Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Off

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 680

Re: High End 2026 Bécs

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

RudiSZT3 írta:
2026.06.18., csüt. 09:49
severance írta:
2026.06.17., szer. 18:37
Luxor Audio írta:
2026.06.17., szer. 18:20
Tehát egy komplett iparág téblábol a sötétben, de nálad a varázslámpás? Megnyugtató érzés lehet.
A "loudness war"-ra gondoltam. Nagyon ritka az a popzenei felvétel (ide értve a régi, de "remastered" kiadványokat is), amit ne tennének tönkre minimum ezzel.
Egy hozzáértő, a stúdiótechnikában és stúdiómunkában is jártas szakembertől hallottam egy elfogadható érvet a loudness war mögött lévő dinamika kompresszálás kapcsán. Én sem örülök annyira neki, jónéhány felvétel valóban jóval laposabb, mint én személy szerint szeretném, de az is tény - és itt jön az a bizonyos érv -, hogy gyakran - zenétől függően - az eredetileg rögzített dinamika tartományban óriási különbségek vannak a halk és a hangos részek között. Ahhoz, hogy a halkabb részek is hallhatók legyenek, ahhoz - eredeti dinamikatartomány esetén - egyrészt nagyon alaposan fel kellene tekerni a hangerőt, másrészt a legtöbb embernek nincs olyan komoly hifi rendszere és akusztikai környezete, ami ezt jól visszaadná, mert pl. a háttérzaj elnyomná a részleteket, vagy eleve a rendszer nem képes rá. Továbbá ahhoz, hogy a halk részek is tisztán kijöjjenek, eredeti dinamika esetén a hirtelen tranziensektől sokszor a gatyájukból ugranának ki a tapasztalatlanabb hallgatók. Szóval bizonyos szinten szükségszerű a kompresszió. A mértéke külön kérdés. Mondom mindezt úgy, hogy nekem speciel elég komolynak mondható rendszerem és zenehallgató szobám van, de ezt bizonyos szintig sajnos tényleg el kell fogadni. Persze néha én is szívom a fogam, hogy de jó lenne pl. rock vagy pop felvételek esetén nagyobb dinamika, de ez van.
Remélem jól adtam vissza az eredeti gondolatot.
Egyetértek!
Zenész ismerősöm mesélte, hogy a lemezkészítés kapcsán rengeteg kompromisszumra van szükség. Egyszerűen nincs rá mód, hogy egy adott és elkészült felvétel (egyformán) jól szóljon telón, Youtube-on, PC-n és Hifi/High End cuccon is, jó legyen a vinyl és a CD hangja is. Különböző platformokra más-más felvételt készíteni, talán csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak.
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Denon DL-103/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2241

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: wittao »

orion írta:
Tegnap, 08:54
hericstamas írta:
2026.07.31., pén. 22:59
Jelen esetben arról van szó, hogy a dac mivel közel veszteségmentes adatot kap "tökéletes" lökést ad, amit a többi komponens ügyesen kirugózik. A végeredmény egy jó összhang. :napsut:
Szinergia amikor együtt a végeredmény jó, nem rossz. Igen bölcs smiley. :smile28:
Tipikus ezoterikus bullshit. :smile29: A valóság meg, hogy vettél egy dac-ot szigorúan a fizetett tesztek alapján aminek linearitása hibája van. 16bit cd formátum még úgy ahogy rendben van de ez a hiba csúnyán megugrik hi-res formátumnál. Na itt be kellett avatkozni, mert hosszú távon fárasztó a hangja. De a kognitív disszonancia megakadályozza, hogy szembenézz azzal, hogy mellényúltál. Ilyenkor jön a tipikus hifista kábelezés mentsvár. Jött mellé egy drága, hibás kábel, mely a felbontást drasztikusan megvágja ezzel elfedte az előző hibát. Naponta ismétlődő teljesen tipikus történet. User megnyugszik és hátradől, elértem a Kánaánt pedig dehogy, csak Ráckarafaszajenő alsón sikerült leszúrni egy műpálmát. :ohnoohnoohno:
[/quote]
Csak remenykedni lehet abban h. az erositokhoz tobb kozod van, mint a dac-okhoz.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Block
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 199

Hozzászólás Szerző: Block »

Ez az orion kb éppen olyan hasznos tagja a forumnak,mint amilyen dyscus volt,...már ha éppen nem ő az.

