj, hiszen "sistergős magasakhoz" nem kell semmilyen mérés, meg úgysem értenéd.
Amir és az ő audiosciencereview.com honlapja a kábelszkeptikusok mekkája, gyülekező helye. Mindent mérnek és csak a méréseknek hisznek. Ha létezik hely, ami szellemiségében mindenben ellentéte ennek a topiknak, akkor azt hiszem az az.hericstamas írta: ↑2026.08.01., szomb. 20:58Segítsetek! Miről maradtam le? Ki vagy mi az Amir? Mit kell róla tudni?
MrCollector írta: ↑2026.08.01., szomb. 21:04Audio Science Reviewhericstamas írta: ↑2026.08.01., szomb. 20:58Segítsetek! Miről maradtam le? Ki vagy mi az Amir? Mit kell róla tudni?
Szektavezér
Mindent megmér, ez alapján ítél. A hang másodlagos. Népes nyája van, akik isszák minden szavát. És ezek alapján vásárolnak. Szerintem jó hangot még egyik sem hallott.
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 584
Audio Science Reviewhericstamas írta: ↑2026.08.01., szomb. 20:58Segítsetek! Miről maradtam le? Ki vagy mi az Amir? Mit kell róla tudni?
Szektavezér
Mindent megmér, ez alapján ítél. A hang másodlagos. Népes nyája van, akik isszák minden szavát. És ezek alapján vásárolnak. Szerintem jó hangot még egyik sem hallott.
Ha kérdésed van: 20/3383456