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: orion »

hericstamas írta:
2026.07.31., pén. 22:59
Jelen esetben arról van szó, hogy a dac mivel közel veszteségmentes adatot kap "tökéletes" lökést ad, amit a többi komponens ügyesen kirugózik. A végeredmény egy jó összhang. :napsut:
Szinergia amikor együtt a végeredmény jó, nem rossz. Igen bölcs smiley. :smile28:
[/quote]
Tipikus ezoterikus bullshit. :smile29: A valóság meg, hogy vettél egy dac-ot szigorúan a fizetett tesztek alapján aminek linearitása hibája van. 16bit cd formátum még úgy ahogy rendben van de ez a hiba csúnyán megugrik hi-res formátumnál. Na itt be kellett avatkozni, mert hosszú távon fárasztó a hangja. De a kognitív disszonancia megakadályozza, hogy szembenézz azzal, hogy mellényúltál. Ilyenkor jön a tipikus hifista kábelezés mentsvár. Jött mellé egy drága, hibás kábel, mely a felbontást drasztikusan megvágja ezzel elfedte az előző hibát. Naponta ismétlődő teljesen tipikus történet. User megnyugszik és hátradől, elértem a Kánaánt pedig dehogy, csak Ráckarafaszajenő alsón sikerült leszúrni egy műpálmát. :ohnoohnoohno:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6682

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Rock60 írta:
2026.08.02., vas. 20:08

Nem szűkséges itt szenvedned. :ohnoohnoohno:
Neked sem a like-ban negatív kommentelni, ugye? :smile30: :smile51:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

hericstamas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 69

Re: Off

Hozzászólás Szerző: hericstamas »

Valamiért ezt jutott eszembe: "Ne etesd a Trollt!". 31_1_21.gif

"A jelenség az operáns kondicionálás egyik példája. Ha egy viselkedést jutalom követ (itt: figyelem, vita, felháborodás), akkor annak gyakorisága nő. A figyelem az interneten rendkívül erős jutalmazó inger."

Milyen igaz.
Wiim Ultra streamer»VDH Link digit»Benchmark DAC1»VDH The First IC»Accustic Arts Power ES integrált erősítő»VDH Teatrack hangfalkábel»Quested Monitoring VH2108
vagy Thorens TD 115 MK2 Goldring E3»Rega Couple phono
Ösvény végén Einstein Octopus, Cardas és DIY tápkábelek

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

wittao írta:
2026.08.02., vas. 20:47
orion írta:
2026.08.02., vas. 20:20
wittao írta:
2026.08.02., vas. 20:01

Nagyon kivancsian varjak sokaz az orion erositok olyan nagyivu palyajat, mint amivel a qualiton szerenykedik hazai es nemzetkozi piacokon. Termeszetesen nem mindenki nohet fel egy orion-szintu elektronikahoz, ugyhogy valoszinu hatalmas sikere lesz a nemzetkozi hifi kozossegben is. Mikorra varhatjuk az elso bemutatot, amin jol meg lehet hallgatni a kesz produktumot? Amibol az elso ugyanolyan lesz, mint a 2. es a 22.? Tehat nem egy DIY osszerazott turmixra, hanem kesz termekre gondolok.
Kivancsi vagyok a gyartoi honlapra, arakra, szeriakra (esetleges jovobeli tervekre).
Koszonom elore is!
Ez most biztosan mellbevágó lesz de semmi közöm sem a csillagképhez, sem ahhoz a régi céghez. A milyen nick nevet válasszak kérdésre egy felirat adta meg a választ. De ez kábeles topik, biztos van erősítős is ott tedd fel, ha ilyet keresnél. :D
Nem hiszem h. irtam arrol hogy mi legyen a ceged es markad neve :)
Hetek ota szonokolsz a kivalo erositod megoldasairol, ami felmossa a padlot mindennel. ezert gondoltam hat ne maradjon mar ez a 4 fal kozott, hadd elvezhesse mar mas is :) egy sikersztori kezdeten itt lenni annyira izgi :D
Biamp és gyári csöves de nem mai tömegtermék mint a Q nevű. Többet nem is kell tudnod, mert csak túlterhel. :ohnoohnoohno:

wittao
V.I.P.
V.I.P.

orion írta:
2026.08.02., vas. 20:20
wittao írta:
orion írta:
2026.08.02., vas. 19:39

Semmi közöm hozzá, csak ott volt egy teszt arról a csodáról gyári állapotban, amiben nem volt az utólagos csodatuning. A linearitási hibájával, amit meg itt a kábel saját hibája (transzparencia hiánya) éppen elfed ez megmagyarázza az eredményt. De nekem inkább ez tűnik szektának és azt is megértem, hogy nehezen viseled a saját faragatlanságod. :D
Nagyon kivancsian varjak sokaz az orion erositok olyan nagyivu palyajat, mint amivel a qualiton szerenykedik hazai es nemzetkozi piacokon. Termeszetesen nem mindenki nohet fel egy orion-szintu elektronikahoz, ugyhogy valoszinu hatalmas sikere lesz a nemzetkozi hifi kozossegben is. Mikorra varhatjuk az elso bemutatot, amin jol meg lehet hallgatni a kesz produktumot? Amibol az elso ugyanolyan lesz, mint a 2. es a 22.? Tehat nem egy DIY osszerazott turmixra, hanem kesz termekre gondolok.
Kivancsi vagyok a gyartoi honlapra, arakra, szeriakra (esetleges jovobeli tervekre).
Koszonom elore is!
Ez most biztosan mellbevágó lesz de semmi közöm sem a csillagképhez, sem ahhoz a régi céghez. A milyen nick nevet válasszak kérdésre egy felirat adta meg a választ. De ez kábeles topik, biztos van erősítős is ott tedd fel, ha ilyet keresnél. :D
Nem hiszem h. irtam arrol hogy mi legyen a ceged es markad neve :)
Hetek ota szonokolsz a kivalo erositod megoldasairol, ami felmossa a padlot mindennel. ezert gondoltam hat ne maradjon mar ez a 4 fal kozott, hadd elvezhesse mar mas is :) egy sikersztori kezdeten itt lenni annyira izgi :D

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

wittao írta:
orion írta:
Rock60 írta:
2026.08.02., vas. 19:24

Nem unod még az ocsmány stílusod ? Mert mi már baromira.
Menjél a szektába, magoljál Amirt..
Semmi közöm hozzá, csak ott volt egy teszt arról a csodáról gyári állapotban, amiben nem volt az utólagos csodatuning. A linearitási hibájával, amit meg itt a kábel saját hibája (transzparencia hiánya) éppen elfed ez megmagyarázza az eredményt. De nekem inkább ez tűnik szektának és azt is megértem, hogy nehezen viseled a saját faragatlanságod. :D
Koszonom elore is!

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rock60 írta:
2026.08.02., vas. 20:08
orion írta:
Hallgassál csak tökéletes línearítású kaparós hangú félvezetős sz..t. Az való Neked. :kapdelm:
A lényeg a tökéletes línearítás. De tényleg. Amír is megmondta.

Egyébként, ha nem tetszik ez a szekta, miért vergődsz itt ? szia.gif
Nem szűkséges itt szenvedned. :ohnoohnoohno: :ohnoohnoohno: :ohnoohnoohno:
Ismét sikerült mellélőni, ez biztos a tehetség. Pont nem olyan félvezetős reszelőst hallgatok. 6SN7 katódkövető van a kimenetén és ezüstözött mil spec kábel (tudod a transzparencia miatt, mert nekem az fontos). Ne vágja már le a szépen beállított szelektált cső hangját valami sutyerák kábel. :smile29:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1570

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

orion írta:
Hallgassál csak tökéletes línearítású kaparós hangú félvezetős sz..t. Az való Neked. :kapdelm:
A lényeg a tökéletes línearítás. De tényleg.
Amír is megmondta. :D

Egyébként, ha nem tetszik ez a szekta, miért vergődsz itt ? gondolkodik.gif
Nem szűkséges itt szenvedned. :ohnoohnoohno:

wittao
V.I.P.
V.I.P.

orion írta:
Rock60 írta:
orion írta:
2026.08.01., szomb. 21:17

Qualitonnal mondjuk te sem, vagy Almarroval sem :smile29: De ide csak azért került a téma mert ezen sírtál a gyári változatnál, itt a kábel saját hibája meg pont véletlenül elfedi a cucc hibáját. De ezzel ne törődj, hiszen "sistergős magasakhoz" nem kell semmilyen mérés, meg úgysem értenéd.
Koszonom elore is!

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rock60 írta:
orion írta:
MrCollector írta:
2026.08.01., szomb. 21:04

Audio Science Review
Szektavezér :D
Mindent megmér, ez alapján ítél. A hang másodlagos. Népes nyája van, akik isszák minden szavát. És ezek alapján vásárolnak. Szerintem jó hangot még egyik sem hallott.
Qualitonnal mondjuk te sem, vagy Almarroval sem :smile29: De ide csak azért került a téma mert ezen sírtál a gyári változatnál, itt a kábel saját hibája meg pont véletlenül elfedi a cucc hibáját. De ezzel ne törődj, hiszen "sistergős magasakhoz" nem kell semmilyen mérés, meg úgysem értenéd.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1570

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

orion írta:
MrCollector írta:

Audio Science Review
Mindent megmér, ez alapján ítél. A hang másodlagos. Népes nyája van, akik isszák minden szavát. És ezek alapján vásárolnak. Szerintem jó hangot még egyik sem hallott.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4418

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

hericstamas írta:
2026.08.01., szomb. 20:58
kaef2 írta:
2026.08.01., szomb. 16:45
tonee73 írta:
2026.08.01., szomb. 12:42
Kéretik visszatérni a topik címében említett témához, nem szeretném lezárni ideiglenesen. gondolkodik.gif
Van valami diszkrét bája Amir honlapját a Kábelezzünk topikban beidézni... :smile53: :smile53: :smile53:
Segítsetek! Miről maradtam le? Ki vagy mi az Amir? Mit kell róla tudni?
Amir és az ő audiosciencereview.com honlapja a kábelszkeptikusok mekkája, gyülekező helye. Mindent mérnek és csak a méréseknek hisznek. Ha létezik hely, ami szellemiségében mindenben ellentéte ennek a topiknak, akkor azt hiszem az az.

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MrCollector írta:
hericstamas írta:
kaef2 írta:

Van valami diszkrét bája Amir honlapját a Kábelezzünk topikban beidézni... :smile53: :smile53: :smile53:
Audio Science Review
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Qualitonnal mondjuk te sem, vagy Almarroval sem :smile29: De ide csak azért került a téma mert ezen sírtál a gyári változatnál, itt a kábel saját hibája meg pont véletlenül elfedi a cucc hibáját. De ezzel ne törődj, hiszen "sistergős magasakhoz" nem kell semmilyen mérés, meg úgysem értenéd

MrCollector
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 582

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

hericstamas írta:
kaef2 írta:
tonee73 írta:
Kéretik visszatérni a topik címében említett témához, nem szeretném lezárni ideiglenesen. gondolkodik.gif
Audio Science Review
Ha kérdésed van: 20/3383456

hericstamas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 69

Hozzászólás Szerző: hericstamas »

kaef2 írta:
tonee73 írta:
Wiim Ultra streamer»VDH Link digit»Benchmark DAC1»VDH The First IC»Accustic Arts Power ES integrált erősítő»VDH Teatrack hangfalkábel»Quested Monitoring VH2108
vagy Thorens TD 115 MK2 Goldring E3»Rega Couple phono
Ösvény végén Einstein Octopus, Cardas és DIY tápkábelek

fcsfelix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 616

Re: Samsung 65" S90D OLED

Hozzászólás Szerző: fcsfelix »

Kedves Endre!

Kizárólag segítő szándékkal jelezném neked, hiszen nem vagyok konkurencia (viszont túl vagyok elég sok sikeres eladáson), hogy ne kelljen már ezt a tévédet is másfél éven át uppolgatnod hetente ahogy a másik készülékedet is teszed.
Ezen a fórumon ilyen zsíros haszonnal nem fogsz tudni vevőt találni, hiszen itt tisztában vannak a fórum tagok az árakkal. A készülék amit 460 ezerért kínálsz használtan (vagyis annak egy újabb, jobb változata) 399 ezer újonnan 3 év garanciával, számlával a hivatalos forgalmazóknál boltban.
Azt sem értem, a kijelző védő fóliát miért hagytad rajta ilyen sokáig, hiszen az gátolja a képernyő hűtését, ami azonnali garancia vesztéshez vezet, legalább is az LG-nél. Az a szállítás/elhelyezés idejére kerül a készülékre. Miért jó, hogy annak a homályos, fátyolos képét nézed?
Érdemes a piaci árakat és az újakat is figyelni az árképzésnél, hiszen ha meghirdetted, nyilván az eladás a cél.
De többért adni egy használt készüléket, mint egy bolti újat szerintem nagyon etikátlan dolog és nem fair a fórum tagjaival szemben sem... :ohnoohnoohno:
NAD 787 v3: Dirac + Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
4x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Hisense XR10 RGB lézer proji
Stewart Studio Reference fix vászon 117"
És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen.  :-)

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6682

Re: Ezüstmedve lemezei Japánból

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

hocus-pocus írta:
2026.06.27., szomb. 20:47
Engem nem érdekel, hogy zárod-e a topikot, vagy sem ellenben, ha értékesítesz egy albumot akkor azt időben tedd közzé!
Szerintem meg ne hisztizz.Nem mindenki fogja neked 10 percen belül frissíteni a topikját hidd el.
Korrektül kiírta, hogy félretette valakinek, ennyi. Ez most nem a tiéd lesz engedd el légy szíves.
Köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

hocus-pocus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 272

Hozzászólás Szerző: hocus-pocus »

Engem nem érdekel, hogy zárod-e a topikot, vagy sem ellenben, ha értékesítesz egy albumot akkor azt időben tedd közzé!

"Holdra bámulj, vakablak."

emedve
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: emedve »

Kérem senki ne reagáljon rá,a következő hasonló tartalmú hozzászólásnál zárom a topikot...köszönöm

hocus-pocus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Szia! Gondolom Te vagy a vevő, ha így van gratulálok hozzá. Én nem vagyok Herbie Hancock fan, de sok lemezem van tőle és értekelem a virtuozitását. A Maiden Voyage-t követő album az ami elkelt. Én talán ezt- Maiden Voyage- az Lp-t tartom tőle a legjobbnak. Davis akkori korszakánál is sokkal jobbnak tartom a Trane-nel készült albumait. Így érdekesség miatt szerettem volna megvenni az albumot. Nem bánt, hogy nem sikerült. Az volt a számomra egy kicsit kényelmetlen, hogy hozzászóltam és a hozzászólásom után közölte az eladó, hogy "eltetették" a lemezt. Egyébként én nem eltetetni szoktam lemezeket, hanem megveszem őket. Szerintem azt, hogy már nem eladó a lemez azonnal közzé kellett volna tenni. Ez a gyakorlat. Ha én eladó lennék, akkor így járnék el. Ha Te az én logikámat és hozzáállásomat kifogásolod ez a szuverén jogod, de az én értékrendszeremben ez elég furcsa. Jó zenehallgatást és élvezd a lemezt ha Te vetted meg.

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 201

Hozzászólás Szerző: Tulku1 »

Tegnap este tette ki...
Ma megírta, hogy félretette valakinek...nem értem mi a probléma???????
Kit és mikor tájékoztatott félre?

hocus-pocus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Szia!

A korrektség az infók azonnali közlésére terjednek ki. Így sajnos kevésbé érdekelnek az lp-id a jövőben, mert ezzel foglalkoznom kellett fölöslegesen. Pedig régóta figyeltem a választékodat és úgy gondoltam egy biznisz beindulhat..., tévedtem. Sajnos ez így nem korrekt.

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”